Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2025., 08:13   #4921
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Pa da, koliko god ima ogromnoj većini će bit dovoljno. Nekidan me moji zovu da ju donesem jer ne mogu skinuti šarafe sa guma od kombija, oprobali sa Milwaukee od 800 Nm i sa zračnim kompresorom 12.5 bar koristeći Berner pištolj.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2025., 09:25   #4922
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
I jel Parkside uspio
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2025., 18:22   #4923
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Veći brat odvrće sve moguće vijke, a tamo gdje prijeti opasnost pucanja vijka, špricnem WD-a, smanjim moment i krenem sa zavrtanjem pa odvrtanjem, ali pomalo, 2-3 udarca i stanem. Onda opet zavrnem pa odvrnem i vremenom sve više krugova pravi i popusti. Usporedio sam i sa Milwaukee, dosta je blizu, a puno jeftiniji.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2025., 20:39   #4924
goran1985
Ili jesi ili nisi

Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
I jel Parkside uspio
Je, dašta je.

Ali najprije je bilo ruganje s njime, ko ne može ni on a mrcina od "sto kila". Ali onda se vidilo da je postavljen na 1/3 snage.
Mana mu je što ima debilnu poziciju za tu membransku tipku za snagu pa se često slučajno stisne.

Nego, sve manje Parkside alata imam. Kako koji crkne ništa neće da poprave ili mijenjaju, samo pare nazad vraćaju.
A i nekako mi je dojam da je ponuda Performance alata (pa čak i na lidl.de) baš opala, da je to dio izlazne strategije.
Staro 03.11.2025., 22:35   #4925
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Električari znalci, jel se bavi tko ovdje traženjem kablova u zemlji?
Riknula mi je struja u sjenici, greška je u dovodu do sjenice, no problem je kaj nemam pojma kuda ide kabel. Jel ide ispod kocki, ispod betona ili pored po zemlji negdje.
Dio kocki sam digao al nula bodova, pa tražim metodu ako se može pronać kabel da ne moram proštemat pol dvorišta da ga naðem uopće.
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2025., 23:10   #4926
conan
Premium

conan's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Električari znalci, jel se bavi tko ovdje traženjem kablova u zemlji?
Riknula mi je struja u sjenici, greška je u dovodu do sjenice, no problem je kaj nemam pojma kuda ide kabel. Jel ide ispod kocki, ispod betona ili pored po zemlji negdje.
Dio kocki sam digao al nula bodova, pa tražim metodu ako se može pronać kabel da ne moram proštemat pol dvorišta da ga naðem uopće.
Ako ne možeš procijeniti kuda ide možda onda bolje stavit novi kabal i bužir gdje ti najbolje paše i samo odspojit postojeći.
Ovak barem budeš znao što si i kako stavio. Nije neka sreća krpanje.
Ja bi nekak gledo gdje su točke na kući od kuda ide i na sjenici gdje dolazi i onda sjeo i popio par piva da mogu razmišljati kak je razmišljao i majstor koji ga je postavljao
O kojoj duljini pravca/kabela otprilike pričamo?
conan je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 09:40   #4927
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
slična situacija, ali nisam tražio strujni kabel, nego telekomunikacijski kabel koji je HT postavio posred čestice na kojoj smo planirali graditi. od geodeta dobio kontakt čovjeka koji ima specijalne uređaje za traženje kablova, ne sjećam se do koje dubine tla ih može naći, ali mu uređaj javi o kojoj vrsti kabla se radi. iskolčili smo cijelu trasu od oko 150m za desetak minuta, 50e i vozi miško.

mislim da na taj način možeš pronaći i kabel koji nije "živ" kao što je vjerojatno kod tebe slučaj, ali najbolje da napraviš ovo što @conan predlaže. pretpostavljam da kabel ne ide kroz okiten jer da ide, već bi ga zamijenio drugim, ali predlažem da novi kabel ne stavljaš u bužir koji s vremenom propadne, nego baš u okiten za vodu.
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 10:26   #4928
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ma čak ga ne bi ni vukao kroz isti bužir po dvorištu nego samo dio koji je u sjenici. Al stvar je da ne mogu nać ni gdje ulazi u sjenicu kabel. Po dvorištu se još iskemija sa što manje štemanja al htio bi izbjeć štemanje sjenice. U sjenici na zidu je ormar samo za sjenicu i ak ne nađem kabel moram štemat u najboljem ishodu 3 metra u najgorem 6-7, ovisi gdje ide kabel.

@adaskinjo - imaš možda kontakt tog čovjeka?
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 11:54   #4929
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
poslao na pm. sretno!
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 12:19   #4930
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Sad mogu sa Lidl lemilicom popraviti Lidl gofno od male aku lančane pile na kojoj su probili fetovi nakon 20 min rada.

Meni je na toj maloj lančanoj proklizao zupčanik (bar mislim) isto tako nakon oko 20min korištenja. Motor vrti, ali prihvat od lanca stoji na mjestu. Prije toga sam primjetio da je užasna za nategnuti lanac, zategneš, zašarafiš onaj crveni šaraf, prepilaš dvije svježe grane od 2cm promjera, lanac visi 3cm pa treba opet zatezati. Očekivao sam da će mi to biti dobar i koristan alat, ali eto, nadam se da odmah nude povrat novca jer je toliko loša izrada ispala da nema smisla uzimati drugu. Eventualno kad crna bude, to je izgleda postao minimum kod Parksidea.
Night je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 14:09   #4931
goran1985
Ili jesi ili nisi

Zato im je crna 40V lančana odlična. Nedavno smo stari vinograd ispilali, cca 400 kom živih loza ostalo i jedva je potrošila 2x 8Ah za taj posao. Ito je ponio iz zajebancije, računam čim potroši baterije palim motornu. Iako tu nije tolika razlika u težini sa velikim baterijama jer imam malu STIHL 180 ali buka i jednostavnost rada...
Staro 04.11.2025., 16:55   #4932
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

U Kauflandu...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 04.11.2025., 19:23   #4933
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
U Kauflandu...

jos malo pa ce raditi i kucne baterije ParksideWall
Staro 04.11.2025., 19:30   #4934
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Koliko kila ima ta baterija?
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2025., 20:02   #4935
goran1985
Ili jesi ili nisi

1450g. Što je najgluplje, dobar dio alata im uopće nije kompatibilan s njom. Recimo kosilica ili aku freza (da, imaju i nju ) za koje takva baterija i ima smisla.

Ali da joj je cijena dobra, je...
Staro 04.11.2025., 20:17   #4936
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Meni je na toj maloj lančanoj proklizao zupčanik (bar mislim) isto tako nakon oko 20min korištenja. Motor vrti, ali prihvat od lanca stoji na mjestu. Prije toga sam primjetio da je užasna za nategnuti lanac, zategneš, zašarafiš onaj crveni šaraf, prepilaš dvije svježe grane od 2cm promjera, lanac visi 3cm pa treba opet zatezati. Očekivao sam da će mi to biti dobar i koristan alat, ali eto, nadam se da odmah nude povrat novca jer je toliko loša izrada ispala da nema smisla uzimati drugu. Eventualno kad crna bude, to je izgleda postao minimum kod Parksidea.

Jap,

Pin za natezanje lanca ima oprugu za automatsko natezanje i nakon što se napuni piljeviom redovito zablokira pa se opusti lanac. Ja sam u tih 20m 5x čistio mehanizam i vračao lanac. A glavni zupčanik unutra leži unutar plastičnog kućišta.
Sve u svemu, gofno deluxe
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2025., 13:06   #4937
JoZ@
Premium
Moj komp

JoZ@'s Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor JoZ@ Pregled postova
Performance fleksa PPWSFA-20-Li C4
korištena prije nekih 5 dana
stavljena u njezin kofer bez priključene baterije
danas ju izvadio stavio bateriju a ona apsolutno ništa
ništa ni ne svijetli
promijenio par baterija 2ah i 4ah i dalje ništa
nakon 2 podsjećanja na moj problem
odgovor

Nažalost, moramo vas obavijestiti da artikal koji ste tražili trenutno nije dostupan.

Budući da ga ne možemo zamijeniti, vratit ćemo iznos koji ste platili za svoj artikl.

Da bismo to učinili, potrebne su nam sljedeće informacije:

- ime i prezime vlasnika računa
- IBAN i BIC bankovnog računa
- Puna adresa vlasnika računa
- Datum i cijena kupnje

Povrat starog porizvoda nije potreban. Kad zaprimite povrat novca, mozete ga reciklirati.

Radujemo se vašem odgovoru.
JoZ@ je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2025., 18:44   #4938
Zé.
Samo polako
Moj komp

Zé.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2014
CNC lasersko graviranje drveta, porculana, stakla, pleksija

Dragi kolege forumaši, zanima me postoji li netko na forumu da se bavi graviranjem drveta prvenstveno (može i ostalih "gift rekvizita")

Dakle, planiram si kao hobi uzeti gravirku, pa bih volio porazgovarati s nekim tko ima iskustva i da me savjetuje što kupiti, na što bi trebalo opratiti pozornost itd.

https://www.njuskalo.hr/ostali-obrad...oglas-30078628
https://www.njuskalo.hr/strojevi-ala...oglas-44915251
https://www.njuskalo.hr/strojevi-ala...oglas-46266851

Dali je nešto od ovoga jačine 5,5W ili 10W okej za hobi, ili bi ipak preporučili nešto skuplje i bolje?

Nisu zahtjevna pitanja, treba mi samo malo usmjerenja pa ako bi tko bio voljan bio bih mu izrazito zahvalan.
Staro 19.11.2025., 23:20   #4939
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja ti imam NEJE Max 4 s E80 modulom od nekih 20-25W (80W "ekvivalent"), proširen na 1030x750mm radne površine.
Dobar je ali ga nisam puno koristio da budem iskren, imam milijun stvari kojima se bavim pa ne stignem sve

Što se lasera tiče tu ti je pravilo što jače to bolje jer možeš koristiti veće brzine i manju snagu. Također air assist (spojiš kompresor da ispuhuje spaljeni materijal) dosta povećava kvalitetu i brzinu.

Samo razmisli za što ti treba, laseri se dijele na diodne, co2, fiber itd i svaki ima svoje namjene. Ako misliš gravirati nešto drugo osim drva/mdf/hdf-a onda ti diodni laser neće biti najbolji izbor.

Također ako misliš prodavati te rukotvorine mislim da ti se ne isplati jer je to dosta rašireno i novelty ali nemoj me uzimati za riječ.

Ja sam ga uzeo da među ostalim izrađujem i šablone za glodalicu, ispune za puno drvo i sl, samo graviranje me nije toliko zanimalo ali imaš na FB razne grupe gdje ljudi rade zanimljive stvari, recimo graviranje s bojenjem na pločice i sl.
Može se prištekati na vertikalne površine (pogotovo ovi veliki modeli) i onda napraviti zanimljive gravure.
Staro 20.11.2025., 09:54   #4940
Zé.
Samo polako
Moj komp

Zé.'s Avatar

Datum registracije: Oct 2014
Pa prvenstveno je zamisao bila samo drvo ali nebi bilo lose i druge materijale kao sto su porculan, pleksi itd.

Da gledao sam grupe po FB i mislim da i dalje solidno ide, mislim da uz dobru reklamu bi se dalo i zaraditi. Pa zasto ne ako bi krenulo od ruke...

Okej, sta onda mislis o ovome? Ovo je vec nesto bolje?
https://cncworld.hr/cnc-laser-co2-40...vak-p-543.html
Staro 20.11.2025., 11:10   #4941
BlackDwarf
Premium
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Iduci cetvrtak u lidlu pakovanje 2 kom 4Ah za 30e
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2025., 19:19   #4942
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Danas sam bušio beton 10 cm s dosta krupnog kamena kako bih provukao neki kabel. Krenuo običnom bušilicom Black & Decker 500 W na struju s novom 12 mm burgijom, nakon 10 min odustao jer nisam mogao probiti više od 1,5-2 cm. Zatim uzeo aku SDS Parkside s novom 14 mm burgijom, probušio za manje od 5 min, posrkala skoro cijelu 4 Ah bateriju. Ide Black & Decker na tavan...

Staro 20.11.2025., 19:26   #4943
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Bit će da si sa B&D probio armaturu pa je Parkside samo probila malo betona
Moram pohvaliti malu 12v Performance štemalicu. Neki prozor na vikendici sam premještao i odradila je uzorno sve. Štemanje, bušenje za turbo vijke i skidanje ljepila sa klupčice.
Staro 20.11.2025., 19:31   #4944
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Nema armature. B&D-om sam pokušao na tri mjesta pošto nije bitno gdje kabel prolazi, bitno samo da prođe. Parksideom sam onda izbušio na četvrtom mjestu pošto je malo glomazniji pa nisam mogao nastaviti gdje je počeo B&D.

Staro 20.11.2025., 19:39   #4945
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Za bušenje betona je bilo koja sds bušilica u prednosti nad klasičnom bušilicom. I to dramatično.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2025., 11:44   #4946
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da imam samo obicnu busilicu ne bih ni poceo busiti. Ta sr*nja sta tresu bez udarca sa sugavim borerima ja ne znam tko vise i kupuje a kamoli im se ic cudit sta ne buse.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2025., 18:49   #4947
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Stara je to bušilica, bila je dobra za obične zidove od cigle, i računao sam struja je, mora biti bolja i jača od aku kako su me neki po familiji uvjeravali...

Može preporuka za neki SDS adapter koji bi primio obične burgije? Ili da ih jednostavno koristim u običnoj aku? Za pločice i mekše zidove će biti dobro.

Staro 22.11.2025., 11:06   #4948
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Batali adaptere,to čekić manje više sve polomi.

smuchac je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2025., 11:10   #4949
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Batali adaptere,to čekić manje više sve polomi.

Zašto bi se koristio čekić kad se stavi adapter sa sds plus na običnu glavu za bušit drvo/metal/pločice ?
Router je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2025., 12:50   #4950
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Ja sam danas baš monitrao keramičku zidnu grijalicu i kako dolazi sa 7mm tiplama koje su mi generalno dobra dimenzija, a svi setovi su uglavnom bez toga, kad sam išao do dućana po nadžbuknu utičnicu uzeo sam i jedan Benmann SDS+ 7mm.
Kako sam bušio kroz fugu i u zid od cigle onda, mali (btw IZVRSTAN) 12V Performance čekić mi je ostao na vikendici pa sam prvo sa običnom udarnom probio 6mm rupu i stavio 7mm SDS direktno bez ikakvog adaptera i proširio.
Može se po potrebi za ove šupljije zidove i bez ikakvih adaptera.

Ovo mi je isto u stizanju, solidna cijena sad na Amazonu.
https://www.amazon.de/-/en/Makita-58...76H7XM4Y&psc=1
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na