|
|||||||||||
|
|
#85951 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
1.Svicarske table 2.Zlatno zeleni X7 3.Rent-a-car 4.Bosanac 5.Domar u domu zdravlja 6.Cinjenica da si vidovit a to koristis samo da "vidis" stvari tipa da je vozac zlatno zelene (?) X7-mice svicarskih tabla u stvari Bosanac koji je domar u domu zdravlja u Svici, i da je BMW rentan? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85954 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85955 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Jbt od klanjanja germanima došlo do pljuvanja po germanima. Ako budem vidio da se pocnu hvaliti francuzi, armageddon ce ocito biti blizu . Btw slazem se sa Hamdijom. U 6 godina sa 2.0 hdi citrom limuzinom napravio 120tkm. U sljedecih 4 napravio 45 tkm jer sam kupio manji auto. U sljedecih godinu dana vjerojatno cu napraviti 5tkm s 2.0. Steta prodat ,steta ga zadrzat. Ako ovako nastavim oba odlaze i kupujem neki srednji benz i za rijetka daleka putovanja neki rental i bok. Auto se isplati dugo drzati bez voznje jedino ako bas zelis taj model, kvaliteta ne opada i da ga garažiraš za gušte. Zadnje izmijenjeno od: spawn. 12.01.2026. u 11:45. |
|
|
|
|
|
#85956 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Eto, na temu pljuvanja germana. Ženin auto, novi Tiguan star 11 dana i prošao manje od 1000 km čim je žena sjela u njega javio grešku ![]() spojim se aplikacijom na auto, javlja grešku desnog dugog svjetla. Nakon pola sata dođem ja do germanskog auta, upalim auto, i sve radi. Al svejedno ide u srijedu na servis. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85958 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#85960 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Trka proizvodjaca da se izbaci sto prije novi model i kad krene uporaba krenu problemi koji se otklanjaju "u letu". Mislim danasnji automobili imaju 5,7,10.... raznih ECUa (kompjutera) i nemze se ti usporedit sa autom od prije 20+ godina i govorit kao se taj nije kvario a ovaj se sad eto kvari ka dnisu ni bilu s aopremom/luksuzom sa tim starim autima, a da ne govorimo o razno raznim normama koji danasnji moraju zadovoljit...... i BTW ne branim tu VW jer nisam nikad imao svoj osobni VW (ali vozio sam jedan sluzbeni VW caddy 1.9 SDI koji je izgurao 18 godina (od pocetka preuzet novi do kraja eksploatacije) i tad otisao u rashod/zasluzenu mirovinu premda je jos bio ispravan sa nekih 298.000 km na tom nejakom 68KS motoru .
|
|
|
|
#85961 |
|
Premium
|
Ja vjerujem da se kolega zeza, samo je to tesko prenijeti preko tipkovnice ![]() Salu na stranu, 80% vozaca premium njemackih auta se stvarno uklapa u stereotip i to je stvarno zalosno jer su stvarno dobre i lijepe aute doveli na los glas. Jos je zalosnije sto se onih 20% ne raspoznaje u toj raspaloj gomili. Necu za sebe tvrditi da sam neki moralni i intelektualni stup drustva, ali evo mog F11 je prije 2 dana kupio covjek koji ima svoju jako uspjesnu projektnu firmu i ovo mu je drugi F11 u garazi. Sa prvim je prosao 350kkm i htio je svakako kupiti jos jedan ocuvan primjerak jer kaze da se takvi auti vise ne prave. I da, rodjeni je svabo. Ali do ovoga sam prosao kalvariju sa valjda 30 likova upitnog porijekla, inteligencije i stupnja obrazovanja kojima je izrazavanje u punim recenicama potpuna nepoznanica, tako da razumijem stereotipe. Koliko god volim BMW, nisam siguran da opet zelim prolaziti kroz ovo za nekoliko godina… |
|
|
|
|
|
#85963 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Zašto? Pa ne kupuješ auto zbog drugih, kupuješ valjda zbog sebe. Isto kao što ga održavaš. Briga me za sljedećeg vlasnika. Ne treba ti 30 kupaca, dovoljan ti je samo jedan ![]() Ja sam stavio Octaviu 1 za dijelove jer mi samo smeta u dvorištu. Jedan nudi potrganu auto prikolicu, drugi priča kako ima projekt vozilo, ali nije siguran jel će ga dovršiti, trećem je auto savršen, ali čeka minus u banci. Na kraju auto još uvijek stoji u dvorištu ![]()
|
|
|
#85964 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Realno, ne znam više niti jednu marku vozila za koje bi mogao reći da je full proof. Čuo sam horor priča o svim od poznanika/prijatelja (Q7 ode motor na 90 kkm, Volvo sam od sebe koči i skoro te ubije na AC, BMW problemi na X3 sa motorom, Mercedes isto neki k, Wagen da ne pričam). Ispada da je kupovina novog auta bilo koje marke hit & miss ili ti ga po naški mačak u vreći. Možda bi zato bilo najbolje kupiti rabljeno vozilo staro 1-2 godine sa nekih 20-40 k km. Dio pada vrijednosti je apsorbirao prvi kupac, a ako je bilo kakvih problema to je sigurno evidentirano jer ga je kupac vozio u ovlašteni servis, pa znaš što te čeka ili eliminiraš to vozilo kod kupovine. Kad me je prošlo ljeto Tiguan ostavio na AC prvi dan godišnjeg, došao sam kasnije tog dana na odredište, i na tom prekrasnom otoku sam vidio valjda na desetine Tiguana iz Norveške, Poljske, Danske, Njemačke, Francuske koji su bez problema odvozili par tisuća km. A moje govno nije bilo sposobno doći od Splita do Zadra ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85966 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#85967 | |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
Samo to mi je uvijek teško razumjet čemu kupovanje dizela ako ne radiš puno kilometara. @WraGG isplatilo se čekat . Jesi dobio koliko si tražio ili si spustio cijenu? |
|
|
|
|
|
|
#85968 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Mozda i bi, ima ljudi koji imaju negativan odnos prema tehnologiji i bas se njima nesto pokvari. To su one situacije nesto ne radi, dode informaticar sve radi kako treba. ![]()
|
|
|
#85969 | |
|
Premium
|
Citiraj:
A dobio sam neku realnu cijenu na kraju. 300€ ispod trazene cijene sto je po meni ok. @sinisa da, sve to stoji, samo nisam siguran da zelim imati ovoliko posla sa idiotima kad ga budem prodavao. Barem 5 puta sam ga povukao iz prodaje jer nisam imao vise zivaca za imbecile i ostale nacionalne manjine. |
|
|
|
|
|
|
#85970 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Što je sa Toyotom, Mazdom, Hondom?Starci me pitaju za preporuku nekog crossover SUV-a i razmišljam o Mazdi CX-5 ili CX-30... |
|
|
|
|
|
|
#85971 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ne kupujem novi jer u 5 godina cijena padne od 40% do 60% i kupio si mačka u vreći. Neki će biti super, a na nekom će se 101 stvar pokvarit. Novo ne znači i ispravno. Garancija i ovlašteni servis jednako navlačenje i čekanje da ga poprave (možda), ali si bez auta. Kad kupujem auto gledam marku za koju imam dobrog mehaničara. Razlika između novog auta od 30000 eura i polovnog starog 5 godina s malom kilometražom je oko 12000 eura. U 5 godina, ako se je nešto kvarilo i imalo kakve bugove se riješilo. U takav auto ako se uloži 2000 eura, znači veliki servis, nove gume, akumulator... Imaš novi auto u top stanju. Ne lupam bez veze. Insignija je bila 2018 godine 27000 eura, jaj ju platio 12600. Napravio servis, gume i imam ispravan auto. Taman da krepa motor meni se isplati uzeti drugi motor za 1500 eura plus ugradnja.
|
|
|
#85972 | |
|
Premium
|
Citiraj:
RAV 4 jednostavno ne mogu probaviti, iako je ova nova generacija čak lijepa u odnosu na prošle. https://www.toyota.hr/buy-and-offers/offers/rav4-hybrid + imaju samo hibride, a tek mi to zvuči kao problem. Da imam dovoljno para, i parking mjesto garantirano onda bi ovo uzeo : https://www.toyota.hr/new-cars/land-cruiser Mazda CX-30 je lijepo auto, nije preveliko, i ako je samo za starce čini mi se dobar izbor. Prijateljca ga ima nije se žalila na ništa značajno. CX-50 ima susjed, to je već konkretan komad auta, meni lijepo izgleda. Hondu ne sjećam se kad sam zadnji put vidio da netko vozi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85973 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://www.carsguide.com.au/family/...enyaq-rs-96315 Na slici se vidi da je identično, i šipka i nepofarbano. U tekstu to nigdje nije istaknuto. Očito je dovoljno normalno da nikog ne dira. Tražio sam po oglasima slike rabljenih. Ili je fotkano izbliza da se ništa oko “motora” ne vidi, ili nije fotkano uopće ![]()
|
|
|
|
#85975 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Da, to je istina. Mi smo za vozilo koje smo novo platili 2018 godine 34 000 eura (PDV uključen) dobili 2025 godine 21 000 eura, znači nakon 8 godina pad vrijednosti je bio 40 %. |
|
|
|
|
|
|
#85977 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Apsolutno se slazem, trazim zeni auto, u par navrata sam naletio da je 2 godine star auto na njuskalu cijene skoro iste ko u salonu sa istom opremom nezz kako oni to misle prodat ali tako je. Mozda nekim istomisljenicima sto kazu da se u par godina isprave greske i kvarovi pa auto vrijedi više nego novi ![]() |
|
|
|
|
|
#85978 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#85979 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Meni su nudili godinu dana star auto sa 18k km i par sitnih udubina za 15% manju cijenu od novog. Auto se i dalje vozio svaki dan.
|
|
|
#85980 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Auti su ko perilice postali. To je tesko shvatiti zbog proslosti/cijene. Kupis, vozis 5g dok je gara, crkne, kupis novi. Teoretski placas pretplatu, kao i za sve no upakirno u "moj je" sinonim koji mi hrvati jako volimo, sto sa nekretninama, sto sa autima ![]() ![]()
|
![]() |
|
|