|
|||||||||||
|
|
#6871 |
|
Registered User
Datum registracije: May 2017
|
|
|
|
|
|
|
#6872 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
A ta nabrojana posebna područja iz Cjenika pokrivaju valjda 90 posto HT-ove optičke infrastrukture. |
|
|
|
|
|
#6874 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2016
|
Tako nekako. Jbg zakon tržišta. |
|
|
|
|
|
#6875 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Poz, imam tcom optiku 500/250, na ulazu u stan (80m2) komunikacijski ormaric, i unutra je tcomov arcadyan speedport 3 smart wifi premium paket je to bio sa jednim bijeli arcadyan meshom. Kako je taj ormaric na ulazu u stan pod poklopcem wifi signal je banana totalna po stanu, ili je malo dobar pa se prebaci na 2.4 i slicno, Imam provucene utp kablove do dvije sobe i dnevne. u ormaricu je ont pa u ruter pa je steta da ne slozim to da radi perfektno ionak im je usluga turbo skupa. svuda su po dva ulaza. I u dnevnom mi je telka i maxtv prijamnik spojeno u ta dva utpa u zidu gore iz telke. Gledam koja mi je najbolja opcija, rješenje da pojačam wifi svuda. Pošto nemaju više tih bijelih mesheva po 0.70 centi, sada je wifi extra po 2,19 eura /komad mj. Znači zamijenili bi mi arcadyan za tehnicolor wifi 6 i onda bih jedan mesh u dnevnom spojio u utp a telku u njega, a drugi mesh u sobi, to bi trebalo biti dobro osim sto u sobi moram smislit neku policu pored uticnica jer sad na podu stoji (ali bar hvata dobro u obje sobe i punu brzinu (500/250). Valjda taj wifi 6 i bolje podnosi više spojenih uređaja. Da napavim tako? ili ima kakvo bolje rješenje, samo da probam neki drugi ruter izvadit iz ormarica,nakeljit na zid i nadat se da ce pokriti cijeli stan, dnevni na kraju hodnika i kroz drugi hodnik obje sobe. Ili u dnevnom spojiti neki jači mesh/ruter u taj utp sa ovim ruterom da on pokrije cijeli stan. Kak to već ide, ili jednostavno bolje radi s tim crnim svojim meshom. |
|
|
|
|
|
#6876 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
kupi nešto svoje. ja bi u ont upiknuo neki mali router koji tamo stane, i u stanu na bitne lokacije stavio 2 ap-a. idealno, hex poe ispunjava kriterije, jedino neznam da li je sposoban izgurat 500mbita. i onda staviš 2 neka tplink eap-a da pokriješ stan. neznam kako ide televizija u tom slučaju, nisam nikad imao iptv. |
|
|
|
|
|
#6877 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@dubrava Ako sam dobro razumio, od tog ormarića na ulazu do dnevnog b. / soba imaš provučeno po 2 Lan kabela (priključka) ? Imaš ONT + Router kombinaciju ? Imaš i malo drugačiji pristup rješenju. Iz ONT - a po jednom Lan kabelu pošalji WAN do dnevnog b. i tu stavi router, tako ćeš dobiti bolji WiFi gdje ti i treba. Odmah imaš spoj za MaxTv STB. Po drugom Lan kabelu "vratiš" Lan iz routera u ormarić, tu staviš mali mrežni switch pa od njega prema sobama. Kad ovo isprobaš tj. vidiš rezultat znat ćeš "na čemu si". Slijedeći korak bi bio nabavka svoje opreme, preporuka ima u ovoj i sličnim temama. Za kraj, dobro je šta si na staroj kombinaciji ONT + Router jer tada možeš relativno lako upogoniti custom opremu. Ako uzmeš / dobiješ tehnicolor sve u jednom (koji im je na novoj RDK platformi), onda si u banani po pitanju stavljanja custom opreme. Tada prvo moraš tražiti da te vrate nazad na ONT + Router kombinaciju pa tek onda dalje. |
|
|
|
![]() |
|
|