|
|||||||||||
|
|
#84211 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Sad znam zasto kasni proizvodnja, mogli bi iz ves masina vaditi cipove 6 billion That’s how many Nexperia semiconductor chips are packaged in China every MONTH. Since the Dutch government seized the Chinese-owned company, Beijing now refuses to export those billions of chips. Ergo, Europe’s automotive industry is coming to a halt. 😩 #FAFO https://fxtwitter.com/Kanthan2030/st...90018100437141 Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#84212 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Danas sam posjetio salon da vidim model Omoda 5. Mogu reći da sam pozitivno iznenađen. Auto dobro izgleda izvana i iznutra. Kvaliteta materijala unutra je vrlo solidna. Meniji infotainmenta su na hrvatskom, a voice je engleski. 'Zamjerku' imam na automatski mjenjač koji je na ručici na mjestu gdje je inače polugica brisača tako da će se budući vlasnik morati naviknuti da ga ne dira kada padne kiša. Garant će se za*ebat koji put. Kontrola brisača je smještena na klijevu ručicu za žmigavce na način da su u ručicu ugrađena dva metalizirana kotačića kojim se reguliraju prednji i zadnji brisač. Komande ventilacije i klime su na touchu što mi je isto bzvz. Dolazi na 18" Kumho gumama. Po riječima prodavača, ovjes je između švapski tvrdog i francusko mekanog, dakle kao klasični Japanci/Korejci. Iako na parkingu ima dosta modela, kaže da ih se čeka mjesec dana. Za 25k dobije se 4,4m auta sa brdom opreme i 7g/150k km gare. Koliko znam, nešto slično EU/japanske proizvodnje bi koštalo bar 5k više, ako ne i 10k.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 18.10.2025. u 16:08. |
|
|
|
|
|
#84213 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Bilo je pred neko vrijeme ovdje rasprave o fantomskim zastojima na autocestama Koji nastaju prividno bez razloga.. Evo videa koji to baš za ozbiljno secira I analizira.. Do razine diferencijalnih jednadžbi i faznih prostora ![]() https://youtu.be/m74zazYPwkY?si=esbYBSdXvyB4fVxI Zadnje izmijenjeno od: raliSHA. 19.10.2025. u 10:39. |
|
|
|
|
|
#84215 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
najbrži U9 model dolazi na Pirelli p zero gumama.. treba vidit ostale modele, ima li koja sailunka ![]() najgori dio videa su tih dvoje engleza, pogotovo ženska ![]() Made in China is now the Norm for Quality.❤ https://www.youtube.com/shorts/RYXK3faOcCs Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 19.10.2025. u 12:23. |
|
|
|
|
|
#84216 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Lako za kineske gume dok imamo korejske proizvedene u kini https://www.kupigume.hr/auto-gume/zi...1e8997b27cbd55 mila majka, rade ko singerica ![]() Iz EU kupujem 0% dok deru sa cijenama. |
|
|
|
|
|
#84217 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84218 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Evo, mogu reći da sam testirao gumu i full sam zadovoljan. Vozio po kiši, popeo se na Trebević, Jahorinu, Bjelašnicu, Igman. Na Jahorini na dijelovima ima snijega, mokra cesta, smrznuto, bilo -6. Vozio ih 200 po autoputu. Ne proklizavaju na mokrom, dobro koče, drže u zavoju. Vozio po masnoj cesti po ZG i Sarajevu. Ne mogu im nać zamjerku.
|
|
|
|
#84219 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#84220 |
|
Premium
|
Nope, nemaju oni problema sa uhljebima, oni imaju problema sa menadjercicima i svima koji je tako osjecaju (neda mi se prebacivati keyboard na HR ) te sa njihovim bonusima. Da se prvo toga rijese bi vec bilt na konju. ![]() |
|
|
|
|
|
#84221 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Nemam direktan uvid ali prije bih rekao da je kao u skoro svakoj/gradskoj/drzavnoj firmi. Kombinacija uhljeba i jeftine/nezainteresirane/neiskusne radne snage , ne samo na management pozicijama. I kad zagusti vjerojatno ce opet posegnuti za drzavnom pipom pa ce minus pokriti porezni obveznici kao sto je i dosad bilo. Bumo vidli, nije bas da sam lud za njemackom autoindustrijom ali da je nema , barem nama europljanima bi bilo losije. |
|
|
|
|
|
|
#84222 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#84223 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mercedes već otpušta ljude https://www.seebiz.eu/auto-moto/merc...emnine/316644/ ...što nije ni čudo kada ih direktna konkurencija gazi https://www.vecernji.hr/barkod/foto-...cedesa-1876867
|
|
|
#84224 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
|
|
|
|
#84225 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Eto, otislo 2800 komada u 5 dana. Privremeno zatvaraju javni poziv za električna vozila. Evo koliko Hrvata se prijavilo!
|
|
|
#84226 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
I ostali bi mogli, Nokia efekt: u Volkswagenu: Nedostaje 11 milijardi eura |
|
|
|
|
|
|
#84227 |
|
Premium
|
Nisu ni zasluzili bolje kad im je korejski poluproizvod aka KK (korejski kadet) nemacki primijum auto godine ![]() ![]() https://www.tportal.hr/autozona/clan...acija-20251017 |
|
|
|
|
|
#84228 |
|
Premium
|
Jucer sam sjedio u tom Ioniq 9 i osim sto je stvarno ogroman i ne fali mu tehnologije ni kvalitetnih materijala u unutrasnjosti, nisam bas nesto ostao wow. Ne mogu vjerovati da je netko dizajnirao nesto ovako ruzno kao sto su ovaj Ioniq i novi Santa Fe, a jos manje vjerujem da to netko i kupuje. A ja mislio Kodiaq i Superb ruzni. ![]() |
|
|
|
|
|
#84229 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#84230 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Brmmm, brmmm. 😂😂
|
|
|
|
#84231 |
|
Premium
|
A htio sam, al ne daju kljuc u salonu ![]() Ali mi se Kia (Pro?)Ceed GT svidjela. Lijep autic. ![]() |
|
|
|
|
|
#84233 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Superb nije ružan. ![]() Meni se ovo sviđa, a jedino kaj mi se ne sviđa to kaj je automatik. Mislim da mazgi 6 sa 2.5 benz niti nema manualaca. Na žalost.https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...2647dbd&vc=Car |
|
|
|
|
|
#84234 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#84235 | |
|
Uptime 99.99%
|
Citiraj:
Porsche has stopped making profits, and the parent company Volkswagen is not doing any better. Without fresh capital, there will be no money for developing new cars model, as well as for investments in technology and the factory fleet. "Currently, cuts are being made almost everywhere – in marketing, sales, and investments," says one of the VW executives. But this is not enough - several assets are planned to be sold. Among them are the engine manufacturer Everllence (formerly MAN Energy), as well as the subsidiary design company Italdesign and the development company IAV. There is a risk of a domino effect. VW insiders fear that if the company's financial situation continues to deteriorate, rating agencies may downgrade VW's creditworthiness
|
|
|
|
#84236 | |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Sve bude OK, jer Porsche uskoro dobiva svježi kapital za pretakanje iz šupljeg u prazno (1 - 2 - 3). ![]() ![]() Citiraj:
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
|
#84237 | ||
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Kakva satira vidjet hvalospjeve o SAILUNu i propadanju jedne od osovina eVropske industrije - automobilske. Citiraj:
![]() Zimske Save su bile po nekim takvim tumačenjima "najjače" gume. Pa su bile Nexen Winguard izvanredne gume, a dvije sezone kasnije su "čak" izbacili i još bolji model. Nekim čudom je Nexen sad postao premiJum proizvođač UHP guma, po padajućim izbornicima nekih online shopova. ![]() Može bilo koja zimska guma. ![]() Može bilo koja (zimska) guma indexa U na više. ![]() Citiraj:
Mjerna jedinica "dobro koče" i "drže u zavoju". Iznesena činjenica da je voženo po masnim cestama. ![]() ![]() Daj ti metni fino jedan Alpin ili Sottozero za direktnu usporedbu sad, pa budi realan. ![]()
|
|
|
|
#84239 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Vidimo iz dana u dan koliko su Kinezi ispred Europe. U svemu su nas prestigli. Rade svu elektroniku, vrhunske aute. Koliko se kineskih autokuća otvorilo u HR i EU. Idete po salonima, sjedate u aute, razmišljate o kupovini. Jer to su auti od 25k eura koji realno vrijede 40k eura. Jel netko gledao na kakvim gumama dolaze. Pa na te aute stavljaju kineske top gume koje su kvalitetne i jeftine jer si ne žele dozvoliti bilo kakav prigovor na auto koji su prodali. Kome bilo drago, a kome ne, Kinezi trenutno za manje novca prodaju u EU vrhunske stvari. Pitanje je samo dana kad će mo pokleknuti, a ja već jesam.
|
|
![]() |
|
|