Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2025., 00:13   #1051
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Danas sam se cuo s brokerom iz Intercapitala, dobio sam mail s uputama i u jednom koraku traze fotku kartice tekuceg racuna... Malo prije zasjedam na prijestolju, tamo di su se i najhrabriji usr... i padne mi jedna stvar na pamet, obzirom kako brzo uzimam stambeni kredit, na svaki svoj financijski korak moram jako paziti sta radim neko naredno vrijeme... I sjetim se, zar nije da banke kada je u pitanju davanje kredita, "mrze" viditi ako neko ulaže i kupuje crypto, igra lutriju, trejduje online t212 i ibkr (kockaju se), cime postaju "spekulanti" kojima bi mogli i NE odobriti bilo kakav kredit... Zato kada uzimam nesto na binance i t212 - sve odradujem preko Revoluta iskljucivo, tako da mi matična banka ima sto manje uvida u to "sta radim sa svojom placom"... Sta mislite o tome? Da kontaktiram i banku i intercapital da to sve double checkiram, sve za svoju sigurnost, da ne bi bilo da ukenjam samoga sebe nehoticno?
Staro 17.09.2025., 00:30   #1052
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koliko sam cuo, mrze online kockanje, ali prvi glas da mrze uplate na revolut, t212 i sl, za koje uvijek mozes izvuci transakcije i "opravdati" se, ne? U tom slucaju smo svi ovdje "pali" na zahtjevu za kreditom, a to bi bilo jako lose
Staro 17.09.2025., 06:40   #1053
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Nemoj se iznenaditi ako će te tražiti ispis transakcija sa Revoluta, jer znaju raditi i to.

Tako mi je bilo rečeno u HPBu prije par mjeseci
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2025., 08:07   #1054
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Ma nemoj me zezati?
Jer svaki put kada dobijem placu,
Ja si je mudro prebacim na Revolut
I onda sibam Crypto, T212, lutrija.hr, a sada po novom i InterCapital... Ovo mi je bas wooow vijest? :headexplode:
Staro 17.09.2025., 09:03   #1055
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Banke ne vole rizik, a kockanje je njima rizik. Ako je vjerovati bankarici (Erste) s kojom sam pricao o stambenom, ali nismo isli "do kraja", njima nije o glavu da ti daju kredit i radije ce ga odbiti ili ti srusiti rejting ako tako procjene. Cak i sa hipotekom njima nije u interesu progledati kroz prste.

Mozda ce ih tih x transakcija potaknuti da te malo vise procesljaju, a mozda te samo odbiju. Sudeci sto ljudi pisu po netu, moguca su oba scenarija.

Neki pisu da trebas biti "cist" unazad 6-12mj, al to vjerojatno ovisi od banke do banke.

Osobno zadnjih 6-7 godina vodim zdrav financijski zivot bas zbog toga jer smo planirali stambeni kredit. Nisam se htio uopce dovesti u situaciju da me hebu zbog nekih gluposti koje ne mogu opravdati kao normalno trosenje para.

Tada kad sam pricao s bankama nisam bio u investicijskim vodama pa ne znam nista o tome.
Staro Jučer, 10:23   #1056
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

ok, ali šta spada u "kockanje" - hrvatska lutrija - naravno, crypto - se također smatra špekulacijom
ali recimo t212 i ibkr i intercapital - spadaju li oni u kocku/špekulaciju? ako ćemo biti SKROZ LOGIČKI - onda je to sve jedan te isti "koš"?
eto, zato kada dobijem plaću na tekući, ja si odmah prebacujem na revolut -> i nije mi palo na pamet da me moja matična banka, kada je u pitanju kredit, IMA zapravo pravo tražiti "daj ti nama ispise i s Revoluta kojeg vidimo po izvodu da koristiš..." uau...
A kaže mi frend, "oni su ti ionako svi umreženi, nema veze šta je LT i bez tvog izvoda matična banka vidi di trošiš lovu s Revoluta"...
uglavnom -> moram spomenuti da su za lutriju to manji iznosi, tipa 20-ak eura u šest mjeseci...
Staro Jučer, 10:39   #1057
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Valjda te neće jebat za 20 eura, ja sam imao uplate na aircash jer sam preko njega plaćao račune bez provizije pa me ništa nisu pitali. Ali mislim da ti je bolje slati love na revolut koliko je potrebno a tekući držati u stalnome plusu, tako ćeš biti manje sumnjiv i imat će bolji uvid, i vidjet će da imaš love pa neće toliko kopati.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 11:04   #1058
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

da, da, upravo mi je to i cilj i to i radim cijelo ovo vrijeme...

EDIT: zna li tko šta o ovome novome?

https://eatfruitinvest.com/sr/proizvod/kruske/
https://eatfruitinvest.com/sr/proizvod/lesnici/

jel stvar legit ili nešto fejk a.k.a prevara?

Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. Jučer u 13:12.
ALiEN17 je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na