Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2025., 09:43   #631
Reedy
Premium
Moj komp

Reedy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
dešava li se nekome na SK 4K kanalu da se u vrijeme prijenosa (F1) zacrni slika na 2-3 sekunde ? Povremeno mi se zna desiti i na arenama, ali ne tako često. Nema nekoga pravila ili vremenskog intervala u kojem se to dešava, ali kroz F1 trku desi se 5-6x sigurno.

Gledam na ONN 4K android boxu, ali dešava se isto i na Xiaomi TV Box S (2nd)
Reedy je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2025., 19:01   #632
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Philips android tv, nemam nikakvih problema. Čak je prebacivanje kanala instantno, slika odlična
Staro 01.12.2025., 22:54   #633
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Reedy Pregled postova
dešava li se nekome na SK 4K kanalu da se u vrijeme prijenosa (F1) zacrni slika na 2-3 sekunde ? Povremeno mi se zna desiti i na arenama, ali ne tako često. Nema nekoga pravila ili vremenskog intervala u kojem se to dešava, ali kroz F1 trku desi se 5-6x sigurno.

Ne kužim zakaj se to događa, ali sam skužil da ako promjeniš postavke boja ono 4:2:2 12 bit, 10 bit itd, to riješi problem, pa se malo poigraj s drugačijim postavkama.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2025., 14:18   #634
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Reedy Pregled postova

Cijela sezona odgledana bez problema na dva TV-a. Jedan je preko boxa, a drugi preko aplikacije na LG TV-u.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2025., 19:33   #635
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Kaj pederi sada otključali kanali za Božić i NG?
Staro 09.12.2025., 20:24   #636
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
Nek si ih imaju...

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
tutom je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2025., 21:41   #637
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Kaj pederi sada otključali kanali za Božić i NG?
Kao i svake godine do sada...
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2025., 09:34   #638
sharkri
Premium
Moj komp

sharkri's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Više ne daju prepaid korisnicima HBO na poklon, barem su meni tako sada rekli.
Staro 29.12.2025., 11:40   #639
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Pitanje:

KOliko dugo ste plaćani EONTV i imali SportKlub programe?

Meni sada na mejl govore da sam imao promotivni period.

Tko je imao više od godine dana SportKlub u najnižoj pretplati?
Staro 29.12.2025., 23:07   #640
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Pitanje:

KOliko dugo ste plaćani EONTV i imali SportKlub programe?

Meni sada na mejl govore da sam imao promotivni period.

Tko je imao više od godine dana SportKlub u najnižoj pretplati?
Sport Klub kanali su bili dio EON Start paketa otkad je EON došao na naše tržište, tek su nedavno ti kanali maknuti iz paketa. Tako da ne, ne radi se o promotivnom periodu.
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 07:12   #641
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Sport Klub kanali su bili dio EON Start paketa otkad je EON došao na naše tržište, tek su nedavno ti kanali maknuti iz paketa. Tako da ne, ne radi se o promotivnom periodu.
Tnx, potvrdio mi je i frend koji isto ima EON.

Uglavnom lažu čim zinu.
Staro 30.12.2025., 10:30   #642
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova

Tak je, SportKlub je bio od prvog dana uključen, a promo period je bio samo za Arene kada su ih dodali, za njih su odmah napisali da su dostupne svima do tog i tog datuma (ne sjećam se točno kojeg)
the chosen one je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 11:07   #643
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Citiraj:
Autor the chosen one Pregled postova
Tak je, SportKlub je bio od prvog dana uključen, a promo period je bio samo za Arene kada su ih dodali, za njih su odmah napisali da su dostupne svima do tog i tog datuma (ne sjećam se točno kojeg)
U mejlu dobrodošlice ništa nisu o tome napisali.
Staro 30.12.2025., 11:19   #644
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Šta imaju napisati kad je taj promo period gotov i na netu jasno stoji koji kanali su u kojem paketu...
Staro 30.12.2025., 11:31   #645
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Šta imaju napisati kad je taj promo period gotov i na netu jasno stoji koji kanali su u kojem paketu...
RedSky pročitaj prošle postove.

Problem je što su svima ukinuli sve sportske kanale.

U 6 mj. kada sam uzeo eontv nisu napisali ništa za promo period.
Staro 30.12.2025., 11:57   #646
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Onda nije ni bio promo period. Poslali su obavijest tjedan dva ranije da sportski kanali prelaze u veći, full paket.

Slažem se da su to trebali napraviti barem mjesec dana ranije...
Staro 30.12.2025., 14:01   #647
tutom
Registered User

Datum registracije: May 2014
Jedino što su trebali je pustite sportske kanale do isteka tarife i sve bi bilo ok...
A ne nakon 5 dana što sam obnovio istu oni ukinuli sportske kanale bez infa o tome(barem ja nisam istu zaprimio).

Sent from my SM-A528B using Tapatalk
tutom je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2025., 14:32   #648
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Citiraj:
Autor tutom Pregled postova
Jedino što su trebali je pustite sportske kanale do isteka tarife i sve bi bilo ok...
A ne nakon 5 dana što sam obnovio istu oni ukinuli sportske kanale bez infa o tome(barem ja nisam istu zaprimio).
Točno to.

I još mi se hvale u mejlu kako su to napravili, a uredno su slali obavijest na mail kada je plaćeno i zahvalili se. Znači trebali bi zvati jesu što mijenjali a uredno dobili mejl po registraciji u korisničko sučelje.

Citiraj:
Svim postojećim korisnicima poslana je obavijest putem Moj Telemach aplikacije, a korisnici koji koriste EON BOX primili su obavijest i putem TV sučelja.

Dio korisnika koji nema verificirane kontakt podatke niti koristi EON BOX nije bio u mogućnosti primiti obavijest putem navedenih kanala. Takvim korisnicima je informacija o promjenama dostupna na našim web stranicama ili ju možete dobiti izravno putem kontakta s korisničkom podrškom.
Staro 31.12.2025., 09:44   #649
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor RedSky Pregled postova
Onda nije ni bio promo period. Poslali su obavijest tjedan dva ranije da sportski kanali prelaze u veći, full paket.

Slažem se da su to trebali napraviti barem mjesec dana ranije...
Ja sam imao EON jedino zbog SK i F1. Kako su ukinuli sportske kanale u start paketu negdje početkom mjeseca, a meni pretplata ističe negdje 20 i nekog, ja sam propustio cijeli F1 vikend tamo jer tijekom mjeseca ne možeš promijeniti paket, već samo nakon što istekne trenutni.
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2026., 08:02   #650
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Update: vratit će mi pare za taj mjesec.

Bio sam uporan da to nije u redu što su napravili.
Staro 03.02.2026., 19:09   #651
slavo
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2020
Imam EON tv preko Eon tv boxa bez ugovora, instaliram aplikaciju Eon tv na Max tv Android tv box traži da upišem aktivacijski kod na Eon portalu, ali nema nigdje prostor za upis, prevrnuo i Eon i Telemach portale. Ovaj Max android isto napravi od tv-a Smart tv pošto nijedan od 2 nije Smart tv, Panasonic tv, kvalitetni, 98 i 121 ekran. poatoji li opcija da to sredim?
slavo je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2026., 20:41   #652
Tualatin
Registered User

Datum registracije: Aug 2023
u telemach apk ili ovdje
https://telemach.hr/account/signin
Tualatin je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2026., 09:42   #653
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Da podijelim kratko svoju priču kao upozorenje drugima.

U 11. mjesecu lani sam probao EON Telemach uslugu, mislim da sam i tu bio spomenuo. Bilo je više od jednog problema pa sam to odjebo. Zvao sam službu za korisnike da pitam kako da vratim opremu. Naravno, unutar 14 dana. Oni su inzistirali da moram otići u njihov centar, da ne poštom.

Što meni ima smisla, jer ako pošiljka zaglavi, kasnije bi se žestili da nije oprema vraćena na vrijeme. A i meni je draže da netko pogleda uređaj, vidi sadržaj kutije i meni dadne papir. Tako sam siguran. Ali poanta je: oni su tražili da idem u centar.

Dođem u centar, koji mi nije usput prema bilo kojoj metrici, i ženska tamo inzistira da ja to trebam poslati poštom. Kažem ne, nećete me šetati. Nevoljko je ona preuzela taj ruter, ja potpisao dva papira i otišao.

FFW jučer, dobijem poštom opomenu kako sam dužan 200€ Telemachu. Zovem jutros službu, kažu da sam otuđio uređaj. Mamu vam jebem bezobraznu. Zagubio sam tu potvrdu, ali sam ju na kraju našao i poslao debilima na prigovori@telemach.hr.

Lekcija: čuvajte potvrde.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2026., 10:32   #654
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Da podijelim kratko svoju priču kao upozorenje drugima.

U 11. mjesecu lani sam probao EON Telemach uslugu, mislim da sam i tu bio spomenuo. Bilo je više od jednog problema pa sam to odjebo. Zvao sam službu za korisnike da pitam kako da vratim opremu. Naravno, unutar 14 dana. Oni su inzistirali da moram otići u njihov centar, da ne poštom.

Što meni ima smisla, jer ako pošiljka zaglavi, kasnije bi se žestili da nije oprema vraćena na vrijeme. A i meni je draže da netko pogleda uređaj, vidi sadržaj kutije i meni dadne papir. Tako sam siguran. Ali poanta je: oni su tražili da idem u centar.

Dođem u centar, koji mi nije usput prema bilo kojoj metrici, i ženska tamo inzistira da ja to trebam poslati poštom. Kažem ne, nećete me šetati. Nevoljko je ona preuzela taj ruter, ja potpisao dva papira i otišao.

FFW jučer, dobijem poštom opomenu kako sam dužan 200€ Telemachu. Zovem jutros službu, kažu da sam otuđio uređaj. Mamu vam jebem bezobraznu. Zagubio sam tu potvrdu, ali sam ju na kraju našao i poslao debilima na prigovori@telemach.hr.

Lekcija: čuvajte potvrde.
Oprema kad se vraća, šalje se poštom i to nije slučaj samo kod Telemacha nego i kod drugih operatera.
Kad mi je A1 došao instalirati novu uslugu, zvao sam ih da pitam mogu li stari router odnijeti na njihovo prodajno mjesto i rekli su mi da ne nego da ga isključivo moram poslati poštom. Dali su mi podatke gdje ga i kako poslati, naznačio da naknadu za slanje plaća primatelj (A1) i u pošti su mi dali potvrdu i rekli da je čuvam.

I meni je draže da ga tehničar uzme sa sobom ili da ga ostavim na prodajnom mjestu, ali to se više kod nikoga ne radi. Pretpostavljam iz razloga jer im je skladište routera na nekoj drugoj lokaciji, pa da prodajni centri ne moraju slati opremu, nego da to korisnik odmah pošalje na adresu skladišta. Da smanje obujam posla, ne?

Citiraj:
Što meni ima smisla, jer ako pošiljka zaglavi, kasnije bi se žestili da nije oprema vraćena na vrijeme.
Čak i da se dogodi neko kašnjenje, ti nemaš ništa s time i oni ti ne mogu ništa. Ti imaš potvrdu da si router poslao u roku, a to što je zapeo u pošti, to oni rješavaju s njima. Ja sam A1 morao samo proslijediti kopiju potvrde iz pošte i to je sve. Potvrda sadrži kod za praćenje pošiljke tako da oni u svakom trenutku mogu vidjeti gdje se oprema nalazi (kao i to da je poslana na vrijeme).
Marko :) je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2026., 10:48   #655
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Eto, HT inzistira da se ostavi u obližnjem T centru, vraćao sam MaxTV prije možda 3 mjeseca, INZISTIRALI da odem u obližnji centar, nikakva pošta.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 23.03.2026. u 09:04.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2026., 23:39   #656
softwaremaniac
Registered User

Datum registracije: Mar 2015
EON TV kontinuirani problemi

Pozdrav svima!

Trebam ideje, jer ih više nemam.

Već 3 godine imam Telemachov EON TV, stvar je radila prvih godinu dana besprijekorno.

Nakon upgradea mrežne opreme (novi Cisco CPE ruter od operatera te novi switch), poslovna mreža, TV randomly počinje trzati, troubleshootingom utvrđujem lokalni problem te nabavljam novi switch koji rješava stvari lokalno.

TV u random momentima, baci error 117000/119000 i slično. Screenshot u pritivku. Prekidi traju nekoliko sekundi i onda se stvar stabilizira.

Za to vrijeme ostali promet na mreži radi besprijekorno.

ISP kaže nije do nas, što vjerujem, jer sve ostalo radi.

Telemach kaže, oni u logovima vide gubitak IP adrese na njihovom boxu (nemam pristup logovima samostalno.

Dignuo sam grafanu sa svoje strane i mogu potvrditi da nema dropova paketa nigdje lokalno, statistika čista across the board.

ISP strana je čista.

Problem je ekstremno teško reproducirati, jer može se dogoditi 5 puta u sat vremena, a može se ne dogoditi tjedan dana čak i kad spavam a da ništa drugo ne radi.

Telemach odbija zamijeniti box, jer tvrde danije do njega. Sad sam kupio Google TV Streamer pa ću na njemu probati, jer ima 1 gbps interface. za razliku od EON Boxa/rebrand kaonmedia koji je na 100M, što je standard.

Mimo TV nemam problema sa streamovima, odnosno na PC-u/laptopu sve uredno radi danima, nikad nikakvog prekida. Bilo na YT, bilo EON, bilo Voyo...

Logovi s boxa u trenutku problema:

Network type: ethernet LocalIpAddress: 10.0.0.122 DNS servers: {"dns 1":"/8.8.8.8","dns 2":"/8.8.4.4"} Overall info: {"Default Gateway":"/0.0.0.0","IP Address":"/0.0.0.0","Lease Time":0,"Server IP":"/0.0.0.0"} Finished Network Diagnostics. Starting main service - already initialized x6 Starting Network Diagnostics. Pinging 8.8.8.8 ping -c 1 8.8.8.8 → 64 bytes, ttl=59, time=7.91ms, 0% loss Response code 200, time 215ms for https://www.google.com/ Proxy server is not set. TCP snmp: RtoAlgorithm 1 RtoMin 200 RtoMax 120000 MaxConn -1 ActiveOpens 139530 PassiveOpens 6047 AttemptFails 6 EstabResets 77070 CurrEstab 9 InSegs 389589165 OutSegs 286927529 RetransSegs 9548 InErrs 10 OutRsts 83160 InCsumErrors 0 Pinging home gateway: 10.0.0.1 ping -c 1 10.0.0.1 → 64 bytes, ttl=255, time=0.684ms, 0% loss Response code 200, time 1946ms for https://www.google.com/ Proxy server is not set. TCP snmp: RtoAlgorithm 1 RtoMin 200 RtoMax 120000 MaxConn -1 ActiveOpens 139611 PassiveOpens 6049 AttemptFails 6 EstabResets 77095 CurrEstab 31 InSegs 389703858 OutSegs 287013308 RetransSegs 9636 InErrs 10 OutRsts 83188 InCsumErrors 0 Pinging home gateway: 10.0.0.1 ping -c 1 10.0.0.1 → 64 bytes, ttl=255, time=6.56ms, 0% loss

Po meni činjenica da uređaj ne dohvaća google 2 sek znači da je njegov network stack u problemu, a ne ISP, jer sve drugo na mreži radi neovisno o opterećenju.

Dakako probao forsirati statiku, dati prioritet IPTV prometu, bez uspjeha.

Našao sam još ljudi sa sličnim primjedbama na EON, ali tek nekolicinu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	TV_error.jpg‎
Views:	35
Size:	150.5 kB
ID:	28813  
softwaremaniac je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2026., 23:57   #657
definho
Premium

definho's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
danas smo i mi imali problema s EONom, ali uglavnom bez greske
Staro 09.04.2026., 00:17   #658
softwaremaniac
Registered User

Datum registracije: Mar 2015
Ovo se stalno dešava, tako da vjerujem da je do nas.
softwaremaniac je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2026., 09:20   #659
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ja sam isto imao jučer grešku na Eon App. očito su nešto sfušali. Nakon nekog vremena se sredilo. Inače radi bez problema zaista nisam imao nikakvih problema prije.
Thermaltake je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2026., 09:33   #660
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nadji nekog dublje od Telemacha nekog inzinjera, ovi sa korisnicke sluzbe masovno i u HT i Telemach odbijaju priznati da imaju kvar, apsolutno ne zele prihvatiti kvar, vjerojatno jer im to narusava njihovu performance statiku, pa divertaju i odvracaju korisnike. Mene je za ht spasio kolega ovdje sa foruma, issue duboko u mrezi ali korisnicka sluzba odbija prihvatit prijavu kvara.

Iskon mi npr nije htio promjeniti router, 6 mjeseci, platili su i kaznu 470e, nakon toga dosao tehnicar iz HT-a promjenio router sve radi i krsti se koji su to ludjaci. sigurno ima pokoga i u telemachu tako da ti je moj savjet preskoci korisnicku podrsku, direkt stepenicu iznad ajde.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na