|
![]() |
#1081 | |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Nisam u toku sa ISP ponudama, trenutno sam jos od isteka ugovora prije par godina samom inercijom A1 net+tv korisnik, koaksijalac, nazivnih 250Mbit, placam pretjeranih 41.43 eur mjesecno. Zovu iz tcom-a da dodem na optiku: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Groarrr
Datum registracije: Nov 2001
|
Jel me iz Iskona "farbaju" da će mi uključiti HD paket signala? Naime nude mi produljenje za 41 eur. mj. - bakar 25/5 flat - 2 Iskon TV uređaja, snimalica - telefon - prošireni TV paket Ok ili da tražim dalje? Dižu mi 1.5e na 24mj za ime tog HD paketa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Trebam samo Internet. Ima optika u zgradi. I sad T mobile nudi brzina 300/150 6mj za 1€/mj i 18mj za 28.51 sto je prosjek cc 20.57€, A1 nudi 300/150 12 mjeseci po 12.70 te 12mj za 26.41 sto je cca 19.56€ mj. (i jos bon u Konzumu od 50€). Telemach nudi 1gb/500mb, prva 3 mj za 1€, ostalo 21mj po 22.90, sto je cca 20.20€ mjesecno. Dakle isto vrag sto se tice mjesecnog troska. Što izabrati? Ili neko 4ti? Iskon nudi 300/150 za 15€ mjesecno. Najvise me privlači brzina kod Telemacha. Valja li to? (trenutno imam Optiku T mobile 200/100 za 25.80€ mjesecno i istice sredinom 9og mjeseca.) Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Trebam preporuku za bežični internet . Stan nema dovedenu optiku , a na bakru je brzina katastrofalno loša ( oko 1-1.5 mb/s ). Nije moguće gledati normalno IPTV , ponekad niti Youtube ili nešto ozbiljnije raditi . Trebam preporuku gdje da se uzme pretplata na 24 mjeseca i je li dovoljno 2TB mjesečno ( toliko je ograničenje potrošnje za jedan mjesec ) , ako se gledaju serije i filmovi + skidaju ponekad igre za Sony PS I PC ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam istu situaciiju i zena i ja radimo od doma, u pravilu ne potrosim terabajt od A1, iako bi netflix i yt nativno potrosili al sa stremijem biram slabiju kvalitetu, i meni bude ok. A1 sam odabrao jer mi je bolji signal... Prijatelj je uzeo turisticki sim od HTa i svoj 5G router za cca 180 eura, hvata 600mbps, nema limita nikakvih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Uzmi Starlink Residential Lite i peri. Oprema malo košta na početku, ali ako ti ne bude trebala, može se prodati. Mjesečni trošak je 35€ i ljudi kažu da su brzine iste kao i na Residential paketu koji košta 50€. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Zgrada ima prozore i balkon samo prema istoku pa je jedino moguće dobiti signal na tu poziciju. Previše mi je to ulaganja u opremu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1089 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Mjeri brzine više puta dnevno/navečer u različito vrijeme jer bazna stanica nije jednako opterećena cijeli dan. Router (ili usluga mobilnog interneta) gledaj da bude 5G, jer više se u 4G router ne isplati ulagati. Sva tri operatera ti nude opciju s 5G routerom u kombinaciji ili uzmeš svoj router i ubaciš karticu od operatera i najnormalnije surfaš di želiš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
ne, mora na krov, treba nekih 130° čistog neba da bi radilo https://philsa.gov.ph/wp-content/upl...nk_article.gif |
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
pozz Trebam help i hitno je! Ako pišem u krivu rubriku prebacite ili javite pitam drugdje... Koji Hr ISP provajder nudi prijenosni 5g ruter nešto ko moj a1 hombox 4g+ sa zte ruterom ili su svi sada 5g ruteri fixni(u stanu kući) s antenom? pitao sam a1 pa mi je kaže da to ne nude više? Nego da uzmem novu sim card ubacim u neki mob. s 5g opcijom i flet tarifa-hotspot? Ako je to točno... dali mogu ubaciti sim u neki dobar 5g ruter i tko zna to konfig? Moja lokacija je istočna Rijeka. Za ostalo se dog. thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaš istu uslugu kod HT-a, zove se Gigabox+, router se dobi klasični neki Alcatel 5G (flat promet i brzina max koliko ide) Ili Telemach 5G pokućni internet, isto dobiš unutarnji router (doduše bolji, ZTE su davali) ali brzina je 100/100 i data cap na 2TB (zatim smanje brzinu na 5Mbit). Također, možeš i to napraviti, kupiti SIM karticu na pretplatu ili na bonove i paket interneta + svoj router (kupiš za 100tinjak € ok modele na njuškalu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
|
Citiraj:
evo listao u nazad i naletio na ovo preko searcha: link a1 flat opcija je Savršena+ 31,83 €/mj. i ubaciti u ruter. kaže podrška da nemaju više one blokade ili obavijesti blokade nakon nekoliko 100/500GB HT je: gigabox+ TCL 5G Router HH515LM, Cijena uz Magentu1 30,91 EUR/24 mj. ima i HT sim za mob na flat : LINK Young u M1 FLAT 10000 min/SMS poruka,500 MB u roamingu izvan EEA zemalja,5G brzina 25,00e mj ruter koji bi trebao je: *5G ROUTER*ZTE 5G MC801A šta kažeš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Premium
|
Citiraj:
Ove tarife su ti OK, ne znam jel ima ili nema slanja još SMS poruka u nekim mobilnim tarifama, to ti ne mogu sa sigurnošću potvrditi. Gigabox ako bi uzimao od HT-a ja bih uzeo samo karticu, a router svoj ZTE jer ne znamo baš kak se ponaša ovaj TCL ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1096 | |
|
Citiraj:
A1 kao što reko nema prijenosni 5g ruter, ali nude da uzmem sim na pretplatu i kaže lik ubaci u neki ruter jer nemam više sms GB blokade nego samo peglaj. I cijena ti je Savršena+ 31,83 €/mj. i još na to neki popust od 1.5e na onu familliju. Na to bi trebao kupiti neki od rutera: ZTE 5G MC801A*CAT22 *XIAOMI 5G PRO V2 MODEL*5G ROUTER CPE PRO V2* Wi-Fi6 NFC 4x4-MIMO TCL Linkhub HH515L 5G Router Modem To je od 100-140e jednokratno na oglasniku... ht-tcom kaže da kupuim sim za mob. tarifa-Unlimited GB u M1 FLAT- 31,49e u magneta1 opciji, ali ima sms bloakdu na 200gb i onda šalji šifru pa opet max speed na flat. I trebam imat ruter sa sms opcijom. Ili opcija 3: tarifa ht-tcom: Gigabox+ sa ruterom TCL 5G Router HH515LM. Prva 3 mjeseca 1e, ali plaćanje je 32,91 EUR/24 mj.+2,50 EUR/24 mj. za ruter ili ga odmah platim. Kaže odi u poslovnicu traži popust na ugovor ta 3mj po 1e i uzmi ruter i imaš 3 dana za vratiti ako ne ispunjava želje. Online sklapanje ugovora nudi isto, ali imam 15 dana za vratiti. Preksutra ću u srijedu uzet u poslovnici i testirat taj ruter i vezu. Trenutačno mi je 5g veza na a1 tarifi na mobitelu xiaomi poco f3 obični model. 800/900Mbps down i 60Mbps upload. Antena tcom i a1 su obje na zgradi preko puta vizualno ravno dostupne. ja u prizemlju, a antena na 10 katu. Što mi je super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
|
updejt: Kupio/uzeo u ht dućanu veoma lako i brzo na test od 3 dana. Gigabox+ i TCL 5G Router HH515LM. Jednokratno plaćanje uređaja bi koštalo 86e. Potpisao ugovor na rate i na rate uređaja te pitao ako nisam zadovoljan mogu li sutra vratiti. Kaže nema problema. Uređaj ima 2 mrežna konektora Lan1/wan i Lan2. zatim wps, ali nema za antene priključak. Nakon spajanja mrežom na računalo. Ušao admin postavke te updejt frimewirea odradio. Upalio speed test i testirao s mrežnim kablom utp5b i utp6 i recimo isto ili malo bolje s utp6. ruter info kaže ovako... ma kompu: 4G RSSI-73 dBm Cell ID -xxxxxx RSRP-82 dBm SINR 19 dB Band-B3, B1, B7, B20 5G RSRP-84 dBm SINR 18 dB Band n78 Max brzine su mi Download Mbps 160.16 i upload 135mbbs Vjerujem zbog trenutačne opterečenosti mreže je tako i testirat ću kasno navečer i ujutro dali može potegnuti do 200-250mbps down i upload isto ili bolje. Ping je pao s 35ms na 29ms. Na mobitelu je 15-17ms al to je do moba. poco f3 i download je nešto varira između 100mbps ili skoči do 500bps i ping 11ms ako se spojim na ruter preko wifi moba. Dali bi ja bolje prošao ako kupim neki usbi wifi card i spojim ga tako na ruter i dobio više mbps i bolji ping nego li preko mrežnog kabla od matične na utp6 kablu? Idem spojiti laptop koji je odličan i vidjet razlike. edit: preko laptopa Acer Nitro5 mreže ili wifi-a sve bolje i ping 10-15 i down do 550mbps , up je do 150mbps. zar je moguće da je mreža od mbo asus sejbertut 990fx toliko loša... kupit ću jer mi ionako treba usb wifi adapter. Neki TP-LINK Archer T4U Plus AC-1300 ili TP-LINK Archer TX20U Plus, AX1800 i da vidim razliku preko njega na usb6.0 Ako netko želi da mu pogledam nešto u postavkama rutera javite. Ili ako ima netko neki savjet isto javite. Uzet ću ruter na posao u noćnu smjenu i testirati i ako bude ok promjene javim. U protivnom ja bi htio XIAOMI 5G PRO V2 MODEL*5G ROUTER CPE PRO V2 i uzet sim karticu od A1 jer mi je na istom 5g puno bolji na mobu ide do 1gbps down i 100mbps up. U slučaju da bude isto ili lošije s tim xiaomi ruterom... Javim pa se oglasim na tržnici ![]() Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 17.09.2025. u 18:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
|
edit2: Prvo isprike svima radi edita i spama i doštukavanja... Riješen problem! Matična je imala software zvani asus AI suite II koji ima opciju-network i Control-tab EZ start- Net. iContr. je bio na ON i time blokira speed da bude smoth network. Ja stavio na OFF i gle čuda max speed i low ping. Za ujutro mi je skaklo do 900mbps a sada je 600/700 i ping je 10-15ms. dok kako god promjenio opcije upload mi je i dalje 120/130mbps, a max je bio 150mbps i preko neide. btw kupio 2m utp7 cat7 kabla za svaki slučaj. Ja zadovoljan i ostajem na tome. Znači prva 3mj. plaćam ništa tarifu dok ruter je 3e i onda 24mj će biti rata 34e. za acatel tcl ruter out of the box i srećom vizualno i ravnocrtno vidljiv repetitor super stvar. S obzirom da nemogu još imat optiku niti neku sličnu kablesku ovo je top! Hvala svima na pomoći! I kome treba info javite. Imate pivu u Ri-Zg Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. Jučer u 13:32. Razlog: riješeno! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|