|
|||||||||||
|
|
#84991 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://www.facebook.com/groups/304252423320746 Ili pitaj....problema na svim škodama iza 2019/2020 ima na pretek. Zapravo na cijelom VAG koncernu da budemo točni. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84992 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
|
|
|
#84993 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#84994 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
A ja misliJo da je Oplo InjSviNjgnija problematična jer mi se jednom u mjesec dana ne poveže automaCki KeNjdroJid Auto. 😂 Ili šta moram nakon svakog paljenja ugasit SS "RUČNO". ☝️😂 https://youtube.com/shorts/WEdTcVOsH...4FHoTIuvQ0z6oi
|
|
|
#84996 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Hvala, ali nemam FB ![]() VAG ide uspjesno dolje, svaki model su unazadili. |
|
|
|
|
|
|
#84997 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
|
|
|
#84998 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Gume koje pratim kod Lašića/Furlana su sad već 10% skuplje nego su bile u 9mj, što će biti na proljeće tko zna, očekivati je opet poskupljenje.. |
|
|
|
|
|
#84999 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#85000 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Jest da ga imam tek 3 tjedna, ali moj krampvagen još nije pokazao ni jednu *grešku ili mušicu, prošao za sad 1330km (cca trećina grad 2 trećine autoput). *probao sam onaj prediktivni tempomat, što zna koje ograničenje slijedi pa te unaprijed pripremi za to. Npr. voziš 130 a za 100 metara zna da ide tunel, pa ti tih 100 metara po malo smanjuje brzinu tako da točno padne na 100 pred taj znak ograničenja. Naravno ide i u drugom smjeru. U Sloveniji mi je radilo savršeno osim u jednom slučaju kad je imao fantomsko smanjenje na 80 (nije da je krivo očitao neki znak, jer nije bilo nikakvog znaka, nego mi je najavio da uskoro ide smanjenje na 80, valjda im ostalo od nekad prije kad je vjerojatno bila drugačija regulacija prometa zbog radova ili nečeg). U Hrvatskoj sam isto to probao i radi katastrofa, svako malo ima fantomskih 80 ili 100, valjda su uhvatili bili neke radove na cestama, pitaj boga. Ne uzimam im ovo kao grešku u softwareu nego jednostavno krivi/zastarjeli data set, za koji su vjerojatno krivi radovi na cestama. Izgnjavio sam mu svaku postavku što sam mogao valjda, jer sam gik ![]() Vidjet ćemo kako će biti dugoročno, ali za sad bugova nema i sustav radi iznimno brzo. Inače - ful sam zadovoljan potrošnjom na ovoj 1.5 PHEV kosilici. U gradu mi je domet na struju dodatno pao sa dosadašnjih 100km (po WLTP-u nešto preko 120km) na nekih 90km, ali ajde, to je očekivano s obzirom na smanjenje temperature i na to da ga uopće ne štedim, dalo bi se to povećati sa malo laganijom nogom. ![]() (app ne dopušta screenshote pa eto.. )Autoput ne vozim kao pravi balkanac, ali ga gurnem ipak malo iznad. 100 -> 120 (osim Roka i Kapele, gdje ga vozim 110) 120 -> 140 130 -> 150 Po Sloveniji sam vozio po propisima ![]() Iznimno tiha, udobna i generalno relaksirajuća vožnja, za to 5+ od mene! Ono s čim nisam zadovoljan je osjetljivost senzora i sustava općenito kad vozim u rikverc. Zna me ukopati u mjestu kad skonta da netko prošeta tipa doslovno 5 metara od auta ![]() Može se isključiti ali ne želim, čisto za situacije da mi nedaj bože neko malo dijete iskoči iza a ja ga ne skontam. Ali da je loše izvedeno - je. I kamera za u rikverc me još više smeta nego prije, fakat je loša, pogotovo po mraku. Prije sam pretpostavljao a sad sam siguran da su ugradili najlošiju kameru koju su teoretski mogli nabaviti u današnje vrijeme, baš strašno.
|
|
|
#85003 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#85004 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kako su uspjeli sjebat to? Nedavno sam rekao da sad kupujem uzeo bih Cupru Leona sa tim istim motorom kojeg imam u Octaviji. Ali kako su problemi u cijelom VW koncernu (i ne samo kod njih), pitam se da li danas uopće možeš kupiti novi auto i vozit ga 100 000km samo uz redovito održavanje bez kvarova (recimo 5 godina)? |
|
|
|
|
|
#85005 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Slobodno proširiti vlastitim istraživanjem s VW,AUDI,CARIAD,RIVIAN keywordsima.
|
|
|
|
#85007 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče potrošnje ulja, prije prve zamjene je potrošila oko litar ulja, ali to su mi najavili. Za 3k km mi je druga zamjena, dodao sam pola litra više predostrožnosti radi, nije mi se upalila lampica. Pogon je ok, auto je živahan, ali moj problem je što sam na starom Passatu imao Torsen 4Motion, a na BMWu petici xdrive, Da ih nisam imao, vjerojatno bi kovao u zvijezde 4x4, ali Passat i Petica su jednostavno bolji u smislu reakcije na proklizavanje pogonskog kotača kod naglog dodavanja gasa. Budem još vidio kako će se ponašati na snijegu. DSG isto je ok, ali je ZFov 8HP koplje iznad u smislu uglađenosti i reakcije na gas. Da se razumijemo, sve su to first world problems i daleko od nečeg ozbiljnog ili nepodnošljivog. TDI vs. TSI, frigaj ga, ja oduvijek vozim dizelaše, da uzmem benzinca bi valjda krivo gorivo utočio. AdBlue… ne znam, kupujem friške šarže nekih poznatijih imena, stavljam Datacol aditiv, budemo vidjeli kako će se ponašati. Više me brine remen koji pogoni uljni pumpu, izgleda da si s njim zamijenili provjereno rješenje lanac.Uglavnom, zasad sam relativno zadovoljan, auto dobro ide, udoban je, prostora ko u priči, panorama, HUD i Matrix svjetla su mi top. Ali da može i mora bolje, da, ali vjerojatno bi ga opet kupio. |
|
|
|
|
|
|
#85008 |
|
Premium
|
Hvala ti na odgovoru. I ja vozim Passata 4motion, Haldex 5gen radi savršeno, a čuo sam već da na toj novoj Super ne reagira baš dobro. Točno mi se čini da je ovo nekako stepenica ispod. Što se remena uljne pumpe tiče, godinama već 2,0TDI ima remen u karteru za uljnu pumpu. BTW gdje voziš u SLO na servis? Kako gledaju na to da ulje zamijeniš prije predviđenog intervala? Uglavnom, trenutna mi je dvojba Passat B9 i Superb, da je B9 dostupan kao limuzina ne bih uopće imao dilemu. |
|
|
|
|
|
#85009 |
|
Premium
|
Avtoline u KršJim, em su jeftiniji (mali servis 195 EUR vs najjeftiniji u HR 280 EUR), em možeš gledati što rade, em su pedantni. Slobodno ih pitaj za kraće intervale, ekipa je po mojem iskustvu tamo normalna. Skraćeni intervali su ok kad su redovni tipa 30k km. Superb ima 15k km i to je ok. Stari Passat je isto imao 15k, redovno je servisiran i sad uredno gura 500k km u svoje 24 godine. Imao je sa svačim problema, s motorom najmanje. Nemam baš puno iskustva s generacijama Haldexa, nisam ih dovoljno vozio auta s Tin sustavom da bi mogao dati neki sud jer generalno, 4x4 ti ne treba 99,99% vremena, ali onih 0,01% kad treba vrijedi svakog centa. I sam sam imao dvojbu Superb vs Passat (limuzine mi nikad nisu bile privlačne, tako da nije zbog oblika karoserije), ali Passat nisam u Hrvatskoj nisam mogao dobiti Elegance u kombinaciji sa 4x4, samo R-Line sa hororom od školjkastih sjedala i meni osobno ružnim branicima. Vani se ta kombinacija može naručiti, ali onda nemam 6 godina garancije. Ali ono što mi je na Passatu bio finalni deal killer je nedostatak fizičkih kontrola i onaj osvjetljeni panel ispred suvozača. Kažem, svatko ima svoj ukus, meni osobno Passat u B9 generaciji nema smisla pored Superba. |
|
|
|
|
|
#85010 | |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Al ovo ostalo stoji, haldex je def lošiji od torsena, ZF8 bi izabro svaki dan umjesto DSG-a...jedino da probaš pošteni turbo benzinac ne bi više pogledao dizela. |
|
|
|
|
|
|
#85011 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja 3 godine vozim Sportline sjedala. Da, lijepa su, da drže u zavoju nešto bolje, mogu se modificirati, ima onaj limbarni dio, mogu se štelat u 3 mjesta, ali... Iza kad sjediš realno ne vidiš ništa van jer su široka i masivna te uzimaju baš puno prostora ako gledaš napred i neudobna su na dulje staze. Radi se o ovima: https://www.skoda-storyboard.com/en/...b_sportline-1/ Najudobnija sjedala u kojima sam sjedio je imao Citroen C3 2002, moj prvi auto. Imao je neku najbolju opremu, tempomat, grijanje sjedala, zatvaranje retrovizora, ali ne mogu se sjetiti imena opreme. Sicevi su bili: https://bireda.pt/en/detalhe/430289/...mPXwbejgSFsOTB Taj auto, 1.4 dizel, nikad greške, nikad problema, pio manje nego što piju ovi u AA satancima, jesta da sam napravio 75k za godinu i pol s njim i popušio 50% cijene, ali dobar autek je bio. ![]() A prodao sam ga tako da nisam ni doma bio, žena i ja u svatovima u Šibeniu, zove lik i kaže da hitno treba auto za ženu, da ide na put dan kasnije. Ja kažem, nas nema doma 4 dana, u Šibeniku sam. Da li se auto može vidjeti negdje pred zgradom? Ja kažem da, auto je pred zgradom. Zove lik za 3 sata, žena će pokupiti auto za 4 dana, možete ga maknuti s njuškala. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. Danas u 12:31. |
|
|
|
|
|
#85012 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Lijepo Hranislav kaže. 😂 https://www.facebook.com/share/v/1G6QRpZbk6/
|