|
|||||||||||
|
|
#2821 | |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() Mislim, pa stvarno nema ništa loše u tome, a i super je kad iz vedra neba padne neka akcija za kosilicu na temelju tih podataka, jer ko bi rekel čuda se događaju. Linuxa se kloni, jer to je čisto zlo, a i ne rade igre na tome, tak da taj OS nema apsolutno nikakvog smisla, koristi se samo za servere, a to nitko ne treba. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
|
|
|
|
|
#2822 | |||
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 16.11.2025. u 20:11. |
|||
|
|
|
|
|
#2823 |
|
McG
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
|
|
|
|
|
#2825 |
|
McG
|
|
|
|
|
|
#2826 | |
|
₿
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Premium
|
Ma prelazim obavezno, sad me strah kontrole. Gora je od kontrolora u ZET tramvaju. Jer "oni" nas kontroliraju, prate nas. edit; ali eto mi to ni ne znamo, jer smo naivni mali korisnici i savinuli smo kičmu pred sustavom...nismo revlucionari. Sad i ja želim biti mali revolucionar i prelazim na Linux! Živjela revolucija ![]() |
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
I eto ga na...ocekivano. A jebaj ga neki ne kuze, neki skuze kad je kasno a neki ni onda. Ponekad se pitam dal odredene individue na forumu namjerno postaju ragebait postove samo da normalni korisnici nemogu kao odrasle osobe raspravljati o necemu. A mozda je i neka sado-mazo spika...necu osudivat. Gospodo...nije bit Windows vs Linux vs *BSD vs MacOS sa tehnicke strane vec boljeg Windows OS-a za korisnike. Bez konkurencije do toga nece doci. Piratluk samo pogorsava situaciju. Tocka. P.S.- komentar na moj prethodni post: postoje ostale manje poznate i one poznatije alternative osim Linux baziranih OS-eva na trzistu osobnih racunala. Bit je svega da je Microsoft postao toliko velik da sam diktira globalne standarde i korisnicko iskustvo. E sad - da u teoriji barem izbacimo piratluk Microsoft bi MOZDA imao manje trziste pa bi se morao pridrzavati univerzalnih formata i pravila. MOZDA. I MOZDA bismo onda imali kvalitetniji Windows OS jer bi se vise love slijevalo kroz licence pa nebi bilo potrebe za silnim telemetrijama i AI sranjima? MOZDA. A mozda jednog dana i na vrbi rodi grozde, ko ce ga znat. I jos jedan mali podsjetnik kako je sve pocelo davne 1976: Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Premium
|
Jedno je pričati o zlom Microsoftu a drugo o korisnicima koji su glupi i lijeni. S obzirom da su korisnici glupi i lijeni i da to nikome nije zasmetalo pitam zašto bi se ja trebao brinuti jer koriste moje podatke. Potpuno sam svjestan da ih koriste i ne smeta mi. Smatram to robnom razmjenom, njima moji podaci koje prodaju reklamnim agencijama a meni njihov besplatni proizvod. Ali ako se moram brinuti želio bi znati zašto? |
|
|
|
|
|
#2830 |
|
McG
|
Kak misliš besplatan, pa ti si njihov krajnji proizvod, ali umjesto da ti plate to kaj im serviraš podatke na pladnju, ti si sretan, jer imaš "besplatni" krekirani Windows 11.
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kao što rekoh, nemam problem kaj sam ja njihov krajnji proizvod, svjestan sam toga i ne smeta mi. Štoviše prezadovoljan sam, windowsi nikada nisu bili bolji iz mog iskustva. |
|
|
|
|
|
|
#2832 |
|
McG
|
Jasno je meni Mladene na koji način sve to funkcionira, ali namjerno sročim svoje postove na taj način, jer dokle god za svoje podatke na mjesečnoj bazi ne dobivaš nofce od Microsofta, nema tu previše superlativa. Ni ja nemam problema s Windows ili Linux OS-om, jer mi sve radi kak spada i općenito sam podesil sve kak mi paše, ali to ne znači da nema ciganluka i pederluka s obje strane, te da krajnjim korisnicima teče med i mlijeko.
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ne dobivam novce od microsofta ali dobivam protuuslugu koju intenzivno koristim svakodnevno bez plaćanja. Usluga za uslugu. |
|
|
|
|
|
|
#2834 |
|
McG
|
Ej, ako ovak nastaviš, utopil budem temu lakim notama teških metala i popratnim supermodelima razno-raznih modnih revija, a onda ti ni Google ni Microsoft ne pomognu u filtriranju sadržaja. Dobro Mladene, zar do toga mora doći? Mislim da ne mora, jer u tom slučaju, bolje da instaliraš Linux. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2836 |
|
McG
|
Plitak potok, a voda duboka, ali materijala za raspravu uvijek ima. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Premium
|
Onda se vratimo na temu. Na koju Linux distru da pređem, igram između ostalog online igre i imam razne periferije, želim da je sve podržano kako treba i da nemam pad performansi. Evo želim i ja biti dio naprednog svijeta i da im zaparim i blokam svoje vrijedne privatne podatke. Nek se bogate na drugim naivcima, koji ni ne znaju da su krajnji proizvod te su kao što je rečeno na prethodnoj stranici, glupi i lijeni (nisu moje riječi). Želim omogućiti bolju budućnost mojim unucima, da nisu marionete poput njihovog dede. Želim biti primjer ![]() |
|
|
|
|
|
#2838 |
|
McG
|
Prošli smo sve to neki dan na Steam Machine temi i možeš bez problema isprobati sve te distribucije, ali znaš da kernel-level anti-cheat multiplayer naslovi ne rade.
|
|
|
|
|
#2839 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Mladene brkas malo neke stvari. Dakle... 1. Vecina svih nas (ukljucujuci i mene) je davnih dana prihvatila Google i skupljanje podataka bas iz razloga koje opisujes. Dobivas dobar proizvod - placas telemetrijom - ali ti podaci se cuvaju na sigurnom kod Google-a i sluze boljem serviranju reklama od kojih je Google okretao lovu. E sad fast forward > Youtube ili placas ili te tolko zatrpaju reklamama da ti se riga. I dalje skupljaju telemetriju gdje god si prijavljen ili ne preko raznoraznih metoda. A ponekad ti podaci procure. A kad ne Google ih sam prodaje. Koliko su ti podaci kod drugih davatelja usluga sigurni u vrijeme kad vecina firmi gleda srezat troskove i moras se namuciti dobiti ljudsku osobu u supportu? Tesko. Koliko njih NE BRISE tvoje podatke iako otkazes / izbrises racun? Ne svi. I zato dolazimo do slijedece tocke: 2. Windows nikada nije bio besplatan za krajnje korisnike osim ako si kupio racunalo sa predinstaliranom OEM licencom (ovo je inace najcesce najpovoljnija opcija) ili si bio kao ja Microsoft Insider (alpha tester). Brkati Trial period (Vista inace je imala Trial period od 1 sat, nakon toga nisi mogao koristiti vise OS..cisto fyi sto je moguce sa buducim verzijama Windowsa ako MS stisne remen) i piratske verzije sa punokrvnim , neogranicenim i legalno placenim softwerom je u najmanju ruku neozbiljno. Dakle rezime: Softwer koji placas novcano i skuplja telemetriju iako kazes ne - los softwer. Softwer koji ne placas novcano i skuplja telemetriju da bi se financirao - ovisi o prihvacanju samog korisnika (i sto se skuplja i gdje zavrsi). Nitko ti ne kaze da predes na Linux ili nekaj drugo. Samo budi otvoreniji u nacinu razmisljanja i misli dugorocno - kao sto kazes mozda nije za tebe ali za unuke. |
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Reklame nerviraju ali i dalje to smatram fer uslugom. Kaj se događa sa podacima kad izbrišeš račun nemam pojma. Isto tak ne znam kaj se dogodi kad prodam nekome komp koji sma koristio i "izbrisao" podatke. Da me to brine bušio bi hardver bušilicom. 2. ak ne brine microsft gdje sam i kako kupio ključ ne brine ni mene, ako sam kupio nelegalno nek blokiraju, koristi ću tada neaktivirane, isti drek Ja sam otvoren za razmišljanja ali isto se nadam da su i drugi otvoreni za moja. |
|
|
|
|
|
|
#2841 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Bili smo mi otvoreni za tvoja razmišljanja onomad dok su nam glave čvrsto bile uglavljene u vlastitom dupetu. Ja sam davno prihvatio da dio ljudi neće nikada prihvatiti očite stvari. I to je OK. Ja nemam namjeru ići psihijatru zbog ljudi koji bi trebali poći a ne žele ![]()
|
|
|
#2842 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Linux nema Microsoft Recall, ako nesto zaboravis sve je tamo. ![]() Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#2846 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Ajdda priupitam. Pošto MS forsira online acc i sve se sprema kod njih na server. Koliko mi onda prostora daju ako si zatrpam desktop s recimo 500 GB?Ž Mislim mogu naštorgati toga u Documents pa kak se budu oni snalazili sa svime time? Kaj mi onda više ne budu dali da spremim podatke ili kaj?
|
|
|
#2848 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Citiraj:
Ne znam da li zelis da koristis OneDrive ili mislis da si primoran? Meni i dalje ne snima nista. Pise "Sign in" i ako koristim acc. Na poslu ni jedan PC ne koristi acc.
|
|
|
|
#2849 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
|
|
#2850 |
|
mag.math.
Datum registracije: Dec 2021
|
@tomek@vz, @TheExiled i ostali: čitam i ne vjerujem da ste se opet uspjeli uhvatiti u mrežu tupavog trolla koji je više puta ponovio da je totalna tehnička neznalica i da ga uopće ne smeta što vas i nas smeta kod operativnog sustava Windows 11 i Microsoft-ovih eskapada koje su u isti implementirane. Zašto se opet nasjeli i trošili životnu energiju na osobu koja sama kaže da je troll? Ako je čovjek odlučio sam skinuti hlaće i donje rublje, napuniti anus nekim lubrikantom i pustiti da mu sazad uđe Microsoft, i što je još nabolje, on to voli i želi i uživa, zašto ga vi opet idete uvjeravati u suprotno. Čovjek je proizvod i nema s time problema je puši i guta sve servirano, kako je rekao kolega @mkey ide linijom manjeg otpora bez sekiranja. Ovako samo vi ispadate smiješni a on vam se smije. Pustite ga da i dalje guta sve to pa makar na uši i nos curilo van. Niste mi jasni da nakon svega vi sa njim i dalje imate bilo kakve rasprave i pokušaje da ga uvjerite u nešto. Čovjeku je danas očito bilo dosadno i opet vas je nasadio. Živio Windows 11, najstabilniji i najbolji operativni sustav, blagoslovljeno od @MladenXY. Živjeli i Bog vas blagoslavio. |
|
|
|
![]() |
|
|