|
|||||||||||
|
|
#12421 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Tebi treba RTjac... I stroncij... I lemilica ona mala od 2W da to sve zalemis... Otvoris te Panasonic zvucnike, ubacis RTjac, zalemis ga na skretnicu i mirna bosna, imas zvuk kakav zelis...
|
|
|
#12422 | |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zvučnici su ok...bili 90ih. Sad su jednom membrane prdnule, ili na oba dva, nisam siguran. Znam samo da je nešto otišlo kad dođu dublji tonovi. E jebiga, sad tek više ništa ne znam. |
|
|
|
|
|
|
#12423 |
|
Premium
|
To znaci da sam ti dao dva odlicna prijedloga, a ti si odbio obadva jer nis ne vjerujes... I onda sam se okrenuo pisati pi*zdarije jer nemam nis pametno za rec, a zvuci bas fora i zabavno pa da se barem malo zabavim... Prebacujem se u popcorn mod, tebi nema pomoci... ![]()
|
|
|
#12424 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Neo heboga filozofiras u 3 coska mogao si vec svesti sve savjete na najuzi izbor i kupit nesto, sve sto je predlozeno je miljama bolje od ove linije koju si dosad imao. Ko da kupujes neznam kaj. Ako ti se vrti u glavi da kupis najbolje - to sam ti vec rekao > ne postoji jer ovisi o tvojim usima. Odi u neki store poslusaj par tih komponenti , mozda ce ti biti lakse donjeti odluku. P.S. - Cheapaudioman ima par dobrih savjeta ali lik je teski cringe, po njemu je kineski slozenac od 300 Eura bolji od neceg skupljeg i svaki video je da sve unistava sve a pogotovo ono iz prethodnog videa. Na temelju njegovih savjeta sam kupio Wiim Amp i kemijao sa DAC-evima (nakon sto sam imao vec Marantza) jer ono - malo cudo unistava sve pred sobom da bi Marantz (PM6007..dakle entry level Class A/B pojacalo) bez ikakvog kemijanja i vanjskih pizdarija zvucalo bolje, punije, dinamicnije, detasljnije i glasnije. A kakti samo 45W i tamo neki stari AKM DAC. Price za malu djecu . Erin je za razliku od njega prizemljen. |
|
|
|
|
|
#12425 |
|
₿
|
|
|
|
|
|
|
#12426 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Tjednima čitam ovu sagu u temi, neki su se stvarno potrudili i dali dosta dobrih prijedloga setupa, mali problem je sto pokretač teme ni sam ne zna sta hoce, odnosno nije siguran sta bi njemu bilo najbolje, sto i nije iznenađenje Problem je sto on danas glazbu sluša na Panasonic liniji iz 1998. godine i pri tom misli da je to super uber mega dobra i moćna audio oprema. ![]() ![]() Kolgea, moram te razočarat. To ti je krama i da kraj nje staviš najjeftinije stereo hifi pojačalo i najjeftinije zvučnike, ta kombinacija bi bila oko 50-60 puta bolja od te prastare linije. ![]() ![]() Da ne ulazim sad u samu konstrukciju pojedinog uređaja, posloži si u glavi da glazbu slusas na žešćoj krami, koja je bila krama 1998, ali koja je tebi btw super jer očito nikad nisi čuo ništa bolje, ali to je tako, uživamo u onome sto imamo dok ne čujemo bolje. ![]() Tim vise sto ti imas poprilično dobar budget, odnosno sa tim budgeotom sta god da kupiš imat ces 40 x bolji zvuk od ovoga sto sad imas, tako da praktički ne mozes fulat. Da se sad ne osvrćem na svaki prijedlog, tek smo na kraju dobili siri input prostora, odnosno da zvučnici stoje na stolu na kojemu je i komp, odnosno zvučnici su oko monitora. Vise vas je preporucavalo Mussolinija,(Naim Musso, 5k kn) ja sam ga isto onomad gledao i praktički skoro kupio, jer je izgleddao kao rjesenje svih mojih tadasnjih audio problema, na kraju ipak otisao u ducan i poslusao ga te skuzio da to ipak nije za mene, odnosno tu stereo slike/prostornosti jednostavno nema. Poslusao sam i onaj sljedeci veci model (12k kn) i to je vec imalo smisla, ali mi je bilo van budgeta. Tako da ako nesto svi hvale i odusevljeni su proizvodom, to ne znači da ces i ti biti zadovoljan proizvodom, pogotovo ako se radi o zvučnoj komponenti koja je vrlo subjektivna. Uglavnom, s obzirom na natrkeljano, 110% sam siguran da ce tebi najbolje sjesti neki dobar par studijskih monitora, vidi sta se nudi i sa kakavim ulazima,(mozda imaju neki sa optičkim ulazom) ali oni ce biti idealan izvor za tvoje slusanje glazbe ( za kompom) jer po mom iskustvu kad uzmes klasican hifi zvučnike i stavih is na stol, to nema veze sa bilo čim. Dobar par studijskih monitora mozes uvijek kasnije nadograditi boljim dacom/streamerom/dodatnim subom, i 110% sam siguran da ces biti jako iznenađen skokom u kvaliteti zvuka u odnosu na panasonic liniju. Sretno sa izborom i u svakom slučaju javi kad si i ta kupio, te poslikaj cijeli setup ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12427 |
|
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Valjda je dobra tema, pojma nemam. Koji bi bio najjednostavniji način za (bežično) spojiti nekakve zvučnike u više prostorija? Ideja je pustiti glazbu na kompu, pa da se usklade 2 ili čak 3 sobe, bez potrebe za prebacivanjem izlaza.
|
|
|
#12428 | |
|
₿
|
Citiraj:
90ih smo bili djeca u srednjoj školi, a ova linija je imala razne efekte na ekranu, zvučnike na kojima piše SUPER WOOFER i SPACE SOUND, te 5 CD changer (ostali plebovi su imali max 3 CD changer ). Ništa drugo nije bilo bitno ![]() Btw. bila je non-stop po raznim partyjima, stanovima/prostorima, čak i po drugim gradovima i često treštala na full, tako da je dobro da je uopće živa. Vjerujem da će bilo šta od preporučenog biti svemirski brod naspram ovoga... Imaš ti kakav prijedlog za setup ? |
|
|
|
|
|
|
#12429 | |
|
49%winner
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3708850 Imas srednje tezak nacin i svejedno trebas neki hardver koji bi to vrtio (postoje i druga slicna rjesenja, al nisam imao puno doticaja s njima): https://help.volumio.com/help/multiroom-feature Imas i najlaksi nacin: uzeti neke gotove uredjaje koji podrzavaju multiroom - sonos koji su ujedno i zvucnici, ili wiim koji su samo streameri, pa ih nakacis na svoje zvucnike po volji. Osobno sam dugo godina koristio prvi nacin, pa sam na kraju presao kompletno na wiim + moji zvucnici. Trenutno sam na tri komada (ured, dnevni boravak i ljeti terasa). Multiroom radi automagicno. Mozes komp spojiti na wiim zicano i tu glazbu sherati u sve sobe, to ce ti raditi. Mozes streamati i bezicno s kompa preko nekog music servera ili neke usluge tipa yt, spotify...
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 19.01.2026. u 16:58. |
|
|
|
|
|
|
#12433 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Kad je bal, da vidim što bi meni predložili za desktop Trenutni setup:- Loxjie A30 AMP/DAC - Pasivni zvučnici od stare Sony micro hi-fi linije (SS-CNEZ50) - Subwoofer Yamaha YST SW 012 BL - Sluške Hifiman Ananda Stealth V3 - PC spojen HDMI-jem sa LG C3 TV-om (monitorom), pa TV spojen optikom na Loxjie - stol dubine 60cm, pa nemam baš prostora za monstrume Vidim dvije solucije: 1. ako postoje neki ludi aktivni zvučnici sa optičkim i/ili EARC ulazom, dovoljno dobrim izlazom za sluške, i SUB OUT, to bi bilo savršeno 2. uzeti nešto tipa TOPPING DX5 II da zamijeni Loxjia, i neke solidne aktivne zvučnike tipa Edifier S880DBMKII |
|
|
|
|
|
#12434 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Da citiram kolegu: |
|
|
|
|
|
|
#12435 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Iskreno nisam bas informiran niti u toku sta se sad nudi, ali vjerujem da par malo boljih studijskih monitora (Krk, Adam)bi se savrseno uklopili. Vjerujem da danas postoje monitori sa digitialnim ulazom (imaju dac u sebi) i da mozes dirketno sa maticne spojit u njih. Poslije se uvijek mozes igrati sa dodavanjem dodatnog daca i eventaulno streamera ako zelis glazbu pusti bez kompa. Racunaj da ces morati rijesit i "postavljanje" samih monitora, znači ili neki specijalni podlosšci za monitore ili neki zidni stalci. |
|
|
|
|
|
|
#12436 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#12437 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Al da ovo sad vec postaje lagano farsa. @Neo > jesi bio u ducanu? |
|
|
|
|
|
|
#12438 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Na aktivnim zvučnicima teško da ćeš dobit ulaz za slušalice, ali uredno možeš računat na HDMI za TV. Pročitaj dvije domaće recenzije, bez obzira bili ovi zvučnici kandidati ili ne, čisto da stekneš dojam o čemu se tu radi: https://audiocinema-art.hr/onkyo-gx-...bug-recenzija/ https://audiocinema-art.hr/puna-saka...bug-recenzija/ Ako ti je to kinesko pojačalo dobro, uvijek možeš probat sa nekim boljim pasivnim zvučnicima u veličini koja ti odgovara, jer su ovi koje imaš onak baš priručni (a i sub ti je zapravo tak-tak, puno boljeg se sad nađe). Kako god, ne zaboravi smjestit optimalno zvučnike - odvoji ih što je više moguće od zidova i ploha, izvadi iz rupa (police, ladice), odvoji silikonskim nogicama od podloge, koja bi morala biti što čvršća i teža Zadnje izmijenjeno od: jean luc. Jučer u 12:32. |
|
|
|
|
|
|
#12439 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Bilo bi top da imaju jos jedan izlaz za sub, ali ok ![]() EDIT: EDIFER je isto jako dobra kineska firma koja obično daje najbolji bang for a buck, ima i vecih modela pa si slobodno pogledaj sta nude. |
|
|
|
|
|
|
#12440 | |
|
Premium
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=y860IOVtDwk
Zadnje izmijenjeno od: calypso. Jučer u 17:55. |
|
|
|
|
|
|
#12441 | |||
|
₿
|
Citiraj:
Dakle nema mjesta za nikakve zidne nosače, stalke, itd. Mogu ih evenutalno odmaknut od zida 3-4cm ako su max. 30cm dubine, ali to je to. Nisam, kaos je u firmi, zatvaranje godine + fiskalizacija 2.0, itd. Budem do kraja tjedna valjda. Citiraj:
Citiraj:
![]() Slažem se tomek, ovo se pretvara u farsu. |
|||
|
|
|
|
|
#12442 |
|
Premium
|
Ako hoćeš, aj pukni sliju tog stola i okolice, da vidimo jel se dade što iskemijat. |
|
|
|
|
|
#12443 | |
|
Premium
|
Citiraj:
I mene sad zivo zanima kakav je to setup, (Stol/zid) jer smo dobili samo ograničavajuće inpute ![]() Onomad sam svoje studijske monitore drzao na vogles zidnim nosacima, tako da mi je cijeli stol ostalo slobodan za koristenje, pa ako zvučnik moze biti na 5 cm od stola onda moze biti na zidnim stalcima ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12444 | ||
|
₿
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=6ciXZnycEaI Citiraj:
Tu je sada boombox sa strane monitora, i čak on cijeli ne stane nego sam lijevo morao stavit liniju, i na nju lijevi zvučnik, a desno desni zvučnik. Ostalo su sitnice po stolu tipa slušalice, papirologija, gamepad, itd. Lijevo od stola je komp, a lijevo od njega printer i hrpa stvari, tako da jedini prostor koji se oslobađa kada izbacim boombox je lijevo i desno od monitora, i tako sam to prikazao na skici. Skica je napravljena okvirno na brzinu. Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 19:25. |
||
|
|
|
|
|
#12445 | |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
|
#12446 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Dakle, skini kućište od PCa ispod stola, i možeš koristit tu liniju spoja dva stola za os lijevog zvučnika, a desni staviš do vrata da si ne smetaju međusobno. Ne vidim neke velike probleme, iskreno. |
|
|
|
|
|
|
#12447 | |
|
₿
|
Citiraj:
Ovo da desni stavim do vrata nisam baš shvatio, jer su vrata na ulazu u hodnik. Ako si mislio da desni stavim desno na zid koji graniči s hodnikom, u razini uha, i to još na nosaču, onda će taj zvučnik biti udaljen od moje glave ~90cm, šta znači da će ga vjerojatno trebati i zaokrenuti prema unutra. I onda cijela to komplikacija zajedno nema previše smisla kad ih jednostavno mogu staviti na stol i malo udaljiti od zida (ovisno koliko su veliki). |
|
|
|
|
|
|
#12448 | |
|
Premium
|
Citiraj:
)Edit: da, mislio sam do vrata bliže stolu, naravno , ne s vanjske strane vrata pobogu..... |
|
|
|
|
|
|
#12449 | |
|
₿
|
Citiraj:
![]() Dakle stol je pomaknut skroz desno koliko može do ruba zida od hodnika. Ako ga pomaknem 1cm desno, virit će 1cm u hodnik. Ja sjedim u centru stola (više-manje). Trenutno desni zvučnik stoji na stolu, desno do kraja. Dakle i stol i zvučnik praktički graniče s hodnikom. Da bi lijevi zvučnik bio u idealnoj udaljenosti od desnog, uzevši u obzir da sam ja u centru stola, trebalo bi ga staviti u lijevi kut stola, kako trenutno i stoji. Čak i da ih stavim na zid nisam ništa dobio s time, jer sam ograničen pozicijom desnog zvučnika. Drugim riječima, i da su na zidu, opet bi lijevi zvučnik trebao biti gdje je sada, samo ne na stolu već na zidu. I šta sam dobio pomičući ih sa stola na zid kad ih i ovako mogu pomaknut prema sebi dok su na stolu ? Mislim, mogu nacrtati zvučnike kako trenutno stoje i kako bi trebali stajati da su na zidu ako i dalje nije jasno... Nema nikakvih vrata blizu stola...vrata su od stola udaljena 2m na kraju hodnika... |
|
|
|
|
|
|
#12450 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Da, ok, mislio sam na hodničić odnosno njegov otvor pod "vrata".... moja preporuka, na kraju svega, je da četvrt ili pol od budžeta odvojiš za novi radni stol, koji će ti omogućit komociju i optimalan smještaj sveg hardvera, a za ostatak kupiš aktivne zvučnike sa nosačima za zid ili stolnim stalcima. Zidni nosači će se pokazat nešto praktičniji, ako se odlučiš za njih, nakon nekog vremena, no slobodno planiraj stavit zvučnike i na tu novu ploču od stola, ako ti tako više paše Generalno ti je soba akustički ok za ovakav sustav, samo ga moraš optimalno složit. |
|
|
|
|
![]() |
|
|