|
|||||||||||
|
|
#86911 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Na primjeru Suzukija, cijena rada je ista, samo ne pisu svi jednako vrijeme rada. Nadalje negdje naplate 3,6l ulja dok drugdje uzmu 4,2l. Negdje ti naplate sitni potrosni materijal makar to je jos i najmanja cifra. Neki pak naplate tocenje staklopera, koristenje raznih tekucina tipa brake cleaner, mast u spreju i tome sl. Na kraju ispadne da te prvi servis na Suzukiju kosta od 180 do 230 eura. Mislim, to je na kraju dana kikiriki cifra za ovlasteni, ali eto nije bas uvijek ista
|
|
|
|
#86912 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Na Cupri, izmjena ulja i filtera u ovlastenom 400€. Kao da sipaju premium extra djevicansko maslinovo ulje unutra. Ali, garancija... Poznanik kaze njemu na Passatu, neki 2.0TDI 150KS nekakvih 375€, ako se dobro sjecam.
|
|
|
|
#86913 |
|
49%winner
|
Cak i razvikano maslinovo ulje je jos uvijek jeftinije od motornog ulja, molim lijepo. Osim Ziganteovog kad mu doda kineske tartufe, ono je nesto skuplje :D
|
|
|
|
#86915 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Da, 0W20. 5,7l u motor i 1l u gepek da se nadje za svaki slucaj ![]() Evo dolje detalji, krajnji iznbos bio na drugoj strani, pa onda spajao.
|
|
|
#86916 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Da ne govorimo o cijena servisa i rada ... užas. |
|
|
|
|
|
|
#86917 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Mene je Eneos 0W20 kostao 48 eura, 4 litre, ali najskuplja verzija, bome deru muski. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#86918 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Mene to čeka u 7mj pa da znam kolko trebam rezervirat para ![]() Kaže ekipa da je PIA najskuplja od trojica Zubak i Auto Hrvatska. A da Zubak zna i fušarit, a za AH nisam još čitao iskustva. |
|
|
|
|
|
|
#86921 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prijatelj koji popravlja motore na jahtama mi je pričao da najbolje zarađuje na ulju. Mislim da je govorio da mu je marža 200%. Kupi bačvu od 200l (barel) pa pretače.
|
|
|
#86926 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa koji vam je problem sami zamjeniti ulje i filter? To je 20ak min posla, da se okreneš na glavu ulje i filteri ne ispadnu više od 50ak eura. 400e za zamjenu, svakih 10k? Pa za 100k ode 4000e na to, ili ste od ovih što mjenjaju ulje svakih 20-30k pa je auto nakon 100ak tkm groblje ![]() Koliko znam garancija ne bi smjela biti uvjetovana tim po zakonu EU.
|
|
|
#86927 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
koliko znam, ti možeš sam to obaviti, ali i dalje moraš obaviti redovni servis da bi ti se očuvala garancija, da ti resetiraju servisni sat. Samo tamo na servisu reci da si sam promijenio filter i ulje i to je to.
|
|
|
#86928 | ||
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ko je to tako povoljan Citiraj:
Citiraj:
da nebi bilo Sad za prve godine, ili ti pravu garanciju mislim da imas pravo donjeti svoje djelove ako su "po specifikaciji" sto god to znacilo. E a nakon toga kad prodje ta "prava" garancija, onda si na milost i nemilost ja mislim |
||
|
|
|
|
|
#86930 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Jel to samo ruke? Mene samo 6L ulja košta 80€. |
|
|
|
|
|
|
#86931 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
to je bilo 10 misec 2024: 8e filter ulja 14e litra ulja ide 3.5L 8e filter zraka 8e filter kabine 15e ruke + kociona tekucina 15e, reka je to iduci put kad plocice budemo minjali, to smo radili ove godine, dakle isti servis ko gori + plocice straznje i tekucina ta 240€ |
|
|
|
|
|
#86932 |
|
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
ma imaju drek istu cijenu, ja sam gledal vw 4+ servisne pakete, kao ajde bum ga otpeljal, bu malo skuplje al kao oriđiđi servis, pa ljepše se vidi u historiju. Jedna cijena na VW, druga na AH, treća na Zubaku, na kraju nisam ni tražil ponude. Toyotu sam fural u japan parts i bili su ok par godina, ali, prije tri godine servis 120€, prošle 180, pital sad za passata 220 (samo ulje i filter, mislim cak da nisu ni bili ovi zrak/pelud, upit o DSG-u nisu ni kometirali) VW gare više nema, treba i DSG ulje promijenit, a za to kak deru to nije istina. uglavnom oriđiđi ulje, man filteri, svi novi štoplini i podloške, plus crijevo ono za filat DSG (6l vw longlife 0w20, 7l febija za getribu) sveukupno sa svim shippingima me ispalo 238,42€ Filtere za zrak, pelud sam posebno kupil, al to nije neka drama samo kaj ce ti u ovlastenom uzet 40+€, za filter za koji mu ni šerafciger ne treba. Filter goriva u ovlaštenom 70+, znaci kad dignes haubu kod jaja je, ima 8 šerafa, sagnut se ne moraš za promijenit. da citiram Ševu: Nemam, nedam, neću.
|
|
|
#86934 |
|
The mighty pirate
|
Bacite pogled na ebay. Nađe se trgovina koji imaju već pripremljene pakete originalnih stvari za servis. Ovo prvo je kod mene sad mijenjano, što znači da je skoro 5x toliko koštalo to da su bacili oko na ostatak auta, resetirali brojčanik za servis, provjerili zdravlje baterije i produžili garanciju. Za 3 godine kad mu ode garancija, planiram dalje u ovom smjeru. Sve ostalo mogu sam kad se spojim na auto laptopom. Za idući servis ću ih baš pitati jel mogu banuti s tim u rukama i koliko će me onda koštati cijela priča. ![]() ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 18.02.2026. u 20:33. |
|
|
|
|
|
#86935 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
https://imgur.com/a/SmrWRD5 Čim je granulo malo sunca, odmah bauštela.Srećom koža nije oštećenau međuvremenu
|
|
|
#86936 |
|
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
zipa ovo, išel sam povaditi cijene po mailovima, konkretno za popularni passat 2.0tdi u mom slučaju B8.5 ovlašteni ulje, filter, filter peludi i filter zraka - 432€ ulje i filteri via snađi se na netu, i to original ulje, najskuplja verzija filtera (sa ugljenom, protiv gljiva, samo kaj ne pjeva) - 102€ - znaci ovo može 12-15€ niže ak se uzmu oni neki skoro no name filteri 330€ razlike, za to se isplati podvuc pod auto skinut par serafa, pa taman da si filter na glavu odvrneš, opereš se i odeš zadovoljan na pivu. dva i pol servisa imaš za full kasko iskeširat Pa da nemam ni jedan šerafciger, ni gedoru, ni kilo ključ (koji realno ne treba) sve kupiš i manje je. ak nemas grabu, pa i navozna ona rampa za mali servis i čačkanje, jos i hidraulicne podizace ima na kraju za jos malo podići, na vevoru je 220-230€ (plastične su ok 70) edit: e da ovo u ovlaštenom je cijena za b8, vjerojatno bi bilo više nešto za b8.5 jer ide pol litre ulja više i filter je nešto skuplji u odnosu na onaj stariji model
Avoid hangovers: stay drunk. Zadnje izmijenjeno od: mujica. 18.02.2026. u 20:54. |
|
|
|
|
|
#86937 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Mali servis je 930e 😂 Sa novim autima jedva cekas da istekne gara, sa starim molis.boga da nis ne rikne. Loop.
|
|
|
|
#86938 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pimpa sam Ceeda ledicama (zamjenio sve osim štop svjetala) i imam problemčić sa kabinskim (dome light). Pretpostavljam da negdje curi struja. Naime, kad stavim kabinske ledice umjesto klasičnih žarulja (iznad vozača/suvozača i nazad, ukupno 3 komada) događa se da kad su sve 3 ledice da stalno tinjaju kad se ugase. Ako ugasim na prekidač (da se ne pale kad se vrata otvaraju) onda ne tinjaju više. Kad jednu zamjenim s klasičnom žaruljom isto više ne tinjaju. Ako su 2 naprijed recimo, a nazad izvadim onda opet tinjaju prednje. Proba sam okretati polaritet ali nisam primjetio razliku. Ima li lijeka osim da se vratim na staro? Grok kaže da bi moga staviti ovo na jednu ili sve lampe https://www.chipoteka.hr/r-06-w-1-1k-2210049001 Razlog je što auto pušta laganu struju kroz krug da detektira neispravne lampe i kod klasičnih žarulja ima vrlo malo otpora dok ledice imaju puno veći otpor pa svijetle.
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 18.02.2026. u 22:58. |
|
|
|
|
|
#86939 |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
edit: brisati Zadnje izmijenjeno od: rendula. 18.02.2026. u 23:33. |
|