|
|||||||||||
|
|
#91 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ljudi, može preporuka za neku kameru koja se može rotirati za 360', starom sam pred koju godinu uzeo nekakvog kineza, koji se ne može u potpunosti okrenuti za 360', razmišljao sam o nekoj dome kameri, malo bolje od kineskih od 50-ak €, da je plug n play, tj. da se može bežićno povezati sa ruterom, i osim napajanja i micro sd kartice te mobilne aplikacije da može nadzirati oko kuće kada mu je dosadno, te da je kvaliteta slike ipak nešto bolja od ove kineske... također, ako ima snimanje zvuka, ne bi bilo loše, kao niti koju ledicu cool white ili pak infrared za noćno snimanje? šta bi bila najbolja opcija?
|
|
|
|
#92 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
|
#94 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
da, da, treba za van, biti će montirana ispod betonske ploče, tako da po njoj neće padati kiša niti udarati sunce, ali naravno da će zimi biti izložena zimskim (istarskim) temperaturama i ljeti 37-38 stupnjeva toplom zraku, ali bez ikakvih direktnih klimatskih utjecaja i inače imam fetiš na xiaomi proizvode pa bi mu naručio tu CW400, ta IMOU - nisam nikada čuo za tog proizvođača, a ovako sudeći po "fizičkom izgledu" mi djeluje manja i ne toliko "nabildana" kao xiaomijeva? EDIT: danas sam instalirao aplikaciju xiaomi home - i nešto mi nije jasno, ima opcija recording? zar kamera sama po sebi by defualt ne bi trebala snimati 0-24 neprekidno? ili pak snima i memorira na microSD kada je 'motion detected'?
Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 12.01.2026. u 16:08. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Postoji li koja nadzorna kamera koja bi očitavala temperaturu ambijenta gdje se nalazi,tipa ako stavim u podrum,da piše temperatura koja je u podrumu,ili ako je ispred kuće,da vanjsku mogu vidjeti? |
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Oko 500 eura komad Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Blink baterijske kamere imaju mogućnost čitanja temperature, ne i plug-in verzije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#101 |
|
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Flir Saros™ DH-390
Igrom slučaja sam nabavio / popravio neispravnu Flir Saros™ DH-390 kameru. Imam samo kameru bez njihovog proprietary nosača za zidnu montažu. Možda netko ima za prodati ? Ako ne nađem, iskemijam zidni nosač od ip nadžbukne razvodne kutije i sikaflex-a 221 za brtvljenje. Ono bitnije: U WebGUI-ju kamere imam mogućnost prikaza kombiniranog videa sa obične + IR kamere. Ali kad ju otvorim u AnyCam-u imam samo stream sa obične kamere. To je putem onvif-a, za rtsp ne znam pogoditi format adrese. Guglo kaže da za kombinirani prikaz nije potreban njihov DVR ? |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Što videonadzor čini legalnim, da ako silom neprilika zatreba, snimak vrijedi kao dokaz ? Sam instaliram 2-3 kamere kupljene na Aliex-u koje pokrivaju samo privatni posjed i u slučaju provale zapis sa kamera vrijedi kao dokaz na sudu ? Tu po Istri firme koje se bave instalacijama videonadzora ljudima govore da moraju imati sistem instaliran od strane "ovlaštene" firme. Pitam za privatne kuće, za stambene zgrade mi je jasno da je situacija kompliciranija s obzirom na to da se snima stubište. Eto ja imam obrt ovlašten za elektroinstalacijske radove, alat i neko osnovno znanje ( ing. elektronike i komunikacija ).Nakon položenog stručnog ispita za zaštitara tehničara mogu ići legalno šarafiti videonadzore ili mi treba još nešto ? |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Možeš i manji nužni dio javne površine uhvatiti ako je potrebno zbog prirode nadzora ali je onda obvezna naljepnica koja je vidljiva prije ulaska u kadar kojeg pokriva tvoj videonadzor. Na njoj pise da se snima i tko je voditelj obrade. Takve snimke se vjv moraju brisati svako nekoliko. Uglavnom,snimaj svoje i mir. Odes li van svoga na javno,maksimalno smanji kut i ne snimaj nepotrebno velik kadar,samo najnužnije i opravdano a susjeda niti malo niti slučajno to ti je odmah zadiranje u privatnost. Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Ja izvukao snimke i pokazali par ljudi u selu, stavili na fb i odnjeli policiji. Preko fb se javio covjek iz susjednog sela i prepoznao kamion, dostavili policiji informacije i oni osli u provjeru tog kamiona. Nasli sofera i njegovog sina koji je bio cak u istoj odjeci u kojoj je zabiljezen na snimci. Obojca su rekli da su "okretali" kamion pa su morali uci u dvoriste ![]() Uglavnom policija nista nije rekla da je problem kako su nadjeni i da nece biti problema ako snimka ide na sud jer GDPR nije zamisljen da stiti provalnike ili lopove a niti si iste duzan obavijestiti da ti snimas svoje vlasnistvo. Nemas sta traziti u tudjem dvoristu - kraj price. Isto tako bilo je u novinama, negdje oko Virovitice provalnik se zalio da je nazakonito snimljen dok je preskakao kapiju i husio po dvoristu a kamera bila na staji, odnio bicikli iz dvorista tj. bacio ga preko kapije i sud ga "odleprsao" da nema nikakva prava na privatnost ako se nalazi unutar tudjeg vlasnistva. Ovdje su Indijanci uhvaceni sa 3 kamere, prvo ih je uhvatila kapija, pa dvoriste 1 i dvoriste 2. Kamere su postavljene da preklapaju jedna drugu tak da nema mrtvih kutova itd... Osiguro sam sa svih mogucih strana kucu i dvoriste sa 8 kamera ukupno. ![]() Uglavnom zadnje sto mi je javio kolega da ih policija tereti za provalu i pokusaj kradje.
|
|
|
|
#109 | |
|
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Kada se isprazni,napunim je preko punjača pošto nema sunca,e sad,meni je ona dostupna svakodnevno tako da mi ne predstavlja problem. Da mi je 100-200km do kamere,nebi bilo tako jednostavno. |
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Oni su napravili trespassing i za to su krivi iako zbog alarma nisu krali. Ti si kriv šta si šerao po selu i po fejsu snimke pa i ti možeš dobit po prstima samo te oni neće tužit jer da imaju za pissing contest i odvjetnike ne bi radili izvidnice i brojali sekundarne sirovine nekome po dvorištu. To ti je ko kad je mog kolegu pokupila strankinja autom a on na motoru za koji nije imao vozačku. Skužio je ako tuži da će bit u dobrom plusu iako je pred zakonom on bio dijelom kriv jer je bio u prekršaju zbog vozačke koju nije imao a ona je bila kriva za sve ostalo. Išao je na sud,platio regularnu kaznu za vozačku a nju oderao za sve ostalo i isplivao i to dobro. Ja imam na dvije lokacije kamere,jedna doma je za zahebanciju i tu problema nema a druga je na viksi jer tamo skoro svaki dan netko zabija nos i prolazi s obje strane u dvorište iako je na oba ulaza nspisano da je privatno vlasništvo a u dvorištu stoji i da je pod video nadzorom šta nisam trebao ni stavit. Kužim znatiželjne glupave lokalce šta ih zanima šta tu ima jer se s ceste ništa ne vidi ali me stranci čude koji znaju kako bi doma fasovali da neovlašteno bleje po tuđem dvorištu. Štete dosad nije bilo pa ne reagiram a snimaka imam masu. Poslano sa mog 2407FPN8EG koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Citiraj: