Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 02:46   #85051
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
ne osjećam se prozvanim, ali Platak + otvaranje sezone + prijašnja iskustva zvuči kao poziv na nešto loše.. a već se i dogodilo.. ima dosta rasvjetnih stupova tamo, čekam da se netko zabije i napravi glup
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:21   #85052
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
A šČim bi ti to išeL na Sljeme?
KrumpirVagen ili Mazga? 😂
https://youtube.com/shorts/WEdTcVOsH...ILRmTpJ66t-L2X
Ne bi išao. Kaj ću na sljemenu? U ostalom na planinu se ide pehaka, a ne sa autom. Te kaj idu s autom bi im najradije gume bušio koliko mi idu na živce, a pogotovo kada se naseru kod Japetića.

Prejebeni su mi spakraju se 50m od doma i onda ŠČAPOVE vade evo ih jebeni planinari.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Više se ekipe vozi s maglenkama po normalnom vremenu nego kad fakat trebaju.
Jučer SMB-ZGB ukupno 4x. Ogroman broj vozača ima upaljena stražnja svjetla za maglu koja me izluduju. Jučer me od karoqa toliko boljelo u mozak da sam mu blicao, trubio, palio i gasio svoje prednje maglenke da bi mu ukazao na problem...ništa....

Još za ne faliti taj imbecil u karoqu niti na jednom kružnom nije dao žmigavac kod izlaska iz kružnog toka. ALI GLAVNO DA MAGLENKA SVETLI! Puj!

I naravno ako je MAGLA ako si "lone rider" ako iza tebe nema nikoga i nisi u gradu ok ali ovako u koloni usred dana zbog malo snijega paliti svjetla za maglu...stvarno moraš biti prokleto glup.

Citiraj:
Prvi put nakon ne znam koliko vremena sam izgubio živce, upalio duga i sjeo mu na trubu. Pa općim ti s roditeljicom. Boli njega briga, on si je našao traku i on određuje kolika je sigurna brzina za vozit se, nema ko kaj ić brže.
Inače, to je magična brojka 118 kmh. Takvi ko on se voze tom brzinom po lijevoj traci i to je to. Provjereno metodom što se 90 % vremena vraćam s posla obilaznicom i nije bilo dana da nije bilo takve situacije.
Jbg, ima 10 šlepera na cesti u rasponu od 2 km, pa neće se on valjda bacat u desnu dok ih sve ne stigne.
I onda sam ja krkan jer ih prelazim u desnoj...
Zakaj bi bio krkan? Ne jednom sam obilazio po desnoj blicnem/potrubim i pogledam ih u te glupe oči kad ih obilazim. Većina ih se onda vrati u desnu traku.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:31   #85053
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
...Inače, to je magična brojka 118 kmh...
Pa lik je lijepo na internetu procitao da trebas capat frejmove par FPS ispod refresh ratea monitora za glatki gameplay.
I onda tako capas i brzinu ispod ogranicenja za glatku voznju...
Staro Jučer, 09:38   #85054
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Gle Wolv, uvijek će ti se naći neki dušebrižnici, a u stvari to su ti osobe koje se to ne usude radit iz nekog razloga ili nemaju sČim. I onda se glumi neka moralna vertikala.
A u stvari ne shvaćaju da s tim nazovi "divljanjem" postaju bolji vozači, nebudu kilavili po cesti kad padne prva kiša, imat će onaj osjećaj kad auto proklizi i znat će ga ispravit.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:05   #85055
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Tajl3r Pregled postova
Nisu huligani nego.ljudski odron i šljam popišam im se na ta gofna šta voze ,a to je napravljeno za drift tamo pa je tebi u glavi ok ..super

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
vježbaju gore (na platku, nekom osamljenom mjestu) da bi kasnije to mogli po gradu. jer kad jednom dobiješ lažan osjećaj sigurnosti i znanja onda ćeš jedva čekat da to napraviš da te svi vide

isto tako ekipa se masovno nalazila po praznim parkinzima Kauflanda pa su ih ljudi prijavili i policiha našla hrpu auta poluispravnih, sa hrpom ne-atestiranevplastike i sl. i sad toga nema.
a prijavila ih je "karen" koja je u to vrijeme doma pred TVom. i neka je. podržavam spriječavanje okupljanja i divljanja huligana gdjegot dok kod je to na nepredviđenim mjestima za to.

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:51   #85056
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Izletilo mi upravo na fb…netko sa Z4 i ljetnim gumama je uspio raspizditi masu drugih genijalaca sa sličnom idejom na usponu na Sljeme.

Naravno, čim sam skrenuo pogled, refreshalo se i nestalo.
Ima netko link, komentari me zanimaju

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:18   #85057
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sva sreća pa tu svi imaju aute koji su 100% ispravni i svi su anđeli na cesti, ne znam čemu onda ona tema za pisat žalbe policiji

Ali da, bolje da skuži kak auto pobjegne negdje na prepunoj aveniji ili rampi za popet se na obilaznicu pa pobrat nekog, nego na praznom parkingu, u gluho doba noći negdje u 3 mile matere od najblizeg sela.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
vježbaju gore (na platku, nekom osamljenom mjestu) da bi kasnije to mogli po gradu. jer kad jednom dobiješ lažan osjećaj sigurnosti i znanja onda ćeš jedva čekat da to napraviš da te svi vide
Generaliziranje, onda treba pogasit i škole sigurne vožnje jer, prema tome, stvaraju manijake na cesti.

Citiraj:
Autor quazar912 Pregled postova
isto tako ekipa se masovno nalazila po praznim parkinzima Kauflanda pa su ih ljudi prijavili i policiha našla hrpu auta poluispravnih, sa hrpom ne-atestiranevplastike i sl. i sad toga nema.
To misliš da sad toga nema.

A o tome što sve naši smatraju ilegalnom preradom mogao bi cijeli dan pisat.
Da, definitivno nisam za to da ekipa radi AliExpress izložbeni primjerak od auta, ali jebote kad staviš originalan dio na auto, koji ima p/n za taj auto i svejedno naša vukojebina veli, e nećeš razbojniče, treba i meni platit. E to mi ide na falus.

Znači mene je u STP-u lik tražio da idem radit atest jer sam pazi sad, stavio ove origigi Hella lampe a ne ove Hella lampe s kojima je došao tvornički. Znaš ti koja sam ja opasnost na cesti zbog toga. Onak, 20 udaraca bičem odma

Da se razumijemo, nisam za okupljanja po shopping centrima i pravljenje scena tamo. To mi je bilo jednako odbojno kad sam imao 20 a bome i sad kad imam preko 4 banke.
Onakve pizdarije kao što je bilo kod SuperNova centra u Buzinu treba po kratkom postupku rješavat, samo kaj kad se onda pokaže da je lik iz #ugledneobitelji sa #znaštikosamja pristupom i onda ga starci pošalju na #studiranjeušvicu da ne bi mali završio u hotelu, pardon zatvoru.

Išao sam na meetove i tu i preko bare. I ovi preko bare su onak, generacijama ispred nas po pitanju mentalnog sklopa.
Ne kažem da tu nema normalnih meetova. Ima, dođe se, popriča o autima i koječemu drugom, popiješ piće i vozi doma.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Izletilo mi upravo na fb…netko sa Z4 i ljetnim gumama je uspio raspizditi masu drugih genijalaca sa sličnom idejom na usponu na Sljeme.

Ne znam za to ali sam jučer vidio fora komentar vezan za ono kod Klisa. Veli lik, džabe vam kupit zimske gume kad ću ja s ljetnima zapet i opet ćeš kasnit na posao.

A to s ljetim gumama je nusprodukt onog maloumnog zakona da je legalno imat ljetne gume i lance u gepeku.
To je mogla sročit samo osoba ozbiljno bubana u VuGla a odobrit netko još bolesniji.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Jučer u 11:31.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:25   #85058
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

Evo ga...

https://www.facebook.com/reel/745150...40aB7S9Ucbxw6v

A vidi ovoga u Milanu

https://youtu.be/rIuXHhTv92o?si=iJE5KRN4wW05JNxL
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:30   #85059
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Mene su uredno htjeli rušiti da Xenoni na Octaviji nisu tvornički, a jesu. I jedan nije razlikovao regulator sile kočenja od nivelira za xenon lampu. I najjače je bilo rušenje zbog led žarulja u rikverc svjetlima jer da su prejake i zasljepljuju. Da ne pričam da su me peglali svaki put da nemam mlaznice za pranje xenon svjetala.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro Jučer, 11:38   #85060
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Imao sam sigurno 50setak auta. Volio sam ih par. Golf 1 GLS za talijansko tržište, 5 vrata, GTI oprema. Škoda Octavia 1 karavan, 1.9 TDI, u full opremi. Renault Laguna 1, 2.2d, karavan, možda čak i najdraži i najudobniji auto, ali kvario u 3pm. I sad Insignia mi je jedna od dražih.
A imao sam kadeta GSIa, 3 VW GTIa, 3 Lancie, Audia 100, Golfovi.
Ovo mi je bio najdraži Golf. Okrenuo ga na krov. Složio i onda sam mu mulde od šasije odvojio. Svakih 6 mjeseci sam novu glavu stavljao. I došlo je vrijeme da se proda. Mislim da je nakon njega bila Lancia 1.6 HF Turbo.
Toliko volis Opela i onda ga pocastis sa kineskim gumama, nadam se da ce ta usteda dobro proci.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Sva sreća pa tu svi imaju aute koji su 100% ispravni i svi su anđeli na cesti, ne znam čemu onda ona tema za pisat žalbe policiji

Ali da, bolje da skuži kak auto pobjegne negdje na prepunoj aveniji ili rampi za popet se na obilaznicu pa pobrat nekog, nego na praznom parkingu, u gluho doba noći negdje u 3 mile matere od najblizeg sela.

Generaliziranje, onda treba pogasit i škole sigurne vožnje jer, prema tome, stvaraju manijake na cesti.

To misliš da sad toga nema.

A o tome što sve naši smatraju ilegalnom preradom mogao bi cijeli dan pisat.
Da, definitivno nisam za to da ekipa radi AliExpress izložbeni primjerak od auta, ali jebote kad staviš originalan dio na auto, koji ima p/n za taj auto i svejedno naša vukojebina veli, e nećeš razbojniče, treba i meni platit. E to mi ide na falus.

Znači mene je u STP-u lik tražio da idem radit atest jer sam pazi sad, stavio ove origigi Hella lampe a ne ove Hella lampe s kojima je došao tvornički. Znaš ti koja sam ja opasnost na cesti zbog toga. Onak, 20 udaraca bičem odma

Da se razumijemo, nisam za okupljanja po shopping centrima i pravljenje scena tamo. To mi je bilo jednako odbojno kad sam imao 20 a bome i sad kad imam preko 4 banke.
Onakve pizdarije kao što je bilo kod SuperNova centra u Buzinu treba po kratkom postupku rješavat, samo kaj kad se onda pokaže da je lik iz #ugledneobitelji sa #znaštikosamja pristupom i onda ga starci pošalju na #studiranjeušvicu da ne bi mali završio u hotelu, pardon zatvoru.

Išao sam na meetove i tu i preko bare. I ovi preko bare su onak, generacijama ispred nas po pitanju mentalnog sklopa.
Ne kažem da tu nema normalnih meetova. Ima, dođe se, popriča o autima i koječemu drugom, popiješ piće i vozi doma.

Ne znam za to ali sam jučer vidio fora komentar vezan za ono kod Klisa. Veli lik, džabe vam kupit zimske gume kad ću ja s ljetnima zapet i opet ćeš kasnit na posao.

A to s ljetim gumama je nusprodukt onog maloumnog zakona da je legalno imat ljetne gume i lance u gepeku.
To je mogla sročit samo osoba ozbiljno bubana u VuGla a odobrit netko još bolesniji.
Samo kod nas to odreduje privatna kompanija CVH, po njima je sve ilegalno sto nije proslo kroz njihove ruke. Uveli su da aposlutno svi dijelovi moraju proci atest, cak i OEM, sveznajuci znaju bolje od proizvodaca. Tako da se ne bi uopce obazirao sta je ilegalno, vjerojatno vecina nije, ilegalne su i dalje stvari kao rezanje opruga i takve stvari, ali komponente sa TUV oznakom za taj auto nisu ilegalne, samo nije harac placen privatnom monopolistu CVH.
O prijavljivanju sam vec dosta rekao pa necu vise, uglavnom to rade jalni i zavidni ljudi bez zivota. Biti ce toga jos i vise kad krene ekonomija klizati, svoj jad ce htjeti na druge prenijeti. Ima dobar auto, sigurno je lopov(tm).
Staro Jučer, 11:39   #85061
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Mene su uredno htjeli rušiti da Xenoni na Octaviji nisu tvornički, a jesu.

Meni je dete htjelo rušit Volvo S40 s original tvorničkim xenonom jer, kako on kaže, nikad nije vidio xenon reflektor.
Pa je, kad je skužio da se nas dvoje prepiremo, došao stariji lik kaj tam radi i skoro ga stero u kurac.

A auto ima brisače + pranje farova i još mu piše na samom jebenom faru low beam D2R žarulja

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ovo sam vidio, dobar udarac, inače koliko vidim kod njega se taj ormar drži na onak osam vijaka

Komentari kao i uvijek, stražnji pogon i snijeg. Pardon, zadnja vuča :fejspalm:

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. Jučer u 11:53.
Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:00   #85062
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
Citiraj:
Gle Wolv, uvijek će ti se naći neki dušebrižnici, a u stvari to su ti osobe koje se to ne usude radit iz nekog razloga ili nemaju sČim. I onda se glumi neka moralna vertikala.
A u stvari ne shvaćaju da s tim nazovi "divljanjem" postaju bolji vozači, nebudu kilavili po cesti kad padne prva kiša, imat će onaj osjećaj kad auto proklizi i znat će ga ispravit.
Hahahaahbaahahabahha koji lik ,majku ti jeben živote da ovakvi mozgovi postoje nemoguće

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:30   #85063
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo me u grupi kulturnih vozača BMW-a.

2.0 Dizlo, automatik, 2009.g sa 80.000km, prvi vlasnik.
Cijena predobra da se ne bi kupilo.
Sad me baš zanima kakav će biti.
Staro Jučer, 20:12   #85064
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova

Bome, to bi i ja uzeo.
Al to treba propuhati, nove tekućine i filteri i po gasu.
To je pred DPF model?
Staro Jučer, 20:26   #85065
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Hočemo ma Sljeme isprobat gume. Švabo vs Korejac, oba automatika, prednji pogon. Ti Conti univerzalke ja s Kineskim zimuljama. Gornja Bistra kamenolom, Krumpirište, poprjeko preko crvenog spusta na žensko sedlo. Pojest grah s kobasicom, namazat se kuhanog vina i pijani povratak.
Danas žena veli na putu doma da odemo gore, nevezano uz ovu priču.

Reko ajde, i još joj pričam da "tam neko s interneta" na svu silu hoće mi platiti kuhano vino i grah zbog toga, niš me ne kuži, kakav PCE, kakav Amdejac, beba plače iza jer sam zabil flašicu zeti a tu pričam o nekom forumu i internetu ma uglavnom nebino, tu sam pojel prvi drek

Pa ono, znaš kaj... nisam došel do kraja hahaha

Zapel sam na onom zavoju kaj ide levo nakon rotora kod akumulacionog jezera pa uzbrdo, tu sam stal i odustal pa lagano rikverc i natrag do jezera. Ajde tješi mi činjenica sa sam prešel dalje od Lade Nive i da mislim da nitko nakon mene nije bil tolko bedast da uopće proba.

Gume su dobre ali nisu čudo, i sumnjam da bi i ti uspel gore se popesti. Ajde sutra već druga priča, kad se sve otopilo

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:33   #85066
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Skoro sva elektronika u kući vam je kineska. Možda nije, ali je 50% dijelova u njima napravljeno u kini. Pa dijelovi za aute se rade u kini i izlaze za oznakom brenda. Sigurno ste vidli kako Indijci rade filtere za ulje, a sad si zamislite kineze koji su tehnološki 100 godina ispred njih. Koji su u stanju kopirat i klonirat sve za manje para. Od kud su vam Iphoni, kaj su američki?
I teško vam je prihvatit da su u stanju napraviti dobre gume. Da ne valjaju ne bi dobili EU certifikat.
A sad kak testiraju gume. Čovjek ih testira. Pa unaprijed se zna koja će guma biti najbolja. Sve ovisi da li kasni s kočenjem, da li je odmah jako sitisnu kočnicu da uhvati ABS ili se malo nečkao pa je ABS uhvatio par metara kasnije. Da li su ikad napisali na koliko bara su bile napumpane gume, a ne pumpaju se sve isto. Tak da ti testovi mogu biti točni, ali i ne moraju. Koliko kineza uopće ima na testovima. Mislim da je ove godine samo Linglong bio na testu, a Sailun je zadnje testiran prije godinu ili dvije. Sprječavaju ih veliki proizvođači guma na sve načine. Jer to im je konkurencija i gubitak.
Površno, žalosno i netočno.

Možemo reducirat do apsurda i reć da sve potječe iz majčice Zemlje, a ako tu ne vidiš logičku falaciju, nema ti pomoći.

Firme, poput ove za koju ja delam, koje koriste komponente/stvari proizvedene, među ostalim, i u Kini imaju opcije:

a) slijepo vjerovati specifikacijama i datasheetovima
b) imati vlastite procese provjere adekvatnosti komponenti/stvari za svoju primjenu

Drugim riječima, na konkretnom primjeru: iako su svi SMD feriti s najvećom vjerojatnošću proizvedeni u istočnoj Aziji, na proizvođaču krajnjeg proizvoda, u kojeg će ugraditi tu komponentu, leži odgovornost da provjeri adekvatnost za ciljanu svrhu.

Napravimo osnovna mjerenja kako bi okarakterizirali komponentu i ne slaže se s prethodnim batchom. Isprobamo još 100 komada s iste role, imaju spread van svake tolerancije.
Napravimo CT komponente i vidimo kako interna geometrija zavojnice drastično varira među "identičnim" komponentama.

I vidi čuda, par godina kasnije, određeni proizvođači tih tipova komponenata nama šalju rezultate CT-ova konkurencije i pokazuju nam mjerenja samoinicijativno. Ne zato jer smo mi to tražili, već zato jer razumiju potencijalni utjecaj takvih "defekata".

Špekulativno: možda je ipak do toga čija je firma - u ovom slučaju su Japaneri, ne Kinezi.

--

Pričica je jedna u moru toga što bilo tko, tko se ne bavi tehnološkim poslom na low-level nivou (čisti hardware), ne može niti približno razumjeti ili pronaći informacije o tome.

Da se vratimo na tvoj high level, u nadi da ćeš sam uspjeti povući paralelu.

Ti kao krajnji korisnik ne možeš odraditi detaljno testiranje.
Svakako imaš opciju stavit gume na auto i isprobat.

Ovdje se radi o tome da neutemeljno hvališeš gumu i proizvođača.
Tvoji hvalospjevi čungalunga gume nemaju nikakvu valjanu referencu.
Nisi napravio nikakvu direktnu usporedbu.
Nisi montirao niti jednu drugu novu gumu, pa rekao primjerice: "da stvarno, čungalunga je slabija, ali i dalje bolji omjer uloženo/dobiveno od Conti/Pirelli/GY/Miško/Bridgestone".

Zato je ovo još jedan rant post na tvoje neutemeljene provokacije, ujedno i moj zadnji, jer pametnom je dosta.

Staro Jučer, 22:55   #85067
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Bome, to bi i ja uzeo.
Al to treba propuhati, nove tekućine i filteri i po gasu.
To je pred DPF model?
Ma vjerojatno ima DPF, sutra mi ide frend po to pa ćemo valjda pazariti
Staro Jučer, 23:09   #85068
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
cut
Sve 5, ali jel stvarno misliš da netko iz ureda BMW/VAG/MB/Stellantis grupacije, tko na sastanku dioničara predstavi “genijalnu” ideju kako će im uštediti milijarde, ima i usporedni test svih modela na aktualnim i budućim čungalunga gumama koji prezentira istim decision makerima?

Ako i to napravi, misliš li da isti decision makeri neće slegnuti ramenima i reći “good enough”?

Došli smo u eru toga da auti voze sami, koče sami, sami izbjegavaju prepreke, a ograničenja brzine su nikad niža. Guma nikad nije bila manji faktor kod modernih kupaca. Mijenjaju ih kad zbog tog padnu na tehničkom, a onda kupe najjeftinije jer je to “samo guma” i jer ih nije briga.

Išao sam gledati Corollu u Toyotin salon i skužim da ima 2 nove kineske gume na lijevoj strani, a 2 “stare” Bridgestone na desnoj.
Auto je bio u “Approved used” programu. 2 godine star.
Pričam s menadžerom, kaže da je sve ok po zahtjevu proizvođača, ali ako baš želim, može mi staviti sve 4 iste nove gume kad uzmem auto
Eto, to ti je današnji odnos prema gumama.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 23:18.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:34   #85069
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ma vjerojatno ima DPF, sutra mi ide frend po to pa ćemo valjda pazariti

Kak nebi imo…N47 motor svaki ima DPF. Ulje svakih 10k i samo gas.
Staro Danas, 06:15   #85070
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:

Lijepo lijepo. Javi kakav je kad dođe.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:56   #85071
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Danas žena veli na putu doma da odemo gore, nevezano uz ovu priču.

Reko ajde, i još joj pričam da "tam neko s interneta" na svu silu hoće mi platiti kuhano vino i grah zbog toga, niš me ne kuži, kakav PCE, kakav Amdejac, beba plače iza jer sam zabil flašicu zeti a tu pričam o nekom forumu i internetu ma uglavnom nebino, tu sam pojel prvi drek

Pa ono, znaš kaj... nisam došel do kraja hahaha

Zapel sam na onom zavoju kaj ide levo nakon rotora kod akumulacionog jezera pa uzbrdo, tu sam stal i odustal pa lagano rikverc i natrag do jezera. Ajde tješi mi činjenica sa sam prešel dalje od Lade Nive i da mislim da nitko nakon mene nije bil tolko bedast da uopće proba.

Gume su dobre ali nisu čudo, i sumnjam da bi i ti uspel gore se popesti. Ajde sutra već druga priča, kad se sve otopilo
Jučer je bilo suludo uopće ići na Sljeme. Sveopći krkljanac. A i gore nije bilo mjesta za parkirat se. Eventualno doć do Krumpirišta pa ostatak odpješačit. Ali na tom dijelu i ako je bilo očišćeno, a nisu posipali nema šanse se popet gore. Sjećam se dok je bila Snježna kraljica da je je to vojska uspjela koliko toliko održavat taj dio da se je moglo doć do krumpirišta i sparkat auto.
Kad nema snijega i kad je suho po tom makadamu dolaziš na krumpirište, prolaziš ga i imaš cestu desno koja ti ide preko crvenog spusta i izlazi na žensko sedlo. Da ne moraš ići na Kraljev vrh i preko Pile.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro Danas, 09:16   #85072
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
I onda se stranci čude kak se nitko kod nas ne vozi po ograničenju.
A ne znaju da znakovi stoje po par tjedana/mjeseci a da se nikaj ne radi.

https://www.facebook.com/francesco.m...40aB7S9Ucbxw6v

I ovaj koji snima isto nije baš sporo vozio.

U utorak se vraćao sa mora.
Ograničenje u gorskom kotaru 80 ja idem 100 i svi me prestižu 😁
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:27   #85073
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Jučer je bilo suludo uopće ići na Sljeme. Sveopći krkljanac. A i gore nije bilo mjesta za parkirat se. Eventualno doć do Krumpirišta pa ostatak odpješačit. Ali na tom dijelu i ako je bilo očišćeno, a nisu posipali nema šanse se popet gore. Sjećam se dok je bila Snježna kraljica da je je to vojska uspjela koliko toliko održavat taj dio da se je moglo doć do krumpirišta i sparkat auto.
Kad nema snijega i kad je suho po tom makadamu dolaziš na krumpirište, prolaziš ga i imaš cestu desno koja ti ide preko crvenog spusta i izlazi na žensko sedlo. Da ne moraš ići na Kraljev vrh i preko Pile.
To sam išel prošle godine sa Aygom na all season gumama

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:41   #85074
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Strašno.
Znači za beNve ne vrijede znakovi, čunjevi.
Nadam se da je imao alkohola pa da svu štetu mora platiti iz džepa, jer u tom slučaju to osiguranje potražuje od krivca, i da cestari nemaju teže ozljede i da si i to naplate od njega
Staro Danas, 09:46   #85075
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Upravo to, koji jebeni specijalac. E da je iso driftatit na platak, dobio bi neko iskustvo pa nebi do ovoga ni doslo.

Zanima me kakvu ce sad ispriku nasi sumaheri navesti za jadnog ubogog vozaca....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:48   #85076
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

LOL :D
Staro Danas, 10:03   #85077
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Strašno.
Znači za beNve ne vrijede znakovi, čunjevi.
Nadam se da je imao alkohola pa da svu štetu mora platiti iz džepa, jer u tom slučaju to osiguranje potražuje od krivca, i da cestari nemaju teže ozljede i da si i to naplate od njega
Mislim da nije inicijalno išao po desnoj, nego je došao prebrzo, lijevu dugi zavoj, nije vidio da kamion stoji, vidio da neće uspjeti zakočiti pa otišao u desnu traku gdje su mu se "na putu" našli cestari.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Danas u 10:11.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:12   #85078
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Mislim da nije inicijalno išao po desnoj, nego je došao prebrzo i vidio da neće uspjeti zakočiti pa otišao u desnu traku gdje su mu se "na putu" našli cestari.
Ja mislim da je isao po desnoj. Pogledaj mu putanju auta. Da je zaobilazio ovog koji snima izletio bi desno....
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:35   #85079
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Ali nije mogao ići po desnoj jer prije sudara je kamion na desnoj strani, stoji, znači morao je ići po desnoj tek zadnjih 30-tak metara, tik prije sudara.

Zaobilazio je sigurno ovog koji snima, samo je pitanje da li namjerno/ciljano preko čunjića ili je imao preveliku brzinu pa mu je to bila zadnja opcija.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:39   #85080
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
I ovaj sto snima je jedva zakocio na vrijeme. I jedan i drugi ignorirali oznaku ogranicenja od 40, samo sto je valjda jedan nastavio sa 80, a drugi preko stotke.
rendula je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na