Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2026., 18:53   #86821
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Plan je povezati 1.6 dizel s automatiziranim mjenjačem s dvostrukom spojkom eDCT6, koji već poznajemo iz benzinskih hibrida marki Peugeot, Citroën i Opel. Taj mjenjač integrira elektromotor snage 28 KS i 48-voltni litij-ionski akumulator, što omogućuje kratko kretanje isključivo na struju, asistenciju pri ubrzanju i regenerativno kočenje.
I onda kad ta baterija prdne, što tad? A s obzirom na pouzdanost Stellantis grupacije, sumnjam da će bit bez mušica
Staro 14.02.2026., 19:16   #86822
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Iduci servis je za 2 godine, provjera kocnica, nadam se da do tada necu trebati u servis na reklamaciju kao kolege sa VW.
Za sada je range ok, po gradu sad kad je hladno krece se oko 19-20KWH/100km, nije lose s obzirom na snagu i tezinu, a dosao je sa ljetnim Hankook gumama.

Staro 14.02.2026., 20:57   #86823
GreenLife
Čika Zeljeni
Moj komp

GreenLife's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Čestitke

Koliki je range - 300tinjak km?
Staro 14.02.2026., 21:09   #86824
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Cca 500km, trenutno po ovom vremenu potrosnja po gradu je cca 20kwh/100km, a baterija je 82kwh.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 14.02.2026., 22:42   #86825
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Automobili

Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
U međuvremenu sam našao u poljskoj. Cijena 52 eura plus 30 eura dostava a konektor za 10 eura na ebayu.

Odeš u auto olimpija otpad na čulinečkoj
Sve nađeš tamo

Edit : vidim da na Google piše auto dijelovi olimpija. Brijao sam uvijek da je auto otpad

Sent from my iPhone using Tapatalk
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2026., 22:42   #86826
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
To eDrive 40 model?

Sent from my OPD2415 using Tapatalk
robimarko-bug je online   Reply With Quote
Staro 14.02.2026., 22:43   #86827
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
To eDrive 40 model?

Sent from my OPD2415 using Tapatalk
Da

Staro 14.02.2026., 23:34   #86828
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da

To ona Tomić ponuda, 50k je bio?

Bit će u Q3 za fizičke, pa razmatram opcije, dok obrade dokumentaciju i isporuče bit će mi postojeći auto preko 2 godine.

Frend je gledao i4 eDrive 35, ali kada smo dodali par stvari je išao preko 50k ladno.
Meni osobno prekrasan auto, pogotovo interijer, jednostavno neusporedivo bolje od Tesle.
Staro 14.02.2026., 23:43   #86829
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor robimarko-bug Pregled postova
To ona Tomić ponuda, 50k je bio?

Bit će u Q3 za fizičke, pa razmatram opcije, dok obrade dokumentaciju i isporuče bit će mi postojeći auto preko 2 godine.

Frend je gledao i4 eDrive 35, ali kada smo dodali par stvari je išao preko 50k ladno.
Meni osobno prekrasan auto, pogotovo interijer, jednostavno neusporedivo bolje od Tesle.
Da, adaptivna svjetla, Harman Kardon I m pro paket. Sa cime ste vi natukli do 50k?

Staro Jučer, 00:51   #86830
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Insignija jedan klik kod mjenjača. Taman na dohvat ruke. Uključ/Isključ. Uključim ju samo dok sam na tempomatu. Pri prestrojavanju pruža manji otpor, ali naravno, pametniji popušta. 😂 Jučer odvozio nekih 450 km vraćajući se iz Bosne pa kad zaboraviš dat žmigavac pri prestrojavanju malo te brecne.

Nego, ovi stvarno misle ozbiljno.
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...bLdyo8PdfALtuA
prijatelj ima firmu i godisnje prebije 60k-70k km na godinu na racun posla, njemu niti jedan benzinac ne odgovara. nego dizelas sa snaznim motorom koji moze udobno sjediti na 180kph par sati a da ne trosi 12litara goriva. trenutno ima volvo v90 i jako tesko nalazi izbor auta osim od njemackog svetog trojstva nazalost
za takve ljude elektrika i benzin ce tesko ikada biti opcija.
Staro Jučer, 01:34   #86831
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Citiraj:
Da, adaptivna svjetla, Harman Kardon I m pro paket. Sa cime ste vi natukli do 50k?

Innovation paket, adaptivna svjetla i grijani volan, to je bilo 51 115 eur za eDrive 35

Sent from my SM-F966B using Tapatalk
Staro Jučer, 08:59   #86832
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Reno ima dugme za on/off lane assista. Pritisnuo sam ga jednom da se ugasi i od tada se ne pali.
Staro Jučer, 09:45   #86833
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
prijatelj ima firmu i godisnje prebije 60k-70k km na godinu na racun posla, njemu niti jedan benzinac ne odgovara. nego dizelas sa snaznim motorom koji moze udobno sjediti na 180kph par sati a da ne trosi 12litara goriva. trenutno ima volvo v90 i jako tesko nalazi izbor auta osim od njemackog svetog trojstva nazalost
za takve ljude elektrika i benzin ce tesko ikada biti opcija.
Da imam firmu ne bih se ciganio za 2500 eura razlike u gorivu na godišnjoj razini. Radim s benzincem 15.000km, sa Rapidkom dizlom sad malo manje. Na 15.000 km razlika u gorivu bi mi je 650 eura godišnje. Mjesečno 55 eura.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:52   #86834
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
@psyho
Sve više hibrida/PHEV-ova koji se reklamiraju da s punim rezervarom prolaze 1.000 km što mislim da je u rangu auta s dizel motorom. Mnogi od njih su SUV-ovi. Dobar dio njih je kineskog porijekla koji imaju cijenu osjetnu pristupačniju od Sv. Trojstva. Ako mu to nije problem neka pogleda reviweve npr. Jeacoo 7/Omoda 5 SHS, Lynx & Co 01/08, BYD Seal U DM,...
Staro Jučer, 11:37   #86835
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor ruki31 Pregled postova
Odeš u auto olimpija otpad na čulinečkoj
Sve nađeš tamo

Edit : vidim da na Google piše auto dijelovi olimpija. Brijao sam uvijek da je auto otpad

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tnx, naručio izvana već.
Staro Jučer, 11:56   #86836
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@psyho
Sve više hibrida/PHEV-ova koji se reklamiraju da s punim rezervarom prolaze 1.000 km što mislim da je u rangu auta s dizel motorom. Mnogi od njih su SUV-ovi. Dobar dio njih je kineskog porijekla koji imaju cijenu osjetnu pristupačniju od Sv. Trojstva. Ako mu to nije problem neka pogleda reviweve npr. Jeacoo 7/Omoda 5 SHS, Lynx & Co 01/08, BYD Seal U DM,...
Ina I novi sandero stepway lpg bez ikakve hibridizacije za kojeg se hvale da može preći 1500km sa punim tankom benze I plina
raliSHA je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:07   #86837
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
A kad sam rekao da mi je 2025 Caddy skoro cuknuo volan iz ruke rekli ste da pretjerujem
Taj novi caddy je katastrofa. Te touch tipke, asistent, struja koma. VW je najavio kako se vraća analognim čukama i klasičnim tipkama.
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:42   #86838
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Prošao sam sa Cuprom i Učku i druge radove i nije mi zakočio iznenada.

Al' mi se je desilo to 2x, jednom kod parkiranja i drugi puta kad sam skretao u sporednu ulicu gdje je prepoznao pješake.

Očito osjetljivost sustava varira između grupacije.

Al imam jedan problem.

Prošli vikend sam oprao auto i stajao na parkingu do petka, sjednem se popodne u njega i iznutra na šajbi sve puno vlage. To je već drugi put da mi se desilo.
Prvi put smo bili na Sljemenu i imali snijega na čizmama i očito je vlaga ostala zarobeljena unutra kao i ovaj put.

Pregledao sam sve tepihe i nigdje nije bilo vlage, isto tak u gumenim "tepisima" nije bilo vode.
Kaj bi mogao biti problem?
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 12:43   #86839
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Da imam firmu ne bih se ciganio za 2500 eura razlike u gorivu na godišnjoj razini. Radim s benzincem 15.000km, sa Rapidkom dizlom sad malo manje. Na 15.000 km razlika u gorivu bi mi je 650 eura godišnje. Mjesečno 55 eura.
kolika ti je prosjecna brzina i gdje vozis?
ima on svoju racunicu, ne ulazim u to detaljno. a kad imas firmu i sa svim troskovima kada provlacis kroz firmu, 2500EUR nije mala lova kad sam moras nalaziti posao. potrosnja raste puno vise nego linearno sa povecanjem brzina. kod mene bi jos benzinac bio puno bolja opcija, jer je i odrzavanje puno manje. sigurno ima puno veci utjecaj na amortizaciju auta nego samo gorivo

ja osobno imam Ford Edga kojemu je prosjecna potrosnja 9l, a ako ga ganjam na autocesti 155 ode preko 12 i potrosim rezevoar unutar 500km..mene to ne dira i vozim ga kako mi odgovara taj dan. druge ljude dira i tko sam ja da ih 'preodgajam'

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@psyho
bio sam mu spomenuo to, ali je skeptican i ne bi htio SUVa jer SUVovi trose primjetno vise od sedana na visim brzinama. a jos je i za kineze jako skeptican. jedini problem kod Volva ovoga sta ima mu je sta na redovni servis ga narucuju za mjesec dva od kad ih nazove jer ima samo ZG i Pula, pa gleda njemce.

meni osobno nema dobrih opcija za SUVove od europskih proizvodjaca i osobno sam bas poceo gledati te kineze kako ce se razvijati.. ako to ne proradi dobro, uvijek ostaje Toyota
Staro Jučer, 13:22   #86840
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Iduci servis je za 2 godine, provjera kocnica, nadam se da do tada necu trebati u servis na reklamaciju kao kolege sa VW.
Za sada je range ok, po gradu sad kad je hladno krece se oko 19-20KWH/100km, nije lose s obzirom na snagu i tezinu, a dosao je sa ljetnim Hankook gumama.

Super izgleda, puno bezbrižnih km sa njim.
Što se tiče reklamacija, računaj da će te uhvatiti koji opoziv sigurno :)

Jel trebaju posebne gume za njega sa e oznakom , čitao sam da električni rade povećane težine klasične gume ko maslo tope?

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:35   #86841
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova

Prošli vikend sam oprao auto i stajao na parkingu do petka, sjednem se popodne u njega i iznutra na šajbi sve puno vlage. To je već drugi put da mi se desilo.
Prvi put smo bili na Sljemenu i imali snijega na čizmama i očito je vlaga ostala zarobeljena unutra kao i ovaj put.

Pregledao sam sve tepihe i nigdje nije bilo vlage, isto tak u gumenim "tepisima" nije bilo vode.
Kaj bi mogao biti problem?
Imas u tedija kesicu sa odvlazivacem i kutijicu, ubacis u auto i posrklja vlagu ako nije previše
OuttaControl je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:49   #86842
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
BMW namjerava i dalje derati svoje kupce maštovitim sigurnosnim featurima...
https://www.tomshardware.com/tech-in...sign-blueprint
Staro Jučer, 13:55   #86843
Colop
Premium

Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Imas u tedija kesicu sa odvlazivacem i kutijicu, ubacis u auto i posrklja vlagu ako nije previše
Ili još jeftinija opcija, pijesak za mačke, ali onaj prozirni. Ubaciš na svaki tepih i odradi svoje.
Kaf mi je ostao bio otvoren prozor preko vikenda, a bio najveći pljusak godine sa time sam sanirao posljedice.

Staro Jučer, 14:02   #86844
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Njemačko smeĆe

Dok sam imao Japanca nikakvih problema 😁
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:14   #86845
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma zaostala ti je neka vlaga u kabini od ovih kisnih dana. Meni zna na "japancu" sajba biti orosena, ali to je samo zato jer sam se dan-dva ranije sjeo s mokrom jaknom i od gojzi ostane lokvica na gumenom tepihu pa to isparava itd... nakon par dana nema vise rose na sajbi.
Staro Jučer, 14:50   #86846
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Prije dva mjeseca mijenjao šajbu na kasko, od kamenčića. Danas ponovo pukla šajba, opet kamenčić. Doduše sad je zvjezdica, ali promjera cca 3cm. A za 5 dana mi ističe registracija, mislio sam sutra ići. Hoće me zajebavat s tim?
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:55   #86847
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Piksa Pregled postova
Prije dva mjeseca mijenjao šajbu na kasko, od kamenčića. Danas ponovo pukla šajba, opet kamenčić. Doduše sad je zvjezdica, ali promjera cca 3cm. A za 5 dana mi ističe registracija, mislio sam sutra ići. Hoće me zajebavat s tim?
Jel ti udarac direktno u vidnom polju vozača, znači lijevq strana, visina očiju?
Ako je, gnjavit će.

Staro Jučer, 15:02   #86848
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Super izgleda, puno bezbrižnih km sa njim.
Što se tiče reklamacija, računaj da će te uhvatiti koji opoziv sigurno

Jel trebaju posebne gume za njega sa e oznakom , čitao sam da električni rade povećane težine klasične gume ko maslo tope?

Koliko vidim nigdje ne pise da je za struju, osim sto je XL, logicno s obzirom na tezinu od 2150KG. Tridesetak tisuca km ce valjda izdrzati, toliko ameri kazu da im izdrze gume.
Sa ovim gumama je isporucen:
https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/tyres/651781

Od software nadogradnji nude, naprednu navigaciju za cca 900 eura ili opciju upozorenja na kamere za ~15eura mjesecno. Tek ce u Neu Classe krenuti SaaS party.
Staro Jučer, 15:37   #86849
Piksa
Premium
Moj komp

Piksa's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Jel ti udarac direktno u vidnom polju vozača, znači lijevq strana, visina očiju?
Ako je, gnjavit će.

Je, točno u visini očiju u PM. Pa sad to ne stignem popravit, niti da sam platim.
Piksa je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:27   #86850
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Od sve Stellantis dizelske game u euro 7 ide samo 1.6 mjet II a sve drugo staje sa proizvodnjom prije svega zbog nepouzdanosti... Sto jasno govori koji je najbolji mali dizel
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na