|
|||||||||||
|
|
#85411 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam 3 benzinske usput u 10km do kuce, sreca je ako je na jednoj ispravan manometar. Najcesce su u banani i pustaju na spojevima pa je veca tlaka pumpati gume non stop skacuci i provjeravajuci tlak na infotainmentu jer ne vjerujem kazaljci. Mobilni kompresorcic za tih par puta godisnje ftw!
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 13.12.2025. u 22:07. |
|
|
|
|
|
#85412 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Točno to i thx. Da, pošto bi bio u autu cijele godine onda bolje da je bez batt. ![]() |
||
|
|
|
|
|
#85413 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Stavio sam ove godine na Super B Pirelli Cinturato AllSeason SF3 XL umjesto zimskih i nakon 3000km mislim da nisam pogrijesio. Zagreb - Sibenik prije 2 tjedna kada je bio veseli snijeg i kijamet koji nas je natjerao da putujemo preko Knina, a ovaj tjedan sa Zagrebacke celzijusne ništice na proljetnih ~15 na Azurnoj obali i natrag. Jedino sto sam primjetio jest da u rasponu 70 - 120 km/h proizvode neobican zvuk za kojega jos trazim dobar opis, ali za sada najbolje sto se mogu domisliti je "kao da sam u gumi i cujem jeku kotrljanja". Takodjer primjecujem da je pojava "magla je, ergo moram imati upaljene maglenke (i ne mislim puno jer sam u gradu i unatoc magli vidljivost je 300 metara)" evidentno trendy globalna pojava i nije nuzno vezana za Balkan.
|
|
|
|
#85414 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A ono kad mijenjam ljetne-zimske i eventualno ako mi RDKS javi da trebam. U ovih 6 godina mi se to dogodilo 2-3 puta MAX. Ako pitas zasto imam kompresor u garazi - zato sto je bio na dobrom popustu pa sam ga morao kupiti 😆 Ma kuzim sto zelis reci, al 15 minuta mi je stvarno besmisleno. Ako guma ne pusta i treba je samo dopuhati jer je zahladilo, odem do benzinske. Ako pusta, idem vulkanizeru da vidim zasto pusta. Ako sam u vukojebini i guma pusta toliko da ne mogu do prve benzinske, zovem ADAC. A ako vec moram iz nekog razloga imati taj mali kompresor, uzeti cu neki na 12v koji ce to napraviti za par minuta. |
|
|
|
|
|
#85415 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
|
#85416 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]() A jeri a sada bi i mus'ku puštao! Nepotrebna tehnologija. Ne znam ali možda je aux cable najjednostavnije rješenje. |
||
|
|
|
|
|
#85417 | |
|
E Pluribus UNIX
|
To je bila ideja. Citiraj:
Od kada smo presli Palmanovu, sve do Sofia Antipolisa (znaci skoro 700 km, pa puta dva) temperatura je bila iznad 12° C. Isto tako racunam da ce sredinom 3. mjeseca biti jos toplije i ovdje, a postoji mogucnost da napravim 1-2-3k km pod takvim uvjetima. Zimske (ili ove 3PMS) moram imati zbog kaska u zakonski određenom periodu. Sto ce reci - imam osjecaj da bih vise potrosio (ili ih barem ucinio losijima po performansama) sa zimskim gumama po neprikladno toplom vremenu nego s ovom "univerzalnom" kombinacijom. Kao sto rekoh - ovo sam napravio kao test, pa cemo vidjeti. Super B se ne vozi po gradu i stoji prekriven ceradom dok se ne ide s njim na put, sto obicno znaci napraviti 500+ km.
|
|
|
|
|
#85418 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto moraš imati zimulje zbog kaska? Koliko ja znam, u HR zakon kaže da možeš imati zimulje ili ljetne, ali s lancima u bunkeru. Znam da su vani zimulje obavezne u ovom periodu, ali tu nisu.
|
|
|
#85419 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ako nemas display, mozes i tada ugraditi ovaj aftermarket, ali onda treba rezati tablu, a ne vjerujem da to zelis raditi. Onda jednostavno kupi neki BT adapter koji se napaja sa USB-a i ima 3,5mm konektor za pustati muziku preko BT: https://de.aliexpress.com/item/10050...origin_prod%3A |
|
|
|
|
|
|
#85420 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85421 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ovaj kompresor sam isključivo kupio jer je precizan. Imam doma celiki kompresor od 50 litara, 2 kompresora na 12v, nožnu pumpu, veliku ručnu, malu. 😂 Ali memreš točno napumpat gume, čak ni onaj digitalni na benzinskoj nije pretjerano točan. Senzori u gumama očitaju tlak i to izgleda ko rakova deca. Još na poso s posla i gradska vožnja je OK, ali kad se ode na autoput nakon nekog vremena počne tulit da mi je guma ispustila. S ovim baterijskim fakat se točno napumpa. Usto ima lampu i punjač za mobitel.
|
|
|
#85422 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Nego, jel ima koja preporuka za kompresor klasični na struju. Imam garažu i 4 auta koji me zapadnu tankat/ pumpati gume, a u Splitu svaka benzinska ima razbijen manometar. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85423 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kakav SUV, sve stane u premiJum LJimuzin ![]() 2m drvce bez problema, al to nije niš u odnosu kak me ekipa na parkingu Ikee gledala kad sam u E36 coupe strpao okvir za queen size krevet. Pored mene tip stoji s F150 i gleda koji falus ja radim ![]() Citiraj:
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Jučer u 13:42. |
|
|
|
|
|
|
#85424 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#85425 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85427 | |
|
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
No u Austriji i Njemackoj ne mogu tako, pa mi shodno tome kasko ne bi vrijedio. Uostalom, nemam niti vremena niti volje razbijati glavu s time da pratim aktualne zakone i propise svih zemalja po kojima cu putovati. Sreca moja sve stete koje sam imao na autima do sada su bile parking/minimalna brzina prirode, a sam sebi drzim fige da tako i ostane. No ako slucajno ne bude tako - zaista mi se ne razmislja. Uz to sve, zelim imati "zimske" gume po zimi, jer uglavnom ako vec nema snijega, onda su sljedeci na redu kisa i hladnoca. No, kako rekoh, zna se dogoditi, kao upravo ovaj tjedan, da sam potegao 2k km sredinom 12. mjeseca po ~15C. A takvo nesto mi nije za neocekivati u 3. i 4. mjesecu takodjer. To je bila moja motivacija za cjelogodisnje umjesto zimskih. Zapisao sam tocnu kilometrazu prilikom montaze pa cu vidjeti kod promjene i sveukupnih kilometara ove sezone kako ce se drzati.
|
|
|
|
|
#85428 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Onda mozes izvaditi taj ekran i na njegovo mjesto staviti tog aftermarketa. Android ti ne ostane u standby nego svaki put boota iz pocetka. Meni je to islo na zivce pa sam ga prodao i u 1era stavio linuxa jer ionako samo carplay koristimo. |
|
|
|
|
|
|
#85429 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ovako nešto? Sad sam to vidio u Aldi newsletteru, možda se pojavi i u Sloveniji https://www.aldi.co.uk/product/bauhn...00000000685230 Ovo se sigurno može izvaditi iz ovog kućišta i pripasati u starije aute uz malo truda i kemijanja Ja nemam Android Auto/Apple CarPlay na svom jer je tek u idućoj godini proizvodnje došao hardverski jači sustav koji to podržava, ali ima par 3rd party proizvođača koje samo mogu umetnuti umjesto trenutnog i zadržavaju sve funkcije. Jedan je baziran na linuxu, ostali na androidu i ovaj na linuxu je preporučen. Potraži po BMW forumima, sigurno ima preporučenih modela za tvoj auto. Samo obrati pažnju na minuseve, zna biti situacija gdje jeftiniji modeli ne rade s tipkama na volanu i sl. gluposti.
|
![]() |
|
|