Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2026., 21:44   #12421
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Hvala na preporuci, ali kako da uzmem ta mala govanca pored masivnih Panasonic zvučnika?
Tebi treba RTjac... I stroncij... I lemilica ona mala od 2W da to sve zalemis... Otvoris te Panasonic zvucnike, ubacis RTjac, zalemis ga na skretnicu i mirna bosna, imas zvuk kakav zelis...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 22:48   #12422
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Tebi treba RTjac... I stroncij... I lemilica ona mala od 2W da to sve zalemis... Otvoris te Panasonic zvucnike, ubacis RTjac, zalemis ga na skretnicu i mirna bosna, imas zvuk kakav zelis...
Ne znam šta to znači, ali svejedno bih se riješio Panasonica jer mi linija zauzima previše mjesta, a realno mi ne treba.
Zvučnici su ok...bili 90ih. Sad su jednom membrane prdnule, ili na oba dva, nisam siguran. Znam samo da je nešto otišlo kad dođu dublji tonovi.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
E jebiga, sad tek više ništa ne znam.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2026., 22:54   #12423
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Ne znam šta to znači, ali svejedno bih se riješio Panasonica
To znaci da sam ti dao dva odlicna prijedloga, a ti si odbio obadva jer nis ne vjerujes... I onda sam se okrenuo pisati pi*zdarije jer nemam nis pametno za rec, a zvuci bas fora i zabavno pa da se barem malo zabavim...

Prebacujem se u popcorn mod, tebi nema pomoci...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro 19.01.2026., 00:47   #12424
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Neo heboga filozofiras u 3 coska mogao si vec svesti sve savjete na najuzi izbor i kupit nesto, sve sto je predlozeno je miljama bolje od ove linije koju si dosad imao. Ko da kupujes neznam kaj. Ako ti se vrti u glavi da kupis najbolje - to sam ti vec rekao > ne postoji jer ovisi o tvojim usima. Odi u neki store poslusaj par tih komponenti , mozda ce ti biti lakse donjeti odluku.

P.S. - Cheapaudioman ima par dobrih savjeta ali lik je teski cringe, po njemu je kineski slozenac od 300 Eura bolji od neceg skupljeg i svaki video je da sve unistava sve a pogotovo ono iz prethodnog videa. Na temelju njegovih savjeta sam kupio Wiim Amp i kemijao sa DAC-evima (nakon sto sam imao vec Marantza) jer ono - malo cudo unistava sve pred sobom da bi Marantz (PM6007..dakle entry level Class A/B pojacalo) bez ikakvog kemijanja i vanjskih pizdarija zvucalo bolje, punije, dinamicnije, detasljnije i glasnije. A kakti samo 45W i tamo neki stari AKM DAC. Price za malu djecu . Erin je za razliku od njega prizemljen.
tomek@vz je online   Reply With Quote
Staro 19.01.2026., 01:04   #12425
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Odi u neki store poslusaj par tih komponenti , mozda ce ti biti lakse donjeti odluku.
Da, ići ću ovaj tjedan do ovog dućana ovdje kojeg su mi preporučili, pa javim kako je prošlo.
Staro 19.01.2026., 13:44   #12426
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tjednima čitam ovu sagu u temi, neki su se stvarno potrudili i dali dosta dobrih prijedloga setupa, mali problem je sto pokretač teme ni sam ne zna sta hoce, odnosno nije siguran sta bi njemu bilo najbolje, sto i nije iznenađenje

Problem je sto on danas glazbu sluša na Panasonic liniji iz 1998. godine i pri tom misli da je to super uber mega dobra i moćna audio oprema.

Kolgea, moram te razočarat. To ti je krama i da kraj nje staviš najjeftinije stereo hifi pojačalo i najjeftinije zvučnike, ta kombinacija bi bila oko 50-60 puta bolja od te prastare linije.

Da ne ulazim sad u samu konstrukciju pojedinog uređaja, posloži si u glavi da glazbu slusas na žešćoj krami, koja je bila krama 1998, ali koja je tebi btw super jer očito nikad nisi čuo ništa bolje, ali to je tako, uživamo u onome sto imamo dok ne čujemo bolje.
Tim vise sto ti imas poprilično dobar budget, odnosno sa tim budgeotom sta god da kupiš imat ces 40 x bolji zvuk od ovoga sto sad imas, tako da praktički ne mozes fulat.

Da se sad ne osvrćem na svaki prijedlog, tek smo na kraju dobili siri input prostora, odnosno da zvučnici stoje na stolu na kojemu je i komp, odnosno zvučnici su oko monitora.

Vise vas je preporucavalo Mussolinija,(Naim Musso, 5k kn) ja sam ga isto onomad gledao i praktički skoro kupio, jer je izgleddao kao rjesenje svih mojih tadasnjih audio problema, na kraju ipak otisao u ducan i poslusao ga te skuzio da to ipak nije za mene, odnosno tu stereo slike/prostornosti jednostavno nema.
Poslusao sam i onaj sljedeci veci model (12k kn) i to je vec imalo smisla, ali mi je bilo van budgeta. Tako da ako nesto svi hvale i odusevljeni su proizvodom, to ne znači da ces i ti biti zadovoljan proizvodom, pogotovo ako se radi o zvučnoj komponenti koja je vrlo subjektivna.

Uglavnom, s obzirom na natrkeljano, 110% sam siguran da ce tebi najbolje sjesti neki dobar par studijskih monitora, vidi sta se nudi i sa kakavim ulazima,(mozda imaju neki sa optičkim ulazom) ali oni ce biti idealan izvor za tvoje slusanje glazbe ( za kompom) jer po mom iskustvu kad uzmes klasican hifi zvučnike i stavih is na stol, to nema veze sa bilo čim.

Dobar par studijskih monitora mozes uvijek kasnije nadograditi boljim dacom/streamerom/dodatnim subom, i 110% sam siguran da ces biti jako iznenađen skokom u kvaliteti zvuka u odnosu na panasonic liniju.

Sretno sa izborom i u svakom slučaju javi kad si i ta kupio, te poslikaj cijeli setup

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2026., 16:19   #12427
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Valjda je dobra tema, pojma nemam.
Koji bi bio najjednostavniji način za (bežično) spojiti nekakve zvučnike u više prostorija?
Ideja je pustiti glazbu na kompu, pa da se usklade 2 ili čak 3 sobe,
bez potrebe za prebacivanjem izlaza.

fler je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2026., 16:38   #12428
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Tjednima čitam ovu sagu u temi, neki su se stvarno potrudili i dali dosta dobrih prijedloga setupa, mali problem je sto pokretač teme ni sam ne zna sta hoce, odnosno nije siguran sta bi njemu bilo najbolje, sto i nije iznenađenje

Problem je sto on danas glazbu sluša na Panasonic liniji iz 1998. godine i pri tom misli da je to super uber mega dobra i moćna audio oprema.

Kolgea, moram te razočarat. To ti je krama i da kraj nje staviš najjeftinije stereo hifi pojačalo i najjeftinije zvučnike, ta kombinacija bi bila oko 50-60 puta bolja od te prastare linije.

Da ne ulazim sad u samu konstrukciju pojedinog uređaja, posloži si u glavi da glazbu slusas na žešćoj krami, koja je bila krama 1998, ali koja je tebi btw super jer očito nikad nisi čuo ništa bolje, ali to je tako, uživamo u onome sto imamo dok ne čujemo bolje.
Tim vise sto ti imas poprilično dobar budget, odnosno sa tim budgeotom sta god da kupiš imat ces 40 x bolji zvuk od ovoga sto sad imas, tako da praktički ne mozes fulat.

Da se sad ne osvrćem na svaki prijedlog, tek smo na kraju dobili siri input prostora, odnosno da zvučnici stoje na stolu na kojemu je i komp, odnosno zvučnici su oko monitora.

Vise vas je preporucavalo Mussolinija,(Naim Musso, 5k kn) ja sam ga isto onomad gledao i praktički skoro kupio, jer je izgleddao kao rjesenje svih mojih tadasnjih audio problema, na kraju ipak otisao u ducan i poslusao ga te skuzio da to ipak nije za mene, odnosno tu stereo slike/prostornosti jednostavno nema.
Poslusao sam i onaj sljedeci veci model (12k kn) i to je vec imalo smisla, ali mi je bilo van budgeta. Tako da ako nesto svi hvale i odusevljeni su proizvodom, to ne znači da ces i ti biti zadovoljan proizvodom, pogotovo ako se radi o zvučnoj komponenti koja je vrlo subjektivna.

Uglavnom, s obzirom na natrkeljano, 110% sam siguran da ce tebi najbolje sjesti neki dobar par studijskih monitora, vidi sta se nudi i sa kakavim ulazima,(mozda imaju neki sa optičkim ulazom) ali oni ce biti idealan izvor za tvoje slusanje glazbe ( za kompom) jer po mom iskustvu kad uzmes klasican hifi zvučnike i stavih is na stol, to nema veze sa bilo čim.

Dobar par studijskih monitora mozes uvijek kasnije nadograditi boljim dacom/streamerom/dodatnim subom, i 110% sam siguran da ces biti jako iznenađen skokom u kvaliteti zvuka u odnosu na panasonic liniju.

Sretno sa izborom i u svakom slučaju javi kad si i ta kupio, te poslikaj cijeli setup
Da, jebiga znam da je krama.
90ih smo bili djeca u srednjoj školi, a ova linija je imala razne efekte na ekranu, zvučnike na kojima piše SUPER WOOFER i SPACE SOUND, te 5 CD changer (ostali plebovi su imali max 3 CD changer ). Ništa drugo nije bilo bitno
Btw. bila je non-stop po raznim partyjima, stanovima/prostorima, čak i po drugim gradovima i često treštala na full, tako da je dobro da je uopće živa.

Vjerujem da će bilo šta od preporučenog biti svemirski brod naspram ovoga...
Imaš ti kakav prijedlog za setup ?
Staro 19.01.2026., 16:47   #12429
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor fler Pregled postova
Valjda je dobra tema, pojma nemam.
Koji bi bio najjednostavniji način za (bežično) spojiti nekakve zvučnike u više prostorija?
Ideja je pustiti glazbu na kompu, pa da se usklade 2 ili čak 3 sobe,
bez potrebe za prebacivanjem izlaza.
Imas tezi nacin:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3708850

Imas srednje tezak nacin i svejedno trebas neki hardver koji bi to vrtio (postoje i druga slicna rjesenja, al nisam imao puno doticaja s njima):
https://help.volumio.com/help/multiroom-feature

Imas i najlaksi nacin: uzeti neke gotove uredjaje koji podrzavaju multiroom - sonos koji su ujedno i zvucnici, ili wiim koji su samo streameri, pa ih nakacis na svoje zvucnike po volji.

Osobno sam dugo godina koristio prvi nacin, pa sam na kraju presao kompletno na wiim + moji zvucnici. Trenutno sam na tri komada (ured, dnevni boravak i ljeti terasa). Multiroom radi automagicno.

Mozes komp spojiti na wiim zicano i tu glazbu sherati u sve sobe, to ce ti raditi. Mozes streamati i bezicno s kompa preko nekog music servera ili neke usluge tipa yt, spotify...

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 19.01.2026. u 16:58.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2026., 16:53   #12430
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Imaš ti kakav prijedlog za setup ?
Sad vec trollas, aj priznaj.
Staro 19.01.2026., 16:55   #12431
fler
These go to 11
Moj komp

fler's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
@xlr

Oho, odlično, multiroom mi se sviđa.
Hvala, idem proučiti

fler je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2026., 18:29   #12432
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Sad vec trollas, aj priznaj. :D
Ne, zašto? Vidim da čovjek kuži situaciju, pa možda ima i koji dobar prijedlog.
Staro 19.01.2026., 20:32   #12433
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kad je bal, da vidim što bi meni predložili za desktop Trenutni setup:
- Loxjie A30 AMP/DAC
- Pasivni zvučnici od stare Sony micro hi-fi linije (SS-CNEZ50)
- Subwoofer Yamaha YST SW 012 BL
- Sluške Hifiman Ananda Stealth V3
- PC spojen HDMI-jem sa LG C3 TV-om (monitorom), pa TV spojen optikom na Loxjie
- stol dubine 60cm, pa nemam baš prostora za monstrume

Vidim dvije solucije:
1. ako postoje neki ludi aktivni zvučnici sa optičkim i/ili EARC ulazom, dovoljno dobrim izlazom za sluške, i SUB OUT, to bi bilo savršeno
2. uzeti nešto tipa TOPPING DX5 II da zamijeni Loxjia, i neke solidne aktivne zvučnike tipa Edifier S880DBMKII
Staro 19.01.2026., 21:26   #12434
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
- Loxjie A30 AMP/DAC

Vidim dvije solucije:
1. ako postoje neki ludi aktivni zvučnici sa optičkim i/ili EARC ulazom, dovoljno dobrim izlazom za sluške, i SUB OUT, to bi bilo savršeno
2. uzeti nešto tipa TOPPING DX5 II da zamijeni Loxjia, i neke solidne aktivne zvučnike tipa Edifier S880DBMKII

Da citiram kolegu:

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova

Aktivni zvučnici sa digitalnim ulazima- kao KEF Code W dakle:
Triangle Borea BR03 Connect
Elac Debut ConneX

Aktivni zvučnici sa integriranim streamingom:
Argon Audio Forte A5 WiFi
KEF LSX II LT

No moj je savjet i nadalje da svakako prvo odeš poslušati KEFove Code W
Staro Jučer, 00:48   #12435
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Ne, zašto? Vidim da čovjek kuži situaciju, pa možda ima i koji dobar prijedlog.

Iskreno nisam bas informiran niti u toku sta se sad nudi, ali vjerujem da par malo boljih studijskih monitora (Krk, Adam)bi se savrseno uklopili. Vjerujem da danas postoje monitori sa digitialnim ulazom (imaju dac u sebi) i da mozes dirketno sa maticne spojit u njih. Poslije se uvijek mozes igrati sa dodavanjem dodatnog daca i eventaulno streamera ako zelis glazbu pusti bez kompa.
Racunaj da ces morati rijesit i "postavljanje" samih monitora, znači ili neki specijalni podlosšci za monitore ili neki zidni stalci.

Staro Jučer, 10:26   #12436
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Iskreno nisam bas informiran niti u toku sta se sad nudi, ali vjerujem da par malo boljih studijskih monitora (Krk, Adam)bi se savrseno uklopili. Vjerujem da danas postoje monitori sa digitialnim ulazom (imaju dac u sebi) i da mozes dirketno sa maticne spojit u njih. Poslije se uvijek mozes igrati sa dodavanjem dodatnog daca i eventaulno streamera ako zelis glazbu pusti bez kompa.
Racunaj da ces morati rijesit i "postavljanje" samih monitora, znači ili neki specijalni podlosšci za monitore ili neki zidni stalci.
Nema njemu pomoci, vec sam mu predlozio Adam D3V (https://www.adam-audio.com/en/desktop/d3v/), ali veli da su mu premali i da sigurno ne mogu dat zvuk kakav on hoce... Oni imaju sa zadnje strane prekidace za podesavanje u prostoru...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro Jučer, 10:39   #12437
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Nema njemu pomoci, vec sam mu predlozio Adam D3V (https://www.adam-audio.com/en/desktop/d3v/), ali veli da su mu premali i da sigurno ne mogu dat zvuk kakav on hoce... Oni imaju sa zadnje strane prekidace za podesavanje u prostoru...
A gle u nekim stvarima je velicina bitna u nekim nije Al da ovo sad vec postaje lagano farsa.

@Neo > jesi bio u ducanu?
Staro Jučer, 12:24   #12438
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor d0X Pregled postova
- Loxjie A30 AMP/DAC

Vidim dvije solucije:

Na aktivnim zvučnicima teško da ćeš dobit ulaz za slušalice, ali uredno možeš računat na HDMI za TV. Pročitaj dvije domaće recenzije, bez obzira bili ovi zvučnici kandidati ili ne, čisto da stekneš dojam o čemu se tu radi:

https://audiocinema-art.hr/onkyo-gx-...bug-recenzija/
https://audiocinema-art.hr/puna-saka...bug-recenzija/

Ako ti je to kinesko pojačalo dobro, uvijek možeš probat sa nekim boljim pasivnim zvučnicima u veličini koja ti odgovara, jer su ovi koje imaš onak baš priručni (a i sub ti je zapravo tak-tak, puno boljeg se sad nađe).

Kako god, ne zaboravi smjestit optimalno zvučnike - odvoji ih što je više moguće od zidova i ploha, izvadi iz rupa (police, ladice), odvoji silikonskim nogicama od podloge, koja bi morala biti što čvršća i teža

Zadnje izmijenjeno od: jean luc. Jučer u 12:32.
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:44   #12439
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Bas sad malo gledam te zvučnike, imaju usbc ulaz, znači prst u uho, imaju potenciometar, crna i bijela varijanta, kompaktni i sve to za cca 300e kod nas. OK, nisu za radit tulume, ali vjerujem da zvuče vise nego korektno, odnosno sigurno 30X bolje od Panasonic bumbox linije.
Bilo bi top da imaju jos jedan izlaz za sub, ali ok

EDIT:

EDIFER je isto jako dobra kineska firma koja obično daje najbolji bang for a buck, ima i vecih modela pa si slobodno pogledaj sta nude.

Staro Jučer, 17:49   #12440
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Bas sad malo gledam te zvučnike, imaju usbc ulaz, znači prst u uho, imaju potenciometar, crna i bijela varijanta, kompaktni i sve to za cca 300e kod nas. OK, nisu za radit tulume, ali vjerujem da zvuče vise nego korektno, odnosno sigurno 30X bolje od Panasonic bumbox linije.
Bilo bi top da imaju jos jedan izlaz za sub, ali ok
Ima tu dobar review sa sound demom... Dobro sviraju ti Adami D3V, ali izgleda da velicina ipak utjece na niske frekvencije i nema toliko basa kao iz nekog veceg zvucnika... Slusam sad demo na Adam A7x i osjeti se da nedostaje bas, ne moze napraviti sa basevima ono sto veci zvucnici mogu, ali to je do velicine niskotonca... To sam primjetio dok sam testirao Adame, jer sam u ducanu slusao A3x, A5x i A7x i jbg, A7x ide stvarno duboko... A tu dubinu ces tesko postici sa hifi zvucnicima, pogotovo ako si ih stavio uza zid, za to imas monitore pa si ih svaki podesis u prostoru za lokaciju gdje se nalazi...

https://www.youtube.com/watch?v=y860IOVtDwk

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Zadnje izmijenjeno od: calypso. Jučer u 17:55.
Staro Jučer, 18:10   #12441
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Već sam pričao o tome, prostor je limitiran i jedino gdje mogu stavit zvučnike je sa obe strane PC monitora na stol, i to uza zid.
Dakle nema mjesta za nikakve zidne nosače, stalke, itd.
Mogu ih evenutalno odmaknut od zida 3-4cm ako su max. 30cm dubine, ali to je to.

Citiraj:
@Neo > jesi bio u ducanu?
Nisam, kaos je u firmi, zatvaranje godine + fiskalizacija 2.0, itd.
Budem do kraja tjedna valjda.

Citiraj:
Nema njemu pomoci, vec sam mu predlozio Adam D3V, ali veli da su mu premali i da sigurno ne mogu dat zvuk kakav on hoce... Oni imaju sa zadnje strane prekidace za podesavanje u prostoru...
Citiraj:
Dobro sviraju ti Adami D3V, ali izgleda da velicina ipak utjece na niske frekvencije i nema toliko basa kao iz nekog veceg zvucnika... Slusam sad demo na Adam A7x i osjeti se da nedostaje bas, ne moze napraviti sa basevima ono sto veci zvucnici mogu, ali to je do velicine niskotonca...

Slažem se tomek, ovo se pretvara u farsu.
Staro Jučer, 18:14   #12442
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Već sam pričao o tome, prostor je limitiran i jedino gdje mogu stavit zvučnike je sa obe strane PC monitora na stol, i to uza zid.
Dakle nema mjesta za nikakve zidne nosače, stalke, itd.
Mogu ih evenutalno odmaknut od zida 3-4cm ako su max. 30cm dubine, ali to je to.
rsu.
Ako hoćeš, aj pukni sliju tog stola i okolice, da vidimo jel se dade što iskemijat.
Staro Jučer, 18:20   #12443
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Ako hoćeš, aj pukni sliju tog stola i okolice, da vidimo jel se dade što iskemijat.

I mene sad zivo zanima kakav je to setup, (Stol/zid) jer smo dobili samo ograničavajuće inpute

Onomad sam svoje studijske monitore drzao na vogles zidnim nosacima, tako da mi je cijeli stol ostalo slobodan za koristenje, pa ako zvučnik moze biti na 5 cm od stola onda moze biti na zidnim stalcima

Staro Jučer, 19:05   #12444
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
EDIFER je isto jako dobra kineska firma koja obično daje najbolji bang for a buck, ima i vecih modela pa si slobodno pogledaj sta nude.
Ovaj MR5 hvale dosta i kažu (ne samo ovaj u reviewu) da može ići uza zid jer sub udara prema dolje, ali se onda treba tweakati i bude OK.
https://www.youtube.com/watch?v=6ciXZnycEaI

Citiraj:
Best I can do.

Tu je sada boombox sa strane monitora, i čak on cijeli ne stane nego sam lijevo morao stavit liniju, i na nju lijevi zvučnik, a desno desni zvučnik.
Ostalo su sitnice po stolu tipa slušalice, papirologija, gamepad, itd.
Lijevo od stola je komp, a lijevo od njega printer i hrpa stvari, tako da jedini prostor koji se oslobađa kada izbacim boombox je lijevo i desno od monitora, i tako sam to prikazao na skici.

Skica je napravljena okvirno na brzinu.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. Jučer u 19:25.
Staro Jučer, 19:13   #12445
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Bilo bi top da imaju jos jedan izlaz za sub, ali ok:D
Al' imaju li drivere za Linux? Inače će bit kao da je prst u oba uha, no sound. :D

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:27   #12446
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Ovaj MR5 hvale dosta i kažu (ne samo ovaj u reviewu) da može ići uza zid jer sub udara prema dolje, ali se onda treba tweakati i bude OK.
https://www.youtube.com/watch?v=6ciXZnycEaI

Best I can do.
Koliko vidim, rekao bih da imaš mjesta za zidne nosače. Poanta im je da se zakrenu lagano prema slušnoj poziciji, sa visokotoncima u razini ušiju.

Dakle, skini kućište od PCa ispod stola, i možeš koristit tu liniju spoja dva stola za os lijevog zvučnika, a desni staviš do vrata da si ne smetaju međusobno.

Ne vidim neke velike probleme, iskreno.
Staro Jučer, 19:42   #12447
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Koliko vidim, rekao bih da imaš mjesta za zidne nosače. Poanta im je da se zakrenu lagano prema slušnoj poziciji, sa visokotoncima u razini ušiju.

Dakle, skini kućište od PCa ispod stola, i možeš koristit tu liniju spoja dva stola za os lijevog zvučnika, a desni staviš do vrata da si ne smetaju međusobno.

Ne vidim neke velike probleme, iskreno.
Ispod stola nema mjesta za PC jer stol u realnosti ne izgleda kao ovaj na slici (ima ormariće sa lijeve i desne strane, u sredini jedino ima prostora za ući stolicom unutra).

Ovo da desni stavim do vrata nisam baš shvatio, jer su vrata na ulazu u hodnik.
Ako si mislio da desni stavim desno na zid koji graniči s hodnikom, u razini uha, i to još na nosaču, onda će taj zvučnik biti udaljen od moje glave ~90cm, šta znači da će ga vjerojatno trebati i zaokrenuti prema unutra.
I onda cijela to komplikacija zajedno nema previše smisla kad ih jednostavno mogu staviti na stol i malo udaljiti od zida (ovisno koliko su veliki).
Staro Jučer, 19:57   #12448
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Ispod stola nema mjesta za PC jer stol u realnosti ne izgleda kao ovaj na slici (ima ormariće sa lijeve i desne strane, u sredini jedino ima prostora za ući stolicom unutra).

Ovo da desni stavim do vrata nisam baš shvatio, jer su vrata na ulazu u hodnik.
Ako si mislio da desni stavim desno na zid koji graniči s hodnikom, u razini uha, i to još na nosaču, onda će taj zvučnik biti udaljen od moje glave ~90cm, šta znači da će ga vjerojatno trebati i zaokrenuti prema unutra.
I onda cijela to komplikacija zajedno nema previše smisla kad ih jednostavno mogu staviti na stol i malo udaljiti od zida (ovisno koliko su veliki).
Pa poanta je da između zvučnika postoji razmak koji omogućava stereo-efekt. Ovisno o udaljenosti slušatelja, obično su zvučnici udaljeni 2-3 metra međusobno, a u near- fieldu (što je tvoja situacija) manje, ali tipično ne manje od 1 m (što su već slušalice )

Edit: da, mislio sam do vrata bliže stolu, naravno , ne s vanjske strane vrata pobogu.....
Staro Jučer, 20:08   #12449
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Pa poanta je da između zvučnika postoji razmak koji omogućava stereo-efekt. Ovisno o udaljenosti slušatelja, obično su zvučnici udaljeni 2-3 metra međusobno, a u near- fieldu (što je tvoja situacija) manje, ali tipično ne manje od 1 m (što su već slušalice )
Mislim da imamo smetnje u komunikaciji
Dakle stol je pomaknut skroz desno koliko može do ruba zida od hodnika. Ako ga pomaknem 1cm desno, virit će 1cm u hodnik.
Ja sjedim u centru stola (više-manje).
Trenutno desni zvučnik stoji na stolu, desno do kraja. Dakle i stol i zvučnik praktički graniče s hodnikom.

Da bi lijevi zvučnik bio u idealnoj udaljenosti od desnog, uzevši u obzir da sam ja u centru stola, trebalo bi ga staviti u lijevi kut stola, kako trenutno i stoji.
Čak i da ih stavim na zid nisam ništa dobio s time, jer sam ograničen pozicijom desnog zvučnika. Drugim riječima, i da su na zidu, opet bi lijevi zvučnik trebao biti gdje je sada, samo ne na stolu već na zidu.

I šta sam dobio pomičući ih sa stola na zid kad ih i ovako mogu pomaknut prema sebi dok su na stolu ?

Mislim, mogu nacrtati zvučnike kako trenutno stoje i kako bi trebali stajati da su na zidu ako i dalje nije jasno...

Citiraj:
Edit: da, mislio sam do vrata bliže stolu, naravno , ne s vanjske strane vrata pobogu.....
Nema nikakvih vrata blizu stola...vrata su od stola udaljena 2m na kraju hodnika...
Staro Jučer, 20:42   #12450
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Mislim da imamo smetnje u komunikaciji
Dakle stol je pomaknut skroz desno koliko može do ruba zida od hodnika. Ako ga pomaknem 1cm desno, virit će 1cm u hodnik.
Ja sjedim u centru stola (više-manje).
Trenutno desni zvučnik stoji na stolu, desno do kraja. Dakle i stol i zvučnik praktički graniče s hodnikom.

Da bi lijevi zvučnik bio u idealnoj udaljenosti od desnog, uzevši u obzir da sam ja u centru stola, trebalo bi ga staviti u lijevi kut stola, kako trenutno i stoji.
Čak i da ih stavim na zid nisam ništa dobio s time, jer sam ograničen pozicijom desnog zvučnika. Drugim riječima, i da su na zidu, opet bi lijevi zvučnik trebao biti gdje je sada, samo ne na stolu već na zidu.

I šta sam dobio pomičući ih sa stola na zid kad ih i ovako mogu pomaknut prema sebi dok su na stolu ?

Mislim, mogu nacrtati zvučnike kako trenutno stoje i kako bi trebali stajati da su na zidu ako i dalje nije jasno...

Nema nikakvih vrata blizu stola...vrata su od stola udaljena 2m na kraju hodnika...

Da, ok, mislio sam na hodničić odnosno njegov otvor pod "vrata"....

moja preporuka, na kraju svega, je da četvrt ili pol od budžeta odvojiš za novi radni stol, koji će ti omogućit komociju i optimalan smještaj sveg hardvera, a za ostatak kupiš aktivne zvučnike sa nosačima za zid ili stolnim stalcima. Zidni nosači će se pokazat nešto praktičniji, ako se odlučiš za njih, nakon nekog vremena, no slobodno planiraj stavit zvučnike i na tu novu ploču od stola, ako ti tako više paše

Generalno ti je soba akustički ok za ovakav sustav, samo ga moraš optimalno složit.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na