Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2026., 13:01   #6871
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
App im je koma. Neergonomična, zapinje i zastaje u nekim trenucima. Barem kod mene
Prebacio se s firesticka gdje sam morao sideloadati i još ne radi zadnja verzija na android box. Ista priča, baš je do app.

Nisi jedini. App je ocaj, svako malo bloka, ne radi tv uzivo. Sam od sebe, nekad preko noci poludi, nekad preko dana dok se aktivno koristi.

Jedino riješenje je restart uredjaja, naucio starce da izvuku zicu, broje do 10, vrate zicu (jer objasnit im da idu u postavke, ponovo pokreni uredjaj, prebaci na ok, potvrdi ok, izgube se, ispritiscu sve odreda......). Aplikacije su ocaj, sve zivo zabranjeno ili nedostupno. Lose.

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2026., 13:56   #6872
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Zbog tog sugavog appa o cemu sam citao ovdje sam starcima rekao da si uzmu njihov tv box umjesto da im kupujem android tv box. I ne zale se, nisam cuo da imaju ikakvih problema.
Staro 14.01.2026., 14:00   #6873
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Zanimljivo, nisam morao nikad restartati, niti na firesticku niti na boxu. Kad se počne blesirati dovoljno je zatvoriti Iskon TV, baš ono exit. Kod mene treba par puta stisnuti "Back" tipku dok app ne skuži i ponudi Exit gumb.
To nije problem starce naučiti, za ovih par godina srećom veće intervencije nisam imao.
Osim jednom kad sam htio upgrade novije verzije sideloadati na firesticku pa mi je odjavio uređaj, za novu app dojavio neki novi i još app nije htjela raditi. Morao deinstall nove verzije, vratiti staru i zvati korisničku da mi obrišu taj jedan uređaj koji se pojavio. Jbg, njima se novija verzija app prijavila ko novi uređaj
EDIT: ustvari jedini problem koji imaju je taj da kako puno gledaju unatrag propuštene emisije, Iskon bugira kad istekne termin i treba nastaviti dalje tako unatrag ili dati opciju korisniku da se vrati u realtime stream. E tu Iskon voli gluposti raditi.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 23:02   #6874
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Neznam, moj ko da je opsjednut.
Blokiranje programa da nista ne radi osim reseta, zaglavi na neki program, npr arena sport. Prebaci na npr hrt1, izgasi upali, opet arena sport, reboot, arena sport, non stop defaulta na to. Removam program iz liste, izgasi upali i arena sport je opet default. Stop app, delete cache i data jedino sta pomaze. Onda ton poludi pa bude 10% onoga sta je inace na max, reboot itd.
Druge sitnice nisu groundbreaking al ovo frustrira, jedini razlog sta sam na iskonTV je sta je wireless (jedini, barem onda kad su starci trebali tv) i sta ima gledanje proslih emisija.

BladeRy je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2026., 13:06   #6875
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
Jel bi se ovakav mini ruter mogao spojit na iskonov ONT?
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2026., 13:13   #6876
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Da,zašto nebi mogao.

Samo treba imati WAN port te nekakvi WebGUI i da može raditi konekcije te taggati VLAN IDove.

https://www.youtube.com/watch?v=mrWWtKaa5AI

Po ovome videu nevidim nigdje da se može stvarati PPPoE i taggati VLAN ID tako da NE osim ako neka druga verzija ima.

Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 25.01.2026. u 13:21.
Karlo666 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2026., 13:42   #6877
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Tualatin Pregled postova
Jel bi se ovakav mini ruter mogao spojit na iskonov ONT?
Ruter po speckama podrzava pppoe konekciju.

Trebalo bi moci sloziti i vlan uz malo cackanja jer je default UI ogranicen opcijama. U pozadini je openwrt koji to moze izvesti (koristim neki drugi mini openwrt ruter u paru sa iskonom).

https://forum.gl-inet.com/t/need-vla...ft1200/26979/4
Staro 25.01.2026., 14:02   #6878
Tualatin
Registered User

A ovaj mi baš odgovora jer uz WAN ima još 2 lan porta. Mislim da bi mi uz Huawei ONT uspio stat u razvodni ormarić da se riješim A1 grdosije sa ormara. Ima još gro modela od tog proizvođača al pretpostavljam da je GUI isti.
Staro 25.01.2026., 14:20   #6879
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Planiras koristiti wifi od rutera ili imas neki svoj access point?

Malo gledam, taj ruter bi trebao imati mogucnost da instaliras Luci (default openwrt gui) gdje ces imati dostupne sve opcije za setup pppoe i vise od toga. Po defaultu gl.inet radi svoj gui.

https://docs.gl-inet.com/router/en/3.../what_is_luci/

Jednom kad imas luci, onda si na konju po pitanju setupa.
Staro 25.01.2026., 14:46   #6880
Tualatin
Registered User

Da, planiram ga koristi za stan, znači wifi za mobitele i lan portove za tv i komp. Ali našao sam sad nešto jači model GL-A1300 i vidim na youtubeu nekom tutorialu da ima opciju PPPoE u postavkama. I svi noviji modeli imaju bolji support za openwrt.
Ima i wifi6 Slate AX (GL-AXT1800) samo taj je duplo skuplji. Za iskonovu optiku 300/150 mislim da bi mi GL-A1300 bio čisto dovoljan.
Staro 25.01.2026., 14:59   #6881
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Za razliku od prva dva ja bi se na tvojem mjestu protegnuo do GL-MT3000.
Svi Gl.inet vrte openwrt ispod haube, ali starije verzije i nerijetko s chipsetom s proprietary driverima.
Za razliku od ostalih GL-MT3000 ima jako dobro podržani mediatek chipset i može se natočiti kasnije i stock OpenWRT.
Računaj da štogod ubaciš u ormarić wireless će patiti, a i grijanje routera može postati problem ako nema ventilacije.
Staro 25.01.2026., 15:37   #6882
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

300/150 ce ti raditi ok, to nije neki problem. Ako ti mogu dati neku preporuku, idi na wifi6 (ax) rjesenje ako kupujes novo, jednostavno nema nekog posebnog razloga da ides na wifi5 (ac) opremu. Gadgeti su vec debelo prigrlili taj wifi6 pa...

Travel routeri su malo pricey i to stoji. Osobno pratim MT3000 i neckam se dal ici na njega ili jeftiniji Cudy TR3000 + cisti openwrt. Sve nekako naginjem na Cudyja al otom potom.

Ako su ti pc i tv relativno blizu, preporucam i da razmislis o malom switchu (tipa sg-105e) i onda se fokusiras na ruter sa 2 porta. Ovi sa 2+ lan izlaza su u pravilu rijedji/skuplji.
Staro 25.01.2026., 16:31   #6883
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ja bi sve takve potrebe rješavao sa mikrotik hap s ax.
mali, ne grije se previše, može ga se napajati sa poe odnekud pa tehnički niti ne mora bit struje tamo di je optika, ubode se nit direkt u njega preko sfp-a...
i ima wifi.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2026., 18:52   #6884
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
A ovaj mi baš odgovora jer uz WAN ima još 2 lan porta. Mislim da bi mi uz Huawei ONT uspio stat u razvodni ormarić da se riješim A1 grdosije sa ormara.
Jel to Huawei ONT što ti je A1 donio?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Staro 25.01.2026., 23:51   #6885
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Za razliku od prva dva ja bi se na tvojem mjestu protegnuo do GL-MT3000.
Svi Gl.inet vrte openwrt ispod haube, ali starije verzije i nerijetko s chipsetom s proprietary driverima.
Za razliku od ostalih GL-MT3000 ima jako dobro podržani mediatek chipset i može se natočiti kasnije i stock OpenWRT.
Računaj da štogod ubaciš u ormarić wireless će patiti, a i grijanje routera može postati problem ako nema ventilacije.
Taj mi ne odgovara jer nakon WANa ostaje samo jedan LAN port. A znam ak je grdosija od Ubeea radila godinama u ormariću valjda bu i taj.
Ima sličan nešto slabiji ali isto ima MTK chip i 3xLAN port, Beryl (GL-MT1300).

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
300/150 ce ti raditi ok, to nije neki problem. Ako ti mogu dati neku preporuku, idi na wifi6 (ax) rjesenje ako kupujes novo, jednostavno nema nekog posebnog razloga da ides na wifi5 (ac) opremu. Gadgeti su vec debelo prigrlili taj wifi6 pa...

Travel routeri su malo pricey i to stoji. Osobno pratim MT3000 i neckam se dal ici na njega ili jeftiniji Cudy TR3000 + cisti openwrt. Sve nekako naginjem na Cudyja al otom potom.

Ako su ti pc i tv relativno blizu, preporucam i da razmislis o malom switchu (tipa sg-105e) i onda se fokusiras na ruter sa 2 porta. Ovi sa 2+ lan izlaza su u pravilu rijedji/skuplji.
Možda i uzem taj wifi6 (GL-ATX1800) našao ga za 135€ na aliexu. Taj ima Qualcome IPQ6000 chip.
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ja bi sve takve potrebe rješavao sa mikrotik hap s ax.
mali, ne grije se previše, može ga se napajati sa poe odnekud pa tehnički niti ne mora bit struje tamo di je optika, ubode se nit direkt u njega preko sfp-a...
i ima wifi.
A vidjet ću imam još mjesec i pol dana fore tad mi ističe ugovor sa A1.Moram nešto što jednostavnije osmislit.

Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Jel to Huawei ONT što ti je A1 donio?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Ne, ja sad imam kabelsku A1. Imao sam Ubee ruter koj sam uspio nagurat u ormarić. Onda je A1 jednog dana sam od sebe mi poslao SDMC od kojeg nisam mogao odustat. Sad čekam da mi istekne ugovor i uzet ću Iskon optiku jer ima HT optika u zgradi a oni navodno daju Huawei ONT.

Već godinu dana mi ovako stoji na ormaru ...

Staro 26.01.2026., 00:16   #6886
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Kojih cca dimenzija router ti stane u ormarić?
Staro 26.01.2026., 09:04   #6887
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

@Tualatin danas su ti na amazonu razni gl.ineti na popustu 10-15%
Staro 26.01.2026., 09:56   #6888
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Taj mi ne odgovara jer nakon WANa ostaje samo jedan LAN port. A znam ak je grdosija od Ubeea radila godinama u ormariću valjda bu i taj.
Ima sličan nešto slabiji ali isto ima MTK chip i 3xLAN port, Beryl (GL-MT1300).

Možda i uzem taj wifi6 (GL-ATX1800) našao ga za 135€ na aliexu. Taj ima Qualcome IPQ6000 chip.

A vidjet ću imam još mjesec i pol dana fore tad mi ističe ugovor sa A1.Moram nešto što jednostavnije osmislit.

Ne, ja sad imam kabelsku A1. Imao sam Ubee ruter koj sam uspio nagurat u ormarić. Onda je A1 jednog dana sam od sebe mi poslao SDMC od kojeg nisam mogao odustat. Sad čekam da mi istekne ugovor i uzet ću Iskon optiku jer ima HT optika u zgradi a oni navodno daju Huawei ONT.

Već godinu dana mi ovako stoji na ormaru ...

Taman za Huawei ONT, tako ja imam na Iskonu isto. Kad elektricari rade komunikacijske ormarice, to tako izgleda, meni su jos ugurali patch, ali osim onta i malog 5 port switcha nista ne stane.
Staro 26.01.2026., 10:45   #6889
jp_rv
Premium

eto fino, iskon/ht huawei ont možeš kompletno eliminirati. ili ne moraš, ionako je skoro kao kutija cigara, napajanje za njega je veće od njega samoga.

ovo baš pita za hap x s, jer nemaš struju tu unutra koliko vidim. :P

ali po želji. samo kažem da je jako zgodno all in one rješenje.
Staro 26.01.2026., 10:46   #6890
Tualatin
Registered User

Citiraj:
Kojih cca dimenzija router ti stane u ormarić?
Ne znam moram izmjerit. Technicolor TC7200 stane taman. Tad nisam morao niti skidat razvod mreže.
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@Tualatin danas su ti na amazonu razni gl.ineti na popustu 10-15%
Pogledat ću ...
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Taman za Huawei ONT, tako ja imam na Iskonu isto. Kad elektricari rade komunikacijske ormarice, to tako izgleda, meni su jos ugurali patch, ali osim onta i malog 5 port switcha nista ne stane.
A mislim da će meni sve stat, još je to optika tanji kabal. Jedino bi napajanje možda moglo biti problem ali ima betonska kocka unutra može napajanje uređaji van jedan iznad drugog.
btw, upravo sam dobio poruku od A1 da o 01.04. dižu cijene za 3 i nešto posto.
Staro 31.01.2026., 16:08   #6891
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

ovaj iskonov zadnji router je tesko smece:-) na 1.4GHZ jedva moze primiti 15 clienata...

DWNet Technolgies - MAC Company resolution.

Shuky je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2026., 16:15   #6892
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ionako nece dugo, navodno krajem godine gase Iskon...

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Jučer, 01:04   #6893
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Samo da ne ubace iskonove tocke u ht. Taman sam se rijesio losih “tocki” i njihovih ip adresa i presao na ht na kojem fps online gaming radi puno puno bolje, ako mi HT uvali spajanje na te tocke ima da ih zaspamam sa zalbama
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:27   #6894
jp_rv
Premium

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ionako nece dugo, navodno krajem godine gase Iskon...

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

neki službeni izvor?
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno