|
|||||||||||
|
|
#811 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Bez brige radim ja kako je knjigovodstvo reklo da treba. Ali ako se niko ne buni neće nas ni fermat ništa. Evo moj e-racun ima bar kod a Telemach i A1 računi nemaju. Znaci treba forsirati posrednike da to rjese jer očito se može.
|
|
|
#812 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#813 |
|
Freelancer
|
Može naravno, kao što rekoh samo im treba slati mail/upite da rjese. Ja sam u PARRA i to je jedan checkmark hoćeš bar kod ili nećeš. Zašto MAR to "ne može" implementirati je drugi par rukava...
|
|
|
#814 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Parra kao low budget IP ima više opcija nego netko tko vrti milijune...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#815 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#816 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije do programa...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#817 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Otvaranje firme ili obrta
Parra izgleda predobro za malo korisnike. 10 izlaznih racuna mjesecno free , plus neograniceni ulazni racun. Earhiva free, ne znam sta je sa eizvjestavanjem,valjda je i to ukljuceno. Za male korisnike koji nemaju MP kasu izgleda super. Ako pređes tih 10 izlaznih slucajno platis 5c plus pdv. Za vece koji imaju i MP kase nije bas jer je cijena za 100 racuna mjesecno 100€. Ima puno boljih rijesenja na razini godine. Sljedeci koji rade dobro je db-informatika tzv super račun. Cijene nisu top, ali rade kako treba vec godinama. Bila je akcija 19.90 prva godina. Sucelje ok i web i app. Imaju prikaz eracuna u pdfu direkt pa onda se moze download originala u pdfu i ubl. Zanimljivo radi i ne steka. Nisam pitao uppce da li se mojim primateljima prikazuje barkod, ali morat cu pitat. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Jučer u 23:55. |
|
|
|
|
|
#818 |
|
Freelancer
|
|
|
|
#819 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Nisam uopce gledao. Moram baciti oko da vidim. Znam da kad dobijem od nekoga imam vizualizaciju bez koda pa kad skinem za direkt download onda dobijem onako kako je generiran u npr ERP-u pošiljatelja, vecina sa kodom jer tako dobijem godinama samo sto nije bilo fiskalizirano F2. Valjda nije isto ako saljes preko IP ili preko ERP-a sa integriranim Eracun opcijom. Edit: nije mi vrag dao mira pa se spojio. Ne mogu vidjeti kompletan racun nego samo skraceni prikaz kao npr kod ulaznih prije nego skines original. Morat cu napomenuti developeru da doda opciju da se vidi tocno kako klijenti dobiju od mene. Edit2: klijent je dobio vizualizaciju MER-a za moj eračun i ne izgleda isto kao kod mene. Koliko sam shvatio ,ako kreiraš račun preko IP, primatelj dobije vizualizaciju preko svog IP. Ako kreiraš eracun u ERP-u, onda klijent dobije onako kako je ERP kreirao. Morat cu detaljno pitati, jer ako je tako, dzaba 2d kod kod pošiljatelja ako ga IP primatelja ne vizualizira osim ako ide preko ERP-a. Preko ERP-a 2d kod ide sigurno jer sam jučer dobio od firme koja koristi 4d wand erp i dobio sam isti racun kao prosle godine samo je upisana napomena da je fiskaliziran F2, sa naravno ukljucenim barkodom. GLS mi je također poslao i kad skinem original dobijem vizualizaciju MER-a, a pdf skraceni prikaz je od mog IP-a. Vjerojatno se u gls-u za sada eracun salje preko mer sucelja. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 00:49. |
|
|
|
|
|
|
#820 |
|
Freelancer
|
Ogledao sam online tecaj od PARRAe i oni kazu da PDF ide njihov u attachment ako kliknem da se posalje i to, pa onda to dodje kupcu kod njegovog IP posrednika (moze i u e-mail direkt), kao vizualizacija. XML je obavezan a PDF (nazalost) nije, pa je valjda i u tome stos. Recimo ako ti netko ko meni ZABA jucer posalje "Bankarske naknade" i stigne samo XML onda imam samo to u dodatnim privitcima i nema PDFa :/. Sad trazim online neki XML to PDF generator da bar radi svoje evidencije imam to negdje spremljeno/citljivo ali sve sto sam nasao napravi nesto bezveze, hrpa texta nepovezanog, bez razmaka i to pretvori u PDF: Isto kao da ja sam otvorim XML u notepadu i to snimim kao PDF = beskorisno .I pitanje ako neko zna, dali imena tih e-racuna u XMLu moraju ostati takva kakva su zaprimljena u IP sanducic? Cisto radi nedaj boze neke kontrole od porezne jednog dana ili ja to mogu preimenovati da bar ja znam na sta se to odnosi ? Ovako mi se zove ovaj XML sto je stigo: "UlazniERacun_119026_019999_00_02_2026_ZAGREBAČKA BANKA D.D..xml" Prvo bi mlatnuo nekog po glavi s time sto ima slovo "Č" u nazivu filea a onda jos jednom jer na pocetku nema "č" kod "Racun" a na kraju kod imena banke ima, i jos na sve to dio je sa donjom crtom (kako bi i trebalo) ali dio je sa razmakom, uzas.... Znaci ili pises HR slova ili ne, ovo je neki mix .
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. Danas u 20:37. |
|
|
|
|
|
#821 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Možda najpametnije da imenuješ direktorij na neki tebi znakovit način pa to govanjce ubaciš unutra. Inače, konvertiranje xml/html-a u PDF stvarno nije neka velika mudrost, tako da mi nije jasno kako su to mogli toliko zakomplicirati.
|
|
|
#822 | |
|
Freelancer
|
Citiraj:
Do sad su ti PDFovi kad se downloadaju iz bankarskog djela imali smisleno ime sa brojem za koji su mjesec i godinu te je na prvu je odmah bilo jasno po imenu filea a sad je ovo bezveze pa se na prvu nemoze znati za sta je... Zato se i mislim ono da ih smao preimenujem kao nesto ovog tipa: "Bankaraske_Naknade_Euri_15-01-2026.xml" "Bankaraske_Naknade_Devize_16-01-2026.xml" Tako bi odmah znao na prvi pogeld na koji racun se odnose kao sto je bilo u slucaju PDfova...
|
|
|
|
#823 |
|
Premium
|
Ja cu preimenovati sve, bmk, xml ce ostati netaknut , a imena cu sredit. Meni je jos gori naziv kojeg dobijem. Sto se tice vizualizacije, potvrdio sam danas, dobio sam pdf s dobavljacevog erpa uz xml , sve isto kao 2025, isti izgled sa barkodom plus vizualizacija koja izgleda kao simple racun id doc-a sa svim potrebnim podacima ako zelim samo pogledati, a od drugig koji koristi IP sucelje sam dobio obicnu vizualizaciju, tako da izgled pdf-a ovisi jel koristis erp ili samo IP. Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 20:50. |
|
|
|
![]() |
|
|