Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > RETRO hardware i software
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.01.2026., 11:14   #901
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Evo jedan stari

20260123-070632
Staro 25.01.2026., 18:13   #902
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Datum registracije: Dec 2023
Citiraj:
Autor Miki9 Pregled postova
Struga, čestitam dalje na skenovima, keep up the good work, al ovo je sad predobar work već.

Spominjao se SCORE, od tih novijih brojeva imam uz neke Score, pa sam si baš mislio bil to nekak uglavio u sken hackera na kraju da bude, al s obzirom da je minijaturni format, to ugurat u pdf hackera bi bilo malo nezgodno možda, format bi razbilo, tak da bolje da ide zasebno rubrika, ko oni dodaci kaj su znali bit za Hacker ala Unreal, q2 itd.

Što i ima smisla, kad je situacija da nemamo sve Scoreove uz Hackere koji su skenirani već, pa se lako može onda i dodat ako netko nešto nabavi.
Dakako, s obzirom na anegdotalnu veličinu i opseg mini časopisa, nije sad neka strašna šteta ako ga nema, al kad se već arhivira bolje imat tog što više.
Imam ja sistem, ako nisi primjetio, naslovnica Hackera i zadnja stranica su uvijek A4 format, a ostalo u A3 tako da mogu i Score ubaciti, kontam to je neki A5 sken ali svejedno ja to mogu odraditi i spojiti bez da se išta poremeti
Sad će mi kolega forumas poslati časopise enter, te Gameplay kad skenam sve Hackere bit će ovi magazini, a ako netko ima i može mi poslati bilo koji od brojeva Hackera i Score il pak one ''knjigice'' neka mi se javi da mu dam svoju adresu, sve će to doći na red za sekenove
struga987 je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2026., 18:56   #903
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021
Za divno čudo imam baš taj broj gore, i Score, budem to odradio danas pa ti pošaljem da ubaciš u broj, tak neka Borgy pričeka prije nego stavi na page objedinjenu verziju.

Zapravo je format kad se raširi na obje stranice Score, A4 po širini, tak da bi to išlo ok sa zadnjom stranicom, ne bi bilo 3 razna formata

@Kruno M
Nice find ! Skeniraj il fotkaj sve...
Miki9 je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2026., 16:01   #904
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Evo ubačen score u sken, pokušaj br 1
Malo je smanjio veličinu samog Score-a, moram provjeriti zašto pa kad to rješim mogao bi reupload

LINK na Hacker broj 103 + Score
https://drive.google.com/file/d/1rzD...ew?usp=sharing

LINK zasebno samo Score br 6 u original rezoluciji
https://drive.google.com/file/d/1gDI...ew?usp=sharing

Neka ima i zasebno sken jer mozda necemo imati svaki Hacker

Zadnje izmijenjeno od: struga987. 26.01.2026. u 20:48.
Staro 27.01.2026., 14:16   #905
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
nadam se da će i ovaj broj doć na red, broj 111 valjda, mutno je

baš ga se sjećam, a i legendarni wow kojeg i dan danas upalim
Staro 27.01.2026., 14:57   #906
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Bome, sjećam se vrlo dobro. Par ljudi je potpuno nestalo iz društva na duže vrijeme, uzelo ih potpuno
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2026., 15:01   #907
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ja to sve imam doma u bivšoj kući, ali nemam mogućnost skeniranja ovakvog kakvo kolege odražuju u temi, trebalo bi sve to pronać, pa onda nekako dat nekom zainteresiranom na sken
Staro 27.01.2026., 18:01   #908
Miki9
Registered User

Nemalo je na gornjem linku komprimiralo Score, na manje od 3mb, pa ima artefakata, evo verzija s originalnim skenovima, ima 12mb, za "puriste" :

https://www.sendspace.com/file/jibkj9

Ubačeno u časopis gore, dosta dobro je ispalo. Nek Borgy zamijeni na pageu s tom verzijom, ak već nije.

Ovaj broj 111 nisam nikad ni vidio nit ga imam, no kolko sam gledao popis blizak je kraju Hacker ere, jer kao 117 je zadnji !
Staro 27.01.2026., 22:08   #909
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Pošto se bližim kraju sa skeniranjem Hackera, zahvaljujući forumašu CyberDino, sada imam pune ruke posla oko skeniranja časopisa enter i PlayStation i po meni čini mi se da će se nastaviti objavljivanje skenova s moje strane i dalje

Malo mi je gužva ovih dana na poslu, ali planiram za ovaj tjedan minimum 3 skena Hackera, a možda i više

Staro 28.01.2026., 08:00   #910
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Heh, enter, na njemu sam krenuo izučavati informatiku, taman sam krenuo na informatiku kad je on počeo izlaziti pa sam uzeo pretplatu preko škole

Imao sam prvih 30-40 brojeva, no na kraju su svi završili u smeću. Možda sam ih trebao digitalizirati prvo..
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2026., 09:17   #911
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Bome, sjećam se vrlo dobro. Par ljudi je potpuno nestalo iz društva na duže vrijeme, uzelo ih potpuno
Gledao sam davno i neke dokumentarce gdje su ljudi ostajali bez poslova, uništavali brakove i slično kao najgori narkomani i kockari.
Naručivali bi pice i cugu i žicali dostavljače da uđu u kuću, da ne gube vrijeme na otvaranje vrata, a pišali i srali u kante u sobi...i slične gadarije.

A gledao sam i dokue gdje su u Kini rudarili iteme koje je neka US firma prodavala ovima gore za pravu lovu. Doslovno su robovali pred kompovima, trpali su ih u manje sobe bez ičega gdje sav prostor max popounjen sa krevetima na kat, a plaćali ih toliko da mogu jesti u njihovim zalogajnicama (ili štogod te splačinarnice bile) i da nemaju ni za kartu za bus ili vlak, da se ne mogu vratit doma. A vlasnik US firme, naravno živio ko kralj i kao nema on pojma ništa.

Ugl WoW je fenomen, ali iskreno i čisto zlo.

Inače Warcraft i Starcraft RTSove obožavam, ali na svu sreću MMORPG-i me nikada nisu zanimali.
Staro 28.01.2026., 09:23   #912
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

malo smo OT ali wow je danas skroz ok, kao casualac možeš doslovno sav content vidit, dobit epice, raidat jednim klikom na najlakšoj razini

ali prije 25g da, bilo je zajebano bit raider, dobro da sam bio u srednjoj, inače bi svašta patilo
Staro 30.01.2026., 00:05   #913
OnionKnight
Premium

OnionKnight's Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
nadam se da će i ovaj broj doć na red, broj 111 valjda, mutno je

baš ga se sjećam, a i legendarni wow kojeg i dan danas upalim
Ja se sjecam da sam bas hejtao cinjenicu da Blizzard radi online igru. Jos moram placat preplatu? Ja to nikad necu igrat!

I evo me, 100 godina nakon, cekam TBC anniversary da krene
OnionKnight je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2026., 00:08   #914
OnionKnight
Premium

OnionKnight's Avatar

Datum registracije: Nov 2023
Citiraj:
Autor struga987 Pregled postova
Pošto se bližim kraju sa skeniranjem Hackera, zahvaljujući forumašu CyberDino, sada imam pune ruke posla oko skeniranja časopisa enter i PlayStation i po meni čini mi se da će se nastaviti objavljivanje skenova s moje strane i dalje

Malo mi je gužva ovih dana na poslu, ali planiram za ovaj tjedan minimum 3 skena Hackera, a možda i više
Koliko uopce ima brojeva sluzbenog Playstation casopisa?
Sjecam se da nije mnogo.
Jedva cekam scanove thanx

btw kada kompletiramo scanove trebali bi to bubnit na Internet Archive kao torrent uz TorrentHR
OnionKnight je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2026., 15:19   #915
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor OnionKnight Pregled postova
btw kada kompletiramo scanove trebali bi to bubnit na Internet Archive kao torrent uz TorrentHR
+1
Staro 15.02.2026., 12:56   #916
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Post Hacker broj 104

Evo nam srpanjskog ljetnog broja iz davne 2004. godine.

Glede naslovnice u fokusu je Thief 3 kao igra broja ok ali po meni igra Manhunt je bolja koja dobiva preporuku.

Imamo i najavu igre F.E.A.R. koja će biti hit.

Imamo tu i izvještaj sa E3 sajma i hrpetinu najava.

Od hardwarea tu je test printera te miš i tastatura setova a ima i grafičkih npr. Radeon X800

Ovaj sken je isto A3 ali ovaj puta naslovnica je spojena sa zadnjom stranom, ne znam jel bolje tako...

LINK:
https://drive.google.com/file/d/1zCL...usp=drive_link
Staro 17.02.2026., 00:17   #917
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Post Hacker broj 105

Evo nam idućeg skena iz kolovoza/rujna 2004. tada je taj broj izašao za dva mjeseca, tako da se vidjelo da nešto nije ok.

Na naslovnici je opaka Vlaana Azleea zla teta iz igre Ground Control 2: Operation Exodus, uglavnom dost dobra naslovnica po meni, možda čak i jedna od boljih.
Inače odlična igra, nažalost igrao samo demo jer nisam mogao nabavit cijelu igru, ali da, to je zlatno doba RTS igara, danas ih više baš i nema.

Od ostalih igara tu je najava Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, igrao igru i prešao, po meni jedna od najboljih igara toga doba. U nekom od narednih brojeva bit će i recenzija.
Ima najava i za Vampire Masquerade: Bloodlines

Od recenzija tu je Spiderman 2, Kreed, Harry Potter Azbakan, Joint Operation, Blitzkreig, itd.

Od hardwarea tu je test digitalnih fotoaparata, te test uređaja prijenosne glazbe od kojih neki bude nostalgiju, npr. discman haha.
Imamo tu neke testove i grafičkih kartica ATI X800PRO, 9600XT i 9550 u Extreme overclock verzijama, te GeForce 6800GT i FX5900.

Također i ovaj sken je napravljen u A3 formatu.

LINK:
https://drive.google.com/file/d/1nyb...ew?usp=sharing
Staro 17.02.2026., 00:19   #918
struga987
Registered User
Moj komp

struga987's Avatar

Ovaj post služi da se stavi još jedna fotka opake i zgodne Vlaanae Azleeae
Staro 19.02.2026., 18:32   #919
Miki9
Registered User

Nikad čuo za dotičnu, nažalost! jer bome, dobar komad!
(iako, samo stavit facu na naslovnicu H, nije mi neka sreća)

Te baddie girls su uvijek bile zanimljive u gamingu, ko ona Elexis Sinclaire.
Ova iznad je tak zločesta da si i jezik potrgaš dok izgovaraš to ime.

It goes without saying, svaka čast na novim skenovima.

Uskoro otvaramo novu frontu!!, pri kraju sam obrade 1.broja Official PS magazina, hrvatsko izdanje, uspio sam ga nekak sa skenerom zadovoljavajuće pokrit, iako je malo širi od a4.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na