|
|||||||||||
|
|
#86011 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
#86012 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
|
|
|
|
|
#86014 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Moj je iz famozne Tahara tvornice. Onaj level fanatizma i predanosti gdje se naklone svakom proizvedenom autu ako je vjerovati tome što se priča. Kako da ne bude pouzdan onda ![]() https://www.reddit.com/r/Lexus/comme...r_as_everyone/ Hagerty je pokrio proizvodni proces u tvornici Ne znam, ljudi ih dižu u nebo zbog kvalitete auta koje od tamo izađu.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 13.01.2026. u 12:06. |
|
|
|
|
|
#86015 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ja sada intezivno trazim neki SUV i iako mi srce govori da hocu nesto veliko i mocno tipa X5/X6/Q7, eventualno Volvo XC90, ponekad ukljucim mozak pa gledam i Santa Fe/Sorento. Iskreno, pored to dvoje ja Kodiaq nikada pogledao ne bih. |
|
|
|
|
|
|
#86016 |
|
Fresh Juice
|
Nemoj nam reć da ti je Santa Fe lijep odozada? |
|
|
|
|
|
#86017 |
|
Premium
|
Ovaj najnoviji? Ono treba zabraniti! ![]() |
|
|
|
|
|
#86018 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Nema sanse da bih ikada uzeo nekog europljana a kamoli pripadnika Vaga umjesto japanca/koreanca. Za sada hunjadi ispunjava sve moje moje kriterije a posebno onaj najbitniji, toci i vozi. Jos uvijek sam odusevljen kako glatko i ljepo se vozi. I ono sto je isto bitno nema nikakvih musica, izolacija odlicna, sve je na nivou i to za manje para od europske konkurencije a serijski ima 5 godina garancije, bez nekih uvjeta tipa prvih 2-3 godine proizodjac a onda dealer. Moram priznati, imao sam neke zadrske/predrasude prije kupnje. Isto tako ti preporucam da napravis neku testnu voznju sa Santa Fe/Sorento i da se uvjeris da li ti to pase/da li ti se svidja. U najgorem slucaju ces izgubiti sat vremena ali ces vidjeti iz prve ruke jel ti je to to ili ne. Sto se tice kodiaqa pisao sam par puta o razocarenju sa doticnim. A ovo za X5/X6/Q7 ja jednostavno ne vidim smisao za takve aute. Novi su preskupi i opet ne zelim placati 700-800 eura promjene ulja, rabljeni su lutrija i opet nalazit gigu iz supe da mi ih servisira mi nema smisla. IMHO jedino bih u tom rangu uzeo lexusa jer to je valjda jos jedini brand koji valja, iako ti se naravno moze dogoditi (male su sanse ali ipak) da kupis macka u vreci. Ali velim to je samo moje misljenje...... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 13.01.2026. u 12:57. |
|
|
|
|
|
|
#86019 |
|
Premium
|
Napravili smo ja i zena vec testnu voznju sa Santa Fe i odusevili se kako je dobar auto. Nema tu sta dalje pricati. Ostaje mi samo jos onaj faktor da cu se kad tad pokajati sto nisam kupio auto za kojim cu se dva puta okrenuti svaki put kad ga parkiram ![]() |
|
|
|
|
|
#86020 |
|
Premium
|
Hehe, da, kuzim apsolutno. I ja isto volim imati taj wow efekt da se okrenem dva puta. Ko za peh je taj novi santa koliko god bio odlican auto toliko je i ruzan iako mislim da bi se covjek naviknuo na sve. ![]() |
|
|
|
|
|
#86021 |
|
Premium
|
Ne, na ono se ne mogu naviknuti nikako. Uglavnom, gledam predzadnju generaciju Santa Fe-a i to dizela jer se ne usudim uzeti hibrida polovnog. Kia Sorento zadnja generacija isto dolazi u obzir, ali mi je ona unutra malo pre futuristicna. |
|
|
|
|
|
#86022 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#86023 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#86024 |
|
Premium
|
Edit. |
|
|
|
|
|
#86025 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa nije Santa fe 2018-2024 po onoj nekoj ranije stavljenoj statistici, auto skoro bez kvara? Ta linija baš dobro izgleda.
Lowrider Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 13.01.2026. u 16:28. |
|
|
|
|
|
#86026 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Kum je gledao Lexusa, SUV, i kaže da svi su neki hibridi sa nešto malo konja kad se uzme u obzir težina samog vozila. |
|
|
|
|
|
|
#86027 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#86028 |
|
Pod naletima kopita zla
|
|
|
|
|
|
|
#86030 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Kad ima 1s sporije ubrzanje od mog benzinca od 200ks, to stvarno nije vrijedno 70k eura, steta sto nemaju jaci motor na nasem trzistu. Plus veliki minus unutra su mi oni rogovi na dash kabini, bas je prst u oko.
|
|
|
|
#86031 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo ja prodao svoje opelče ![]() Par tjedana samo preprodavači i par pacijenata, i onda odjednom 2 ozbiljna kupca, samo je bilo pitanje koji će prije doći iskeširati i odvest se s autom. Daleko od toga da je bila navala, ali na kraju je otišla solidno brzo.
|
|
|
#86032 | |
|
Premium
|
Opa, bravo, cestitam, jesi happy kao vozaci Alfi? 2 puta, prvi put kad si ga kupio a drugi put kad si ga prodao? ![]() Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#86033 | |
|
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Zafrkanciju na stranu, isto sam se vezao za tu insigniju i nije mi bilo skroz svejedno sad kad sam ju zadnji put vidio kako odlazi. To mi je prvi auto koji me apsolutno ni jednom nije razočarao i imala mi je ono nešto...jebat ga, veže se čovjek ![]() Ovaj VW SUV mi paše za obiteljski život, i sve 5, ali brat bratu 0 emocije. Mislim da kad ga budem prodavao će mi biti isti osjećaj kao da prodajem veš mašinu.
|
|
|
|
#86034 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() Fora su mi i oni retro iOniq, šteta kaj nisu unutra 2.0 dizeli, prodavali bi se ko da su đabe
|
|
|
|
#86035 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Igraju na dugotrajnost i pouzdanost. Velika kubikaža, bez turbine, malo konja, spora ubrzanja i ekonomičnost. Skroz oldskul ES300h sam prvo gledao, pa probao i konkurenciju za usporedbu. Svaka čast, ali BMW 5/Audi A6/Mercedes C/E su igračke prema ovome ako ti je bitna tišina, udobnost i ako želiš imati auto dugoročno uz niske troškova održavanja. Plus, ako ti je svejedno kakav je infotainment. Imam teoriju da ga namjerno naprave zakurac, da se ohladiš od korištenja i fokusiraš na cestu ![]() Usput, rogovi su mi zakon. Ako hoćeš prebaciti u sport mode (neš ti sport moda na takvom autu), nema traženja tipki oko mjenjača, pred prstima ti je dok držiš ruke na volanu. Nažalost, na mojem ih nema. Prestar sam da se utrkujem okolo s djecom u nabrijanim autima. Trenutno mi paše Lexus filozofija. I te njihove brojke na modelima su isto blesave. 300h (2.5 + struja) je pandan 3.0 benzincu 450h (3.5 V6 + struja) - 4.5 600h (5.0 V8 + struja) - 6.0 Naravno da performansama ne mogu prismrditi tim autima, ali eto.
|
|
|
|
#86036 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako mogu birati izmedu 2.5+ struja i ES350, prije bi uzeo 350 bez obzira na potrosnju, ionako je hibrid najgora opcija od svega ponudenog. Porezne ustede su zanemarive kad krenu kvarovi. Ja vozim Honde, ali kako nema vise nasljednika Accorda, tako sam se sjetio Lexusa, tog ES300h voze kao taxi u arapskim zemljama i lijepo se s njim voziti, samo nazalost je sporiji od mog 2.4 benzinca. Sad je ionako to rijeseno, presao sam na tamnu stranu, kroz koji dan stize novi BMW.
|
|
|
|
#86037 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#86038 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Pa santa fe i sorento su klasa iznad kodiaqa/tayrona. Meni da nije bio preskup bi uzeo definitivno santa fe, auto je brutalan meni, i izvana i iznutra, volim te kockaste. Frend ima sorento novi i to izgleda predobro, kak velis futuristički, ali dozirano. Ja sam uzeo tayron za 40k€, to mi je bio plafon što se tiče cijene i jako sam zadovoljan. Baš pravi obiteljski auto.
|
|
|
|
#86039 |
|
Brat od Đon Vejna
|
|
![]() |
|