|
|||||||||||
|
|
#2763 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Htio bih promjeniti sarke od svih vrata na staroj kuhinji jer je 90% sarki propalo, vrata zijevaju i ne mogu stajati pod 90° pa se zatvaraju... Ne razumijem se u sarke pa me zanima je li to uopce izvedivo i na sto moram obratiti paznju? Na Aliji sam gledao razne sarke, sa i bez soft closea... Estetika je totalno nebitna jer je kuhinja stara i nece biti losije nego sto trenutno je. Par slikica kako to sad izgleda: https://imgur.com/a/xzdyiLc
|
|
|
|
#2764 |
|
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Normalno da može imaš u pevexa te šarke(pant)uzmi jednu dvi pa skini stare i probaj imaš par šarafa za štelanje kad staviš to ti je za razmake to pogledaj na jubitu kako šta.. Tipa ove jel ,neznan oceti tocno odgovarat ova ali vidi sta slicnije tvojoj..sta imas izgubit https://www.pevex.hr/pant-polukrivi-2-1 Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#2766 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Podešavanje ovih kaj je Tajl3r naveo je koma. Što veli Buger, uzmeš GTV pante s podesivom pločicom i bok. Ja ne idem ispod Bluma, no i GTV će zadovoljit potrebe. https://www.eurolam.hr/proizvodi/mat...taj/?to_page=2
|
|
|
#2767 |
|
49%winner
|
Sto bi bila podesiva plocica? GTV mi izgleda super, a i dokumentacijom dobro pokriven, svakako bolje nego kineski modeli na Aliji. Citam neke specke GTV panti, kazu da su za debljinu ploce 16-19mm (?), meni su krila od 22mm. Posto imam vec 35mm rupe u krilima, hoce li me to zezati ako panta pita drukciju poziciju jer nisam planirao busiti nove 35mm rupe. "Problem" je i sto imam krila koja su 4mm kraca od okvira, nisu onako moderna gdje je sve u ravnini. Ako je moj okvir 80cm, krila su 2x 39,6cm pa ne pokrivaju potpuno cela od okvira. Da bi spojio krila u sredini (da nema gapa), ona se vide vanjski rubovi okvira lijevo i desno. Po mom misljenju, trebaju mi ravni panti na vecini pozicija, a tamo di imam dva susjedna krila koja se otvaraju na istoj/zajednickoj vertikali, mislim da mi trebaju polukrivi panti.
|
|
|
|
#2768 | |||
|
NITKOV
|
Pločica koja ide na korpus, na nju se kači pant. Standardnu pločicu moraš odtegnut dva šafrafa da bi štelao visinu gore dolje. Na podesivoj pločici imaš vijak kojim podižeš/spuštaš pločicu po par mm gore dolje. Citiraj:
Kinezi mislim da imaju drugu poziciju rupica za pričvrstit šaraf. Citiraj:
Citiraj:
Točno. Imaš još i krive pante, to je kad je fronta unutar korpusa. Naravno, ima još raznih specijalnih vrsta panti, no to su specifične situacije.
|
|
|
|
#2769 |
|
49%winner
|
Ok, sad mi je masu toga jasnije, ukljucujuci i terminologiju. Hvala! Kuhinja je iz doba bivse drzave i necemo je moci u dogledno vrijeme mijenjati, pa bi je htjeli barem malo obnoviti. Planirao sam i ladice upgrejdati, ali nisu bas klasicne pa ne znam moze li se to uopce izvesti. Ti bi mogao znati Korpus je od plastike i to prvi put vidim, dno je tanki klasicni mdf, a fronta je iveral. Dubina ladice je 450mm. Da li se po tvom misljenju to moze upgrejdati s nekim vodilicama, ili bolje nis ne dirati? Nesto tipa ovo:https://www.eurolam.hr/modern-slide-...iondetail12716 Evo i par slika ladice: https://imgur.com/a/TbOhqrT I jedan nadobudni upit, ima li ikakvog smisla guliti laminat sa fronti, pokitati to sve i farbati, s obzirom na starost? Se to uopce radi, ili nije bas uobicajena stvar... Mislim, to mi je valjda zadnja stvar na listi, ali ako hardver ispadne kao solidan upgrade razmislio bi o redizajnu. Na par mjesta se digao laminat pa se vidi presjek fronte: https://imgur.com/a/EFJJmoz
Zadnje izmijenjeno od: xlr. 30.11.2025. u 23:10. |
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
NITKOV
|
Citiraj:
Imaš lijevo ispod slike pdf sa tehničkim podacima. Dakle ladica mora bit uža od unutarnje širine korpusa za 10 mm. Plus što na samoj ladici moraš radit preinake da vodilica sjedne. Po meni onda bolje uzet te vodilice i napravit novu ladicu od iverala. Moja osobna preporuka ti je axis pro. Za nju naručiš samo dno i leđa od 16 mm iverala i imaš solidnu ladicu. Bokovi ladice su metalni. Je, skuplja je, no i puno manje zajebancije. Ak navraćaš u Zg, ja ti ih nabavim daleko jeftinije neg što je ta cijena na webu. Što se tiče fronti, gledajući sliku, nemaš problem s frontom, nego s bočnim kantovima. Ak je zaista riječ o frontama, iveral se ne lakira, MDF da. Postojeći kant skineš tak da ga zagriješ peglom i skineš. Isto tak i novi melaminski kant zaljepiš peglom i oguliš višak. No, da ćeš nać isti takav kant, šanse su blizu nuli. Melaminski kant imaš u par osnovnih boja i možda dva drvena dekora. Ić to lakirat, mislim da te jeftinije ispadne naručit nove fronte. Ak je korpus dobar, to je uvijek dobra opcija. De facto dobiješ novu kuhinju.
|
|
|
|
#2772 |
|
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Pitanje za znalce, Trenutno na novom objektu bi trebalo ići unutrašnje zbukanje zidova. Imam par zidova koji su vlazili i ostali vlažni poslije stavljanja hidro izolacije. Zanima me koliko je pametno ići na unutrašnje zbukanje dok su neki unutrašnji zidovi vlažni? |
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kupio sam neke ledice za kuću ali imaju ogroman 220 konektor, pod ogroman mislim, kada ih uštekam, ormarić koji mi je blizu zida moram pomaknuti 10cm van, što mi je previše. Kak da to DIY da mogu malo približiti ormar? Mogu kak otvoriti 220 komentor i uštekati direktno nekako bez ove zaštitne plastike? |
|
|
|
|
|
#2774 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš ovakve produžne kabele sa slim konektorom... https://www.chipoteka.hr/kabel-produ...rni-6070491799 https://www.chipoteka.hr/kabel-produ...eli-9150024415
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
49%winner
|
Ovakvih plosnatih produznih sam uzimao u Lidlu, iz istog razloga - da ga ustekam iza ormara i da ga mogu istekati po potrebi (jer ormar ne pomaknem tako lako). Dobra! Probam, nemam sta izgubiti ![]() A kao po dimenzijama sam tu negdje, cak mi je ladica koji cm uza pa bi na korpusu morao stavljati podloske pod vodilicu. Jos cu razmisliti o tome. Ako se sapun pokaze ok, toeto, ne diram! Hvala na ponudi u svakom slucaju! Kantove bi skinuo, ali kako i sam kazes, nema tih dekora pa bi trebalo zguliti i sa fronti. Ma ne budem to radio, ne sad. Nadao sam se da se moze to lijepo pokitati/ofarbati. Prvo cu se uvjeriti zasluzuje li kuhinja uopce takav overhaul da ne radim od dreka sladoled. Hvala jos jednom, javim se kako su ispale pante
|
|
|
|
#2776 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Točno takav crni ih chipoteke imam, super je što su utičnice pod 90° i što ima rupe pa se može čvrsto zašarafiti za plohu. Ima i takvih slim solo utičnica za kupiti u elektromaterijalu pa ako nije bed, odreže se standardni utikač i spoji gore. |
|
|
|
|
|
|
#2778 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Da li ta vlaga probija na novo ili se samo zidovi nisu imali priliku posušiti? Možda da odvrneš industrialist odvlaživač na par dana. Trebalo bi se to moći iznajmiti (bauhaus?) s mogli bi u u lokalnom DVD imati da ti posude.
|
|
|
|
#2779 | |
|
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Nije bilo vremena za sušenje. Razmišljao jesam o odvlazivacu, ali evo još iskreno vazem dali zbukati ili ne, takodjer ako i stavim odvlazivac, nece li on vuci vlagu iz zraka isto? Nisam siguran u princip rada Zadnje izmijenjeno od: benny_blanco. 02.12.2025. u 10:15. |
|
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
htio bih složiti visoki kuhinjski element sa staklenim vratima, širina 60cm, visina 230cm, dubina 30-40cm. nešto kao na linkovima: https://i.ibb.co/rGqttCD4/IMG-20251129-WA0025.jpg https://i.ibb.co/FLBzjnRF/IMG-20251130-WA0013.jpg cijeli element "po mjeri", odnosno ako ga cijelog odrađuje netko drugi ispada preko 1500e što nedam. korpus elementa i police (staklene ili drvene) nisu problem (ikea, elgrad, iverpan...), ali ne mogu naći ništa pametno od gotovih rješenja za staklena vrata. ciljam na aluminijski okvir oko stakla zbog montaže šarki, ali i vizualno bolje paše pa me zanima jel netko ima iskustva s firmama koje se bave takvim rješenjima od stakla? |
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Odvlaživač odvlažuje zrak s kojim je u kontaktu a zrak potom odvlažuje sve ono s čime je sam u kontaktu. Ljudi rade takve stvari i to pomaže u sušenju da ga *ebeš.
|
|
|
#2782 | |
|
NITKOV
|
Citiraj:
I da, platiš. ![]()
|
|
|
|
#2783 |
|
Premium
|
I dalje ja s dimnjakom se borim. Znači zatvorio sam rupu u kuću, stavio 20cm stiropola, stavio rozetu, silikon i zatvorio rupu. Sve ok. No i dalje čujem kapljice kiše i kada jako puše vjetar. Gore na dimnjaku je limeni poklopac, originalni od dimnjaka, koji buči kada puše ili pada kiša. Kako dimnjak zatvoriti gore, na izlazu a da ne čujem ništa i da dobijem još malo izolacije. Dimnjak se vjerojatno neće koristiti a i ako hoće, biti će kroz 10+ godina. Ne bi permanentno zatvarao, ali bi složio nešto da bude na dulje staze. Prijedlozi? |
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Dimnjak mi je na kući i ima rupu (usis) u dnevnoj. Dnevnu sam zatvorio, ali i dalje čujem kroz to. Zvuk me smeta, gore na dimnjaku. |
|
|
|
|
|
|
#2786 |
|
49%winner
|
Gledaj na to s vedrije strane, barem nemas galebove koji se ujutro vole diskutirati na dimnjacima to je i jedan od mojih problema, kroz cijevi ventilacije (wc, kupaona) koje izlaze na krov i imaju metalni poklopac, cujem vjetar, kisu, galebove kao da su mi u wcu. Pratim
|
|
|
|
#2788 |
|
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Spajanje štednjaka na struju
Kupio sam novi štednjak. Trenutno u zidu imam fiksni trofazni priključak kojeg koristim na starom štednjaku i htio sam otpojiti kabel sa starog štednjaka i prespojiti ga na novog (još mi nije stigao). Međutim gledajući upute iz priručnika sa Gorenje weba ispada da ako želim koristiti trofazno napajanje, moram spojiti samo dvije faze, a treću izolirati i ostaviti nespojenu. Jel meni tu nešto promiče? Pogledajte sliku. Je li netko u zadnje vrijeme to već vidio? ![]() |
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa to je ok jer ne treba 3. faza Mislim da je tako u većini jer su interno svi 230v i onda s ovim samo podjeliš jednu fazu po grijaču.
|
|
|
#2790 |
|
Ili jesi ili nisi
Datum registracije: May 2011
|
|
|
|
|