Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.12.2025., 19:00   #91
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
ljudi, može preporuka za neku kameru koja se može rotirati za 360', starom sam pred koju godinu uzeo nekakvog kineza, koji se ne može u potpunosti okrenuti za 360', razmišljao sam o nekoj dome kameri, malo bolje od kineskih od 50-ak €, da je plug n play, tj. da se može bežićno povezati sa ruterom, i osim napajanja i micro sd kartice te mobilne aplikacije da može nadzirati oko kuće kada mu je dosadno, te da je kvaliteta slike ipak nešto bolja od ove kineske... također, ako ima snimanje zvuka, ne bi bilo loše, kao niti koju ledicu cool white ili pak infrared za noćno snimanje? šta bi bila najbolja opcija?
Staro 16.12.2025., 19:04   #92
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 16.12.2025., 19:11   #93
Darko150
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2017
Ako je za van, treba CW400, izvrsna kamera, dobra slika i zvuk, infracrveni i bijeli reflektor, prepoznavanje ljudi, dojava u aplikaciju.... s njim dođe i punjač i kabel
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2025., 19:22   #94
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
pridružujem se ponudama
https://www.ronis.hr/imou-cruiser-2c-5mp-ip-camera

ima sve od navedenog
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2025., 19:46   #95
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
da, da, treba za van, biti će montirana ispod betonske ploče, tako da po njoj neće padati kiša niti udarati sunce, ali naravno da će zimi biti izložena zimskim (istarskim) temperaturama i ljeti 37-38 stupnjeva toplom zraku, ali bez ikakvih direktnih klimatskih utjecaja

i inače imam fetiš na xiaomi proizvode pa bi mu naručio tu CW400, ta IMOU - nisam nikada čuo za tog proizvođača, a ovako sudeći po "fizičkom izgledu" mi djeluje manja i ne toliko "nabildana" kao xiaomijeva?

EDIT: danas sam instalirao aplikaciju xiaomi home - i nešto mi nije jasno, ima opcija recording? zar kamera sama po sebi by defualt ne bi trebala snimati 0-24 neprekidno? ili pak snima i memorira na microSD kada je 'motion detected'?

Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 12.01.2026. u 16:08.
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2026., 23:43   #96
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Postoji li koja nadzorna kamera koja bi očitavala temperaturu ambijenta gdje se nalazi,tipa ako stavim u podrum,da piše temperatura koja je u podrumu,ili ako je ispred kuće,da vanjsku mogu vidjeti?
komer je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2026., 13:41   #97
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Postoji li koja nadzorna kamera koja bi očitavala temperaturu ambijenta gdje se nalazi,tipa ako stavim u podrum,da piše temperatura koja je u podrumu,ili ako je ispred kuće,da vanjsku mogu vidjeti?
Postoji, Hikvision termalne kamere.
Oko 500 eura komad

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2026., 15:34   #98
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Hvala,termalna mi nije nužna,samo da tipa uz vrijene na sninci pokazuje temperaturu...to bi mi bilo super.
Staro 23.01.2026., 15:53   #99
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Blink baterijske kamere imaju mogućnost čitanja temperature, ne i plug-in verzije.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2026., 11:46   #100
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

One čak i nisu skupe ak se ne varam,samo neznam da li ih ima kod nas,da uzmem jednu za probu.
Iako bi mi trebala baterijska barem jedna kao backup ako nestane struje.
Staro 28.02.2026., 21:37   #101
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Flir Saros™ DH-390

Igrom slučaja sam nabavio / popravio neispravnu Flir Saros™ DH-390 kameru.

Imam samo kameru bez njihovog proprietary nosača za zidnu montažu.
Možda netko ima za prodati ? Ako ne nađem, iskemijam zidni nosač od ip nadžbukne razvodne kutije i sikaflex-a 221 za brtvljenje.

Ono bitnije:
U WebGUI-ju kamere imam mogućnost prikaza kombiniranog videa sa obične + IR kamere. Ali kad ju otvorim u AnyCam-u imam samo stream sa obične kamere. To je putem onvif-a, za rtsp ne znam pogoditi format adrese. Guglo kaže da za kombinirani prikaz nije potreban njihov DVR ?
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2026., 22:03   #102
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
ako se dobro sjećam, Axis kamere su imale drugu adresu za IR stream tako da je vjerojatno isti slučaj i ovdje
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2026., 22:50   #103
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Tnx,

Evo uspio otvoriti iz AnyCam-a sa:
rtsp://IPADRESA:554/ch2-s2
Staro 22.03.2026., 12:54   #104
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Što videonadzor čini legalnim, da ako silom neprilika zatreba, snimak vrijedi kao dokaz ?

Sam instaliram 2-3 kamere kupljene na Aliex-u koje pokrivaju samo privatni posjed i u slučaju provale zapis sa kamera vrijedi kao dokaz na sudu ?

Tu po Istri firme koje se bave instalacijama videonadzora ljudima govore da moraju imati sistem instaliran od strane "ovlaštene" firme.
Pitam za privatne kuće, za stambene zgrade mi je jasno da je situacija kompliciranija s obzirom na to da se snima stubište.

Eto ja imam obrt ovlašten za elektroinstalacijske radove, alat i neko osnovno znanje ( ing. elektronike i komunikacija ).Nakon položenog stručnog ispita za zaštitara tehničara mogu ići legalno šarafiti videonadzore ili mi treba još nešto ?
Staro 22.03.2026., 13:49   #105
henri_007
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Pozdrav ekipa, ima li netko iskustva s ovim kamerama na solarno napajanje? Da li to funkcionira? kako funkcionira po zimi kad npr bude tjedan dana oblačno?
henri_007 je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2026., 07:46   #106
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Što videonadzor čini legalnim, da ako silom neprilika zatreba, snimak vrijedi kao dokaz ?

Sam instaliram 2-3 kamere kupljene na Aliex-u koje pokrivaju samo privatni posjed i u slučaju provale zapis sa kamera vrijedi kao dokaz na sudu ?

Tu po Istri firme koje se bave instalacijama videonadzora ljudima govore da moraju imati sistem instaliran od strane "ovlaštene" firme.

Pitam za privatne kuće, za stambene zgrade mi je jasno da je situacija kompliciranija s obzirom na to da se snima stubište.

Eto ja imam obrt ovlašten za elektroinstalacijske radove, alat i neko osnovno znanje ( ing. elektronike i komunikacija ).Nakon položenog stručnog ispita za zaštitara tehničara mogu ići legalno šarafiti videonadzore ili mi treba još nešto ?
Ne mora nitko ovlašten ništa sve dok snimaš isključivo svoj teren i nigdje se ne vidi javna površina,susjed itd. Čak ni naljepnica nije obavezna ako je tako. Takva snimka prolazi na sudu ali postanjem te snimke negdje tipa facebook na šemu poznaje li itko lika sa snimke kršiš gdpr i lako na*ebeš.
Možeš i manji nužni dio javne površine uhvatiti ako je potrebno zbog prirode nadzora ali je onda obvezna naljepnica koja je vidljiva prije ulaska u kadar kojeg pokriva tvoj videonadzor. Na njoj pise da se snima i tko je voditelj obrade. Takve snimke se vjv moraju brisati svako nekoliko. Uglavnom,snimaj svoje i mir. Odes li van svoga na javno,maksimalno smanji kut i ne snimaj nepotrebno velik kadar,samo najnužnije i opravdano a susjeda niti malo niti slučajno to ti je odmah zadiranje u privatnost.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2026., 16:51   #107
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Takva snimka prolazi na sudu ali postanjem te snimke negdje tipa facebook na šemu poznaje li itko lika sa snimke kršiš gdpr i lako na*ebeš.
GDPR te ne stiti ako se neovlasteno i bez dozvole/znanja vlasnika privatnog zemljista, fizicki kreces u takvom prostoru. Konkretno, posto administriram jedno 20-tak kamera imao sam situaciju ulaska kamiona u dvoriste s time da je "izvidnica" prije isla pjeske vidjet koliko ima lima iza supe. Prvo je usao pjesak i "snimio" lim, izasao vanka i onda ulazi kamion unatraske i otvaraju zadnju stranicu. Vlasnik objekta je van RH, dobija obavijest i pali sirenu na kameri. Ekipa se prvo ukopala u mjestu a onda bjezanija sa otvorenom stranicom i psovanje vozaca na drugog lika da kako nije vidio kamere...

Ja izvukao snimke i pokazali par ljudi u selu, stavili na fb i odnjeli policiji. Preko fb se javio covjek iz susjednog sela i prepoznao kamion, dostavili policiji informacije i oni osli u provjeru tog kamiona. Nasli sofera i njegovog sina koji je bio cak u istoj odjeci u kojoj je zabiljezen na snimci. Obojca su rekli da su "okretali" kamion pa su morali uci u dvoriste

Uglavnom policija nista nije rekla da je problem kako su nadjeni i da nece biti problema ako snimka ide na sud jer GDPR nije zamisljen da stiti provalnike ili lopove a niti si iste duzan obavijestiti da ti snimas svoje vlasnistvo. Nemas sta traziti u tudjem dvoristu - kraj price. Isto tako bilo je u novinama, negdje oko Virovitice provalnik se zalio da je nazakonito snimljen dok je preskakao kapiju i husio po dvoristu a kamera bila na staji, odnio bicikli iz dvorista tj. bacio ga preko kapije i sud ga "odleprsao" da nema nikakva prava na privatnost ako se nalazi unutar tudjeg vlasnistva.

Ovdje su Indijanci uhvaceni sa 3 kamere, prvo ih je uhvatila kapija, pa dvoriste 1 i dvoriste 2. Kamere su postavljene da preklapaju jedna drugu tak da nema mrtvih kutova itd... Osiguro sam sa svih mogucih strana kucu i dvoriste sa 8 kamera ukupno.

Uglavnom zadnje sto mi je javio kolega da ih policija tereti za provalu i pokusaj kradje.
Staro 23.03.2026., 21:09   #108
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Tnx,

Daklem ovi "ovlašteni" instalateri prodaju maglu, tko bi pomislio...
Staro 24.03.2026., 07:10   #109
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Citiraj:
Autor henri_007 Pregled postova
Pozdrav ekipa, ima li netko iskustva s ovim kamerama na solarno napajanje? Da li to funkcionira? kako funkcionira po zimi kad npr bude tjedan dana oblačno?
Imam reolink 4g solarnu pt kameru.
Kada se isprazni,napunim je preko punjača pošto nema sunca,e sad,meni je ona dostupna svakodnevno tako da mi ne predstavlja problem.
Da mi je 100-200km do kamere,nebi bilo tako jednostavno.
Staro 24.03.2026., 08:20   #110
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
GDPR te ne stiti ako se neovlasteno i bez dozvole/znanja vlasnika privatnog zemljista, fizicki kreces u takvom prostoru. Konkretno, posto administriram jedno 20-tak kamera imao sam situaciju ulaska kamiona u dvoriste s time da je "izvidnica" prije isla pjeske vidjet koliko ima lima iza supe. Prvo je usao pjesak i "snimio" lim, izasao vanka i onda ulazi kamion unatraske i otvaraju zadnju stranicu. Vlasnik objekta je van RH, dobija obavijest i pali sirenu na kameri. Ekipa se prvo ukopala u mjestu a onda bjezanija sa otvorenom stranicom i psovanje vozaca na drugog lika da kako nije vidio kamere...

Ja izvukao snimke i pokazali par ljudi u selu, stavili na fb i odnjeli policiji. Preko fb se javio covjek iz susjednog sela i prepoznao kamion, dostavili policiji informacije i oni osli u provjeru tog kamiona. Nasli sofera i njegovog sina koji je bio cak u istoj odjeci u kojoj je zabiljezen na snimci. Obojca su rekli da su "okretali" kamion pa su morali uci u dvoriste

Uglavnom policija nista nije rekla da je problem kako su nadjeni i da nece biti problema ako snimka ide na sud jer GDPR nije zamisljen da stiti provalnike ili lopove a niti si iste duzan obavijestiti da ti snimas svoje vlasnistvo. Nemas sta traziti u tudjem dvoristu - kraj price. Isto tako bilo je u novinama, negdje oko Virovitice provalnik se zalio da je nazakonito snimljen dok je preskakao kapiju i husio po dvoristu a kamera bila na staji, odnio bicikli iz dvorista tj. bacio ga preko kapije i sud ga "odleprsao" da nema nikakva prava na privatnost ako se nalazi unutar tudjeg vlasnistva.

Ovdje su Indijanci uhvaceni sa 3 kamere, prvo ih je uhvatila kapija, pa dvoriste 1 i dvoriste 2. Kamere su postavljene da preklapaju jedna drugu tak da nema mrtvih kutova itd... Osiguro sam sa svih mogucih strana kucu i dvoriste sa 8 kamera ukupno.

Uglavnom zadnje sto mi je javio kolega da ih policija tereti za provalu i pokusaj kradje.
Sve si u pravu samo da se poklope zvijezde i odvije se priča tako kako si reko,izvidnica,dolazak,alarm i bežanija pa kad podvučeš crtu nisu ništa zla napravili i završe na fejsu ko šta si reko,mogu te tužit,prodat priču da su iz bezazlenog razloga se izgubili i bili prisiljeni tu npr. okrenut kamion bla bla kme kme i da su zbog toga završili na fejsu i da se šeraju snimke po selu s njima u ulozi nedužnih/potencijalnih lopova a ti nisi po PS-u,eto ti problem. Drugi je par rukava što od ekipe koja je 5 dana u istoj odjeći to ne očekuješ pa se vrlo vjerojatno neće desiti.
Oni su napravili trespassing i za to su krivi iako zbog alarma nisu krali. Ti si kriv šta si šerao po selu i po fejsu snimke pa i ti možeš dobit po prstima samo te oni neće tužit jer da imaju za pissing contest i odvjetnike ne bi radili izvidnice i brojali sekundarne sirovine nekome po dvorištu.
To ti je ko kad je mog kolegu pokupila strankinja autom a on na motoru za koji nije imao vozačku. Skužio je ako tuži da će bit u dobrom plusu iako je pred zakonom on bio dijelom kriv jer je bio u prekršaju zbog vozačke koju nije imao a ona je bila kriva za sve ostalo. Išao je na sud,platio regularnu kaznu za vozačku a nju oderao za sve ostalo i isplivao i to dobro.
Ja imam na dvije lokacije kamere,jedna doma je za zahebanciju i tu problema nema a druga je na viksi jer tamo skoro svaki dan netko zabija nos i prolazi s obje strane u dvorište iako je na oba ulaza nspisano da je privatno vlasništvo a u dvorištu stoji i da je pod video nadzorom šta nisam trebao ni stavit. Kužim znatiželjne glupave lokalce šta ih zanima šta tu ima jer se s ceste ništa ne vidi ali me stranci čude koji znaju kako bi doma fasovali da neovlašteno bleje po tuđem dvorištu. Štete dosad nije bilo pa ne reagiram a snimaka imam masu.

Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2026., 14:16   #111
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
pa kad podvučeš crtu nisu ništa zla napravili i završe na fejsu ko šta si reko,mogu te tužit,prodat priču da su iz bezazlenog razloga se izgubili i bili prisiljeni tu npr. okrenut kamion bla bla kme kme i da su zbog toga završili na fejsu i da se šeraju snimke po selu s njima u ulozi nedužnih/potencijalnih lopova a ti nisi po PS-u,eto ti problem.
Ma kakvi, zabrijao si totalno... izvidnica je preskocila kapiju a prije ulaska kamiona lokot je cviknut. Nadalje, prije kapije je cuprija 7-8m, dakle sa ceste udjes na cupiju i okrenes kamion, ne vozis unatraske kroz dvoriste 25m i otvaras zadnju stranicu da okrenes kamion jel... sluzbeno ih se goni za ometanje posjeda, provala i pokusaj kradje tako da ni Jadranka Sloković tu nema sanse izvuc nesto povoljno za njih.
Citiraj:
To ti je ko kad je mog kolegu pokupila strankinja autom a on na motoru za koji nije imao vozačku. Skužio je ako tuži da će bit u dobrom plusu iako je pred zakonom on bio dijelom kriv jer je bio u prekršaju zbog vozačke koju nije imao a ona je bila kriva za sve ostalo.
Nije uopce usporediva situacija jer usporedjujes priznanje krsenje zakona ciljano radi moguce dobiti a ovdje pricamo od GDPR i kamerama, sam zakon o zastiti privatnosti te ne stiti ako si u pocinjenju prekrsajnog ili kaznenog dijela. Tko god seta po tvojoj viksi sluzbeno pravi ometanje posjeda i moze ti stavit soli na rep ako ces ga sherati negdje... Mos ga snimit foticem kroz prozor ako si tamo pa objavit. Nema razlike, u tvojm je prostoru, bojis se izac van vikse, sheras da tko je to ili nosis policiji...

https://lokalni.vecernji.hr/zupanije...no-djelo-15323

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 24.03.2026. u 14:21.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na