|
|||||||||||
|
|
#86731 |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
mislim da je najvec problem tih mladih polovnjaka mali gobitak cijene kolega gore kupio auto star 1g i 20tkm, i samo 10% popusta. vecina ljudi ce radije uzet novi za tu razliku u cijeni posto sada ima dosta firmi garanciju 5+ godina, da se naci lijepih primjeraka koje su morali odrzavati u ovlastenom, samo to vise nije 50% pad cijene, nego recimo 30% nove cijene, sta ispada ista cijena kao sta je placen pred 5 godina |
|
|
|
|
|
#86732 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Istina, ako je pad vrijednosti samo 10 % u godinu dana kad uzmeš u obzir da moraš platiti i unos vozila u RH nije isplativo. |
|
|
|
|
|
|
#86733 | |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Prije koji mjesec sam za sina uzeo A4 2015 sa 270k km, za kojeg znam povijest zadnjih pet godina ali ne i onu do tada. Moj A4 2016 je trenutno na 360k km, kupljen sa 220k i odličan je, nisam u popravke potrošio milion eura nego oko tisuću. No njega mu ne bi dao za prvo auto jer ima previše opreme. Računam nek se uči na osnovnoj a to vidim i po tome kako mi kćer vozi zadnju godinu i pol mog A4 a kako kad treba sjest u nešto lošije. Dakako da me je strah što su mi dica počela vozit ali sigurno kilometar sat i stari Audiji nisu dio toga. Baš me zanima što je prouzročilo traume i drćanje ovdje forumašima za aute preko 200k, manualce i dizele da je takvo mišljenje većine. Je IT forum ali svejedno previše šmokljansko razmišljanje... |
|
|
|
|
|
|
#86734 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#86735 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Prošli tjedan tražili smo auto za dedu. Uvjet povišeno, 25000eu+/-, do 5 godina staro. Novi kinez za koju tisuću više nije dolazio u obzir. Gledali smo svašta, od XC40, Karoq, Tiguan, Qashqai. Osobno sam pregledavao aute detaljno. Strašno kako 4 godine star auto, kupljen u RH novi, star 4 godine sa 50 000km može biti loše ofarban po kasku, oštećeni šrafi gdje god se nešto mijenjalo (VAG klasika brave koje krepavaju, podizači) Na kraju uzet Tiguan 1.5TSI, 60 000km, sve one napaljujuće ekrane ima, DSG. Ja stvarno ne kužim što ljudi vide u tim VWima. Sjekira dizajn nutra i vani, sve plastični ugođaj auta. Pokraj Stelvia izgledao je baš ružno izvana i iznutra Al eto, koga veseli, nek mu je. Nek potraje.
|
|
|
#86736 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kad vidim na oglasima pemiJum švapskO autO s početka 2000-ih i da ima samo 250 kila a sicevi ko da su miševi u njima stanovali odma smijurija. Pogotovo ako je još diZlo. Jes, kupiJo ga Jozo da radi 10 somova godišnje. Kad se sjetim da mi je i dalje najdraži i najbolji auto bio benzinac koji je imao originalnih 350 kila na satu i koji nikad nije stao a prošao s njim svašta. Sve ovisi o održavanju vozila, samo što gro ljudi smatra održavanje = servis. Dečko, kad nešto crkne na autu pa ideš to zamjenit, to je servis to nije održavanje ![]()
|
|
|
|
#86737 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#86738 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Na insigniji je zadnji most bio top. Nikakvo lupkanje, ništa. Kad smo ju digli na dizalicu i zavukli pajser pod rame vidlo se da je napukao selen blok. Za idući servis kupljena su dva selen bloka i raskopao se zadnj kraj. Diskovi, sve je išlo dole. Isprešali su se i uprešali novi. Realno nije trebalo, mogao sam se vozit dok ne bi počelo ružit. Isto tak me zafrkava senzor zaštite pješaka. Trebam samo kliknut OK. Ali hoću da se to složi. Zafrkavali smo se s tim 3 sata. ![]()
|
|
|
|
#86739 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
ali to apsolutno nema nikakve veze sa novim malim autima, Charade je imao 650 kg. Yaris ima 1300kg. Sa charadom sam jednom uhvatio 120 na sat i dobro da nisam izaša smeđih gaća koliko je treslo ![]() Yaris komotno povuce 150, moze i vise al ja nisam probavao meni je 130 i vise nego dovoljno. Što se tiče mjesta sprijeda ima mjesta kao Corolla, ja ne primjecujem neku razliku. Zada, manje dosta. A kako je jedan moj prijatelj rekao kad je kupio starog Mercedesa A klasu (onaj mali) "Kompleks velikog k**** se lijeci malim autom" i niko mu ništa više nije moga rec za auto ![]() |
|
|
|
|
|
|
#86741 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Yaranis, 1. gen, origigi japanski, 1l/4c/68 KS - imam snimku na kojoj se vidi da pičim 177 km/h. Bilo mi je krivo k'o psu kada sam je prodao, ali sam morao jer nije imao klimu. Auto se cijeli dan pržio na parkingu firme pa sam doma dolazio praktički mokar od znoja.
|
|
|
#86742 | |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
Imam pri ruci 5-6 Mercedes Sprintera, kvaliteta je silazna po generacijama u kvaliteti motora ali kojemu proizvođaču nije... |
|
|
|
|
|
|
#86743 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Taj Gen1 Yaris je neuništiv, baš prejeben auto.
|
|
|
#86744 | |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Većinom po malim autima kenjaju nebistri kompleksaši, i/ili debeljuce. Npr. za Rijeku su odlični kada treba izmišljati parking mjesto. Frend koji ima C3 kaže da bi rado još manji auto, ali njemu je auto prijevozno sredstvo, ne kara ga u auspuh. |
|
|
|
|
|
|
#86745 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Oriđiđi Yaris je top, frendu, sestra mu i brat te mater se naučili voziti na tom a nisu dobri vozači, što je to auto pretrpilo i još vozi bez greške. Tri puta lakiran, mjenjač je izdrljan više nego Bonnie Blue ali auto ne staje, motor je 1.3 od 90ak konja. Još jedna rijetka zvijerka koju su kupili starci od prijateljice iz Zagreba te ga više puta godišnje voze gore dolje je dan danas u njihovom vlasništvu bez ikakvih kvarova je dosta neobični Yaris Verso, genijalan mali auto.
|
|
|
#86746 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#86747 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prije par godina sam sreo lika kojem sam ga prodao. Kaže da auto još ide, da ima 300k+ i toči-vozi. Jedino što je promijenio je jedna brizgaljka goriva jer je imala slabiji tlak od ostalih. Netko mi je na parkingu razbio žmigavac. Kupio novi. Imao je montiranu žaruljicu u sebi, spajao se na konektor i mogao se montirati i lijevo i desno. Izvadio razbijeni iz ležišta, odspojio jack, spojio ga na novi žmigavac i vratio nazad na mjesto. Bukvalno 5 min posla. Mila majka. Jedini ozbiljniji kvar koji sam imao je crknuti radio. Kupio obični DIN1 radio, ali sam morao naručiti novu masku konzole. I to mi je bio najveći trošak za nju u 10g. koliko sam ga imao. Definitivno najbolji auto koji sam imao u životu.
|
![]() |
|
|