|
|||||||||||
|
|
#4953 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4955 |
|
EMP moderator
|
Ma sve ovisi kakav je materijal i kakvu ruku imaš. Pločice nekad bušim i s udarcima, ali ne tiskam, pustim lagano. Za estetski urednu rupu u koju tipla idealno uđe mislim da je bolje ići jednom burgijom, eventualno dvije, s tim da je prva značajno manja. Ako se rupa proširuje manjim koracima, doći će do poskakivanja i većeg lomljenja materijala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#4956 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma dijamantna kruna za fleksu par eura na Temu. Jučer naručio 3 kom od 6 mm. Sad imam jednu kutiju samo za dijamantne krune. Od 6 - 14 mm plus jedna od 35 mm. Nema teorije da više idem bušilicom direkt u pločicu. Preporod živi. Mogu bušit blizu samog ruba pločice, nebu pukla.
|
|
|
#4957 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Za bušenje pločica kruna samo tj diamantno svrdlo jer je toliko lakše, sigurnije i ljepše ispadne. Pločice su tvrde u 3pm i spale svrdla brzo ako koristiš samo rotaciju bez udarca.
|
|
|
#4958 | |
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: smuchac. 23.11.2025. u 11:14. |
|
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2017
|
Dečki ima li neki best buy/value bušilica koja bi se koristila za hobby upotrebu kada uselim u novi stan? Bušenje knaufa, montiranje namještaja i slično. Svjestan san da bušenje u beton nije neka opcija s njima, to bi posudio nešto jače ako zatreba. Neki einhell ili nešto slično? Gledao sam i bosch iz profesionalne serije, samo ne znam je li to overkill za moje potrebe. |
|
|
|
|
|
#4960 |
|
EMP moderator
|
Za takve poslove ovaj Parkside više nego odličan. ![]() I uzmeš ovakav kutni adapter u slučaju da zatreba. https://www.aliexpress.com/item/1005007178140659.html
|
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Registered User
|
Može li ovo čudo bušit pločicu ako zatreba? |
|
|
|
|
|
#4962 | |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#4963 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Makite, ubi me sad koja serija / model, imaju mod samo udaraca. |
|
|
|
|
|
#4964 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Valjaju li ona stepenasta svrdla u Lidlu icemu? Tri komada su u setu, nisam vidio cijenu |
|
|
|
|
|
#4965 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#4967 | ||
|
EMP moderator
|
Bez problema, uzmeš samo odgovarajuću burgiju, s njom se dobije za drvo i metal. U modu za bušenje ima dosta snage, fino uvrne šaku. Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
|
||
|
|
|
|
|
#4969 | |
|
Hejter
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Hejter
|
|
|
|
|
|
|
#4971 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja do sada nisam vidio sds bušilicu koja nema obično bušenje i udarno bušenje. Samo štemanje može i ne mora biti ali ove 2 funcije uvijek ima.
|
|
|
#4972 |
|
Hejter
|
O tome i govorim 😀 Na nekim starim sds plus ili na novim jeftinijim zna biti da ima 2 prekidača za zaustavljanje vrtnje/udaranja pa mi prije djeluje da bi tako nesto bilo u ovom slucaju |
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
|
|
|
|
|
|
#4974 | ||
|
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Najvažnije je znati da se s bušilicom koja ne udara ne buši kamen/beton/keramika i najvažnije je znati čemu šta služi pa će trajat i bušilica i stepenasta svrdla. Krene li netko bušit željezo od 1cm debljine s Parkside bušilicom i njihovim stepenastim svrdlom, izgorit će i bušilicu i svrdlo i reći će da je Parkdide smeće a zapravo nije nego je taj šta tako buši govedo koje ne razumije što i kako. Njegoš je davno napisao „A u ruke Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita“ Kod nas se to prevede da tko zna što i kako može/smije s alatom tome je svaki alat dobar. Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
||
|
|
|
|
|
#4975 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
https://www.mall.hr/akumulatorske-bu...ab=description Provjeri dali je uključena baterija, trebala bi biti.
|
|
|
|
#4976 |
|
Registered User
|
Tu sam i gledao, inicijalno. Vidjet ću. Hvala svima na konkretnim prijedlozima. |
|
|
|
|
|
#4977 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Čija kvalitetna svrdla uzeti za SDS bušilicu? Trenutno imam set Metabo svrdla u puno dimenzija, ali neka su već dosta stara i dobila su od puno bušenja pa već lagano tresu, a moram bušiti keramiku pa mislim da je vrijeme da ipak uzmem nešto novo da bude precizno. Dosad sam išao metodom pik trake pa lagano bez vibracije kroz pločicu i nisam imao problema. Ali ova Metabo svrdla koja imam su generalno odlična, s njima sam se nabušio jako puno rupa i nalijetao na armaturu, a i dalje su u dosta dobrom stanju, tako da bi volio uzeti nešto što je kvalitetno, a ne da se razleti za čas. |
|
|
|
|
|
#4978 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ma ne treba kupovati posebne borere. Lagano, bez čekića, bez pritiska, ide bez brige. Ja sam se 2 puta selio u zadnjih 5 godina, Parkside oprema 90% toga odradila. Bez brige može. |
|
|
|
|
|
#4979 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Iako što se tiče keramike, ako to znači nakačiti ogledalo, koju policu ili slično, onda ja pločicu probušim sa svrdlom za keramiku fi8, a dalje sa SDS svrdlom za postaviti tiplu i to je to. Neko svrdlo za kemariku da potraje 10-15 bušenja košta 2-3 eura.. |
|
|
|
|
![]() |
|
|