|
|||||||||||
|
|
#2971 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
ako imas info sta ti tocno imas, mozes postati sliku-link ili sl?
|
|
|
|
#2973 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja ima ovaj Veissman omeksivac sad skoro 2 godine. https://aquahome.hr/produkty/aquahome-30-smart/ Skinuo sam tvrdocu vode sa 32-33dh (uzanso tvrdo) na 7dh. Sad nemam vise kamenca na pipama. Nakon godinu i pol reko bi jedno 5-10% kolko sam inace na mjesecnoj bazi nakupio jer inace sma skidao perlator ena pipama svakih 3-4 tjedna, a na 7 pipa u kuci dosadi brzo, svaki tjedan je neku trebalo skinut pa cistit u octu i slicno.... Tako da preporuka svakome tko ima gdje stavti (na ulaz vode u kucu) omeksivac vode.
|
|
|
#2974 | |
|
Master Of Disaster
|
Citiraj:
zahvaljujem na preporuci, koliko cesto moras dodavati tablete soli?
|
|
|
|
#2975 | |
|
Freelancer
|
Citiraj:
Do sad u oko dvije godine sam potrosio nesot manje od 100kg (4 vrece). U biti zavisi kolko cesto radi regeneraciju tj. kolko vode trosis. 3 nove Vrece soli sam zadnji put kupio u Metrou i bile su 50% jeftinije nego u ovim trgovinama tipa Feroterm/Agria i slicno koji prodaju te omeksivace pa ti onda naplate sol skuplje .Eno imam jos dvijr vrece soli u podrumu za rezervu i javlja mi u aplikaciji da ima soli za jos 98 dana. evo screengrab: https://prnt.sc/lk2shoXtD7Vo
|
|
|
|
#2976 | |
|
Master Of Disaster
|
Citiraj:
|
|
|
|
#2977 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Super info. Da li je cijeli stan/kuća spojena preko toga? Vidim da je dnevni prosjek 231litra, to izađe 7m3 mjesečno. Meni je prosjek oko 4m3 po osobi. Čisto dva znam preračunati što se tiče potrošnje soli. Da li ima buke u radu i općenito kako se sustav ponaša. Kupatilo gdje bi bio uređaj mi je naslonjeno na spavaću. Sent from my SM-S921B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Freelancer
|
Citiraj:
).Sto se tice potrosne trenutno imam godte u kuci na tjedan dana pa je potrosnja nesto veca (vise tusiranja) ali meni je prosjek od 4.5-6m3 mjesecno (premda vodovod uvijek uspije nadodati jos 0.5-1m3 na svoje "gubitke u mrezi" pa raspodjeli nama ).Sto se tice buke ovako dok samo prolazi voda kroz njega nema nikakvih zvukova, necujan je, jedina buka je kad radi regeneraciju i to traje 1-2 sata ali to sam kroz aplikaciju namjestio da radi oko 3h u noci i nisam ga nikad cuo ALI to je u podrumu tkao da tesko i da bi cuo. Jednom sam "rucno" pokrenuo regenraciju cisto iz znatizelje da cujem kako radi (bezveze potrosio 3-4kg soli ) ali eto morao sam probati .Ono sto jos moras pazit je da stroj treba imati spoj na odvod, ovaj moj je veci za vece kuce (model 30) pa u jednoj regenraciji moze izbacit 100-110litara vode (ima tocno litrazu specifikacijama) tako da moras ga spojiti i na odvod. Taj dio nije tolko problem jer ima pumpu pa moze kao i ves masina baciti 1.5-2m u vis ako treba (meni bilo bitno zbog podruma/odvoda koji su na 1.4m visine) ALI ima jos jedno malo crijevo (tanko ko za infuziju ) koje sluzi kao preljev za slucaj kvara uredjaja i to crijevo nema pumpu nego je samo spojeno i treba mu prirodni pad do odvoda.Zbog njega sam pravio ormaric visine 1m u podrumu na koji sam onda stavuio uredjaj da bi imao "pad" do odvoda sto naranvo koplicira tocnje soli na 2m visine ali posto to radim jednom u 450-500 dana nije neki bed sa ljestava "natocit" ...Eto toliko za sad pa pitajte dalje ako jos sto treba...
|
|
|
|
#2979 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Planiram rezati zid i staviti kanalicu za kabel (strujni kabel tv-a + HDMI) da se ne vide kablovi od tv-a. Šuplja cigla je u pitanju. Koju cijev ili crijevo staviti, promjer? Ima li neki DIY video pa da pogledam što trebam raditi prije nego krenem u to i sve razyebem? S čime tu cijev/crijevo učvrstiti prije gletanja/gipsa ili to nije potrebno? Molim pomoć i upute na što paziti, što gledati... |
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Možeš staviti PNT cijev, učvrstiš je s električarskim gipsom na mjestima i onda kasnije zatvoriš.
|
|
|
#2983 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
sretno ti bilo s hdmi-jem. rađe hdmi provuci vani, a onda kasnije to uštemaj skupa sa kabelom već unutra. |
|
|
|
|
|
#2985 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu
Citiraj:
Stavi cijev 32-ojku (32mm) i kroz nju ti ide i hdmi i sve ostalo. Kao sto kolege rekose, na mjestima je zagipsaj i onda preko navuci zbuku ili je zagipsaj cijelom duzinom, sta vec. |
|
|
|
|
|
|
#2986 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ne znam jel bi baš 32mm, valja vidjet jel prolazi utikač kroz nju. Obično je utikač tv-a odvojiv od televizora pa je dio koji ide u tv uzak, al recimo na LG C5 nije nego je fiksno vezan za tv. I još je zakrivljen pod 90 stupnjeva. Pa ti provuci to kroz usku cijev... Imali smo nedavno zajebanciju s C5 pa znam.
|
|
|
#2987 |
|
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja bi ukopao široku pnt a za napajanje tv-a unaprijed provukao i složio produžni kabel: https://www.pevex.hr/natikac-commel-euro-bijeli https://www.pevex.hr/prikljucni-kabe...75mm-2m-bijeli |
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja imam odozdo do pozicije iza TV-a obični bužir 40ku mislim, i na zidu je Tem modul modularna utičnica sa 7 slotova. 2 su šuko, antena, mreža i na jednom je samo poklopac koji sam probušio i kroz njega idu 2 hdmi-a prema opremi dolje. Ista takva tem modularna kutija je dolje, i bužir ju povezuje. Taman mi je slim nosač za TV objašio utičnice. Dosta je na knap, i malo se treba pomučit kad se stavlja i skida, ali stoji na zidu već 2 godine. Plan je bio skinuti pa presložit kablovinje, al nisam nikad, još je kupus. Sa strane ima taman mjesta da se po potrebi može uštekati nešto na bočne konektore. Treća slika je bila kod useljenja, malo sam samo preuredio konektore na ono što meni treba.
|
|
|
#2990 |
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Sam svoj majstor - razni radovi po kući/stanu
Citiraj:
Utikac nece moc ici kroz nju jer je veci. LG oledi obicno imaju odvojiv taj dio, samo ga moras odsarafit i istekat jer stoji iza blende na straznjoj strani tv-a. Ako moze nek stavi onda cijev 5icu pa ce proc. Jedino je pitanje duzine, dal ce mu stic do dole. Ako ne stigne uvijek moze gore povuc struju. Takodjer bih preporucio svima da iza tv-a ne stavljaju nikakve setove uticnica/prikljucnica jer ovisno o nosacu neces ga moc skroz nabit na zid da bude flat. Zato je bolje ostavit samo praznu skulju u koju ces samo nagurat sve kablove/spojeve i to je to. |
|
|
|
|
|
|
#2993 |
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Zašto utikač mora prolazit kroz kanalicu? Poanta je da je par utičnica dole i gore jedna za tv koja je sakrivena i iza tv-a, a te dvije kutije su povezane kanalicom kroz koju se mogu provuć mrežni/HDMI i ostali kabeli do uređaja koji su ispod televizora bez da se kabeli vide. |
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
https://www.elektromaterijal.hr/cijevi-podzemne-245/75/ sto veci fi mozes i tjt ... ja sam bio škrt pa sam uzeo 2 kom cijevi za drenazu https://www.bauhaus.hr/drenaza/aco-m...jev/p/13930328 ali ako se dobro sjecam, na kraju sam ih prosao sa pik trakom da zatvroim rupice , sto me vj ispalo onda i skuplje hehe |
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel netko o d vas radio stalak za drva? Recimo za dva kubika. Imate možda nacrt? Skicu? https://www.alcatraz.hr/trgovina/sta...94-cm-celicni/ |
|
|
|
|
|
#2997 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Baš, drva u kuću nikako. Kad navučeš srebrne ribice i crvotočine u kuću, nećeš ih se nikad riješiti.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ideja je sloziti na takav stalak vani. ![]() Drva ne idu u kucu. ![]() ![]() Citiraj:
|
|
|
|
|
![]() |
|
|