|
|||||||||||
|
|
#5133 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jedna crkla nakon 5 min, posao završio motorkom i cirkularom, poslije kupio novi model ubodne koja još nije isprobana. Ubodna nije za deblje materijale jer tanak list ne može pratiti putanju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5134 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Sa čime rezete laminat 12 mm debljine ? Do sada sam koristio cirkular ali jako prasi a ne da mi se ići van za svaki dio . One ručne rezace nalazim do 8 i 10 mm , ima nešto za deblje a da dobro radi i ne košta 500.eura? |
|
|
|
|
|
#5135 |
|
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Gdje povoljno nabavit sajbu za rezat drvo (npr za osb ploce) za malu kutnu brusilicu 125mm? Probao sam s tom baterijskom ubodnom (parkside performance) i jednostavno ne mozes izrezat ravno da ga jebes. |
|
|
|
|
|
#5136 |
|
EMP moderator
|
Kutnom teško, previše okretaja, premalo momenta. Idi ubodnom, cirkularom, uranjajućom ili vibracijskim multitoolom, sve ovisi koliko i gdje režeš. Usisavač je obavezan za cirkular i uranjajuću jer inače previše prašine i smole završi u plućima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#5137 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Uzo u Bauhausu i zadovoljan sam. Radi super i na fleksi od 800w i na 1400. Čak je i rez prilično čist. Može rezati i neke čavle u drvu al nemoj puno ![]() Sent from my PTP-N49 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5138 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Čak bi možda i tebi bila ok opcija na flexu stavit šajbu za multimaterijal al opet bi imao prašinu. Ako imaš obični usisavač možeš i s njim pokupit dio prašine al ti onda treba jedna ruka samo za to. Imam i rezač vinila/laminata al iskreno laminat nisam ni probao s njim rezat. Sent from my PTP-N49 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5139 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
KGS 254 M (613254000) Mitre saw https://share.google/23vv2uxRS3sZio9wu Ali je bila nakon 25 rezanja ostala bez krume (vidije). Mrtva, možeš ju bacit. Srećom u Lidlu su bile rezne ploče na akciji. 😂 Doslovce se iskri kad kreneš rezat laminat koliko je bio tvrd. Ali je zato sve ispalo precizno. A morao sam rezat jer mi je hodnik širok 95 cm i dugačak 8 metara i svaki red sam morao rezat.
|
|
|
|
#5140 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Ima doduše na ebayu nekakav ko guide za brusilicu, nosač s pločicom s donje strane, al je vrlo flimsy, bar ovaj model s slike koji sam ja kupio prije 6,7 godina za par dolara https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...ox-cuanrw&s=10 |
|
|
|
|
|
|
#5141 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Mogu ti reći odgovor, ali ne preporučam: List za keksericu, uglavnom su promjera cca 100 mm i podnose i do 14000 rpm. Ručni cirkular (ako ne želiš uranjajući sa vodilicom) košta manje nego jedan dio tvoje ruke. Imam makitu HS7601 150€ + dobar list 50 € = 200 eura. Savršen rez zagarantiran. Za ravan rez ti ne treba nikakav poseban alat nego mašta....npr ravna letva (metalna, drvena) i dvije stege ili umjesto stega obostrano lijepljiva traka. I dobrodošao u klub "nije ravan rez" jer je vođenje obratka preko pile gotovo jednako teška komponenta kao i jačina i kvaliteta lista pile. S vremenom ćeš doći i do "najugodnije brzine rezanja" koja se kreće od 60-70 m/s, dok se 50-55 m/s treba izbjegavati jer se pri tim brzinama pojavljuju velike vibracije lista pile. Govorim o obodnoj brzini lista pile. I naravno, najbolji, najprecizniji rez je na stolnom cirkularu preko firunga. Još ako je težak stroj i nema vibracija, rez je gotovo toliko dobar da nema niti naknadnog brušenja. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 10.02.2026. u 18:55. |
|
|
|
|
|
|
#5142 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Za laminat najbolji alat ti je preklopna pila. Precizno, čisto, lako namjestiti potreban kut i odlično posluži za cokle isto. No također će ti zatrebati i cirkular, ubodna ili stolna pila kad budeš trebao rezati po dužini.
|
|
|
#5143 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Hvala Conan i mar. I ja sam krenuo sa takvom pilom ali praši užasno . Probam sa pilom sa više zubi da vidim jel do toga... |
|
|
|
|
|
#5144 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa spoji usisavač ![]() Preklopne pile nemaju najbolje riješeno kupljenje prašine zbog ograničenja dizajna, zato to odradi vani najbolje ili napravi šator od folije u stanu di režeš da prašina ne izlazi van.
|
|
|
#5145 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ima li neko onaj mali Dremel, struja ili baterije. Razmisljam da ga uzmem vec duze vrijeme, pa me zanimaju iskustva |
|
|
|
|
|
#5146 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Uzeo sam ovaj Parkside usisivač pa da napišem koju o njemu, možda nekome bude zanimljivo jer je trenutno cijena ok. Imam u usporedbi s njime Hilti VC20 U i Karcher Xpert NT360, isto odlični modeli ali već vremešni. Kao i kod dosta toga, Parksideu snage ne fali i vuče jače od njih a po nekom sjećanju čak i kad su bili novi nisu bili toliko dobri. Osim snage, plusevi su što dođe sa daljinskim te crijevo koje je izrazito fleksibilno i kompaktno se složi na njegov vrh. Van njega ne praši ništa, ima H klasu filtriranja a ta je valjda nešto super-duper... Mane su kočinice na kotačima koje ne služe svrsi a najveća je pozicija glavnog filtera a koja ne omogućuje lagano njegovo vađenje (čak ima i neke šarafe koje treba izviti za skidanje) nego treba motor okrenuti naglavačke. Nema automatsko čišćenje filtera nego neku polugu. Dođe sa vrećicom velike dimenzije pa ću je i držati da se filter manje šteti. Sve u svemu preporuka a pogotovo kad se zna kakvu garanciju i "servis" Lidl ima. Naročito je Grizzly brz kod reklamiranja proizvoda kupljenih sa Lidl.de, puno brži nego kod nas. Nekako me bilo strah kako reklamirati proizvode koje su slali na mailboxde u originalnoj narudžbu, no dobra stvar je da Grizzly tada šalje direktno na HR adresu, besplatno. |
|
|
|
|
|
#5148 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
35€. Puno je ali šta je tu je, 18.5kg je pošiljka. |
|
|
|
|
|
#5149 |
|
Moderator
|
Neki mi je dan na maloj udarnoj pri radu iskočio zeger na prihvatu i tak jasno odjebala kuglica koja zaključava bitove. Sad trebam nać nekaj kaj bude sjelo na njeno mjesto ![]() Jel imao tko slično iskustvo ili ću morati rasturit neku već razvaljenu račnu da otmem kuglicu ![]() ![]()
|
|
|
#5150 | |
|
|
Citiraj:
Ponesi udarnu i vidi kod njih da iskopaju neku kuglicu da pase 😀 https://maps.app.goo.gl/sGi9LmTSL16Xbimy8?g_st=ic |
|
|
|
|
|
|
#5151 | ||||
|
|
Hobby alati - akcije, recenzije, iskustva...
Citiraj:
Izgleda zanimljivo. Proucim jos malo obzirom na komentare ispod i prste 😅 Citiraj:
Ok. Onda cu vjerovatno potrazit neki drugi (sigurniji) alat. Citiraj:
Htio bih nesto sto jednostavnije, bez usisavaca. Citiraj:
Sve su prilike da ce bit tako neki rucni cirkular. Imam neki mali polufiksni, ima plocu na kojoj stoji ali nije bas stabilan, a i nije zgodan za utrpat auto i otic negdje nesto s njim radit. Mora bit nesto dovoljno malo da stane u auto i da ga nije prevelika tlaka teglit okolo. Nego, hvala svima na odgovorima i smjernicama 🙂👍🏻 |
||||
|
|
|
|
|
#5152 |
|
EMP moderator
|
Pecaj onda Parksideovu uranjajuću pilu s vodilicama, idealna za teren. Dođe s dvije vodilice koje se spoje, mislim da je svaka 60-70 cm, da sad ne idem u garažu mjeriti. Igrom slučaja imam dvije jer su u servisu rekli da je bacim, zamijenio prekidač i ostavio za backup. ![]()
|
|
|
|
|
|
#5154 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
koji punjač za ovu aku bio u bauhausu nemaju ni bateriju ni punjač,samo novu imaju koji punjač bi pasao ako se neko razumije,ili ima viška za prodat https://www.bauhaus.hr/akumulatorski...180/p/25474343 |
|
|
|
|
|
#5155 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5156 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Možda se više isplati onda kupit aku bušilicu parkside gdje dobiješ bateriju, neg takav jerry rigging, jer samo taj diy adapter prodaju po 20 eura iirc. |
|
|
|
|
|
#5157 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nabavlja netko ovdje Silky pile/ostrice i gdje? Naravno, punac ih je sve izlomio, a treba rezati ulike i sad ih moramo promjeniti ne znam ni sam koliko komada. Konkretno, trazim 170-8 (grublje) listove pile, a njih slabo nalazim. Mozda bi pristao i na 170-10 (srednje), ali me frka jer ih nisam nikad probao na ulikama
|
|
|
|
#5158 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Pogledajte Pile i Vile. Možda imaju. Ja sam svojevremeno tamo nabavil svoju pilu https://www.piv.hr/product_list.php?...20i%20Okatsune Sent from my SM-S938B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#5159 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ne znam kaj su to ulike, ali ja imam silky 24cm s 10 zuba i godinama sam njome orezivao vocke i bio zadovoljan. Onda sam prije 2 godine u kauflandu za neku sicu izvan sezone uzeo 32cm parkside s 8 zuba i zacudjeno gledao koliko lakse reze. |
|
|
|
![]() |
|
|