|
![]() |
#83731 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83732 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Kakve tisuće i tisuće. 😂 U hrvatskoj je na cesti 2.660.000 auta od čega je negdje oko 27.000 električnih. Dodajmo još toliko u sezoni i doći ćemo do možda 60.000. Pičkin dim, da nebudem prost, kap u moru. 😂 30% električnih auta je oko 800.000 i to naša mreža ne može izdržati.
![]() |
![]() |
#83733 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83734 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=RMxB7zA-e4Y Rješenja postoje, ali prst je uprt u krivi smjer, nije to problem EV-a nego HEP-a i kaj uhljebi ne delaju na tome da dignu kapacitet. Pa pogle kak to po ljeti izgleda kad svi upalimo klime, koje su veći "problem" nego da imamo EV-ove.
![]() |
![]() |
#83735 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
P.S. ak mislis da su Turci losi...probaj malo sa Grcima radit ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83736 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nedavno je Škoda predstavila nekakav pick-up kojeg je hrpa ljudi popljuvala. Da vidimo hoće li Dacia biti bolje sreće - Duster Pick-Up https://autogaraza.hr/novosti/novi-d...-mini-pick-up/
![]() |
#83737 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Kriste kako je ovo glupo. ![]() p.s može biti jeftino plastično kao i do sada duster jer ipak za radno vozilo ne treba bolje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83738 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Sat vremena danas za cca 6 kilometara od Španskog do Martinovke. TISUNAC. X puta sam se htio vratit doma, al su kolone za skretanja lijevo za polukružno bile po 5 semafora dugačke, pa sam samo produljivao agoniju.
![]() |
#83739 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() https://imlostinsantacarla.tumblr.co...lian-her-names Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 24.09.2025. u 12:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83741 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Sreća pa sam ženi rekao da ode na tramvaj kod rektorata, bila je na savi za 5min. ![]()
![]() |
![]() |
#83742 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Kvart slucaj, doslovno. Odrastao sam u Klari i maknuo sam se od tamo nekad u vrijeme kad su krave sa pasnjaka maknuli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83746 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ovaj put krkljanac nije bio uzrokovan pružnim prijelazima, bar ne ova gužva u kojoj sam ja bio. Cijela Remetinečka skroz do gdje počinje Karlovačka je bila stop&go. I ispalo je da je cijeli Jadranski most usko grlo jer se tam 4 trake spajaju u dvije (mala špura sa Kajzerice, sa Avenije Dubrovnik i dve sa rotora). Uglavnom, takvu gužvu nisam prije novog rotora doživio. Čujem da je to normala, ali eto, ja popušio vrijeme jednom i nikad više. ![]() U zadnjih 5 godina sam u kvartovima Malešnica, Špansko i Prečko osjetio ogroman porast voznog parka. Svaka familija ima valjda bar dva auta. Oni koji imaju od firme vozila onda parkiraju kombije i kamione po parkinzima. Parkira se među zgradama po požarnim prilazima, što tako nije prije bilo, dapače, zvala se policija ili da se odšlepa čim bi se ušlo unutra, kamoli parkiralo. Problem će nastaviti rasti ak se ne počne na veliko graditi s podzemnim garažama. Zgrade građene u drugoj polovici 90-ih većinom nema podzemne garaže, a one koje imaju, imaju samo za nekoliko stanova. Ogroman propust od strane planiranja; s druge strane, problem se zaoštrio stvarno tek unazad 5 godina. Do tada je raslo, ali je sad eksplodiralo. -- Klara ima ogroman problem, ne samo zbog firmi tu, već se izgradilo toliko zgrada, a cesta će i nakon što ju obnove ostati seoska prilazna cesta s nemogućnosti proširenja. Problemi se ne pokušavaju spriječiti, a kad prekipi će biti prekasno.
![]() |
![]() |
#83747 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
a gle, bitno da je naš gradonačelnik smeće, zato jer je minja GUP, gdje među ostalima, definira i parkinge za stanare. U novom zagrebu se trebalo izgraditi 11 zgrada, ali se zbog novog gupa mogu samo 4 izgraditi, toliko o tome koliko se mislilo na parking i urbanizam. ![]()
![]() |
#83748 |
Pod naletima kopita zla
|
Nije samo stvar parkinga za stanare. Pogledaj malo kako su se nekada definirali/radili parkinzi u "onom mraku". ![]() Meni nije normalno da ja dodem negdje i da je jedini parking samo onaj od ZGRADA. Nedostaje javnog parkinga. Destro je spomenuo podzemne garaže i to je way to go. Tipa na Trešnjevci sjever kod doma sportova Ajmo fino na -4 iskopati, gore napraviti livadu i park. Ulaz izlat A.ŽAje, Magazinska i N.Cesta. Realno stanje stvari je to da je ZG 20 godina bio okupiran i devastiran. Nije se radilo nego se pogodovalo. Odavno je trebao primati nove stanovnike i trebao je prisiliti ljude da ostanu u svojim sredinama i da tamo stvaraju vrijednost a ne da nam je 1/4 države u ZG. U svoj rodni grad idem doslovce samo po kazni i kad baš moram. Nikad ne odem iz gušta i zasigurno ne uživam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83749 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ako usporediš Corolla Hatchback 1.8 Hybrid: (29.550 €) i ID.3 Start (29.999,00 - sa poticajem i akcija ispod 20.000EUR) dolazi se do slijedećeg: * Gorivo/Energija (100k km) Corolla 6.380 € (4.400 l × 1,45 €/l) ID.3 1.530 € (15.300 kWh × 0,10 €/kWh) * Održavanje (5 godina) Corolla 1.200 € (servisi svakih 15k km) ID.3 800 € (manje servisa, EV-specificno) * Osiguranje (5 godina) Corolla 2.000 € (~400 €/god.) ID.3 2.250 € (~450 €/god., više zbog baterije) * Cestovna naknada (5 god.) Corolla 500 € (~100 €/god.) ID.3 300 € (~60 €/god., poticaji za EV) "Bez razlike u početnoj cijeni, Troškovi za Corollu su veći za 5.332 € tijekom 5 godina/100.000 km u odnosu na ID.3. Glavni razlog je znatno veći trošak goriva (benzin vs. struja), uz nešto više troškove održavanja i cestovne naknade. ID.3 ima nešto više troškove osiguranja zbog baterije, ali to ne nadoknađuje razliku." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83750 |
Brat od Đon Vejna
|
Evo ja prvi imam 2 auta u Španskom, sad sam na poslu sa svojim autom, žena je doma s bebom i ima auto po potrebi. Ja odem poslje posla na fuš, u gym, po dijelove, simo-tamo, ona ode kod punice, kod babe, u šoping, na stari kvart....Planiram smanjit na 1 auto dok je supruga na porodiljnom jer ona ne misli vozit moje tuning korito na gewindama s bebom u njemu, a ja budem snosio većinu poteškoća javnog prijevoza, bicikla itd. ali kad ponovo krene raditi, opet će doći 2. auto siguran sam. Vjerujem da bi obaveza gradnje javnog parkinga kada se ide u projekte s novim zgradama opet dodatno diglo cijenu kvadrata stana koja je i ovako u nebesima, ali prijeko je potrebna. Na Knežiji se gradi nova Osnovna škola Horvati jer će se stara rušiti, kako nekome nije palo na pamet napraviti -3 ili -4 kad se već radi tako velik projekt i naplaćivati parking gdje se škola nakon nekog vremena doslovno može otplatiti....Stenjevec, nove zgrade, javnog parkinga nema, ljudi koji su u najmu i nisu imali za parking mjesto parkiraju uz cestu, Gyms 4 you je tamo, svi posjetitelji parkiraju uz cestu. Kako ljudima itko dođe u posjet i negdje parkira u takvim kvartovima? Dođem kod šogorice u novi kompleks na Ferenščici kraj Hladnjače, sav prostor iscrtan kosim crtama je već zauzet...doslovno nema parkiranja ako tamo nemaš svoje mjesto...
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 24.09.2025. u 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83751 | ||
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Vidi se da i šveđanima nejde...ili ćemo opalit po kinezima? Citiraj:
--- I malo Tesla robotaxi fijaska ![]() Citiraj:
> Techspot
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 24.09.2025. u 19:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83752 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Vw kupljen u Njemačkoj 2024. ne vrijedi jamstvo kod nas? Ima ko iskustva? Kaže ovlašteni ne, a čitam negdje da vrijedi. U Njemačkoj je 2 godine valjda, tako da i ako vrijedi vrijedi još malo onda, ne vjerujem da bi priznali naših 4 ili kolko već, ali baš me zanima da li su u pravu. Kaže gpt moraju priznat međunarodno jamstvo. Zadnje izmijenjeno od: Izet Fazlinovic. 24.09.2025. u 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83755 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Mogu ja samo nešto pitati vezano uz boldanu stavku. Još mogu razumjeti 5 izmjena ulja i filtera za 1200€, premda mi je i 240€ za par litara ulja i 3 filtera puno, ali ipak tu je 25 litara ulja po nekoj cijeni. Što to rade prilikom održavanja EV tijekom 5 godina. Uistinu bih volio da me netko razuvjeri jer u nijednom ovlaštenom servisu ne možeš kupiti 25 litara motornog ulja koja su jedina novčano-materijalna mjerljiva razlika u tolikoj razlici cijene u usporedbi 800 vs 1200€. EV imaju puno manje pokretnih dijelova, kočnice bi trebale trajati osjetno duže...zašto onda razlika samo 50% manje. Podsjećam: 25 litara ulja u ovlaštenom je najmanje 500€-800€. Ili samo jedna optimizacija softvera prilikom čega serviser spoji sondu i stisne "update" vrijedi više nego da se netko zavlači pod dizalicu, skida poklopac, pregleda cijelo podvozje, zamjeni ulje, filter, i još jednom provjeri sve tekućine na vozilu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83756 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo za Hammonju jedan macho pick-up. I još Kinez i PHEV https://m.youtube.com/watch?v=X8Yb7X50S0M
![]() |
#83757 |
Pod naletima kopita zla
|
Vidi ti ovo ![]() Rajmak na aparatima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83758 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Klasika, pobijedi kao najpovoljniji, pa tijekom vremena traži još para, pa ispadne taj skuplji od onog najskupljeg s natječaja koji bi odradio sve za traženu cifru hahaha https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i...-eura-3065866/
![]() |
#83759 |
Premium
|
Opa, ove spodobe iz vlasti bi ovu situaciju odmah mogli okrenuti u svoju korist. Uvedu vinjete dok "cekaju" da ovi isporuce ono sto su potpisali, a kako se to nece dogoditi za jedno 5 godina ide prekid ugovora a vinjeta ostaje. win win situacija ali cisto sumnjam da ce se to dogoditi |
![]() |
![]() |
![]() |
#83760 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Najbolje da trenutno zaposlene na kućicama prenamjene da klikaju u koju kategoriju vozilo pripada prilikom ulaska na autocestu. Cijeli projekt je upitan otpočetka kad su česi i slovaci došli s 20% nižom cijenom. Nedavno je bio članak da je već debelo kasne u razvoju, odnosno već prije ljeta je krenulo pumpanje da ipak tih 80 milja neće bit dovoljno https://www.nacional.hr/bez-naplatni...o-zasto-kasni/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|