|
|||||||||||
|
|
#84752 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@zgmmax Svojevremeno sam razmišlajo o nabavi PHEV-a. Napravio sam si kalkulaciju cijena mild-hibrida i full hibrida. Isti auto, ista oprema. Razlika u cijeni je bila u korist milda okruglo 2k. U kalkulaciju sam si uzeo najmanju službenu potrošnju za gradsku vožnju oba modela iz njihovog kataloga i cijenu goriva. Ispalo je da bih tih 2k uštedio na gorivu na nekih 40k km vožnje. Obzirom da ja vozim jako malo (5-6k km godišnje) i da ga nemam gdje puniti, PHEV je izletio iz kombinacje za kupnju.
|
|
|
#84753 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Mild hybrid nije hybrid https://www.motor1.com/news/774878/t...really-hybrids
|
|
|
#84754 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da nije jer mu elektromotori ne služe za vožnju. Enivej, u kalkulaciji to ne mijenja stvar - i PHEV i MHEV troše benzu.
|
|
|
#84755 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Imao si prastaru škodu i uzeo si nešto noviju insigniju pa jasno da je bolja. U ostalom ta škoda koju si uzeo je bila raspala već tada. Da s uzeo nešto pošteno ne bi imao takvo mišljenje. Da sada sjedneš u octaviju 4,5 rekao bi da je opel sranje što ie je. Jer to je OPEL! ![]() Jelda. Kad sam išao na more molio sam se da se ne raspadne na 150. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 07.11.2025. u 12:44. |
|
|
|
|
|
#84756 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
A ako ti slučajno ode baterija nemreš pomaknut auto sa mjesta i cijene popravka su u nebesima. I to kaj kažeš, ekipa nit ne razmišlja kolko treba voziti da bi otplatila razliku u cijeni. Sam kaj je najgore da danas imaš ogranićenu ponudu čistih benzinaca. |
|
|
|
|
|
|
#84757 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Moram stat u obranu Octavie i složit se s Hammom. Moja je 2020g i ima 1.5TSI 150 KS. Ja sam prije vozio uglavnom male aute (s familijom unutra) i Škodilak mi je za moje potrebe top. Taj motor je dobar, okrenut ću 25k km u godinu dana, sad ima 68k km na satu. Mislim je još bar 5 godina imat. Stari auto više neće u moju kuću. A bome niti ovaj s baterijom. Da sad kupujem, uzeo bi Cupru Leona sa istim tim motorom. Ne treba mi veći auto. Ne vozim više ni djecu ni pesa ni mačke. Draga i ja i dva kofera i bok. |
|
|
|
|
|
#84759 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
|
#84760 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Neka entry level 1.6 čađara i nekakva premium oprema, stvarno nije isti auto. Tak da ga mogu shvatiti da mu je nekakva Insignia bolja od Octavie, ali sve ovisi što je i kakvo vozio. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84761 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Da kupujem auto na leasing, pa cu ga nakon 4 godine vratiti uzeo bi vjerovatno neki PHEV. Zivim u kuci i punjenje mi nije problem, a te 4 godine je pod garancijom, pa mi se fucka hoce li nesto od te skalamerije riknuti ili ne. Ali kako auto ne kupujem na leasing i mislim ga zadrzati duzi niz godina onda za sada iskljucivo cisti ICE.
|
|
|
#84762 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Meni "obična" insignia nema veze s vezom s ovom mojom, ali veze... Osobno mi je moja opremljena insignia bolji touch and feel od L&K superba u kojem sam se vozio (slična šema ali ipak dajem prednost insigniji).
|
|
|
|
#84763 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Jutarnji je uredno u naslovu naveo Mini i u članku naveo Mini Cooper. Bmw je vlasnik Minia. https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna...-apos-15640096 |
|
|
|
|
|
|
#84765 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Problem je što metak u čelo podrazumijeva pripremu, namjeru, nabavu oružja i veću dosuđenu kaznu, a recimo da ga pijan 'slučajno' pregaziš to podrazumijeva manju kaznu. Al da, razumijem te u potpunosti. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#84766 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Da ne velim kak mi se roleta spusti na to zadnji pogon, zadnje lampe, zadnje gume. Kak misliš zadnje gume, kaj više ne misliš kupovat gume ili? Ali kužim da su alergični na BMW. Neki dan se vozim iz Vž za Zg i lik u E60 530d, KR table, auto složen valjda iz tri različita, straga čadžav da ti 5 litara dimera nije dosta za oprat ga. Ali lik prži 150 kroz tunel di je ograničenje 80. No meni u zadnje vrijeme sve više tlak digne ekipa koja radi pizdarije u Škodama i Golfovima. A vidim ni Dacije nisu izuzetak, pogotovo dostave. Danas vozim Jadranskom prema Arena Parku, autoškola u lijevoj traci ide lagano 80 i tip u Dusteru iza njega krene blicat Reko pa jesi ti realan ![]() E89 je ozbiljno podcijenjen.
|
|
|
|
#84767 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Moj mail HAKu: Dobro jutro, S dužnim poštovanjem, vaši radnici su nesposobni. Auto još uvijek vibrira čim pređe 100 km/h. Zar je toliki problem SKINUTI gumu sa felge, pronaći najlakši dio felge (označen je fakin žutom točkom) i spojiti ga sa najtežim dijelom gume prilikom stavljanje gume na felgu i napraviti dodatno balansiranje? Da ja dođem jebena 3 puta i napravi se što? Skine kotač, stavi na stroj i vrati nazad? Znači sramota, ljudi! Još naravno, rekoh, ma nisu sjebali 3 puta, sigurno nešto drugo vibrira kod auta, pa iša do mehaničara, koji naravno kaže da je sa autom sve ok, da je to baš vibracija guma. Stvarno vam svaka čast.
|
|
|
#84768 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Znaš kaj ću ti reć, za to kupiti moraš imati opaku želju za instaliranjem crne rupe u novčanik. Skoro sam ga kupio, možda se i sjećaš pitanja i rasprave. Već smo se odlučili na N52 motor. Nisam našao nijedan koji je uredno održavan, a zbog toga što ima par idiotskih rješenja, u 99% slučajeva ćeš kupiti komad hrđe s toliko potencijalnih problema sa strujom da ti treba jako puno kose da imaš što čupati ![]() Jako lijep auto, ali i jako velik problem za nekog tko ga ne želi raskapati svakih par mjeseci. Nažalost, ljudi to kupe da se nauživaju kroz sezonu i utope čim zahladi bez da su centa uložili.
|
|
|
#84769 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
|
|
|
|
|
|
#84770 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Nedavno je EV Clinic objavio, passat b8 plug in hibrid, baterija 10.000 € + vjerojatno ruke, problem je što se te manje baterije ne daju reparirat. Jako je riskatno kupiti takav auto. Na njuškalu se već sigurno godinu dana prodaje Octavija IV plug in hibrid za 25.000 €, 2022, 46.500 km. Početna cijena bila je 28.000 € kad sam prvi puta vidio oglas, pa je spuštena na sadašnjih 25.000 €. Ako bi uzimao plug in hibrid ništa osim Toyote ili Lexusa ne dolazi u obzir |
|
|
|
|
|
|
#84772 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Opel je gospodski auto naspram Češke hračke ili ti Lubeničara. I po opremi i po kvaliteti izrade. To je još GM/švabo. I nemojte stavljat u usporedbu Octaviju 2020 jer to je već bila IV, nego III facelift koja se radila do 2019.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 07.11.2025. u 20:53. |
|
|
|
|
|
|
#84774 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Onda je to jbm3 facelift češki krumpirVagen za u polje ić, a ne fina kola poput Insignije. A dok sam ja vozio octaviu u full opremi sa xenom svjetlima, grijanim sjedalima, climatronicom i drugim đinđama za koje nisi ni čuo ti si vozio tatinog truljavog kadeta i dva falična francuza. Eventualno je ženin istočni lubeničar možda bolji. Ali ipak je to SUVag vozilo za medveda s posebnim potrebama ili ženu da se osjeČa moČno za volanom. 😂
|
|
|
#84775 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Skužil sam da su mi i zimske gume dot 21 i da su vjerojatno dale svoje, pa sam naručil Continentalke TS870P. Ćemo da vidimo, recenzije su dobre. Cca 148€ po gumi
|
|
|
#84777 |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
https://assets.dyler.com/uploads/pos...5/lancia-5.jpg https://d62-a.sdn.cz/d_62/c_img_gR_b...0,,1%7Cwebp,75 Evo 20 i kusur godina, meni kokpit i dalje top. |
|
|
|
|
|
#84778 |
|
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
do sada sam uvijek imao continentalke, ali ovaj put sam otisao na goodyear. bolji ukupni rezultat po ADACu..pa cemo vidjeti. do sada me continentalke nikad nisu iznevjerile. uvijek u top 3 kako tipka prilee. samo su moje 250eura - 20ke
|
|
|
#84779 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#84780 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Vozio sam OPELA astru F i znam da je OPEL SMEĆE! Jedino kaj je valjao je isuzuov 1.7 TD motor. Ha čuj žena je htjela to kaj je htjela. Nećemo o izborima žena. I tvoja i moja su mogle bolje birati u životu. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|