Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori
Uređivanje
Staro 30.10.2025., 10:26   #84571
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
pa da je i 20 min .. nek ima par komada baterija .. i u 60 min se svašta nalovi

zamisli da krenu sa avata 2 jurit po cestama ili ovi pro dronovi
dojuri ti do prozora, ptičica .. i ode

samo ti slika dođe, pa se ti vadi

neka neka, treba nekako ovima u prometu stat na rep, ja podržavam represiju, pošto sa edukacijom u balkanu nemožeš ništa postič

Ja se držim onoga da za svaki posao treba uzeti best buy tehniku koja štedi vrijeme ljudi, jer smo došli do toga da nema ljudi, i da je vrijeme ljudi najskuplja stavka (čak i ako su policajci).
Kupovina nekog mini drona koji vjerojatno ne može ni letjeti po jačem vjetru je čisto bacanje para.
Ako ti moraš svakih 30 minuta spuštati dron, stavljati novu bateriju,to je čisto bacanje vremena.

Znači ovo što su napravili mi je pandan tome da se za potrebe ureda koji mjesečno printa 100.000,00 stranica kupi laserski printer kojem toner traje 1500 stranica.
Bio je jeftin u nabavi, ali sporo printa, i troškovi eksplotacije su 20x veći od polu(profi) rješenja.

Ili kupi kvalitetnu opremu, ili nemoj uopće kupovat
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 10:30   #84572
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor dadoremix Pregled postova
pa da je i 20 min .. nek ima par komada baterija .. i u 60 min se svašta nalovi

zamisli da krenu sa avata 2 jurit po cestama ili ovi pro dronovi
dojuri ti do prozora, ptičica .. i ode

samo ti slika dođe, pa se ti vadi

neka neka, treba nekako ovima u prometu stat na rep, ja podržavam represiju, pošto sa edukacijom u balkanu nemožeš ništa postič
Koliko god sam i ja za ovu represiju, mislim da nis od ovih dronova dugorocno. Puno bolje rjesenje su kamere. Ja bih cijeli grad/zagorsku/A1/SVE stavio pod kamere. Time bi rijesili pojas/mobitele/brzinu. Podeseno da okida 15% iznad ogranicenja i da se automatski kuvertira i salje ekipi. Pa cak i ako Jozo stornira u sustavu, vidljivo je. Jedino alkohol je malo teze kamerama rijesavati, za to bi i dalje trebala ekipa na terenu biti. S tim da treba dati ovlasti polizei da na licu mjesta aute pljene. Bez ikakvih sudova i odbrojavanje do uspostavljanje reda moze poceti.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 10:37   #84573
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Bolje da su ovo nabavili umjesto dronova https://www.instagram.com/reel/DQY0j...N0bDI4OTVtZw==
Ovo vec imaju, vidia san uzivo par zaustavljanja, testiranja na valjcima i odnosenja romobila u policijskom vozilu.

Problem je sta na vecini ovih strojeva sa kombinacijom par tipki vratis speed limit u cas posla.
Staro 30.10.2025., 10:43   #84574
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Koliko god sam i ja za ovu represiju, mislim da nis od ovih dronova dugorocno. Puno bolje rjesenje su kamere. Ja bih cijeli grad/zagorsku/A1/SVE stavio pod kamere. Time bi rijesili pojas/mobitele/brzinu. Podeseno da okida 15% iznad ogranicenja i da se automatski kuvertira i salje ekipi. Pa cak i ako Jozo stornira u sustavu, vidljivo je. Jedino alkohol je malo teze kamerama rijesavati, za to bi i dalje trebala ekipa na terenu biti. S tim da treba dati ovlasti polizei da na licu mjesta aute pljene. Bez ikakvih sudova i odbrojavanje do uspostavljanje reda moze poceti.

Slažem se. Treba više policajaca na terenu jer kamere ne vide i ne čuju sve. Tehnika je ograničena po nekim stvarima.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 10:46   #84575
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kako sam rekao kamere nisu nista rijesile. Kad su se pojavile policija se ulijenila.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 30.10.2025., 10:49   #84576
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Ovo vec imaju, vidia san uzivo par zaustavljanja, testiranja na valjcima i odnosenja romobila u policijskom vozilu.

Problem je sta na vecini ovih strojeva sa kombinacijom par tipki vratis speed limit u cas posla.
ako je murija educirana onda zna koje su to kombinacije tipki
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 10:50   #84577
Colop
Premium

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Slažem se. Treba više policajaca na terenu jer kamere ne vide i ne čuju sve. Tehnika je ograničena po nekim stvarima.

Kako smo 2017. pisali, prebrojavajući policajce u Hrvatskoj došli smo do broja od 20.570 policijskih službenika, uz dodatnih 4830 civilnih zaposlenika MUP-a. MUP je tada imao proračun od nešto više od četiri milijarde kuna, od čega gotovo tri milijarde odlaze na plaće.

Taj broj (policajaca) je strašno rastao. Administracija je isto strašno rasla, neovlašteni dio sustava MUP-a je narastao. O čemu se radi? Tada je (1991.) bilo 5 policijskih uprava, sad ih je preko 20. Tada je u ministarstvu unutrašnjih poslova bilo zaposleno 50 ljudi, sad ih, s ravnateljstvom policije koje je osnovano kao zasebno tijelo, imate oko 3 i pol tisuće ljudi.

Fascinatna je brojka, da je 1991 bez informatizacije i baza podataka i čega već isti posao koji danas uz računala obavlja 3 i pol tisuće ljudi prije obavljalo 900 ljudi.
Staro 30.10.2025., 10:58   #84578
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Kako smo 2017. pisali, prebrojavajući policajce u Hrvatskoj došli smo do broja od 20.570 policijskih službenika, uz dodatnih 4830 civilnih zaposlenika MUP-a. MUP je tada imao proračun od nešto više od četiri milijarde kuna, od čega gotovo tri milijarde odlaze na plaće.

Taj broj (policajaca) je strašno rastao. Administracija je isto strašno rasla, neovlašteni dio sustava MUP-a je narastao. O čemu se radi? Tada je (1991.) bilo 5 policijskih uprava, sad ih je preko 20. Tada je u ministarstvu unutrašnjih poslova bilo zaposleno 50 ljudi, sad ih, s ravnateljstvom policije koje je osnovano kao zasebno tijelo, imate oko 3 i pol tisuće ljudi.

Fascinatna je brojka, da je 1991 bez informatizacije i baza podataka i čega već isti posao koji danas uz računala obavlja 3 i pol tisuće ljudi prije obavljalo 900 ljudi.
A koliko je tada bilo stanovnika, a koliko danas? Istina je da su svi otisli u ured i u administrativne poslove, nitko ne zeli biti na cesti.
Staro 30.10.2025., 11:00   #84579
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Siguran sam da bi se broj zaposlenih, pogotovo kancelarijskih miševa, komotno mogao srezati za 5k, a da sustav to ne bi ni osjetio. Ili neka dio tih ljudi iz kancelarija pošalju na teren.
Nemam ništa protiv toga ni da im se poveća plaća, ali onda tražim da im se i efikasnost poveća sukladno tome. A to je čista fantazija.

EDIT: nismo dugo o njemu, pa evo malo vijesti
Rimac do prosinca mora pokazati 60 prototipova
Staro 30.10.2025., 11:02   #84580
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Baš to - management overhead. Premalo se brine aktivno za red na cesti.
Staro 30.10.2025., 11:03   #84581
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
A koliko je tada bilo stanovnika, a koliko danas? Istina je da su svi otisli u ured i u administrativne poslove, nitko ne zeli biti na cesti.

Popis stanovništva u Hrvatskoj proveden je u ožujku 1991. godine, kao dio popisa stanovništva tadašnje SFR Jugoslavije. Hrvatska je tada imala 4.784.265 stanovnika, od čega je njih 2.597.205 živjelo u gradovima.

Prema Popisu 2021., Republika Hrvatska ima 3 871 833 stanovnika,
Staro 30.10.2025., 11:14   #84582
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Popis stanovništva u Hrvatskoj proveden je u ožujku 1991. godine, kao dio popisa stanovništva tadašnje SFR Jugoslavije. Hrvatska je tada imala 4.784.265 stanovnika, od čega je njih 2.597.205 živjelo u gradovima.

Da, ali tada si znao kaj te čeka ako napraviš sranje, danas se smiju policiji u facu. Zato je tada bio učinkovitiji manji broj policije po stanovniku.
Mladenxy je online   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 11:24   #84583
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Da, ali tada si znao kaj te čeka ako napraviš sranje, danas se smiju policiji u facu. Zato je tada bio učinkovitiji manji broj policije po stanovniku.

Ja nisam ni spominjao policajce koje su na cesti, u ophodnjama, ili štite čuvane zgrade/osobe.
Ja govorim o administraciji.
Broj stanovnika manji za skoro milijun, informatizacija, a broj službenika narastao za x4
Staro 30.10.2025., 11:48   #84584
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

U Toyoti su definitivno prolupali. Neke gadne droge su u điru tamo.
Prvo su predstavili koncept nove Corolle koja je nešto neviđeno do sada.
Onda su predstavili novu luksuznu marku Century i Coupe koji planiraju.
A kao šećer na kraju, Lexus je predstavio koncept novog LS-a kao monovolumen sa 6 kotača.
Staro 30.10.2025., 11:49   #84585
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:

Broj stanovnika nije toliko bitan nego broj auta na cesti koje treba nadzirat i obavljat hrpu upravnih postupaka oko njih.
Probaj iskopati koliko je registriranih auta bilo na cesti 1991., a koliko ih je danas.
Vjerovatno milijun više nego tada.

U samo jednoj godini broj auta u ZG-u se povećao za 20.000:
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...v/2723597.aspx
Staro 30.10.2025., 11:54   #84586
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Kad smo kod broja auta na cesti...koji k*** se to događa u Varaždinu, danas hoću laganini do grada neke stvari obaviti i nema parkinga ni za kruha. Garaža puna na obje razine, sve u okolici puno, POS naselje - puno...reko screw that odo doma i ošo biciklom riješit kaj sam imao. Je da sam zadnjih 6 godina više u Minhenu nego u VŽ al ne sjećam se da je i tad ni trećinu toliko auti ni prometa bilo, Varaždin odjednom djeluje užasno klaustrofobično i prenapučeno.
Staro 30.10.2025., 11:58   #84587
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Da, nikad nije bilo toliko taksista i dostavljaca, jednom nas je bilo 6 na semaforu od toga 5 taxija.
Staro 30.10.2025., 12:15   #84588
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Predblagdansko raspoloženje.
Plus neke ulice raskopane.
Staro 30.10.2025., 12:21   #84589
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ulice raskopane, ukinuto masu parkirnih mjesta, ukinute ulice, suzene trake kao kod lisinskog, tamo nikad nije bilo toliko guzve kao danas, otkad su isli suzavati trake i naravno nesinkronizirani semafori.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro 30.10.2025., 12:29   #84590
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nekidan se tu razglabalo o budućnosti Lukoila. Eto, svu svoju imovinu izvan Rusije prodaju Gunvoru.
Lukoil accepts Gunvor offer to buy its foreign assets
Staro 30.10.2025., 13:19   #84591
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Kad smo kod broja auta na cesti...koji k*** se to događa u Varaždinu, danas hoću laganini do grada neke stvari obaviti i nema parkinga ni za kruha. Garaža puna na obje razine, sve u okolici puno, POS naselje - puno...reko screw that odo doma i ošo biciklom riješit kaj sam imao. Je da sam zadnjih 6 godina više u Minhenu nego u VŽ al ne sjećam se da je i tad ni trećinu toliko auti ni prometa bilo, Varaždin odjednom djeluje užasno klaustrofobično i prenapučeno.
Garažu ako uloviš prije 8, imaš šanse. Nakon, nikako.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2025., 13:23   #84592
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
uzeo sam ulje za mjenjač i cilindre kvačila te zamijenio akumulator, Varta 680a ali visina 175mm i sad nigdje ne zapinje plastična zaštita na plus klemi
kvačilo je pojačano u ponedjeljak još, ali ugradnja će ići vjerojatno iza 13.11...

bobi je uletio u sliku samo tako
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2025., 13:29   #84593
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Imam ENC vec 2-3 godine, na Octaviji je bio montiran kraj retrovizora na crni toplinski prelaz i lovio je super, sad ga iz Passata ne ocitava ali nikako, prolazim tako da ga kroz protor pružim vani ali i tako mi non stop pravi probleme pa radim kolonu iza sebe, brzi ENC nema šanse. Jel im tako odlazi baterija? Možda premaz šajbe protiv IR zračenja blokira i ENC, ali zašto bi i van auta bio problem? Neka iskustva?
Staro 01.11.2025., 13:37   #84594
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

VW kvaliteta baterija
VW: From Dieselgate to Batterygate
https://www.youtube.com/watch?v=rCrxkMCmRjY
Staro 01.11.2025., 13:46   #84595
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Imam ENC vec 2-3 godine, na Octaviji je bio montiran kraj retrovizora na crni toplinski prelaz i lovio je super, sad ga iz Passata ne ocitava ali nikako, prolazim tako da ga kroz protor pružim vani ali i tako mi non stop pravi probleme pa radim kolonu iza sebe, brzi ENC nema šanse. Jel im tako odlazi baterija? Možda premaz šajbe protiv IR zračenja blokira i ENC, ali zašto bi i van auta bio problem? Neka iskustva?
Meni je baterija uginula nakon nekih 5-6 godina. Nije ocitavala nikako, niti na stalku, niti da rukom uzmem uredjaj i masem.
Ja imam normalnu sajbu, pa ne znam da li taj nekakav premaz radi problem, ali ako nece ni kada gurnes ruku van onda bi mogla baterija biti. Doduse, 2-3 godine je malo prekratko da ode baterija.
Staro 01.11.2025., 13:49   #84596
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
koje gume preporučate za hyundai i20 185/65/r15 kiša/suho?? trenutno su michelin save energy na autu,tkao nešto.

Uniroyal Rainexpert 5 ??
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2025., 14:08   #84597
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Kod mene enc star niti 2g se jedno vrijeme glupirao i sad se smirio, ko rukom odneseno

Dok sam ga držao u otvorenom pretincu ispod šajbe pored moba nekad ne bi otvorio rampu, nekad bi otvorio ali bez zvučne signalizacije.

Onda sam ga zalijepio na šajbu. Jedno vrijeme radio ok a onda odjednom cijeli dan u razmaku od po cca 15 min po 2x sviruckao bip-bip - taj dan nisam koristio ac. Rekoh ošla baterija.

Ali nakon tog dana evo duže vrijeme radi ok.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2025., 15:25   #84598
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Ili je ENC bugovit ili ga upgrejdat sa dodatnom baterijom.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Monitor: Samsung
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2025., 16:50   #84599
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ovo sa paralelnom baterijom je dobra ideja. Ali enc je od službenih kola tako da...
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2025., 17:49   #84600
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Ili je ENC bugovit ili ga upgrejdat sa dodatnom baterijom.
Poznat mod dostupan guide negdje?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na