Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 07:05   #84211
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
@Hamm, nije SUV nego SUVag. Auta za osobe s posebnim potrebama. 😂

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 07:38   #84212
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor BADSIM Pregled postova
Procijeni koliko vrijede tvoji živci i vrijeme koje izgubiš svaki put kad te netko nazove ili dođe pregledati auto i na probnu vožnju., Moraš ga negdje parkirati i obići auto da vidiš jel sve u redu , a osiguranje ističe svakim danom što ga ne prodaš .
Pocetkom godine gledao jedan auto. Covjek trazi 38k €, kaze ne ide ispod 37k.
Ja sam osobno smatrao da vrijedi 35k € max i toliko bi dao za njega. Nisam kupio.
Vidim ga jos uvijek u oglasniku, sada cijena 34,5k €, znaci isao bi on i za 34k sada, mozda i manje.

Da li bi mozda bilo bolje za njega da je tada dobio 35k € i prodao auto ili sto je evo 10 mjeseci koristio dodatno i sada trazi manje novaca i jos uvijek nema kupca - pitanje je. Znam da je pricao da prodaju auto jer zeli kupiti veci.

Tako da - dobiti 9k € sada i "rijesiti" se auta ili inzistirati na 10k € i prodavati ga mozda jos mjesecima. I sto kolega kaze, svakim tjednom je auto stariji, skracuje mu se registracija i priblizava servis. Sta je bolje svatko za sebe mora procijeniti.
Staro Jučer, 08:26   #84213
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Western automotive and green energy executives who visit China are returning humbled -- and even terrified. As The Telegraph reports, the executives are warning that the country's heavily automated manufacturing industry could quickly leave Western nations behind, especially when it comes to electric vehicles. "We are in a global competition with China, and it's not just EVs," Ford CEO Jim Farley told The Verge last month. "And if we lose this, we do not have a future at Ford." Some companies are giving up on new initiatives altogether, with the founder of mining company Fortescue, Andrew Forrest, claiming that his recent trip to China led to him abandoning attempts to produce EV powertrains in-house. "There are no people -- everything is robotic," he told The Telegraph.

Other executives recalled touring "dark factories" that don't even need to keep the lights on, as most work is being done around the clock by robots. "You get this sense of a change, where China's competitiveness has gone from being about government subsidies and low wages to a tremendous number of highly skilled, educated engineers who are innovating like mad," British energy supplier Octopus CEO Greg Jackson told the newspaper. According to recent figures by the International Federation of Robotics, China has deployed orders of magnitude more industrial robots than Germany, the US, and the UK.
Europa je nahebala kako god okrenuli.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 09:55   #84214
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Dramica
Staro Jučer, 10:01   #84215
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Europa je nahebala kako god okrenuli.
Sami smo si krivi. Sve odluke su isle na mlin Kini. Europa, a posebno Njemacka je imala primat u proizvodnji ICE auta, tako da su sami sebi odigrali ovo sto sad imaju. A trendovi su takvi da to izgleda kao jednosmjerna ulica. Odluke EU birokrata po pitanju "smanjenja emisija" i sl., su blago receno upitne.
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:44   #84216
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
@Hamm, nije SUV nego SUVag. Auta za osobe s posebnim potrebama. 😂
Čekaj da vozai koreja krševa shvate da tu VAG koncern pomaže jedan drugome. Jal i ljubomora.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dramica
Backup glavu čuva.
Hamm je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:15   #84217
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Jel se netko tu od vas prijavljivao za poticaje jucer? ili i dalje tvrdddddiimo da je dizel bog balkana :P
Staro Jučer, 13:29   #84218
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
Jel se netko tu od vas prijavljivao za poticaje jucer? ili i dalje tvrdddddiimo da je dizel bog balkana :P
Ja sam, ali mislim da nije neka guzva...
Staro Jučer, 13:39   #84219
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Ja sam, ali mislim da nije neka guzva...
Nadam se, nesto se prica je vec sve ispunjeno, sad ide tek zbrajanje..to bi moglo potrajat. Do 31.12, jel
Staro Jučer, 13:43   #84220
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Natjecaj je jos otvoren, ocito jos ima novaca.
Staro Jučer, 13:45   #84221
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Natjecaj je jos otvoren, ocito jos ima novaca.
Nece zatvorit jos, rucno se mora sve pregledat..nije ko prosle godine kad su auto kuce imale. Pa se tocno znalo po excel tablici

Ovako moras svaku prijavu pogledat rucno, netko je sjebo dokumentaciju, netko krivo uploadao, netko nije zadovoljio uvjete..... I onda tek zbrojit. Fun times.
Staro Jučer, 13:56   #84222
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Sami smo si krivi. Sve odluke su isle na mlin Kini. Europa, a posebno Njemacka je imala primat u proizvodnji ICE auta, tako da su sami sebi odigrali ovo sto sad imaju. A trendovi su takvi da to izgleda kao jednosmjerna ulica. Odluke EU birokrata po pitanju "smanjenja emisija" i sl., su blago receno upitne.
A realno, Kina bi došla sa EV-evima kak god okreneš, a Europa da nije stiskala sa eko regulacijama bila bi još ohoho zaostala i ulagala u ICE koji bi iovak ionak otišel u prošlost.

S jedne strane da, birokracija i regulacija EU-a je problem i treba ju skresati, ali s druge strane bez zelene politike Europa ne bi bila bolesna nego bi bila dekapitirana u roku keks

Slobodno tržište bu pokopalo ICE, možda ne za jednu-dvije-deset godina, ali srednjeročno/dugoročno europski proizvođači bili bi dead man walking, ili bi se prodali kinezima pa da ostane samo ljuska i brend.

Pa pogle kak EU izgleda u drugim industrijama, sve kolko tolko poznato je Kinez sa poznatim logom, od pegli i vešmašina pa sve do infrastrukture.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:30   #84223
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Slažem se, realno je EU morala prisliti proizvođače da se pokrenu s EV-ima jer bi ih doslovno Tesla i Kinezi pojeli, tek su prije godinu-dvije realno počeli širiti ponudu s ičim zanimljivim.

Inače bi fino cruisali na staroj slavi i onda drži gaće
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:41   #84224
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Kina i Tajvan su ih prestigli u apsolutno svemu u svega nekoliko desetljeća otkad su se zapadne zemlje odlučile na outsorucing tzv. domaće proizvodnje na račun jeftinije strane radne snage. I sad se u šok i vjeverica režimu čude kak su od (u njihovim očima) nekih azijskih poljoprivrednika i ribara izgubili i ono malo prednosti, koju svom silom (poprilično neuspješno) pokušavaju zadržati kroz razno-razne namete, carine, tarife, poreze i zabrane.
Citiraj:
Western executives shaken after visiting China
Citiraj:
Western automotive and green energy executives who visit China are returning humbled — and even terrified. The executives are warning that the country’s heavily automated manufacturing industry could quickly leave Western nations behind, especially when it comes to electric vehicles. Some companies are giving up on new initiatives altogether, with the founder of mining company Fortescue, Andrew Forrest, claiming that his recent trip to China led to him abandoning attempts to produce EV powertrains in-house. Other executives recalled touring “dark factories” that don’t even need to keep the lights on, as most work is being done around the clock by robots. Beyond EVs, China has also made a major push toward adopting artificial intelligence as part of a ten-year plan, with the aim of making it a “key growth engine for the country’s economic development.” The country’s space program has also made massive strides, stoking fears of China beating the US back to the Moon.
Izvor: Futurism
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:06   #84225
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ne valja kad je udareno, ne valja kad je zamijenjeno novim 🤔

A onda se ekipa plaće kad uzme auto iz uvoza koji je tiptop na slikama , a u stvarnosti groblje.
Nema te kaj sekirati, vidiš da nas ima ovakvih i onakvih. Nisi bubnuo neznamkakvu basnoslovnu cifru, a sigurno si i proučio tržište prije oglašavanja.

Priklanjam se prijedlozima da ga ostaviš ovako kako je, pa ako se ne proda kroz mjesec dana, gledaš gdje je tvoja iduća granica. Kad/ako počistiš interijer malo detaljnije, odradiš još par fotki, zamijeniš trenutne u oglasu i dobro je.

Netko će reć skupo, drugi će reć povoljno, ovisi o kriterijima.

Informacije o novim drugim vratima možeš i nemoraš prešutiti. Ako te netko pita, onda kažeš, nemaš ništa za skrivati.
Ako navedeš svako i najmanje oštećenje, to će ti odvratiti puno potencijalnih kupaca kojima bi se auto svidio, makar im i uživo naveo što i kako je promijenjeno/oštećeno/popravljeno.

Na oglas će ti se uvijek javljati ekipa s pitanjima poput "koja je zadnja cijena", "jel ide za export", koje možeš komotno ignorirati.

Normalni interesent, s kojim najvjerojatnije želiš imati posla, je normalna privatna osoba koja nije preprodavač. Takvi ljudi će postaviti konkretnija pitanja odmah prilikom inicijalnog kontakta.
Ove ostale ignoriraj, samo će ti popit živce, životnu energiju i vrijeme.
Staro Jučer, 15:44   #84226
Tumor
Moj komp

Tumor's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Informacije o novim drugim vratima možeš i nemoraš prešutiti. Ako te netko pita, onda kažeš, nemaš ništa za skrivati.
Ako navedeš svako i najmanje oštećenje, to će ti odvratiti puno potencijalnih kupaca kojima bi se auto svidio, makar im i uživo naveo što i kako je promijenjeno/oštećeno/popravljeno.
S ovim se slazem. Ja npr. uopce zamjenjena vrata ne bi stavljao u oglas nego bi rekao u razgovoru zainteresiranom kupcu za vrijeme razgovora.
Ovako kada pise na oglasu moze odvratiti potencijalne "prave" kupce kada procitaju i navesti da uopce ne nazovu.

Na proljece smo prodavali Mazdu 2. Na autu su bili lakirani i prednji i zadnji branik. Isto fora sa ZG autom, na parkiralistu te ogrebu i odu, a i mali je zadnji jednom zagrebao boju.
Oba lakirana u ovlastenom servisu preko kaska.

To nisam naveo u oglasu, ali kada su ljudi nazvali cim sam vidio da je lik ozbiljan rekao sam da su branici farbani na kasko jer su bili zagrebani, a kad vec placam kasko zasto ih nebi polakirao u ovlastenom. Nisam htio kupcima nista skrivati.
Nitko nije nista rekao da mu to smeta, onaj koji je prvi nazvao na kraju ga i odvezao.

Tako da je fer sto hoce sve reci i nista ne skrivati od kupaca, ali to sa vratima ja bi osobno ostavio za razgovor sa ozbiljnim kupcima, a ne stavio na sami oglas kako nebi otjerao potencijalno zainteresirane.

Ja isto tako prije lakiranja tako nekih dijelova uslikam taj dio sa vise strana da se vidi ostecenje. Tako da mogu kod prodaje pokazati zbog cega se zapravo auto lakirao, da mi ne dodju sa pricom da je bilo pola auta razvaljeno, pa je zato onda farbano

BTW, ti koji nude 9k € - to bas ponude za vrijeme razgovora ili samo posalju njuskalo poruku?
Jer meni lik slao da nudi 11k, pa onda za 2 dana da nudi 10k (auto bio oglasen za 13,4k, prodan za 13k), tog sam jednostavno ignorirao, nisam ga niti smatrao ozbiljnim kupcem nego valjda neki lik koji spama poruke na Njuskalo po principu APP.
Staro Jučer, 17:39   #84227
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
A realno, Kina bi došla sa EV-evima kak god okreneš, a Europa da nije stiskala sa eko regulacijama bila bi još ohoho zaostala i ulagala u ICE koji bi iovak ionak otišel u prošlost.

S jedne strane da, birokracija i regulacija EU-a je problem i treba ju skresati, ali s druge strane bez zelene politike Europa ne bi bila bolesna nego bi bila dekapitirana u roku keks

Slobodno tržište bu pokopalo ICE, možda ne za jednu-dvije-deset godina, ali srednjeročno/dugoročno europski proizvođači bili bi dead man walking, ili bi se prodali kinezima pa da ostane samo ljuska i brend.

Pa pogle kak EU izgleda u drugim industrijama, sve kolko tolko poznato je Kinez sa poznatim logom, od pegli i vešmašina pa sve do infrastrukture.
Mozda Diesel, benzinac ce jos dugo voziti van eu, a ekonomija sa net zero ce biti tocno takva: 0.
Amerikanci imaju najbolji stav, tko zeli voziti benzinaca moze ga voziti, tko zeli struju neka vozi, ali vecinom bez poticaja.
EU administrativni valjak ce ionako pregaziti svu ekonomiju, samo za njemacku auto industriju je najavljeno 100k otkaza, a citavo auto trziste im je palo YoY ako se dobro sjecam oko 5%. Kinezi se samo smiju, radite transformaciju bez resursa, a jos pljenite kineske firme u eu, sretno. Isto kao sa pljenidbom depozita, investitori ce mirno gledati kako se to i njima dogaga kao sto se dogodilo Libiji, pa Rusiji.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2720800.aspx

Kako bi rekli ameri FAFO

Francuski politicar ne sjecam se koji, ali pri vrhu je rekao da ga ne smeta razina duga od 120% BDP-a jer francuski gradani imaju jako puno depozita, to je uostalom i Ursula rekla da ce se depoziti staviti u funkciju...

A da ne pricamo kad imas visoke poreze, ogroman trosak birokracije i manjak energije plus visoku cijenu to dovodi uzasno skupih auta, gledao sam nedavno test Audija A5 karavana, cijena se popela na 90k eura, sretno s time.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Zadnje izmijenjeno od: Bono. Jučer u 18:03.
Bono je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:02   #84228
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Za kaj si se javio? Molim te parkiraj dalje od mojih i od borova.
Staro Jučer, 21:31   #84229
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Hebeni EV

Staro Jučer, 21:45   #84230
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
Za kaj si se javio? Molim te parkiraj dalje od mojih i od borova.
Znas da ja biram aute po "da ih nitko nema osim mene u cro tako da mi je tesko ako krene po zlu"

Byd ofc. Iz krajnosti u krajnost Zavrsio sam eru EU auti.
Ispod bora ide punjac! Samo mi kabel dovuci.

Ovimo smo zavrsili brrm brrm

subaru-sti-concepts-68efa88793183

STI Concept

Nemrem editirat.

Subaru Teases Two New STI Concepts, Including the First EV Model

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. Danas u 04:52.
RaneZ je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 04:54   #84231
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

A šteta meganće rs je ako ništa imao lijepi zvuk.

To to zakucamo punjač na borić. D: Imam trofaznu tamo u garaži i udri

Koji si byd ciljao?
Staro Danas, 06:22   #84232
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Juice je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 07:02   #84233
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Oplom pobosni. Insignija je jučer osvojila Trebević i Jahorinu. Ostao nam je Igmanski marš. 😂

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:06   #84234
RaneZ
Vršni visioc
Moj komp

RaneZ's Avatar

Citiraj:
A šteta meganće rs je ako ništa imao lijepi zvuk.

To to zakucamo punjač na borić. D: Imam trofaznu tamo u garaži i udri

Koji si byd ciljao?
Ma sve sam krivo...isao pogledat onog delfina za kao mali gradski autic, zg smb, plac.. na kraju zavrsio na tuljanu ; cekamo rezultate pa trk onda brinut se sto i kako :😂
Staro Danas, 08:22   #84235
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Ma sve sam krivo...isao pogledat onog delfina za kao mali gradski autic, zg smb, plac.. na kraju zavrsio na tuljanu ; cekamo rezultate pa trk onda brinut se sto i kako :😂
Tako sam ja krenuo po Hondu E kao drugi auto po gradu, nasao sam u njemackoj izlozbeni, ali svabo se nije udostojio odgovoriti na e-mailove.
Na kraju mi je prijatelj rekao za poticaje pa sam upgradao na BMW I4, kojeg izgleda moram cekati jos 4 mjeseca, produzili su mi rok za 3mjeseca.
Staro Danas, 10:02   #84236
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Malo mi je sumnjiv taj video, di su kablovi u stupu, il sve radi preko WIFIa

Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
BTW, ti koji nude 9k € - to bas ponude za vrijeme razgovora ili samo posalju njuskalo poruku?
Jer meni lik slao da nudi 11k, pa onda za 2 dana da nudi 10k (auto bio oglasen za 13,4k, prodan za 13k), tog sam jednostavno ignorirao, nisam ga niti smatrao ozbiljnim kupcem nego valjda neki lik koji spama poruke na Njuskalo po principu APP.
Nije me još nitko zvao
Ovo je neki susjed tu iz kvarta kaj je vidio natpis na autu pa se cigani
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:17   #84237
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Eto ga, za pisljivih dvajstIPet iljada, nema bolje kupovine, nema veze sto je u Cajni valjda kostao ko 3 kile kikirikija. Sto Cajniz napravi svi drugi mogu samo sanjati
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...lovnica_auto_d
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro Danas, 11:54   #84238
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Eto ga, za pisljivih dvajstIPet iljada, nema bolje kupovine, nema veze sto je u Cajni valjda kostao ko 3 kile kikirikija. Sto Cajniz napravi svi drugi mogu samo sanjati
https://www.index.hr/auto/clanak/vid...lovnica_auto_d

A gle ...kinezi mogu i jeftino i kvalitetno proizvodit. To je vec godinama tako ali ljude se i dalje tome cude ko picek glisti. Evo recimo test jednog BYD-a:

Samo naravno onda to i kosta kao i kod Europljana jel Nebre biti i jeftino i dobro. To sto se dopusta uvoz takvog smeca u EU i steti EU ekonomiji je diskusija za drugu temu (i ne tice se samo automobila).
Staro Danas, 12:05   #84239
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Šteta kaj ti kineski auti ne koštaju kao i kineski televizori ili bijela tehnika, bez posebnih carina. Znam da onda nebi kupio korejski auto, nego kineski (kao što sve kupujem kinesko). EU auto je za EU klijentelu sa EU plaćama, ne za one sa dna kace.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 12:07   #84240
Tumor
Moj komp

Tumor's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
A gle ...kinezi mogu i jeftino i kvalitetno proizvodit. To je vec godinama tako ali ljude se i dalje tome cude ko picek glisti. .
Kada sam isao na prvi UWQHD monitor kupio onaj Xiaomi 34' UWQHD koji su hvalili na sva usta kako je fantastican i jeftin monitor.
Krepao taman kratko nakon isteka garancije.
OK, kupim ponovo Xiaomi 34 UWQHD, sada noviju verziju sa 180Hz refresh rate. Monitor je sa upaljenim VRR prakticno neupotrebljiv, VRR flicker je bio toliko strasan da je bilo naporno koristiti monitor.
Naravno, update FW ili drivera ili slicno mozes samo sanjati jer je za kineze aftersales podrska nepoznat pojam. I to je najveci problem.

Rijesim se govanceta i kupim LG kao sav normalan svijet.

Kineske jeftinjare sa Temu i slicno je fajn, ali nema sanse da bi vise kupio neki kineski vrijedniji proizvod, a posebice auto od par desetaka tisuca eura.
Mada, svatko slobodno odlucuje na sta ce potrositi svoje novce i ako netko smatra da je kupovina kineskog auto odlicna investicija - super. Njegovi novci, pa s njima radi sta hoce, fajn vid mi.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na