|
|||||||||||
|
|
#1471 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
bi ja istrazio, samo kaj nemam telemach trenutno, nesto si razmisljam uzeti jer to je jedina dostupna optika u mojoj ulici iako je t-ht rekao da bu uskoro mozda provlacio svoje ali ono kak sam upoznat sada dosta s ovom problematikom to me nekako i odbija od uzimanja toga kad znam da cu se morat jebat ili oko smisljanja lokacije tog preogromnog uredjaja ili cu morat to nekako hakovat sto ce uzet beskonacno vremena ![]() Citiraj:
da kuzis, XGSPON SFP je zapravo jebeno skup, a ne znam dal bi ga bas lako prodao dalje ako ne radi kako spada mislim ako na kraju uzmem telemach znam da mi vrag nece dat mira i da bum morao kad tad nabavit to da se rjesim te glomazne kutije iz stana, a iz iskustva znam da ce onda biti beskonacno jebade to upogonit da radi ako je uopce moguce tj. ako nisu sve zivo zakljucali pod nekom enkripcijom pa se nemre dobit root access za izvuc sve podatke (doduse koliko vidim dosta toga pise na stickeru od samog uredjaja) |
|
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Registered User
|
evo ak se nekom igra, ovo je za stariju varijantu rutera - G-2425G-A ali obicno kak to biva izmedju ove novije koja podrzava vece brzine i stare sigurno su se trudili sto vise reusat, pa je proces isti drek https://broadband.forum/threads/noki...-guide.213439/ |
|
|
|
|
|
#1474 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ak si došao već do povjerenstva onda ti ostaje još samo jedan korak. Prijavi Hakomu na stranici i priloži odgovore od telemacha. Oni to dosta brzo rješavaju. |
|
|
|
|
|
#1475 |
|
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Ma iskreno nije mi se dalo zezat, mislim da je sad već čak i prošlo više od 30 dana, a za tih 13€ mi se stvarno nije dalo zezat više. Sad sam se žalio za ovo šta su imali sa esimom problema pa će mi stornirat fino 28€, a tih 13 nek si nose, makar nisu bili u pravu.
|
|
|
#1476 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ne znam jel problem u katastrofalno sklepanim firmwareima i dokumentaciji SFP-ova (MA5671, PMG3000, DFP-34X-2C2) ili izboru MIB-a, nekim custom ME-ovima, onda je pitanje jel treba VEIP ili PPTP, ili je neka kombinacija svega toga. Ali nemoguće je debugirati kad s jedne strane imaš kaotičan ispis iz Nokije a s druge strane neki složenac firmwarea na SFP-u koji je četvrta ruka OpenWrt-a 14.07. Bonus: nakon par neuspješnih pokušaja OLT ti blokira port pa moraš čekati ne sjećam se koliko prije nego te opet pusti. Kako su se svi preselili sa foruma u privatne nepretražive Discorde i Telegrame, pomoć, savjete i iskustva je postalo nemoguće pronaći. Koliko god bih volio koristiti SFP umjesto tog sanduka, nije mi sila gubiti toliko vremena. |
|
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
dobro za znati da se netko fakat potrudio da razbije ovaj misterij, steta kaj se nije moglo :/ najgore od svega je da telemach ima normalnu podrsku to bi se sve zacas rjesilo, ali znaju da nema posljedica ako se ne drze ovog propisa od hakoma i jbg |
|
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Propis od HAKOMa kaže na optici Point B što znači dovoljno da ti puste Bridge. HAKOM je kriv a ne Telemach. HAKOMa treba pritisnut da optiku prebace na Point A ali sumnjam da će to uraditi ionako ekipa u HAKOMu nisu stručni ljudi da bilo što razume osim novaca/ugovora i nekih drugi nebitnih stavki. |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zna li netko koji se router dobije na Telemach optici trio paket 1gbit/s? Te koji mu je default subnet postavljen i može li se mijenjati ili ugasiti dhcp barem? Imam svoj router na 192.168.0 subnetu pa zato pitam. Hvala!
|
|
|
#1480 |
|
Premium
|
Telemach optika preko HTa ili Telemach infrastrukture? Ako je preko Telemach infrastrukture onda ti dolazi Nokia i moguć je samo bridge. Telemach preko HTa dobiješ Huawei ONT+Router. |
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Pretprošlu noć u 1:30 mi je krepao net u bridge modu, nije me čak ni vratilo na router mod, internet ledica niti telefon nisu svjetlili. Jučer popodne nazvao SZK, prebacili me na tehniku, lik zaključio da su se radili nekakvi updateovi noć prije i da se zato pojebao bridge. Na licu mjesta mi naklikao bridge mod, još me pitao na kojem portu hoću. Dakle na toranj-Nokiji mogu vratiti u bridge, samo treba imati sreće i dobiti nekoga u tehnici. |
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Premium
|
Samo zovi u radno vrijeme. Kad su mi rješavali bridge usput sam pitao mogu li dobiti i manji ruter jer mi je gužva u ormariću. Kažu može, nema problema, jučer bio tehničar, prvo smo probali tu manju Nokiu s antenama, ali na kraju mi je ostavio Huawei OptiXstar koji mi se čini još kompaktniji (i plići i niži). Ovo je slika u istom ormariću, crveni okvir je koliko je zauzimala toranj-Nokia. ![]() Inače, koliko sam skužio iz njegovog razgovora s tehnikom nemaju nikakvu automatiku za bridge mode već ga na svima tehnika odrađuje "ručno" na daljinu i ne preživljava tvornički reset. |
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Premium
|
Huawei OptiXstar HG8145X6-10. Na naljepnici dođe s podatcima za login u WebUI s usernameom "root", ali su u novijim firmverima sakrili podešavanje WAN-a. Sve ostalo je više-manje otvoreno i editabilno. Kućište se drži na okupu s dva vijka i nekoliko kvačica, da se rastaviti. Cijeli ruter je jedna tiskana pločica veličine 144 x 94 mm. Antene su teško odvojive od kućišta, zalemljene na četiri lako dostupna mjesta na tiskanoj pločici. Optički konektor je samostojeći, odvojivo pričvršćen na kućište. Cijeli uređaj je malo veći od od prosječnog HT-ovog ONT-a. Još uvijek se premišljam hoću li 3D printati neki nosač za matičnu ploču (ima dva zgodna utora za vijak koji bi ga držali na mjestu) ili odlemiti/iščupati antene pa ga ostaviti u originalnom kućištu. U svakom slučaju puno praktičnija opcija za 1 giga od Nokijinog paklenog tornja. |
|
|
|
|
|
#1488 |
|
Premium
|
Jeli ovo imaš Telemach optiku preko HTa ili ne? Pitam jer postavke i konekcije se razlikuju jesi li preko HTa ili ne. Također dali se vidi PON gdje bude Serial i PLOAM password? |
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ovaj Huawei ima samo 4 x 1GB. |
|
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Premium
|
Izčitavanjem iz Huawei GPON Telemach Routera ispada da VLAN IDovi koje imam u pinnanjoj temi su NETOČNI Vjerovatno VLAN IDovi u Nokiji su skriveni a ono što imam su zapravo Priorityiji Ispravni VLAN IDovi glase /// Internet VLAN ID --- 1081 /// 802.1P --- 0 /// DHCP /// /// IPTV VLAN ID --- 1 /// 802.1P --- 4 /// Bridge /// /// VoIP VLAN ID --- 981 /// 802.1P --- 7 /// IPoE /// /// TR-069/ACS VLAN ID --- 881 /// 802.1P --- 5 /// Ako netko ima 300/150 ili 1000/500 na Telemach infrastrukturi neka proba sa vlastitim ONTom tipa TPLink G7/G3 pa javi rezulatat. Hvala forumašu franzDu na pomoći i screenshotovima. |
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Molim vas za info, ako je netko imao slična iskustva. Potpisao ugovor s Telemachom 15.12.2025. za optiku (HT-ova infrastuktura u stambenoj zgradi u Rijeci). Od tada ih čekam na instalaciju priključka. Ne znam više koliko puta zvao podršku, odgovor je uvijek isti - čekaju od HT-a slot u centrali i ne mogu ništa. Znam da po ugovoru moraju omogućiti priključak u roku od 30 dana, što je odavno prošlo, inače imam pravo na raskid ugovora bez penala. Volio bih ako je moguće, istjerati taj priključak, no sve mi se čini da ću prisilno morati na HT. A1 nije opcija, jer mogu dobiti samo koaksijalac od njih.
"Anything Less Than Immortality Is A Complete Waste Of Time." Zadnje izmijenjeno od: B0ss. 03.02.2026. u 22:23. |
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Ja bih rekao dosta niže cijene. Osim ako trebaš MAXsport... |
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Telemach - Optika
Mene ht optika maxtv plus sport kosta 3 mjeseca 1 euro nakon toga 44,90. Telemach trio sa sportom kosta 35,90 ako si na telemach infra, ako nisi onda plus 5€ i nema 6 mjeseci 1€ nego samo 3. Na kraju mi je jeftinije 3-4€ mjesecno. Tj plus 6-7 ako uzmes 1gbit. Meni ne treba 1 gbit jer net radi odlicno i na 500 za cijelu kucu, mozda nekome treba. Sve ovisi sto ti treba tj. sto zelis. Da imam Telemach infrastrukturu onda bih presao na njih sigurno. Trenutno A1 nudi malo povoljnije usluge. 1gbit plus TV sa sportom na 24 mjeseca cca 33-34€ s ukljucenim mesh pojacivacem, samo ne znam koliko su kvalitetni na HT infra u od odnosu na Telemach na HT. Mozda je sve to isto. Ali na kraju opet je to par eura manje od telemacha te treba tocno znati sto tocno dobijes, tj koju kvalitetu dobijes u mjestu u kojem živiš. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Jučer u 19:15. |
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Premium
|
Imaš krive informacije. Telemach ima istu cijenu na svojoj i na HT infrastrukturi. I brzina koju daju je 1000/500 Mbps.... |
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Premium
|
Telemach - Optika
Samo net 22.90 na telemachu,27.90 na ht mrezi. Isto tako trio paket, zaboravio sam tocnu cifru, bilo je oko 5€ skuplje plus kraca promocija. To je bilo prije mjesec dana, i 2 agenta su rekla da su cijene na webu samo za njihovu infra. Zato sam sa iskona presao na Ht jer je bila sitna razlika za ono sto meni treba. Taman istekla obveza na drugoj adresi bas cu zatraziti ponudu da provjerim. Edit: sad sam provjerio. Bilo je prije par mjeseci upit jer mi je u 11.mjesecu istekla obveza na HT na jednoj adresi a na drugoj sam imao Iskon bez obveze. Iskon prebacio na HT jer sam na telemachu dobio ponudu 27,39 za net umjesto 22.90. A trio se ne sjecam tocno u € jer nemam povijest posto sam razgovarao preko tel-a kad su me nazvali i rekli ide par eura vise radi ht infrastrukture tada sam se prebacio na HT radi sigurno dobrog pinga za gaming a druga adresa je jos uvijek bez ugovora na HT-u, bas cu opet zatraziti ponudu od telemacha , tamo mi nije bitan gaming. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 02:05. |
|
|
|
|
|
#1498 |
|
Premium
|
Mislim da je skuplje ako se uzme samo net, no trio usluge su identične na obe infrastrukture. Jedino su promotivni mjeseci kraći... |
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Premium
|
Telemach - Optika
Ako je trio 35,90 uz 1gb onda je dosta povoljnije cak i od net + maxtv sport 500mbit 44,90. Promo je isti 3mj. HT nudi 6 mjeseci samo na posebnim adresama a TM 6 mjeseci samo na svojoj mreži , na ostalim 3mj. |
|
|
|
![]() |
|
|