Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.01.2026., 21:56   #31
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Uopće ne kužim to s tim bijesnim bitrate kojeg ne može gurat WIFI.

Na mom TV u spavaćoj sobi (Hisense 65U8Q) uredno gura na VIDA plex AV1.

Pa ako imate TV koji podržava AV1 encodirajte si film bez primjetnog gubitka kvalitete u znatno manji.

100Mbit/s?

Ne radi vam remote plex, pa koristite tailscale...
markecSMB je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2026., 20:50   #32
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo da potvrdim, na WiFiu REMUXevi rade bez beda, yebote, još se čudim da mi to nije palo napamet pogledati na router na kojoj brzini je spojen kablom... Učiš dok si živ...
Staro 02.02.2026., 21:52   #33
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
ja sam jucer dodao i tautulli u pricu. imam bolju statistiku. nije da mi treba li je zanimljivo vidjet u koje doba dana nas 3 najvise gledamo. i ko vodi u minutama
Zeryx je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2026., 20:43   #34
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Samo da javim da sam sve probleme s Plexom riješio tako da sam maknuo Plex i platio Infuse.

Setup:

Synology DS218 spojen na router na kojem su još AppleTV i TV

Imam stereo set zvučnika (prednji) spojen optičkim kabelom na TV i set bežičnih zvučnika (Sonos) (stražnji) bežično spojenih (Airplay) na AppleTV.

Uglavnom, od svega što sam probao, Infuse jedini žvače svaku video/audio kombinaciju, bez da upreže Synology za transcoding i uz to, može koristiti sve zvučnike bez ikakvog delaya.

Na godišnjoj bazi stvarno ne košta puno, tako da topla preporuka.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2026., 00:03   #35
JosephBullet
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Nije bas direktno pelx ali ne znam gdje bi stavio. Trazim neki streaming tv kanala da slozim za starce. Zele regionalne kanale. Kad stari nema prenos iz naseg sabora da moze gledat sto srbi i bosanci rade o saboru Nekad davno sam slagao to i bilo je besplatno sa kodijem. Ima kakav tutorial jer sam ispao iz tog skroz. Jedan tv je tcl android a drugi je heisense vida os.
JosephBullet je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2026., 22:12   #36
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Moj Sony Bravia je došao sa 1 godinom pretplate na neku Bravia stream aplikaciju (filmovi/serije od Sony franšize) i u uputama čak piše da i to treba gledati preko WiFia jer su filmovi sa visokim bitrateom od 120-150Mbit a mrežna je 100Mbit.
Slika je stvarno super (puno bolje nego Netflix) ali pošto ja ne volim ništa na WiFi ako nemora (kao nov/tablet) ja sam kupio dlink USB na RJ45 mrežnu od 1Gbit i nema stekanja s nicim .

Ali kolko su to židovi u toj industriji da ni u Tv od 3500€ neće da stave 1Gbit mrežnu :/. Koma..

Ma katafakin strofa da na skupim televizorima i dalje stavljaju 100Mbit LAN.
Dijelimo isti problem, izbjegavam WiFi gdje god mogu, tako da mi je TV isto na tu stotku spojen kablom iako mi je WiFi oko 500Mbit. Klincu za youtube dosta, Plex mi ne šteka, nisam do sad imao problema, no uglavnom ne skidam 4k sadržaj.

Također ni s kodiranjem na Plexu nemam problema, naletim možda jednom u dva tri mjeseca na epizodu serije preuzetu s bespuća interneta koju moram prekodirati da bi gledao.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na