|
|||||||||||
|
|
#14671 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Poskupljenje, da na vrbi rodi grožđe, ako po njima "radi" onda ne diraju ... nastavi niz ![]() |
|
|
|
|
|
#14672 |
|
Registered User
Datum registracije: Sep 2015
|
Meni se noćas Fritz 6660 updateao na 8.21. Lokacija Zagreb, Podsljeme. Izgleda da ipak nešto rade ![]() |
|
|
|
|
|
#14674 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Napravi mu Factory Reset i nespajaj mu COAX. Kada se odradi Factory Reset kao regiju/državu odaberi Other. Pričekaj na reboot i javi dali sve vidiš u GUIu pa čak i Update FW opciju. HT FritzFiber 5530 modda configom tako da i A1 vrlo vjerovatno radi isto. |
|
|
|
|
|
|
#14676 |
|
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
imam vrlo cudan problem na a1 coaxu zadnjih 10ak dana. imam 2gbit/100mbit coax, te zadnjih par dana svi wifi uredjaji su likitirani na 100mbit downu. mobitel, macbook, windows bilo sto sto spojim preko wifija ima 100mbit cap na download. na kompu koji je fizički spojen je brzina normalna ide do 1gbit (limit mrezne). pokusao sam mrdati wifi kanale, iskljucivati 2.4ghz wireless medjutim nista ne pomaze. resetirao sam ruter 5x valjda. jel netko ima slican problem?
|
|
|
#14677 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo testirao kod sebe. Isto A1 coax, Fritz 6660 s ovim zadnjim (dostupnim) njihovim firmwareom ----> 1Gbps LAN ---> FritzRepeater 3000 AX (zadnji dostupni firmware) -----> iPhone 16 & Samsung S24+ iPhone je na "glavnom" WLAN-u i sve ide do ~980Mbps (nemam 2.5G LAN doma). Samsung je na "guest" WLAN-u i ima limit na 100Mbps. WTF? Nije upaljena niti jedna od funkcija (bilo na routeru bilo na repeateru) koja bi usporavala guest WiFi. |
|
|
|
|
|
|
#14678 | |
|
PC Ekspert
|
Citiraj:
jedino sto se promjenilo je da je mali napravija neku pizdariju i onda sam mu ogracio youtube na TVu, ali cak kada i to maknem opet je na 100Mbita limit na WLANu. cak sam gasi i 2.4Ghz ostavio samo na 5ghz opet isto. prije cca tri tjedna je bio normalan, moze povuci 1.2-1.3 Gbit na mobitelu kada si blizu. nije da mi puno smeta, kada downloadam novi ios ili nesto tako vise onda me malo muci. ali eto nesto je cudno
|
|
|
|
#14679 | |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2019
|
Citiraj:
Fritz 6660, 8.21. Win 11 laptop, Xiaomi - 1.1+ Gbps Redmi Pad SE - 400 Mbps Ipad (26.3) također 100 Mbps DL Sve mjereno na oko 2 m zračne udaljenosti. Fritz upg 7.57->8.21 je bio 28.01, 26.2-26.3 je bio 11.02. Koliko se sjećam, zbog zloglasnosti 8.21 u vezi wi fi, provjerio sam sa iPad i vukao je normalno (možda krivo pamtim). Iskreno, nije mi palo na pamet da mjerim nakon upg 26.3 jer nisam u svakodnevnoj praksi osjetio neko usporenje. Ako sve ovo gore sumiramo (razni uređaji, razni rezultati kada je sporo) jedini zajednički detalj je FW 8.21. Dodatno, u zadnjih tjedan dana Fritz se sam od sebe dva, tri puta rebootao (popodne, navečer, nema pravila...) |
|
|
|
|
|
|
#14680 | |
|
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
|
|
#14681 | |
|
PC Ekspert
|
Citiraj:
rjesenje je u firmwareu tj. problem je u 8.21 firmware gdje se automatski pali nesto sto oni zovi hardware acceleration. update firmware na beta verziju nije moguc jer A1 je sakrio update gumbić. 1) potrebno je otici na http://fritz.box/support.lua (ili IP adresa fritz boxa http://192.168.178.1/support.lua) 2) naci dio koji se zove Packet Acceleration 3) ja sebi sam selektirao Reference acceleration enabled te tako opet imam full wifi speed 4) isto napraviti za repeater znaci http://192.168.178.25/support.lua (ili koji je god IP od repeatera) 5) locirati Packet Acceleration te iskljuciti Hardware acceleration active Nakon sto sam promjenio ova dva settinga imam opet full wifi speed. ovi settinzi se restartaju nakon fritzbox restarta, te ce biti potrebno rucno ih opet podesiti. ovo je nekakav bug u fritz firmwareu te su rekli da su ga rijesili u najnovijoj verziji softwarea, a nama dok ga A1 ne pusti izgleda da cu morati ovo raditi.
|
|
|
|
#14682 |
|
Moderator
|
Gledam na AVM supportu (deutschland i other) im je još uvijek FW 8.21, https://download.avm.de/fritzbox/fri...land/fritz.os/ u opisu piše da su "poboljšavali" pod WiFi "Expanded energy savings" pa pogledajte jeli ima šta od toga u GUI pa probati ugasiti ... važnije je smanjiti koji mW potrošnje nego funkcionalnost ![]() |
|
|
|
|
|
#14683 | |
|
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
|
|
#14684 |
|
Moderator
|
Dobro da si našao "rješenje". |
|
|
|
|
|
#14685 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Kod mene je isto 8.21 i sve radi ok. S23 Ultra na pola metra od routera. http://tht.speedtestcustom.com/resul...8-d72e3f3b97c2 |
|
|
|
|
|
#14686 | |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2019
|
Citiraj:
Hvala Frane na rješenju. Zaboravio sam zanimljiv detalj sa jučerašnjeg testiranja: Ista tema sporog DL se komentirala i na Bug A1 forumu pa je netko otkrio da ako se sa VPN-om simulira da uređaj nije u HR, Speedtest pokaže normalnu brzinu. Probao se spojiti dok sam "bio" u Nizozemskoj i iPad je uredno vukao 500 Mbps. Go figure... |
|
|
|
|
|
|
#14687 | |
|
Premium
|
Fritz acknowledges Fritzbox problem under certain conditions https://www.heise.de/en/news/Fritz-a...-11173566.html Citiraj:
Whatever... A1 ce ovo fiksati kroz 6mj-1g. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14688 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Kupio sam novi tv,65" LG C5, i imam problem povezivanja daljinskog od tva da upravljam s STBom, upalio sam CEC na tvu i na stbu (Kaon 4020) i kao spoji se, pita me tv da stisnem neku PR tipku al stogod napravim neće da proradi... Al zato s daljinskim od A1 mogu ugasiti tv.... Ideje? |
|
|
|
|
|
#14689 |
|
Premium
|
koji je sad ovo vrag...? ![]() Aj pliz provjerite jel mozete ugasiti ovo sranje? Na prvoj slici je ova opcija off, ali na drugoj se ne da ugasiti (maknem, apply, refresha se, opet je upaljeno). Probao taj link c/p u incognito browser i srecom ne radi, tj. ne moze se spojiti, al svejedno... wtf? kakve su ovo gluparije? |
|
|
|
|
|
#14690 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Neka netko tko ima A1 Fritzbox Cable 6660 pod Region stavi Other i vidi dali je otvoren dio za ručni Update Firmwarea i Config Download. Citiraj:
ACS ti overridea config i tu opciju tako da netrebaš brinuti se o tome. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 22.02.2026. u 14:02. |
|
|
|
|
|
#14691 |
|
Moderator
|
@MadManBD Mislim da stvar radiš krivo a i dobrodošao u "novo normalno" ![]() Daljinski od A1 STB - a (Kaon 4020) postaje glavni, pritisneš paljenje i upalit će i STB i TV, gašenje jednako tako. Ako stvar ne radi kako želiš onda ugasi HDMI CEC na STB - u i moraš koristiti oba daljinska (od TV i od STB - a) ... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.02.2026. u 16:47. |
|
|
|
|
|
#14692 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
To mi nema nikakvog smisla, na ekranu za povezivanje baš piše da se koristi daljinski tva za kontroliranje drugih uređaja, gledao na youtube koristi daljinski za kontroliranje PS5, dvd playera itd.. A i kad sam spojio svejedno samo radi paljenje i gašenje tva s daljinskim od a1, ništa drugo ne mogu. Jedino sam uspio spojit soundbar LG SK5 da radi preko daljinskog tva.. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.02.2026. u 16:54. |
|
|
|
|
|
#14693 |
|
Moderator
|
Kad "upališ" sa daljincem od STB - a, upali STB, TV i eventualno da komandu TV - u da prebaci ulaz na taj HDMI. Inače je poznato da 98% Samsung TV dobro hendla te igre preko HDMI CEC, svi ostali slabo i nikako. |
|
|
|
|
|
#14695 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
|
|
|
|
|
#14696 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Mislim da nije do TV-a nego do A1 STB-a. Meni npr. je lg TV najnormalnije i bez problema radio s Yamaha AVR, ali ne s A1 stb. Ali tko zna, možda je i do lg podrške za neke uređaje. |
|
|
|
|
|
#14697 |
|
PC Ekspert
|
|
|
|
#14698 |
|
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Ima li kakvih promocija za produljenje ugovora tv, net i telefon?
|
|
|
#14699 |
|
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovako je kod mene. Pred istekom sam, zvali prije šest mjeseci "produžite ugovor i dobijete optiku (ATM coax) i godinu dana pol računa", kažem ok produžujem i ništa, ni mu ni ne. Zovu prije tri mjeseca, opet svašta nešto, kažem ok dajte mi to na mail, nula bodova. Gledam produženje na webu, ispada mi nekih 5-6€ skuplje nego sada, zovem SZK kažu može po sadašnjim uvjetima, nema promocija a za optiku zovu vas u ponedjeljak. To je bilo prije tjedan i pol. Danas SMS "produljite ugovor i čekaju vas pokloni" Pa sad ti vidi, možda budeš imao više sreće. |
|
|
|
|
|
#14700 |
|
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Meni se događa da preko weba slijedim link za produženje ugovora i tu imaš 12 mjeseci tv paket bez naknade sve dok ne dođeš do zadnjeg koraka kada se ta promocija izgubi i cijena više nije snižena. Zovem SZK, a oni kažu da je greška u sustavu što mi je uopće ta promocija ponuđena. Nešto mi tu smrdi. ![]()
|
![]() |
|
|