|
|||||||||||
|
|
#84571 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ja se držim onoga da za svaki posao treba uzeti best buy tehniku koja štedi vrijeme ljudi, jer smo došli do toga da nema ljudi, i da je vrijeme ljudi najskuplja stavka (čak i ako su policajci). Kupovina nekog mini drona koji vjerojatno ne može ni letjeti po jačem vjetru je čisto bacanje para. Ako ti moraš svakih 30 minuta spuštati dron, stavljati novu bateriju,to je čisto bacanje vremena. Znači ovo što su napravili mi je pandan tome da se za potrebe ureda koji mjesečno printa 100.000,00 stranica kupi laserski printer kojem toner traje 1500 stranica. Bio je jeftin u nabavi, ali sporo printa, i troškovi eksplotacije su 20x veći od polu(profi) rješenja. Ili kupi kvalitetnu opremu, ili nemoj uopće kupovat |
|
|
|
|
|
|
#84572 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84573 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Problem je sta na vecini ovih strojeva sa kombinacijom par tipki vratis speed limit u cas posla. |
|
|
|
|
|
|
#84574 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Slažem se. Treba više policajaca na terenu jer kamere ne vide i ne čuju sve. Tehnika je ograničena po nekim stvarima. |
|
|
|
|
|
|
#84575 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Kako sam rekao kamere nisu nista rijesile. Kad su se pojavile policija se ulijenila. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84576 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#84577 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kako smo 2017. pisali, prebrojavajući policajce u Hrvatskoj došli smo do broja od 20.570 policijskih službenika, uz dodatnih 4830 civilnih zaposlenika MUP-a. MUP je tada imao proračun od nešto više od četiri milijarde kuna, od čega gotovo tri milijarde odlaze na plaće. Taj broj (policajaca) je strašno rastao. Administracija je isto strašno rasla, neovlašteni dio sustava MUP-a je narastao. O čemu se radi? Tada je (1991.) bilo 5 policijskih uprava, sad ih je preko 20. Tada je u ministarstvu unutrašnjih poslova bilo zaposleno 50 ljudi, sad ih, s ravnateljstvom policije koje je osnovano kao zasebno tijelo, imate oko 3 i pol tisuće ljudi. Fascinatna je brojka, da je 1991 bez informatizacije i baza podataka i čega već isti posao koji danas uz računala obavlja 3 i pol tisuće ljudi prije obavljalo 900 ljudi. |
|
|
|
|
|
|
#84578 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
|
|
|
|
#84579 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Siguran sam da bi se broj zaposlenih, pogotovo kancelarijskih miševa, komotno mogao srezati za 5k, a da sustav to ne bi ni osjetio. Ili neka dio tih ljudi iz kancelarija pošalju na teren. Nemam ništa protiv toga ni da im se poveća plaća, ali onda tražim da im se i efikasnost poveća sukladno tome. A to je čista fantazija. EDIT: nismo dugo o njemu, pa evo malo vijesti Rimac do prosinca mora pokazati 60 prototipova
|
|
|
#84581 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Popis stanovništva u Hrvatskoj proveden je u ožujku 1991. godine, kao dio popisa stanovništva tadašnje SFR Jugoslavije. Hrvatska je tada imala 4.784.265 stanovnika, od čega je njih 2.597.205 živjelo u gradovima. Prema Popisu 2021., Republika Hrvatska ima 3 871 833 stanovnika, |
|
|
|
|
|
|
#84582 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84583 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja nisam ni spominjao policajce koje su na cesti, u ophodnjama, ili štite čuvane zgrade/osobe. Ja govorim o administraciji. Broj stanovnika manji za skoro milijun, informatizacija, a broj službenika narastao za x4 |
|
|
|
|
|
|
#84584 |
|
Premium
|
U Toyoti su definitivno prolupali. Neke gadne droge su u điru tamo. Prvo su predstavili koncept nove Corolle koja je nešto neviđeno do sada. Onda su predstavili novu luksuznu marku Century i Coupe koji planiraju. A kao šećer na kraju, Lexus je predstavio koncept novog LS-a kao monovolumen sa 6 kotača.
|
|
|
#84585 | |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Probaj iskopati koliko je registriranih auta bilo na cesti 1991., a koliko ih je danas. Vjerovatno milijun više nego tada. U samo jednoj godini broj auta u ZG-u se povećao za 20.000: https://www.index.hr/mobile/vijesti/...v/2723597.aspx
|
|
|
|
#84586 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Kad smo kod broja auta na cesti...koji k*** se to događa u Varaždinu, danas hoću laganini do grada neke stvari obaviti i nema parkinga ni za kruha. Garaža puna na obje razine, sve u okolici puno, POS naselje - puno...reko screw that odo doma i ošo biciklom riješit kaj sam imao. Je da sam zadnjih 6 godina više u Minhenu nego u VŽ al ne sjećam se da je i tad ni trećinu toliko auti ni prometa bilo, Varaždin odjednom djeluje užasno klaustrofobično i prenapučeno. |
|
|
|
|
|
#84587 |
|
Uptime 99.99%
|
Da, nikad nije bilo toliko taksista i dostavljaca, jednom nas je bilo 6 na semaforu od toga 5 taxija.
|
|
|
#84589 |
|
Uptime 99.99%
|
Ulice raskopane, ukinuto masu parkirnih mjesta, ukinute ulice, suzene trake kao kod lisinskog, tamo nikad nije bilo toliko guzve kao danas, otkad su isli suzavati trake i naravno nesinkronizirani semafori. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84590 |
|
Premium
|
Nekidan se tu razglabalo o budućnosti Lukoila. Eto, svu svoju imovinu izvan Rusije prodaju Gunvoru. Lukoil accepts Gunvor offer to buy its foreign assets
|
|
|
#84591 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84592 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
|
|
|
#84593 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Imam ENC vec 2-3 godine, na Octaviji je bio montiran kraj retrovizora na crni toplinski prelaz i lovio je super, sad ga iz Passata ne ocitava ali nikako, prolazim tako da ga kroz protor pružim vani ali i tako mi non stop pravi probleme pa radim kolonu iza sebe, brzi ENC nema šanse. Jel im tako odlazi baterija? Možda premaz šajbe protiv IR zračenja blokira i ENC, ali zašto bi i van auta bio problem? Neka iskustva?
|
|
|
#84594 |
|
Uptime 99.99%
|
VW kvaliteta baterija VW: From Dieselgate to Batterygate https://www.youtube.com/watch?v=rCrxkMCmRjY
|
|
|
#84595 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Ja imam normalnu sajbu, pa ne znam da li taj nekakav premaz radi problem, ali ako nece ni kada gurnes ruku van onda bi mogla baterija biti. Doduse, 2-3 godine je malo prekratko da ode baterija.
|
|
|
|
#84597 |
|
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Kod mene enc star niti 2g se jedno vrijeme glupirao i sad se smirio, ko rukom odneseno ![]() Dok sam ga držao u otvorenom pretincu ispod šajbe pored moba nekad ne bi otvorio rampu, nekad bi otvorio ali bez zvučne signalizacije. Onda sam ga zalijepio na šajbu. Jedno vrijeme radio ok a onda odjednom cijeli dan u razmaku od po cca 15 min po 2x sviruckao bip-bip - taj dan nisam koristio ac. Rekoh ošla baterija. Ali nakon tog dana evo duže vrijeme radi ok. |
|
|
|
|
|
#84600 |
|
Brat od Đon Vejna
|
|
![]() |