Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.12.2025., 21:39   #85411
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
I vi stvarno cupkate oko auta 15 minuta dok vam to šaomi čudo milki gumu umjesto da odete do prve benzinske i rjesite to za 15 sekundi?
Imam 3 benzinske usput u 10km do kuce, sreca je ako je na jednoj ispravan manometar. Najcesce su u banani i pustaju na spojevima pa je veca tlaka pumpati gume non stop skacuci i provjeravajuci tlak na infotainmentu jer ne vjerujem kazaljci. Mobilni kompresorcic za tih par puta godisnje ftw!

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 13.12.2025. u 22:07.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2025., 21:58   #85412
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Baci oko i na modele koji se napajaju preko 12V uticnice ak ti treba za auto.
https://share.temu.com/qVv4fosDpHB
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Pa ono, negdje u zabiti ti se probuši guma ili jednostavno u 5 ujutro na parkingu skužiš da ti je guma legla. Nisi u garaži, nemaš benzinske u krugu, niti vulkanizera. HAK ne budem zvao

Točno to i thx. Da, pošto bi bio u autu cijele godine onda bolje da je bez batt.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2025., 22:36   #85413
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Stavio sam ove godine na Super B Pirelli Cinturato AllSeason SF3 XL umjesto zimskih i nakon 3000km mislim da nisam pogrijesio.

Zagreb - Sibenik prije 2 tjedna kada je bio veseli snijeg i kijamet koji nas je natjerao da putujemo preko Knina, a ovaj tjedan sa Zagrebacke celzijusne ništice na proljetnih ~15 na Azurnoj obali i natrag.

Jedino sto sam primjetio jest da u rasponu 70 - 120 km/h proizvode neobican zvuk za kojega jos trazim dobar opis, ali za sada najbolje sto se mogu domisliti je "kao da sam u gumi i cujem jeku kotrljanja".

Takodjer primjecujem da je pojava "magla je, ergo moram imati upaljene maglenke (i ne mislim puno jer sam u gradu i unatoc magli vidljivost je 300 metara)" evidentno trendy globalna pojava i nije nuzno vezana za Balkan.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2025., 22:44   #85414
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Daj mi reci koliko često dopunjavaš gume?
A ono kad mijenjam ljetne-zimske i eventualno ako mi RDKS javi da trebam. U ovih 6 godina mi se to dogodilo 2-3 puta MAX. Ako pitas zasto imam kompresor u garazi - zato sto je bio na dobrom popustu pa sam ga morao kupiti 😆
Ma kuzim sto zelis reci, al 15 minuta mi je stvarno besmisleno. Ako guma ne pusta i treba je samo dopuhati jer je zahladilo, odem do benzinske. Ako pusta, idem vulkanizeru da vidim zasto pusta. Ako sam u vukojebini i guma pusta toliko da ne mogu do prve benzinske, zovem ADAC. A ako vec moram iz nekog razloga imati taj mali kompresor, uzeti cu neki na 12v koji ce to napraviti za par minuta.
WraGG je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2025., 23:30   #85415
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Stigla tralja
Sviđa mi se što nema neke nepotrebne tehnologije osim grijanja siceva i to bez pretplate.

Samo me zanima da li je moguće zamjeniti "putno računalo" s nekim modelom iz ovog desetljeća i zašto kad povežem mobitel ne nudi mogućnost puštanja glazbe već samo hands free za pozive...
Staro Jučer, 05:03   #85416
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Stavio sam ove godine na Super B Pirelli Cinturato AllSeason SF3 XL umjesto zimskih i nakon 3000km mislim da nisam pogrijesio.
All season ćeš furati kao zimske, a ljetne ljeti? Samo all season ne traju baš tako dugo koa zimske pa ne znam koliko ti je ta kombinacija isplativa...

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Sviđa mi se što nema neke nepotrebne tehnologije
Citiraj:
Samo me zanima da li je moguće zamjeniti "putno računalo" s nekim modelom iz ovog desetljeća i zašto kad povežem mobitel ne nudi mogućnost puštanja glazbe već samo hands free za pozive...

A jeri a sada bi i mus'ku puštao! Nepotrebna tehnologija. Ne znam ali možda je aux cable najjednostavnije rješenje.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:35   #85417
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
All season ćeš furati kao zimske, a ljetne ljeti?
To je bila ideja.

Citiraj:
Samo all season ne traju baš tako dugo koa zimske pa ne znam koliko ti je ta kombinacija isplativa.
Pa ne znam sada sto bih ti rekao na tu konstataciju.

Od kada smo presli Palmanovu, sve do Sofia Antipolisa (znaci skoro 700 km, pa puta dva) temperatura je bila iznad 12° C. Isto tako racunam da ce sredinom 3. mjeseca biti jos toplije i ovdje, a postoji mogucnost da napravim 1-2-3k km pod takvim uvjetima. Zimske (ili ove 3PMS) moram imati zbog kaska u zakonski određenom periodu.

Sto ce reci - imam osjecaj da bih vise potrosio (ili ih barem ucinio losijima po performansama) sa zimskim gumama po neprikladno toplom vremenu nego s ovom "univerzalnom" kombinacijom.

Kao sto rekoh - ovo sam napravio kao test, pa cemo vidjeti. Super B se ne vozi po gradu i stoji prekriven ceradom dok se ne ide s njim na put, sto obicno znaci napraviti 500+ km.

Programer
Staro Jučer, 10:22   #85418
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto moraš imati zimulje zbog kaska? Koliko ja znam, u HR zakon kaže da možeš imati zimulje ili ljetne, ali s lancima u bunkeru.
Znam da su vani zimulje obavezne u ovom periodu, ali tu nisu.
Staro Jučer, 12:19   #85419
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Stigla tralja
Sviđa mi se što nema neke nepotrebne tehnologije osim grijanja siceva i to bez pretplate.

Ima li veliki display ili je samo mali monokromatski? Ako vec imas veliki display, onda uzmes neki aftermarket display sa Alija. Moja preporuka je da ne uzimas Androide nego neki baziran na Linuxu koji moze samo Carplay/AndroidAuto jer su puno brzi i responzivniji te bootaju svega par sekundi dok Androidu treba i po minutu dok ne bude spreman za koristenje.
Ako nemas display, mozes i tada ugraditi ovaj aftermarket, ali onda treba rezati tablu, a ne vjerujem da to zelis raditi. Onda jednostavno kupi neki BT adapter koji se napaja sa USB-a i ima 3,5mm konektor za pustati muziku preko BT: https://de.aliexpress.com/item/10050...origin_prod%3A
Staro Jučer, 12:25   #85420
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Stigla tralja

Android ekran na mjesto gdje bi inače bio oem ekran i spaja se na aux. Navodno nije baš vrijedno FLACa, ali radi
Staro Jučer, 12:32   #85421
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ovaj kompresor sam isključivo kupio jer je precizan. Imam doma celiki kompresor od 50 litara, 2 kompresora na 12v, nožnu pumpu, veliku ručnu, malu. 😂 Ali memreš točno napumpat gume, čak ni onaj digitalni na benzinskoj nije pretjerano točan. Senzori u gumama očitaju tlak i to izgleda ko rakova deca. Još na poso s posla i gradska vožnja je OK, ali kad se ode na autoput nakon nekog vremena počne tulit da mi je guma ispustila.
S ovim baterijskim fakat se točno napumpa. Usto ima lampu i punjač za mobitel.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:12   #85422
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Nego, jel ima koja preporuka za kompresor klasični na struju.
Imam garažu i 4 auta koji me zapadnu tankat/ pumpati gume, a u Splitu svaka benzinska ima razbijen manometar.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:30   #85423
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kakav SUV, sve stane u premiJum LJimuzin
2m drvce bez problema, al to nije niš u odnosu kak me ekipa na parkingu Ikee gledala kad sam u E36 coupe strpao okvir za queen size krevet. Pored mene tip stoji s F150 i gleda koji falus ja radim

20251214-122032 20251214-122405

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Imam garažu i 4 auta koji me zapadnu tankat/ pumpati gume, a u Splitu svaka benzinska ima razbijen manometar.

Ako želiš tih, ali fakat tih kompresor, onda ovaj Herkules. Fakat ga ne čujueš da radi.

Intel Core i7 2760QM
2x 8GB DDR3
Intel HD3000
256GB LiteOn mSATA + 500GB Crucial SATA SSD
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Jučer u 13:42.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:12   #85424
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova

Ja imam onaj Lidlov neki. Probudi mrtve kad se upali, ali je bio ispod 50€ na akciji kad sam ga kupio i evo radi bez problema vec petu godinu. Nije da ga nesto previse koristim doduse. Tu i tamo dopusem gume rodbini i prijateljima te na svojim vozilima, ispusem filter od usisavaca i to je to. Jednom sam ga cak koristio i da prespricam blatobran od motora, ali to necu vise raditi u garazi sigurno
Staro Jučer, 19:39   #85425
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ima li veliki display ili je samo mali monokromatski? Ako vec imas veliki display, onda uzmes neki aftermarket display sa Alija. Moja preporuka je da ne uzimas Androide nego neki baziran na Linuxu koji moze samo Carplay/AndroidAuto jer su puno brzi i responzivniji te bootaju svega par sekundi dok Androidu treba i po minutu dok ne bude spreman za koristenje.
Ako nemas display, mozes i tada ugraditi ovaj aftermarket, ali onda treba rezati tablu, a ne vjerujem da to zelis raditi. Onda jednostavno kupi neki BT adapter koji se napaja sa USB-a i ima 3,5mm konektor za pustati muziku preko BT: https://de.aliexpress.com/item/10050...origin_prod%3A
Ima neki kao Garmin ekran u boji od možda 6-7", vidim da ima tih androida koji dolaze s postoljem i 2k ekranom. Zašto je Android problem? Ne ostane li u standby kad se auto ugasi ili se skroz utrne?
Staro Jučer, 22:12   #85426
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Skoda znalci, pasu li Gledring gumeni tepisi i kadica za Superb III na Superb IV (2025.)? Vidim na withcaru da imaju samo Superb do 2023 na popisu...
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:34   #85427
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zašto moraš imati zimulje zbog kaska? Koliko ja znam, u HR zakon kaže da možeš imati zimulje ili ljetne, ali s lancima u bunkeru.
Znam da su vani zimulje obavezne u ovom periodu, ali tu nisu.
Za RH si u pravu - Zakon o sigurnosti prometa na cestama dozvoljava ljetne sa minimalno 4mm i lance.

No u Austriji i Njemackoj ne mogu tako, pa mi shodno tome kasko ne bi vrijedio. Uostalom, nemam niti vremena niti volje razbijati glavu s time da pratim aktualne zakone i propise svih zemalja po kojima cu putovati. Sreca moja sve stete koje sam imao na autima do sada su bile parking/minimalna brzina prirode, a sam sebi drzim fige da tako i ostane. No ako slucajno ne bude tako - zaista mi se ne razmislja.

Uz to sve, zelim imati "zimske" gume po zimi, jer uglavnom ako vec nema snijega, onda su sljedeci na redu kisa i hladnoca. No, kako rekoh, zna se dogoditi, kao upravo ovaj tjedan, da sam potegao 2k km sredinom 12. mjeseca po ~15C. A takvo nesto mi nije za neocekivati u 3. i 4. mjesecu takodjer.

To je bila moja motivacija za cjelogodisnje umjesto zimskih. Zapisao sam tocnu kilometrazu prilikom montaze pa cu vidjeti kod promjene i sveukupnih kilometara ove sezone kako ce se drzati.

Programer
Staro Jučer, 22:38   #85428
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Citiraj:
Ima neki kao Garmin ekran u boji od možda 6-7", vidim da ima tih androida koji dolaze s postoljem i 2k ekranom. Zašto je Android problem? Ne ostane li u standby kad se auto ugasi ili se skroz utrne?

Onda mozes izvaditi taj ekran i na njegovo mjesto staviti tog aftermarketa. Android ti ne ostane u standby nego svaki put boota iz pocetka. Meni je to islo na zivce pa sam ga prodao i u 1era stavio linuxa jer ionako samo carplay koristimo.
Staro Danas, 01:12   #85429
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ovako nešto?

Sad sam to vidio u Aldi newsletteru, možda se pojavi i u Sloveniji
https://www.aldi.co.uk/product/bauhn...00000000685230
Ovo se sigurno može izvaditi iz ovog kućišta i pripasati u starije aute uz malo truda i kemijanja

Ja nemam Android Auto/Apple CarPlay na svom jer je tek u idućoj godini proizvodnje došao hardverski jači sustav koji to podržava, ali ima par 3rd party proizvođača koje samo mogu umetnuti umjesto trenutnog i zadržavaju sve funkcije.
Jedan je baziran na linuxu, ostali na androidu i ovaj na linuxu je preporučen.

Potraži po BMW forumima, sigurno ima preporučenih modela za tvoj auto. Samo obrati pažnju na minuseve, zna biti situacija gdje jeftiniji modeli ne rade s tipkama na volanu i sl. gluposti.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore