|
|||||||||||
|
|
#5042 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
27" curved i IPS, nećeš tako nešto naći. ![]() Šteta što nećeš probati ravni IPS, IPS nema potrebe za curaturom baš zbog panela, VA treba, jer ovisno o kutu gledanja boje postaju življe (mada je sve isprano prema IPS-u). Svakako, sretno s kupnjom. |
|
|
|
|
|
#5044 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
dosao mi AOC cq27G4. Nemam rjeci za ovo sto ti kretenoidi rade sa tim SW-ima. znaci G-menu nema veze sa starim G-menu neg, naravno moras online ic, al opet to gofno uopce nema kontrole samog monitora koje su glavna stvar u starom G-menu-u i jedino sto me zanima. Nekim cudom monitor radi u starom G-menu-u, ali sa puno bugova, npr nesmije se nista klikat po samom menu-u od monitora jer nakon toga javlja not supported monitor. sve mi se vise cini da ovo ide nazad, samo sta koji klinac uzet, a da je "normalno", a tu je i problem sa laptopom (x280) gdje izgleda da nemrem tjerat vise od 60Hz u 1440p :-(.
|
|
|
#5047 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne kužim, što je točno problem sa softverom? Što ne možeš na gumbe namjestit što treba i bok ![]() Si možda probao onaj I-Menu? Isto nekakvo AOC sranje za kontrolu settingsa preko miša? Što se X280 tiče, najviše ti pruža USB-C thunderbolt port (4096 x 2304 @ 60 Hz) pa spoji to nekako na DP na monitoru (adapter, usb-c/dp kabel itd.) |
|
|
|
|
|
#5048 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ako si trazio zakrivljeni 27" IPS onda si trebao uzet ovo: https://www.amazon.de/dp/B0BS6T8LST?...age=de_DE&th=1
|
|
|
#5051 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Generalno gledaš S i P seriju. S2722DC - jeftinija verzija. P2725DE - skupljav verzija. Nađi što ti odgovara, nećeš dobiti 1440p s više od 100hz kod Della i Eye Candy, gledaj USB-c ako ćeš laptope puniti. |
|
|
|
|
|
|
#5052 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
trazim preporuku za nesto slicno ovom monitoru DELL G2724D u vrijeme kad sam planirao kupovat bio mi je favorit. sad ga nema. koji bi mu bio slican po kvaliteti i cijeni? prvenstveno igranje na rx 6700xt. vidim da su ovi gore qhd a moj primjer je fast ips. |
|
|
|
|
|
#5053 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#5054 | |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Samo pazi koji češ laptop koristiti jer neki monitori podržavaju 65-95w. Samo da nije suludi workstation sa 230w pa nekad imaš 2x USB-C. Ali nije sve tako crno ako planiraš spajati preko docka. Trebao bi imati i ugrađen KVM switch
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#5055 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2012
|
Mi može netko pomoći? Koji 27" monitor s DP ulazom, 144Hz+ i eye care/low blue light/no screen flickering za 1440p gaming do 250e? Može i amazon de cijene Konfiguracija rtx 5070 i ryzen 7800X3D Hvala
|
|
|
#5056 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne znam kakav je noviji Xiaomi 27 2k gaming monitor , ali ja imam vec 3-4 godine cca prijasnji model, IPS 165hz, platio sam ga 230€ ako se dobro sjecam, satima mogu na njemu igrati i citati nema smetnji,flickering, nista. Srecom, dobio sam i primjerak bez bleedinga ali i da ga ima malo ne bi mi smetao. |
|
|
|
|
|
#5057 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Pozdrav, tražim monitor koji bih za sad spojio na Lenovo Legion 5i laptop (16", 14650HX, RTX 4060, 240 Hz), a kasnije vjerojatno na desktop konfiguraciju. Surfanje, video, Office, rjeđe manje zahtjevna obrada fotografija, povremeni casual gaming (isključivo singleplayer). Išao bih na 27". 32" mi se čine previše s obzirom na dostupan prostor. S obzirom da nisam "in" sa tehnologijom u posljednje vrijeme, a vidim da postoji više opcija (OLED, IPS, VA), potreban mi je savjet što bi mi bilo najbolje. Za nekih 200-250 eura recimo. OLED se čini se ne uklapa u taj cjenovni rang, a čitam dosta o Burn-inu, pa bolje izbjeći potencijalan problem. Vidim nude se i ovi zakrivljeni monitori. Ne znam ima li to smisla (IPS ili VA?), pogotovo na ovako manju dijagonalu. Htio bih da je monitor podesiv po visini i širini, 2K rezolucija minimalno (zapravo dovoljno), neki pristojni refresh rate (144+ Hz recimo), solidan izbor konektora (po mogućnosti i USB-C, ali nije nužno). Ni KVM Switch ne bi bio na odmet, ali nije uvjet. Vidim da se dosta preporuča Xiaomi G Pro 27i kao nekakav Best Buy u tom cjenovnomn rangu. Ali onda opet čitam o problemu sa Red Tintom kod tog modela. Eto, pa ako može neka preporuka da ubodem nešto sad na sniženjima. Hvala! EDIT: Naletio sam na ovaj za izrazito nisku cijenu u 2 web shopa u usporedbi s ostalima. Zašto je u te dvije trgovine više od 300 eura jeftiniji? On je 32", ali s obzirom na cijenu, možda ići na tu opciju? Ovako na brzinu sam pogledao par recenzija i nisu loše. Zadnje izmijenjeno od: bjede. 18.11.2025. u 17:21. |
|
|
|
|
|
#5058 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Generalno dajem sugestiju da za 27" ciljaš 1440p rezoluciju te da zakrivljeni monitor s tom dijagonalom definitivno nema smisla. I svakako želiš kupovati monitor preko weba pošto imaš 14 dana za vratiti ga natrag, ako bilo što ne štima.
|
|
|
#5059 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Imam AOC 24G2U, na kompu se uglavnom vrte hrpa tabova u Firefoxu, portali/forumi, youtube i tu i tamo se pogleda koja serija. Pošto na kompu ne igram (RX 580 STRIX OC 8GB Gaming) mislim da bi mi je najveći upgrade koji trenutno mogu napraviti i gdje ću vidjeti poboljšanje je novi monitor. Ovaj je 24", najviše mi može proć 27" na ovu udaljenost.. bitno mi je da windowsi nisu "presitni", da je sve oštro, i da je vidljivi upgrade na ovaj šta imam trenutno itd.. šta bi preporučili, jel tu upada neki OLED ? Budžet je neki best buy rang...
__________________ you did good..
|
|
|
|
|
|
#5060 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#5061 | |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Citiraj:
https://www.svijet-medija.hr/art/mon...m_medium=click |
|
|
|
|
|
|
#5062 |
|
Premium
|
Ima li netko iskustva s ovim Gigabyteom? Ima neke stvari koje bih volio imati (HDMI 2.1, USB-A, USB-C, KVM, zvučnici), za 300-injak eura. Pitanje je kakva je kvaliteta prikaza s obzirom na to? Ima ni nešto sa svim ovime, a da je QHD umjesto 4K? |
|
|
|
|
|
#5063 |
|
Premium
Datum registracije: May 2023
|
Trebam pomoć pri odabiru monitora. Koristio sam 2x Dell U2719D - minimalistički dizajn, radi kako treba, malo previše svjetla i na najmanjem osvjetljenju, a obzirom da provodim više od pola dana pred ekranom, treba mi nešto ugodnije za oči. Obavezno DP i poželjno HDMI. Konektori kao što su USB-C, LAN, USB-ovi mi ne trebaju i izbjegao bih ako je to ikako moguće sa ovim novijim modelima. Monitor mi je potreban samo za prikazivanje slike. Nebih išao na OLED. Ciljam 4K pa bih ga koristio na 1440p za bolju oštrinu. Primarni način korištenja je prikaz bijelih slova na tamnoj pozadini. Nikakav gaming, dizajn, video i slično. Ne mora biti Dell - iako mi on odgovara iz iskustva, ali svakako bih se držao minimalističkog dizajna, uz što manje nebitnih konektora, i naravno dobre kvalitete, koja dolazi nadam se uz budžet od 700 po monitoru, ukupno 1400 sa PDV. Jedan na koji sam naišao je U2725QE, iako ima malo previše konektora za moj ukus i nedostatak normalnih tipki odnosno ima joystick za navigaciju po meniju. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 01.12.2025. u 11:31. |
|
|
|
|
|
#5064 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Sa U serijom nemozes pogrijesiti ali kao sto i sam kazes za primarno koristenje terminala je overkill posto su to monitori vise za nekoga kome su bitne vjernosti boja na ekranu. Osobno bih ti mozda radije P seriju prepoucio ili nesto iz LG-evog asortimana sa IPS matricom, mozes duplo jeftinije proc a razliku u kvaliteti slike ili uredaja neces osjetiti. |
|
|
|
|
|
|
#5065 |
|
Premium
Datum registracije: May 2023
|
Definitivno bih išao na U seriju ili nekog drugog proizvođača monitora koji nudi seriju sličnog omjera cijene i kvalitete. Kupujem monitore za takoreći narednih 10 godina. Koliko sam shvatio navedeni U2725QE ima smanjen output plavog svjetla. Imao sam i P seriju, i upravo zato sam prešao na U seriju jer se primjeti razlika. Isto tako nebih htio ići sa konja na magarca, odnosno sa U serije na P. Napravio bih nadogradnju sa 1440p na 4k svakako, za još oštrija slova. Ne razumijem se u tehnikalije monitora, zato pitam. Ali znam što mi je bilo bolje od nečeg drugog. Nije mi do toga da prođem jeftinije, jer mi se pokazalo da u tom slučaju često plaćam dvaput. U međuvremenu sam uzeo naočale samo sa filterom za plavo svjetlo, bez dioptrije. A što je sa ASUS ProArt serijom, primjerice - PA279CRV? Imaš li neki specifičan model za preporučit od bilo kojeg proizvođača? Ok, pogledam dalje U2724DE, U2724D i ostale na 1440p. Hvala na pomoći. Zadnje izmijenjeno od: radi.neradi. 01.12.2025. u 12:34. |
|
|
|
|
|
#5066 |
|
Premium
|
Ima li išta 27" za neku pristojnu cijenu (do cca 400e) a da ispunjava ove uvjete: - QHD (4K nije na odmet) - mini-LED - DP 1.4 - HDMI 2.1 - USB-C - USB-A 3.2 (par komada) - tilt, swivel, pivot, podešavanje po visini - audio out jack - KVM switch (nije nužno) Prošao sam već 5-6 modela u tom rangu po preporukama i recenzijama, ali ni jedan ne zadovoljava sve uslove. U obzir dolazi i 32" model ako nije previše iznad budžeta. Monitor kupujem na "duže staze", zato bih se htio "opskrbiti" svim navedenim opcijama. Trenutno za spajanje na Lenovo Legion 5i, a uskoro i za desktop konfiguraciju. Hvala. Zadnje izmijenjeno od: bjede. Jučer u 00:16. |
|
|
|
|
|
#5067 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uzeo LG 27GX700A-B tandem woled monitor.. Budem vidio kak će to sve izgledat kroz 14 dana u tom vremenskom razdoblju ga mogu vratit (kupljen prek webshopa). Miniled je najbliži oledu po pitanju boja, naravno, tamo gdje briljira ( u igrama gdje se vidi ta raskoš boja) je crna boja i tu ostali monitori gube bitku, fluidnost u gejmanju i općeniti rad je fluidniji (280Hz) dolazim sa šaomija koji je imao 180Hz ekran. Text fringing je bio malo vidljiv, sad ga jedva primjetim. Vertical banding (gray tone, 25%)na sivoj podlozi je malo vidljiv dok brajtnes stavim na 0, napravio "čišćenje" oled image cleaning i možda mi se čini da je vb manje vidljiviji, navodno se taj vb smanjuje tokom korištenja monitora. A što se tiče brajtnesa, evo sad ga držim na 3, čekam dok će vani bit sunčano i dok sunce počne udarat u prozor, uglavnom, na 60-70+ je baš svijetao ekran. Pošto je mat, a ne ogledalo vjerotno ne mogu očekivat boje koje će iskakat iz monitora, mada color profile još nije podešen, tak da se i s tim igram. Da li sam impresioniran? Pošto sam prije oleda imao miniled onda sam pretpostavljao što me čeka, al crna u igrama i općenito crna boja je svojstvena oledima i tu ih nitko ne može zamjenit, mogu se samo pokušat prbližit, šaomi je svojim miniledo-om to donekle uspio al ipak nije to razina oleda. |
|
|
|
|
|
#5068 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#5069 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Čisto sumnjam da ćeš vraćat, što možeš točno bolje kupit od 4th gen w-oleda? Jedino što je manja zamjerka je mat finiš, ali ako ti je zbilja podložan direktnom svjetlu izvana onda ni to nije mana, dapače. Text fringing na početku iritira, pogotovo ako dolaziš sa kvalitetnog IPS-a, ali sa vremenom se oko valjda navikne na to i filtrira nepotrebno pa ostaje samo tekst. Ništa nije na razini oled-a i sve je iskreno bezveze nakon oleda. Ne da se ne može tako, daleko od toga, ali imaš taj meh osjećaj. Jasno, ako se ekran koristi samo za "uredske" stvari onda može i kvalitetan IPS. Za multimediju/igre, nema do OLED-a. |
|
|
|
|
|
|
#5070 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Mada sam cekal onaj glossy od asusa isto tandem woled, al nikak da dodje. Jos sam nekaj primjetio, pokrenem stalker 2 i kod loadinga tj dok ucitava shaders, primjetio sam da slika zatreperi malo, kolko sam citao, to je vidljivo na oled monitorima dok s ips monitorima nisam to primjetio. Jel se to i tebi dogadjalo? |
|
|
|
|
![]() |
|
|