|
|||||||||||
|
|
#6871 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Nisi jedini. App je ocaj, svako malo bloka, ne radi tv uzivo. Sam od sebe, nekad preko noci poludi, nekad preko dana dok se aktivno koristi. Jedino riješenje je restart uredjaja, naucio starce da izvuku zicu, broje do 10, vrate zicu (jer objasnit im da idu u postavke, ponovo pokreni uredjaj, prebaci na ok, potvrdi ok, izgube se, ispritiscu sve odreda......). Aplikacije su ocaj, sve zivo zabranjeno ili nedostupno. Lose. |
|
|
|
|
|
|
#6872 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Zbog tog sugavog appa o cemu sam citao ovdje sam starcima rekao da si uzmu njihov tv box umjesto da im kupujem android tv box. I ne zale se, nisam cuo da imaju ikakvih problema.
|
|
|
|
#6873 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zanimljivo, nisam morao nikad restartati, niti na firesticku niti na boxu. Kad se počne blesirati dovoljno je zatvoriti Iskon TV, baš ono exit. Kod mene treba par puta stisnuti "Back" tipku dok app ne skuži i ponudi Exit gumb. To nije problem starce naučiti, za ovih par godina srećom veće intervencije nisam imao. Osim jednom kad sam htio upgrade novije verzije sideloadati na firesticku pa mi je odjavio uređaj, za novu app dojavio neki novi i još app nije htjela raditi. Morao deinstall nove verzije, vratiti staru i zvati korisničku da mi obrišu taj jedan uređaj koji se pojavio. Jbg, njima se novija verzija app prijavila ko novi uređaj ![]() EDIT: ustvari jedini problem koji imaju je taj da kako puno gledaju unatrag propuštene emisije, Iskon bugira kad istekne termin i treba nastaviti dalje tako unatrag ili dati opciju korisniku da se vrati u realtime stream. E tu Iskon voli gluposti raditi. |
|
|
|
|
|
#6874 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Neznam, moj ko da je opsjednut. Blokiranje programa da nista ne radi osim reseta, zaglavi na neki program, npr arena sport. Prebaci na npr hrt1, izgasi upali, opet arena sport, reboot, arena sport, non stop defaulta na to. Removam program iz liste, izgasi upali i arena sport je opet default. Stop app, delete cache i data jedino sta pomaze. Onda ton poludi pa bude 10% onoga sta je inace na max, reboot itd. Druge sitnice nisu groundbreaking al ovo frustrira, jedini razlog sta sam na iskonTV je sta je wireless (jedini, barem onda kad su starci trebali tv) i sta ima gledanje proslih emisija. |
|
|
|
|
|
#6875 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Jel bi se ovakav mini ruter mogao spojit na iskonov ONT? |
|
|
|
|
|
#6876 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Da,zašto nebi mogao. Samo treba imati WAN port te nekakvi WebGUI i da može raditi konekcije te taggati VLAN IDove. https://www.youtube.com/watch?v=mrWWtKaa5AI Po ovome videu nevidim nigdje da se može stvarati PPPoE i taggati VLAN ID tako da NE osim ako neka druga verzija ima. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 25.01.2026. u 13:21. |
|
|
|
|
|
#6877 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
Trebalo bi moci sloziti i vlan uz malo cackanja jer je default UI ogranicen opcijama. U pozadini je openwrt koji to moze izvesti (koristim neki drugi mini openwrt ruter u paru sa iskonom). https://forum.gl-inet.com/t/need-vla...ft1200/26979/4
|
|
|
|
|
#6878 |
|
Registered User
|
A ovaj mi baš odgovora jer uz WAN ima još 2 lan porta. Mislim da bi mi uz Huawei ONT uspio stat u razvodni ormarić da se riješim A1 grdosije sa ormara. Ima još gro modela od tog proizvođača al pretpostavljam da je GUI isti. |
|
|
|
|
|
#6879 |
|
49%winner
|
Planiras koristiti wifi od rutera ili imas neki svoj access point? Malo gledam, taj ruter bi trebao imati mogucnost da instaliras Luci (default openwrt gui) gdje ces imati dostupne sve opcije za setup pppoe i vise od toga. Po defaultu gl.inet radi svoj gui. https://docs.gl-inet.com/router/en/3.../what_is_luci/ Jednom kad imas luci, onda si na konju po pitanju setupa.
|
|
|
|
#6880 |
|
Registered User
|
Da, planiram ga koristi za stan, znači wifi za mobitele i lan portove za tv i komp. Ali našao sam sad nešto jači model GL-A1300 i vidim na youtubeu nekom tutorialu da ima opciju PPPoE u postavkama. I svi noviji modeli imaju bolji support za openwrt. Ima i wifi6 Slate AX (GL-AXT1800) samo taj je duplo skuplji. Za iskonovu optiku 300/150 mislim da bi mi GL-A1300 bio čisto dovoljan. |
|
|
|
|
|
#6881 |
|
Premium
|
Za razliku od prva dva ja bi se na tvojem mjestu protegnuo do GL-MT3000. Svi Gl.inet vrte openwrt ispod haube, ali starije verzije i nerijetko s chipsetom s proprietary driverima. Za razliku od ostalih GL-MT3000 ima jako dobro podržani mediatek chipset i može se natočiti kasnije i stock OpenWRT. Računaj da štogod ubaciš u ormarić wireless će patiti, a i grijanje routera može postati problem ako nema ventilacije. |
|
|
|
|
|
#6882 |
|
49%winner
|
300/150 ce ti raditi ok, to nije neki problem. Ako ti mogu dati neku preporuku, idi na wifi6 (ax) rjesenje ako kupujes novo, jednostavno nema nekog posebnog razloga da ides na wifi5 (ac) opremu. Gadgeti su vec debelo prigrlili taj wifi6 pa... Travel routeri su malo pricey i to stoji. Osobno pratim MT3000 i neckam se dal ici na njega ili jeftiniji Cudy TR3000 + cisti openwrt. Sve nekako naginjem na Cudyja al otom potom. Ako su ti pc i tv relativno blizu, preporucam i da razmislis o malom switchu (tipa sg-105e) i onda se fokusiras na ruter sa 2 porta. Ovi sa 2+ lan izlaza su u pravilu rijedji/skuplji.
|
|
|
|
#6883 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ja bi sve takve potrebe rješavao sa mikrotik hap s ax. mali, ne grije se previše, može ga se napajati sa poe odnekud pa tehnički niti ne mora bit struje tamo di je optika, ubode se nit direkt u njega preko sfp-a... i ima wifi. |
|
|
|
|
|
#6884 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
|
|
|
|
|
|
#6885 | ||||
|
Registered User
|
Citiraj:
Ima sličan nešto slabiji ali isto ima MTK chip i 3xLAN port, Beryl (GL-MT1300). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Već godinu dana mi ovako stoji na ormaru ... ![]() |
||||
|
|
|
|
|
#6888 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
|
#6889 |
|
Premium
|
eto fino, iskon/ht huawei ont možeš kompletno eliminirati. ili ne moraš, ionako je skoro kao kutija cigara, napajanje za njega je veće od njega samoga. ovo baš pita za hap x s, jer nemaš struju tu unutra koliko vidim. :P ali po želji. samo kažem da je jako zgodno all in one rješenje. |
|
|
|
|
|
#6890 | |
|
Registered User
|
Ne znam moram izmjerit. Technicolor TC7200 stane taman. Tad nisam morao niti skidat razvod mreže. Pogledat ću ... Citiraj:
btw, upravo sam dobio poruku od A1 da o 01.04. dižu cijene za 3 i nešto posto. |
|
|
|
|
|
|
#6891 |
|
Premium
|
ovaj iskonov zadnji router je tesko smece:-) na 1.4GHZ jedva moze primiti 15 clienata... DWNet Technolgies - MAC Company resolution. |
|
|
|
|
|
#6892 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ionako nece dugo, navodno krajem godine gase Iskon... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#6893 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Samo da ne ubace iskonove tocke u ht. Taman sam se rijesio losih “tocki” i njihovih ip adresa i presao na ht na kojem fps online gaming radi puno puno bolje, ako mi HT uvali spajanje na te tocke ima da ih zaspamam sa zalbama |
|
|
|
|
|
#6894 |
|
Premium
|
|
|