Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.11.2025., 19:54   #2821
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mene npr. nije briga što koriste moje podatke i bogate se, sve dok ja koristim njih jednako besplatno i uživam 24/7 ne radeći ništa ili nešto
Ak mi netko može rastumačiti zašto bi se ja trebao brinuti budem promijenio mišljenje i prešao na linux, časna pionirska.
Nemaš brige, samo im sve daj, IBAN, CVV i PIN, a kad svoje privatne razgovore pročitaš ovdje na forumu kao dio nekog eJaJ upita i odgovora, to je to, otključan ti je zadnji nivo.

Mislim, pa stvarno nema ništa loše u tome, a i super je kad iz vedra neba padne neka akcija za kosilicu na temelju tih podataka, jer ko bi rekel čuda se događaju.

Linuxa se kloni, jer to je čisto zlo, a i ne rade igre na tome, tak da taj OS nema apsolutno nikakvog smisla, koristi se samo za servere, a to nitko ne treba.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 20:05   #2822
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mene npr. nije briga što koriste moje podatke i bogate se, sve dok ja koristim njih jednako besplatno i uživam 24/7 ne radeći ništa ili nešto
Ak mi netko može rastumačiti zašto bi se ja trebao brinuti budem promijenio mišljenje i prešao na linux, časna pionirska.
Ja sam podkapacitiran i ne da mi se slagat odgovor na ovakva pitanja pa sam feedao tvoj post AI-u (nadam se da ti ne smeta?) i ovo kaže:

Citiraj:
Brate, to ‘nije me briga što koriste moje podatke, sve dok ja koristim njih besplatno’ je ista logika kao kad su nam prodavali priču:
‘uđite u EU i moći ćete kupovat s Amazona kao da je doma – bez carine i PDV-a’.
Zvuči super… dok ne skužiš da si zauzvrat predao gomilu kontrole, pa se pravila promijene kad njima paše, a ti se samo možeš pravit da ti je svejedno.

Ovo s privatnošću funkcionira identično.
Danas ti serviraju ‘besplatno’, a sutra ti kroz ta ista vrata uvedu:
– agresivni nadzor
– AI profiliranje
– lock-in na njihove servise
– ograničenja koja prije nisu ni postojala

I sve to polako, na žličicu, da se masa navikne i ne reagira. To se zove kondicioniranje — lagano stezanje obruča dok ljudi i dalje govore ‘ma meni to ne smeta’.
A upravo ta ravnodušnost je razlog zašto se može dogoditi i zašto već jesmo gdje jesmo.

Ovo sve nije filozofiranje nego najnormalniji put u nadzor bez kontrole.
Totalitarizam danas ne počinje diktatorom, nego generacijom korisnika koji kažu:
‘Nije me briga, ništa ne skrivam.’
I tako korporacije i kasnije država dobiju zeleno svjetlo za sve što požele.

Na kraju — to što ti misliš da dobivaš nešto besplatno je samo privremeni mamac.
Ništa nije besplatno; samo još nisi shvatio čime plaćaš.
A kad skužiš, bit će kasno za promijenit pravila.

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Linuxa se kloni, jer to je čisto zlo, a i ne rade igre na tome, tak da taj OS nema apsolutno nikakvog smisla, koristi se samo za servere, a to nitko ne treba.
Stvarno očekuješ od masa da prolaze kroz ovo?

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 16.11.2025. u 20:11.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 20:15   #2823
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

To je taman Linux atmosfera, još samo fali prikladni glazbeni broj.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
Staro 16.11.2025., 20:21   #2824
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

OK prelazim na LINUX uvjerili ste me, sad sam spašen

Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 20:28   #2825
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Mladene, nisam vjernik, ali ako Boga znaš, nemoj prelaziti na Linux, nije to mainstream OS.
Staro 16.11.2025., 20:28   #2826
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
To je taman Linux atmosfera, još samo fali prikladni glazbeni broj.
Kolega, moram vas pohvalit, vi ste jedan od rijetkih koji čisti svoje linkove od trackinga 😉
Staro 16.11.2025., 20:36   #2827
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Ma prelazim obavezno, sad me strah kontrole. Gora je od kontrolora u ZET tramvaju.
Jer "oni" nas kontroliraju, prate nas.

edit; ali eto mi to ni ne znamo, jer smo naivni mali korisnici i savinuli smo kičmu pred sustavom...nismo revlucionari. Sad i ja želim biti mali revolucionar i prelazim na Linux!
Živjela revolucija
Staro 16.11.2025., 20:46   #2828
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
I eto ga na...ocekivano. A jebaj ga neki ne kuze, neki skuze kad je kasno a neki ni onda. Ponekad se pitam dal odredene individue na forumu namjerno postaju ragebait postove samo da normalni korisnici nemogu kao odrasle osobe raspravljati o necemu. A mozda je i neka sado-mazo spika...necu osudivat. Gospodo...nije bit Windows vs Linux vs *BSD vs MacOS sa tehnicke strane vec boljeg Windows OS-a za korisnike. Bez konkurencije do toga nece doci. Piratluk samo pogorsava situaciju. Tocka.

P.S.- komentar na moj prethodni post: postoje ostale manje poznate i one poznatije alternative osim Linux baziranih OS-eva na trzistu osobnih racunala. Bit je svega da je Microsoft postao toliko velik da sam diktira globalne standarde i korisnicko iskustvo. E sad - da u teoriji barem izbacimo piratluk Microsoft bi MOZDA imao manje trziste pa bi se morao pridrzavati univerzalnih formata i pravila. MOZDA. I MOZDA bismo onda imali kvalitetniji Windows OS jer bi se vise love slijevalo kroz licence pa nebi bilo potrebe za silnim telemetrijama i AI sranjima? MOZDA. A mozda jednog dana i na vrbi rodi grozde, ko ce ga znat.

I jos jedan mali podsjetnik kako je sve pocelo davne 1976:

Citiraj:

"An Open Letter to Hobbyists" is a 1976 open letter written by Bill Gates, the co-founder of Microsoft, to early personal computer hobbyists, in which Gates expresses dismay at the widespread duplication of software taking place in the hobbyist community, particularly with regard to his company's software.
In the letter, Gates expressed frustration with most computer hobbyists who were using his company's Altair BASIC software without having paid for it. He asserted that such widespread use of his software in effect discouraged developers from investing time and money in creating high-quality software. He cited the unfairness of gaining the benefits of software authors' time, effort, and capital without paying them as a rationale for refusing to publish the source code for his company's flagship product, thereby making it unavailable to lower-income hobbyists who could have borrowed such program blueprints from their local library and entered the program into their hobby computer by data entry.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 20:52   #2829
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Jedno je pričati o zlom Microsoftu a drugo o korisnicima koji su glupi i lijeni.

S obzirom da su korisnici glupi i lijeni i da to nikome nije zasmetalo pitam zašto bi se ja trebao brinuti jer koriste moje podatke. Potpuno sam svjestan da ih koriste i ne smeta mi. Smatram to robnom razmjenom, njima moji podaci koje prodaju reklamnim agencijama a meni njihov besplatni proizvod.
Ali ako se moram brinuti želio bi znati zašto?
Staro 16.11.2025., 20:55   #2830
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Kak misliš besplatan, pa ti si njihov krajnji proizvod, ali umjesto da ti plate to kaj im serviraš podatke na pladnju, ti si sretan, jer imaš "besplatni" krekirani Windows 11.
Staro 16.11.2025., 21:00   #2831
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Kak misliš besplatan, pa ti si njihov krajnji proizvod, ali umjesto da ti plate to kaj im serviraš podatke na pladnju, ti si sretan, jer imaš "besplatni" krekirani Windows 11.
Možeš ga koristi besplatno, bez aktivacije. Ja osobno ne koristim krekirane windowse nego super jeftino kupljen ključ koji Microsoft uredno i legalno priznaje, registriran sam tamo pod svojim punim i istinitim podacima.

Kao što rekoh, nemam problem kaj sam ja njihov krajnji proizvod, svjestan sam toga i ne smeta mi. Štoviše prezadovoljan sam, windowsi nikada nisu bili bolji iz mog iskustva.
Staro 16.11.2025., 21:03   #2832
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Jasno je meni Mladene na koji način sve to funkcionira, ali namjerno sročim svoje postove na taj način, jer dokle god za svoje podatke na mjesečnoj bazi ne dobivaš nofce od Microsofta, nema tu previše superlativa. Ni ja nemam problema s Windows ili Linux OS-om, jer mi sve radi kak spada i općenito sam podesil sve kak mi paše, ali to ne znači da nema ciganluka i pederluka s obje strane, te da krajnjim korisnicima teče med i mlijeko.
Staro 16.11.2025., 21:05   #2833
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Jasno je meni Mladene na koji način sve to funkcionira, ali namjerno sročim svoje postove na taj način, jer dokle god za svoje podatke ne dobiš nofce od Microsofta, nema tu previše superlativa.
Ne dobivan novce ni od google ali rado ću volontirati i na google maps poslati ako se dogodila neka izmjena za općedruštveno dobro, iako je to bogata korporacija.
Ne dobivam novce od microsofta ali dobivam protuuslugu koju intenzivno koristim svakodnevno bez plaćanja.

Usluga za uslugu.
Staro 16.11.2025., 21:07   #2834
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Ej, ako ovak nastaviš, utopil budem temu lakim notama teških metala i popratnim supermodelima razno-raznih modnih revija, a onda ti ni Google ni Microsoft ne pomognu u filtriranju sadržaja. Dobro Mladene, zar do toga mora doći? Mislim da ne mora, jer u tom slučaju, bolje da instaliraš Linux.
Staro 16.11.2025., 21:09   #2835
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Tema je utopljena odavno.
Staro 16.11.2025., 21:10   #2836
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Plitak potok, a voda duboka, ali materijala za raspravu uvijek ima.
Staro 16.11.2025., 21:23   #2837
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Onda se vratimo na temu. Na koju Linux distru da pređem, igram između ostalog online igre i imam razne periferije, želim da je sve podržano kako treba i da nemam pad performansi.
Evo želim i ja biti dio naprednog svijeta i da im zaparim i blokam svoje vrijedne privatne podatke. Nek se bogate na drugim naivcima, koji ni ne znaju da su krajnji proizvod te su kao što je rečeno na prethodnoj stranici, glupi i lijeni (nisu moje riječi).
Želim omogućiti bolju budućnost mojim unucima, da nisu marionete poput njihovog dede. Želim biti primjer
Staro 16.11.2025., 21:31   #2838
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Prošli smo sve to neki dan na Steam Machine temi i možeš bez problema isprobati sve te distribucije, ali znaš da kernel-level anti-cheat multiplayer naslovi ne rade.
Staro 16.11.2025., 21:35   #2839
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Mladene brkas malo neke stvari. Dakle...

1. Vecina svih nas (ukljucujuci i mene) je davnih dana prihvatila Google i skupljanje podataka bas iz razloga koje opisujes. Dobivas dobar proizvod - placas telemetrijom - ali ti podaci se cuvaju na sigurnom kod Google-a i sluze boljem serviranju reklama od kojih je Google okretao lovu. E sad fast forward > Youtube ili placas ili te tolko zatrpaju reklamama da ti se riga. I dalje skupljaju telemetriju gdje god si prijavljen ili ne preko raznoraznih metoda. A ponekad ti podaci procure. A kad ne Google ih sam prodaje. Koliko su ti podaci kod drugih davatelja usluga sigurni u vrijeme kad vecina firmi gleda srezat troskove i moras se namuciti dobiti ljudsku osobu u supportu? Tesko. Koliko njih NE BRISE tvoje podatke iako otkazes / izbrises racun? Ne svi. I zato dolazimo do slijedece tocke:
2. Windows nikada nije bio besplatan za krajnje korisnike osim ako si kupio racunalo sa predinstaliranom OEM licencom (ovo je inace najcesce najpovoljnija opcija) ili si bio kao ja Microsoft Insider (alpha tester). Brkati Trial period (Vista inace je imala Trial period od 1 sat, nakon toga nisi mogao koristiti vise OS..cisto fyi sto je moguce sa buducim verzijama Windowsa ako MS stisne remen) i piratske verzije sa punokrvnim , neogranicenim i legalno placenim softwerom je u najmanju ruku neozbiljno.

Dakle rezime: Softwer koji placas novcano i skuplja telemetriju iako kazes ne - los softwer. Softwer koji ne placas novcano i skuplja telemetriju da bi se financirao - ovisi o prihvacanju samog korisnika (i sto se skuplja i gdje zavrsi). Nitko ti ne kaze da predes na Linux ili nekaj drugo. Samo budi otvoreniji u nacinu razmisljanja i misli dugorocno - kao sto kazes mozda nije za tebe ali za unuke.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 21:47   #2840
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Mladene brkas malo neke stvari. Dakle...

1. Vecina svih nas (ukljucujuci i mene) je davnih dana prihvatila Google i skupljanje podataka bas iz razloga koje opisujes. Dobivas dobar proizvod - placas telemetrijom - ali ti podaci se cuvaju na sigurnom kod Google-a i sluze boljem serviranju reklama od kojih je Google okretao lovu. E sad fast forward > Youtube ili placas ili te tolko zatrpaju reklamama da ti se riga. I dalje skupljaju telemetriju gdje god si prijavljen ili ne preko raznoraznih metoda. A ponekad ti podaci procure. A kad ne Google ih sam prodaje. Koliko su ti podaci kod drugih davatelja usluga sigurni u vrijeme kad vecina firmi gleda srezat troskove i moras se namuciti dobiti ljudsku osobu u supportu? Tesko. Koliko njih NE BRISE tvoje podatke iako otkazes / izbrises racun? Ne svi. I zato dolazimo do slijedece tocke:
2. Windows nikada nije bio besplatan za krajnje korisnike osim ako si kupio racunalo sa predinstaliranom OEM licencom (ovo je inace najcesce najpovoljnija opcija) ili si bio kao ja Microsoft Insider (alpha tester). Brkati Trial period (Vista inace je imala Trial period od 1 sat, nakon toga nisi mogao koristiti vise OS..cisto fyi sto je moguce sa buducim verzijama Windowsa ako MS stisne remen) i piratske verzije sa punokrvnim , neogranicenim i legalno placenim softwerom je u najmanju ruku neozbiljno.

Dakle rezime: Softwer koji placas novcano i skuplja telemetriju iako kazes ne - los softwer. Softwer koji ne placas novcano i skuplja telemetriju da bi se financirao - ovisi o prihvacanju samog korisnika (i sto se skuplja i gdje zavrsi). Nitko ti ne kaze da predes na Linux ili nekaj drugo. Samo budi otvoreniji u nacinu razmisljanja i misli dugorocno - kao sto kazes mozda nije za tebe ali za unuke.
1. jubito ne plaćam niti sam plaćao niti ću plaćati. Nemam reklama i gledam ga uredno uz AdGuard. Da ne postoji efikasni blocker i dalje ih ne bi plaćao i gledao sa relamama.
Reklame nerviraju ali i dalje to smatram fer uslugom. Kaj se događa sa podacima kad izbrišeš račun nemam pojma. Isto tak ne znam kaj se dogodi kad prodam nekome komp koji sma koristio i "izbrisao" podatke. Da me to brine bušio bi hardver bušilicom.

2. ak ne brine microsft gdje sam i kako kupio ključ ne brine ni mene, ako sam kupio nelegalno nek blokiraju, koristi ću tada neaktivirane, isti drek

Ja sam otvoren za razmišljanja ali isto se nadam da su i drugi otvoreni za moja.
Staro 16.11.2025., 21:54   #2841
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Bili smo mi otvoreni za tvoja razmišljanja onomad dok su nam glave čvrsto bile uglavljene u vlastitom dupetu. Ja sam davno prihvatio da dio ljudi neće nikada prihvatiti očite stvari. I to je OK. Ja nemam namjeru ići psihijatru zbog ljudi koji bi trebali poći a ne žele
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 22:00   #2842
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Bili smo mi otvoreni za tvoja razmišljanja onomad dok su nam glave čvrsto bile uglavljene u vlastitom dupetu. Ja sam davno prihvatio da dio ljudi neće nikada prihvatiti očite stvari. I to je OK. Ja nemam namjeru ići psihijatru zbog ljudi koji bi trebali poći a ne žele
Kolega ja prelazim na Linux. Ova psihijatrijska grupna terapija savršeno djeluje.
Staro 16.11.2025., 22:15   #2843
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ne daj se Mladene

Staro 16.11.2025., 22:35   #2844
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ma nema potrebe da prelaziš na linux, ti si zadovoljan s time što imaš i samo peglaj dalje. Sam kažeš da te nije briga, klizi linijom manjeg otpora dok ide.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 22:37   #2845
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Linux nema Microsoft Recall, ako nesto zaboravis sve je tamo.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 16.11.2025., 23:08   #2846
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Ajdda priupitam. Pošto MS forsira online acc i sve se sprema kod njih na server. Koliko mi onda prostora daju ako si zatrpam desktop s recimo 500 GB?Ž

Mislim mogu naštorgati toga u Documents pa kak se budu oni snalazili sa svime time?

Kaj mi onda više ne budu dali da spremim podatke ili kaj?
Staro 16.11.2025., 23:12   #2847
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ne daj se Mladene

Ha ha dobra
Staro 16.11.2025., 23:49   #2848
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Citiraj:
Autor spiderhr Pregled postova
Ajdda priupitam. Pošto MS forsira online acc i sve se sprema kod njih na server. Koliko mi onda prostora daju ako si zatrpam desktop s recimo 500 GB?Ž

Mislim mogu naštorgati toga u Documents pa kak se budu oni snalazili sa svime time?

Kaj mi onda više ne budu dali da spremim podatke ili kaj?

Ne znam da li zelis da koristis OneDrive ili mislis da si primoran? Meni i dalje ne snima nista. Pise "Sign in" i ako koristim acc. Na poslu ni jedan PC ne koristi acc.
Staro 17.11.2025., 00:12   #2849
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Ne znam da li zelis da koristis OneDrive ili mislis da si primoran? Meni i dalje ne snima nista. Pise "Sign in" i ako koristim acc. Na poslu ni jedan PC ne koristi acc.
Koristim Linux ali me čisto zanima ako bude samo online acc kako onda s time...
Staro 17.11.2025., 00:33   #2850
Taproot7
mag.math.
Moj komp

Taproot7's Avatar

Datum registracije: Dec 2021
@tomek@vz, @TheExiled i ostali: čitam i ne vjerujem da ste se opet uspjeli uhvatiti u mrežu tupavog trolla koji je više puta ponovio da je totalna tehnička neznalica i da ga uopće ne smeta što vas i nas smeta kod operativnog sustava Windows 11 i Microsoft-ovih eskapada koje su u isti implementirane. Zašto se opet nasjeli i trošili životnu energiju na osobu koja sama kaže da je troll? Ako je čovjek odlučio sam skinuti hlaće i donje rublje, napuniti anus nekim lubrikantom i pustiti da mu sazad uđe Microsoft, i što je još nabolje, on to voli i želi i uživa, zašto ga vi opet idete uvjeravati u suprotno. Čovjek je proizvod i nema s time problema je puši i guta sve servirano, kako je rekao kolega @mkey ide linijom manjeg otpora bez sekiranja. Ovako samo vi ispadate smiješni a on vam se smije. Pustite ga da i dalje guta sve to pa makar na uši i nos curilo van. Niste mi jasni da nakon svega vi sa njim i dalje imate bilo kakve rasprave i pokušaje da ga uvjerite u nešto. Čovjeku je danas očito bilo dosadno i opet vas je nasadio. Živio Windows 11, najstabilniji i najbolji operativni sustav, blagoslovljeno od @MladenXY. Živjeli i Bog vas blagoslavio.
Taproot7 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na