|
|||||||||||
|
|
#12871 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
I kaj sad sa Wiim / Dali kombinacijom? Pa reko si da ne volis vracat i sprobavat.P.S. > sad cekam samo da kazes da je bas sa tim subom prejak i da ti Adami sasvim lijepo sviraju. Onda ce guzica konacno sjest na sekret. P.S.- puko si ti ko kokica jos prije par stranica. Ja sam sebe predbiljezio za Vrapce nakon ovog :P |
|
|
|
|
|
#12872 | |||
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne kak? Pridruži nam se ![]() Citiraj:
U to se tek trebam uvjeriti sutra, ali ne sumnjam da će faliti basa ![]() Citiraj:
Trebat će se malo (duže) poigrati sa tim da bi se bas od sub-a blendao korektno s monitorima, budem prvo sve podesio sa ušima, pa kasnije sa UMIK-om. Prema izmjerenim karakteristikama A7V, bass cutoff se dešava već ispod ~60-70Hz u "Pure voice" modu, pa bih KRK-ov crossover krenuo sa 80Hz, trebalo bi biti taman (ima 70, 80, 90 i 100Hz na knobu) Konekcija bi išla PC — USB → Eversolo — XLR OUT (L/R) → KRK S8.4 — XLR OUT (L/R) → Adam A7V (XLR IN L/R). Citiraj:
![]() |
|||
|
|
|
|
|
#12874 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
To AI govori iz Nea ili? Otkada je postao takav ekspert... a da na pcekspertu smo ![]()
|
|
|
#12876 |
|
₿
|
|
|
|
|
|
|
#12877 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Narafski. Svak u svojem području. Ajd ajd... Nemoj biti skroman sigurno si i nekaj naučio od onih silnih postova. Nažalost audio je takav da bu nekom zvučalo super drugome loše... Nemam svi istančani i isti sluh.
|
|
|
#12881 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Dosta dobar video, potice me da dovrsim svoju untreated room ![]() Dijete i macka su nasle sweet spots na vreci i fotelji. Ispricavam se na neredu, nismo ocekivali goste. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#12882 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Trebaš samo nabaviti više mačaka te ih strateški rasporediti ako ti soba zvoni, ima puno refleksija. Samo nemoj pretjerati da ne dobiješ gluhu sobu. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12886 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Popričao sam sa kompjuterima: ⭐ My recommendation for you (based on your workflow) Use this combo: SketchUp → geometry EASE Focus 3 → fast speaker layout + SPL EASE (full) → final acoustic simulation + STI + reflections SoundFlow → acoustic panel selection & tuning This gives you: Fast workflow Accurate results Perfect integration with the speakers and acoustic materials you already use Professional‑level deliverables for clients |
|
|
|
|
|
#12887 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Citiraj:
Ht ne zvuci bas nešto nego iole pošteni stereo integrirac. Sve ovisi s čim si zadovoljan. Naravno da ima dobrih HT pojačala koja si i za stereo ok. Iako sam osobno za HT pojačalo kao jedna kutija i za hifu druga kutija. Nekima smetaju dvije kutije, neki vole što više kutija na elementu i tak. I ovisi koliko čega slušaš odn gledaš. Neki slušaju glazbu onak, 2 sata u 6 mjeseci pa im je HT pojačalo dovoljno. Neki obratno. Uglavnom rupa bez dna ako želiš kvalitetno. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12888 |
|
Pink Floyd fan
|
Kao disperzori bolje su oštro dlake. Dok su se za tretiranje stropa odličnim pokazali Wuhan šišmiši. Pogotovo originalni iz laboratorija WIV upareni za WiiM audio proizvodima. Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12890 | |
|
₿
|
Citiraj:
Zahvaljujući vama, napravih puni krug i napokon postigao nešto skromnije mojoj originalnoj namjeri (koja je bila glupa), ali zato puno modernije. Od jučer se cerim ko kreten ispred kompa koliko dobro zvuče Adami u kombinaciji sa KRK subom. Samo vrtim flac-ove i listam po Spotifyu. Ovo je 2 levela iznad Wiim + Sonik kombinacije. Uskoro više, a za sada kratki videi da možete vidjeti kako zvuči ![]() Snimano sa UMIK-1 mikrofonom uštekanim u mob. Sub ON: Sub OFF (bypass, Adami preuzeli full bass): ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 14.02.2026. u 22:56. |
|
|
|
|
|
|
#12891 |
|
Pink Floyd fan
|
|
|
|
#12893 |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Čuje se razlika da sub svira ili ne. Ali mobitelom to zvuči ionako tak tak. Ak si ti zadovoljan, to je najbitnije. I ak lijepo zgleda. Jer ak je ružno, niš ne vredi. ![]() |
|
|
|
|
|
#12896 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Sada kada ste se ugrijali na Neo, može i meni pomoć. Imam: Yamaha RX-V685 AVR Monitor Audio Silver 100 7G walnut zvučnici Nemam: Sub Imao 6 godina neki sub koji je umro i sada bi uzeo nešto ok. Setup je za veliki dnevni boravak. Najviše se gleda TV i filmovi, ali se sluša i glazba. Što preporučujete? Može novo, može rabljeno. Vidio sam da se prije preporučivalo SVS SB-1000 pro. Zadnje izmijenjeno od: Libertus. Jučer u 19:43. |
|
|
|
|
|
#12897 | ||
|
₿
|
Rado, ali trenutno teško izvedivo. Citiraj:
Citiraj:
![]() Adam A7V monitori + KRK S8.4 sub + Eversolo DMP-A6 Gen 2 ukratko. Par slikica... (previewi će vam se otvoriti samo na desktop verziji PCE, u Tapatalku ćete dobiti samo linkove) Original setup: Nakon šta sam Adame stavio prvi put: Ovdje sam shvatio da će komp koji je odmah do lijevog Adama biti problem za pravilnu disperziju zvuka... Problem riješen za €10 u Bauhausa sa jednom drvenom letvom i par vidi, napravio mu niže postolje tako da ujedno ispod njega mogu gurnuti kabele od suba jer sub ide ispod stola: Malo je boja postolja falivena, ali s obzirom da je puno toga faliveno u toj sobi, uklapa se ![]() Kako sada izgleda kad je komp spušten: Sub sa footswitch-em: Eversolo night shot: Još se igram sa cijelim setupom, nikako da se odlučim jel sub basa ima previše ili premalo, a to me onda odvelo u novu zečju rupu iz koje više ne znam izaći - room correction ![]() ![]() Izvrtio sam 20-ak mjerenja sa raznim postavkama, uglavnom u REW-u, i sad sam pred nepremostivim problemom: kako da znam koja EQ (PEQ) postavka je "prava"? Sa svakom zvuk zvuči drugačije, ali kako znati koja daje najbolji? ![]() Kratki review setupa: Razlika je drastična u odnosu na moj stari boombox (logično). Zanimljivo je prvo iskustvo sa monitorima kao šta su Adami. Zvuk je usmjeren u fokalnu točku gdje vi sjedite. Pravilo je da morate biti udaljeni od monitora koliko su i oni jedni od drugih, kod mene je to trokut 1m-1m-1m. Monitori moraju biti okrenuti prema vama. Čim se dignem sa stolice i izađem iz fokalne točke, zvuk se i dalje čuje ali je efekt sličan kao da ste skinuli sa glave slušalice. Čujete ih i dalje, ali ne toliko detaljno kao kad su na glavi. Čim sam sjeo na stolicu, odjednom se zvuk iskristalizira, kao da ste stavili slušalice na glavu...osim šta niste. Fascinantno, ali ujedno i problematično za nekog tko ne želi tako fokusiran zvuk. U tom slučaju je bolje kupiti neke HiFi zvučnike koji se čuju podjednako svugdje u prostoriji. S obzirom da to nije moja situacija, nearfield monitori mi odgovaraju. Sub ubija za samo 8" i prilično je težak, te robusne izrade. Straga ima dosta opcija za crossover, bypass, polaritet, itd. Uglavnom, vrijedi svake lipe (€270). Eversolo je zanimljiv uređaj s obzirom da je i DAC i streamer u jednom. U odnosu na Wiim Amp Ultra izgleda kao svemirski brod. Krcat raznoraznim opcijama koje često idu u možebitnu bespotrebnost, tipa "DAC filter characteristics". Znate li koja je razlika npr. između "Hybrid, Fast Roll-Off (Minimum Phase)" i "Fast Roll-Off (Minimum Phase)"? Ni ja. Probao sam ih nekoliko i ne čujem razliku, ali eto, tu je, i navodno je znanstveno utemeljeno. Za source (odakle vam zvuk dolazi) možete birati puno toga...ja sam izbor limitirao na "USB-B in" (PC spojen USB kabelom na njega) i "Internal player". Ako želite puštati muziku sa PC-a, onda logično odaberete USB-B in. Ako želite puštati muziku sa Eversola, onda Internal Player. To je opcija koja se koristi ako želite koristiti njegov puni potencijal, instalirane aplikacije, povezive aplikacije, itd. Najveće zamjerke: 1. Kada je USB-B in odabran kao source, onda vizualizacije ni EQ preseti ne rade. Rade samo ako je u Internal Player modu. Ne znam zašto, vidim i na službenom forumu da ljudi traže to. Skuplji uređaji im to mogu, ali ovdje su to "okrljaštili". Možda puste u nekom od sljedećih updateova to. 2. Room correction je...onako. Probao sam par puta sa uključenim sub-om, i svaki put želi ubiti sub frekvencije (zato sam prešao na REW pa radim detaljniju korekciju. Kod REW-a je dobro šta se profili mogu exportati i onda importati u Eversolo). Ne znam šta još... ako koga šta zanima nek pita. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 23:36. |
||
|
|
|
|
|
#12898 |
|
Pink Floyd fan
|
Ovaj po izgledu i veličini ekrana puno bolje zvuči! https://www.techradar.com/audio/dacs...dac-z10-review Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12899 | ||
|
₿
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||