Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2026., 22:59   #1111
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kad velis bolji framerate switch na kaj misliš točno?

Kad staviš film ti automatski s 60hz prebaci na 24?

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2026., 23:48   #1112
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
@kiki
Gledao sam cijene unazad mjesec dana i bilo ih je po oko 85 eura. Ja na kraju uzeo rabljenog jer sam mislio prosla akcija, pusing rodjo, al kita. Danima nakon toga uredno bili dostupni novi za te pare... Samo strpljivo.

Sa ovog linka sam uzeo, sad se vrte rabljeni, ali s vremenom se pojave novi.
https://amzn.eu/d/07nTQUQh

@matijac
Streamer brze i automatski moze prebacivati framerate, to bas radi banalno jednostavno. Nema nekih kemijanja. Na shieldu je taj feature afaik jos u beti, moras rucno kliknuti "match framerate". Zbog toga ga nisam nikad ni koristio.
Staro 05.02.2026., 08:10   #1113
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
To je onda super ako radi. Sad mi na sony xf9005 kad na kodiju stavim match framerate ne radi. Ja sam planirao uzeti ugoos pa staviti coreelec za kodi, on ima UI na 24hz za razliku od androida koji je na 60hz. Mogao bi probati sa google streamerom, vidim ima i GB etherner, tenks!

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2026., 09:17   #1114
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Nadam se da nije Kodi "odgovoran" za te probleme, njega osobno ne koristim. Kod mene se vrte Plex (filmovi, serije) i Tivimate (IPTV).
Staro 05.02.2026., 11:38   #1115
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@kiki
Gledao sam cijene unazad mjesec dana i bilo ih je po oko 85 eura. Ja na kraju uzeo rabljenog jer sam mislio prosla akcija, pusing rodjo, al kita. Danima nakon toga uredno bili dostupni novi za te pare... Samo strpljivo.

Sa ovog linka sam uzeo, sad se vrte rabljeni, ali s vremenom se pojave novi.
https://amzn.eu/d/07nTQUQh

@matijac
Streamer brze i automatski moze prebacivati framerate, to bas radi banalno jednostavno. Nema nekih kemijanja. Na shieldu je taj feature afaik jos u beti, moras rucno kliknuti "match framerate". Zbog toga ga nisam nikad ni koristio.
hvala za headsup, stavio na keepu da mi treka! nije da mi je za glavu, al rado bi se makao sa miboxa, sve vise mi ide na jetra stekanje
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2026., 11:46   #1116
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako me sjećanje ne vara, džabe se dijelio kupcima P10.
Koristim Stronga S3. Nije idealan, ali ima daljinski kako treba - sa brojevima da se ručno može unijeti broj kanala, a ne da moram d**ati po Up/Down tipki.
Staro 05.02.2026., 14:23   #1117
kiki86
Tehničar
Moj komp

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ako me sjećanje ne vara, džabe se dijelio kupcima P10.
mislim da je onaj chromecast 4k? nes je i meni u sjecanju, al mozda krivo. regardless sad kad znam da je ok ga zelim mislio sam prije toga shield al je i dalje preskup...
kiki86 je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2026., 14:44   #1118
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Iskreno, shield bi imao smisla kad bi ti iz nekog razloga zbilja trebali usb portovi ili kad bi box i dalje imao ekskluzivu na gamestream tehnologiju. Kako su prije x godina ugasili gamestream i presli na cloud gaming (preplata) shield je prestao biti gamestream produkt i nekako je izgubio smisao barem u mojim ocima. Danasnje alternative gamestreamu su kudikamo kvalitetnije, nisi ovisan o hardveru i tu nema greske (apollo/sunshine server + artemis/moonlight klijent). Steamlink pored ovoga izgleda kao poluproizvod al to je sad neka druga tema.

Jedan mali problem je i sto se nvidia bori s tim updejtovima iako su i dalje na ATV 11 verziji. Osjeti se da je support s godinama "srezan". Pravo je cudo da uopce ima supporta jer neki su potonuli puno ranije (nokia?). Softver je okej, ako te potrefi neki bug onda ces se danas nacekati na fix. Ja sam nekad davno imao probleme s usb dac-om, a u suradnji sa supportom sam brzo dobio beta verziju firmwarea, a nedugo nakon toga je izasao i public fix. Takav support (barem u to vrijeme) nisi imao nigdje. Danas cisto sumnjam da je tako.

Gledajuci samo i iskljucivo streamanje sadrzaja, shield je preskup i ne nudi nista previse. Mooozda podrzava neki dolby format vise od Streamera (neka netko istrazi, ja nisam jer nemam potrebe za tim).

Prava je steta da novi shield nikad nije najavljen iako je hardverski povezan sa nintendovim switchem koji je vec izasao u upgrejdanoj verziji. Svi smo ocekivali i novog shielda, al corak.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na