|
|||||||||||
|
|
#84241 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#84243 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Vjerojatni malo jeftinije, a i dalje puno ![]() Vidjao sam cifre od 380ak eura za drugi servis gdje se mijenja kociona i filter kabine. Nagadjam da bi prvi mogao biti oko 300+
|
|
|
|
#84244 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
https://www.carcomplaints.com/news/2...-lawsuit.shtml Kolko sam skuzio ovdje se radi iskljucivo o 2.5T motorima (2.5 SkyactiveG + Turbo) koji su kod nas rijetki ali ako grijesim ispravite me. Po svemu ostalom - 6-ica je jedini auto uz Corollu 2.0 Hybrid (karavanske izvedbe) koji bih privatno kupio. |
|
|
|
|
|
|
#84245 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Onaj lik je napisao za MG ZS Hybrid+ da ga je platio 179 EUR https://net.hr/danas/vijesti/kupio-s...0-9600040c8f8e
|
|
|
#84246 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#84247 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
U ovlaštenom servisu je to puno. Tak izgleda, ali s druge strane i nije. Ipak je to firma koja ima nekog gazdu, tajnicu, računovodstvo, netko mora i kompjutere održavat, ima tu i hladni pogon, amortizacija alata, zgrade, dizalica, grijanje, hlađenje i vjerojatno su oni tu na nekom minimalnom plusu. Zato tko god može i zna kupi si dijelove i napravi si sam mali servis ili kod nekog pouzdanog mehe. Ja sam jučer naručio dijelove za sljedeći servis. Dijelovi su OK cijena. Najveća stavka je 5 lit. ulja 0w20, ali posao će biti cca 100 eura jer treba mjenjat selen blokove. ![]()
|
|
|
#84249 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ali daj malo uključi to malo mozga i radije odi kupiti Barum ili nešto takvo. Ne moraš cijediti zadnji cent i slat lovu kinezima. Da ti toliko fali tih par eura, kupovao bi još jeftinije gume od Sailuna, to je činjenica. Zato i podbadam u temi na temu dal vam djeca uče kineski, jer ne budemo imali ništa više u EU ak nastavimo s takvim razmišljanjem i stavom. Iza tog stojim iako nikako ne podržavam rast cijena u zadnjih 5 godina. Isti modeli guma (stara tehnolođija), cijene porasle 20-30%. Okrenuo sam se alternativama bez da sam počeo kupovati LingLong i Sailun. Trošim gume brže od prosjeka, pa isto tako mogu potvrditi da su razlike osjetne, ali ne i ogromne. Svake godine mijenjam bar dva seta guma zbog brojnosti voznog parka. Jedan Nexen primjerice neće na moj auto više nikad. Ali ima ljudi koji i nakon 3-4 sezone još uvijek hvališu gumu. Teško je većini koja kupi gumu jednom u 3+ godine uopće percipirati koje su razlike jer je najveći utjecaj novo vs. staro.
|
|
|
|
#84250 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sto bi ti preporucio od tih "budget" guma? |
|
|
|
|
|
#84251 |
|
Moderator
|
Ja planiram nakon 2 sezone uzet nove. Jer dat 150 eura za Conti kojeg bi vozio 4 sezone jer za te pare ću ju potrošit do zadnje ripne. 😂 Oko 40k km i vrlo vjerojatno će biti dosta lošije od novog kineza. Znači za 4 godine 4 Contija ili 8 kineza? To što ću ja kupiti ili ne kineske gume neće spasiti europu.
|
|
|
#84252 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Imam Nexen sport, mislim da je treca sezona sad se potrosila, ali i dalje drzi po mokrom bolje nego good year zimska. A sto se tice kineza, nisu oni krivi nego kult net zero i previse regulacije. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84253 |
|
Moderator
|
Na Rapidki su Hankook Winter iCept RS2. Odlična guma već treću sezonu, a cijena je bila kikiriki. I dosta dobro se je držala među premium gumama. Prije njih sam imao neki Bridgestone, zimulje, nisu bile stare, dobra ripna, ali su proklizavale ma mokrom.
|
|
|
#84254 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
BMW M5 G90 dolazi tvornicki sa Hankook gumama, da nisu vrhunske nebi ih BMW stavljao na takvog "monstruma".
|
|
|
|
#84255 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
BMW, AUDI i svi ostali stave onu gumu tko više plati pa su tako i neki poznati proizvođači dolazili sa kinezima. ![]() Daleko od toga da je hankok loša guma ili recimo jedan nexen koji je najbolji omjer uloženog-dobivenog. Ti sam ne ali 200k vozača hoće. Dok mi nije sila za novčanik neću kupovati čunga lunge nego orbit. ![]() |
|
|
|
|
|
#84256 |
|
#erase startup-config
|
Imo Barum davno na starom autu. Jako dobro je držala na kiši i snijegu ali je bila i jako bučna na kiši. Izludila me na avenijama pri 60-70km/h koliko je tulila. Čim je došlo toplo vrijeme morala je dolje. Trošila se naočigled. I nije joj bilo drago naglo ulaženje u zavoje kao i gaženje kočnica na toplom asfaltu. To su mi i rekli u AH gdje sam ih kupio da će biti tako. |
|
|
|
|
|
#84257 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Toyotu ne vozim, tako da mogu reći samo za VW, Audi, BMW. Ovlašteni servis, VW Tiguan: Rbr Naziv artikla Neto cijena Količina Jedinica mjere Šifra kategorije PDV-a Stopa PDV-a Neto iznos 1 Inspekcijski servis sa zamjenom ulja 146,36 EUR 1,00 kom. S (Standardna/reducirana stopa) Porezna shema: VAT 25,00 146,36 € + PDV BMW ovlašteni za seriju 3 je tu negdje, možda 20-30 eura skuplji. |
|
|
|
|
|
#84258 | ||
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#84260 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Nabavio OEM alu felge za njih (bile su na celicnim) i kada sam ih stavio na alu felge tuljenje kompletno nestalo ![]() E sad, da li zbog sirine felge jer OEM alu je bila 7J x 16, a celicna 6,5J x 16, pa je onda drugacije nasjedala - nemam pojma. Ali interesantno da ja nakon promjene felgi tuljenje skroz nestalo.
|
|
|
|
#84261 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Očajna guma, S3 eskimo. Imao ju i na mokrom je bila opasna, a friški dot. Ok je ta guma na pravom snijegu, to stoji, ali zadnjih godina takvih uvjeta pogotovo u Zagrebu i okolice baš i nemamo. |
|
|
|
|
|
|
#84262 |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Apsolutno ništa od tih baš jeftilen budget guma. Sve što sam probao je bila apsolutna katastrofa u usporedbi. To je rang gume koju se isplati kupiti jednom za otić spalit na drift stazu. -- Od jeftinijih (ne i najjeftinjih) ima stvarno dobrih guma i do 30% jeftinijih od Michelina ili Contija u identičnoj veličini i za identičnu "namjenu" tj. kategoriju. Goodyear i Bridgestone kao direktna zamjena za gornje dvije marke mogu bespredmetno preporučiti, a oba proizvođača su nedavno otvorili nova postrojenja u EU, te planiraju otvarati daljnje pogone ovdje. Goodyear je kroz tri godine, 2018, 19, 20 proširio Kranjsko postrojenje, gdje se desetljećima rade Sava gume, te se sad proizvode, primjerice, Goodyear Eagle F1 Asymmetric na tim pogonima. Zadnja 3 seta guma, svaki put miješane veličine, su uvijek bile proizvedene u EU. Zadnje Michelinke kod mene su made in USA. Isto žalosno za vidjeti. Nemojte zaboraviti da jeftini brandovi rade vrlo često retreading te da ne postoje informacije o tome koje i kakve karkase se koriste kao osnova. S tim načinom proizvodnje mogu rušiti cijenu bez poteškoća, a Joži i Štefu ne bude bilo bitno. Nije bez razloga guma duplo ili više jeftinija kad se preskaču koraci proizvodnje.
|
|
|
#84265 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Kako je ijedna od tih budget kad u popularnoj dimenziji 225/40R18 kostaju 20 eur manje po gumi od pilot alpin 5 i wintercontact 870 ili 10 manje od bridgestone lm005? https://www.autogume.hr/cijene-auto-...on=zimska-guma |
|
|
|
|
|
#84266 |
|
Uptime 99.99%
|
Smanjila se drasticno razlika u cijeni, sad je opcija neki kinez gdje se osjeti razlika ili premium. Nexen mi se ne isplati kupovati za dvadesetak eura razlike, rade se opet za ljetne vratim na Bridgestone.
|
|
|
#84267 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
|