|
![]() |
#83311 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ustedi 8-10k eura i kupi 2025 Vitaru. Auto je ispeglan maksimalno, tisi i utegnutiji od proslog modela i ima 9 godina garanciju. Ne znam zbog cega je Toyota tolko skuplja, osim sto je malo veca. Pogon prakticki isti, plastika ista, dizajn po meni bezlican i nista moderniji od Vitare.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83312 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Da, mi smo gledali mazdu, toyotu, karoqa i jos nesto, zaboravio sam. Mazda bila za koplje ispred ostalih, a cijene iste (karoq jos najskuplji kad mu dodas malo vise opreme..). |
![]() |
![]() |
![]() |
#83313 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam praktički svaki dan u gradu sa Insigniom i nema neke razlike. Samo nek je automatik. Pa nisu u gradu trake uže. Parkiram se u garaži ili iscrtanom parkingu. Auto uvijek stane. Jedini problem je garaža Sv. duh u bolnici. E tu su malo preuska mjesta i problem mi je izlazak iz auta, ali nije do auta nego do moje škembe. Ovima s malim autima bi zabranio parkiranje po gradu jer se uvijek naje.u na neki čošak di smetaju ostalima.
![]() |
#83314 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Precijenjena i bugovita hrpa jeftine plastike obložene jeftinom eko kožom. Znaš koliko sam bugova na infotainmentu imao na Dusteru? Nula ![]() Ekipa se još loži na dojč premiume, a zadnje p od premiuma je nestalo prije desetak godina. Prvo sam išao probati Corollu GR Sport. Isto sranje. Hrpa plastike sa "sporckim" detaljima, samo je za manje novaca Corolla nudila HUD, 360 kameru, automatsko parkiranje i sve parking senzore. S-line...samo zadnji parking senzori. ALI, ima ljepši EKRAN ![]() Vjerojatno se mnogi neće složiti, ali Toyota s Corollom trenutno nudi najviše za novce u toj klasi. Ne znam za SUV-ove, ali hatchback/karavan klasa, teško da može bolje/pouzdanije. Treba prežvakati plastičan interijer i zastarjeli infotainment, ali na to zaboraviš nakon mjesec dana.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 06.09.2025. u 00:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83315 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83316 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Za ove papane koji idu autom po speceraj... Za to postoji Konzum Online... ![]() Jbt, pa jednom mjesecno narucim 200-300EUR svega i svacega... Zadnje sto zelim je da istovarim 50kg svega toga nasred Zelenog vala i onda to sam nosim gore u stan u zgradi bez lifta... ![]() A za ove koji bi se vozikali po gradu, a ne znaju kako - ozbiljno razmislite o taxiju, ispast ce jeftinije nego da se trosi 20kEUR na mali gradski auto sa automatik getribom i 3 cilindra... Za tih 20kEUR se moze napraviti... mmmmm... ako gledamo voznju recimo 5EUR, znaci 10EUR tamo i natrag... To bi bilo 2000 odlazaka do nekud i povrataka doma... Prevedeno - ako recimo jednom dnevno moras ici negdje i vratiti se doma, to onda znaci da za tih 20kEUR mozes ici tako jedno... ummmm... 5 i pol godina svaki dan... Ne moras trazit ni parking, ni placat osiguranje, tehnicki, gume, servise pa se tu nabere valjda jos pola godine taxiranja... Samo pazite da vas ne taxiraju oni idioti koji vrebaju ispred kolodvora i slicno... ![]() Sto se mene tice, ja imam auto pretezno za duze relacije i ruzno vrijeme... ![]() I ne mogu smislit Mozemovce, samo da se razumijemo... ![]()
![]() |
#83317 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Ima kod nas u firmi na svakom katu četiri parkirna mjesta koja su iza zida i kut ulaska u njih je koma i još ako te zapadne debil/debilka koji ne razmišlja pa ostavit auto na crti onda si fakat u govnima sa dužim autom. Sa cliom nije bio issue ali sa škodom je već izazov jer fakat je sjebano. Sa mazdom ne bi imao šanse jer je 5cm šira, a mene fala kurcu ima pa ne bi mogao nikako izaći iz auta. Mi smo fini ljudi. Mi živimo u kućama, a ne u košnicama + tamo gdje imamo stanove imamo i lift. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83318 |
Moderator
|
![]() |
#83321 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#83322 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() U Zagrebu uopce ne pomisljam ici u speceraj, tu lijepo naklikam sta mi treba pa mi donesu doma u stan... ![]() Ima to svoje prednosti i mane... Recimo, velika prednost je da mi auto uopce ne treba u centru i palim ga jednom ili dvaput tjedno, sve obavljam pjeske, trajvanom ili biciklom... Stare zgrade u centru su sve samo ne krletke ili kosnice - stanovi su veliki i prostrani sa visokim stropovima... Zivio sam u kuci sa vrtom do 18. godine i hvala, ali ne hvala, radije stan... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83323 |
Moderator
|
Kakve prednosti i mane. Kad se sjetim samo traženja parkinga. Kružim Kordunska, Primorska, Krajiška, Đure Deželića, odem do Klaićeve, a parking ne bi našao za majku božju. Jel to bio radni dan ili subota navečer isti ku..c. Stanovi, strop na 350 cm, sva toplina ode gore. A da ne pričam o onim đunglama između zgrada za koje ljudi ni ne znaju jer vide samo pročelja zgrada. Jedan napravi vrt, drugi sadi smokvu, treći napravi ilegalno limenu garažu. Ma bože me sačuvaj od takvog života i takvih susjeda.
![]() |
#83324 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Zivim u kuci, imam garazu za jedan auto, nadstresnicu za drugi i jos jedan/dva manja bi stala u dvoriste ![]() A zivot u stanu - ne, hvala. Imam na moru apartman koji daje osjecaj zivota u stanu jer je u zgradi od 16 stanova. Izuzetno se tesko ista dogovoriti jer naravno uvijek imas debila koji su protiv svega. Kako moj vjencani kum kaze - u svakoj zgradi imas bar 20% debila i nekako mi se to cini tocno ![]() Srecom, predstavnik stanara je uporan kao mazga, pa se ipak nesto tu i tamo uspije dogovoriti, da njega nema bio bi raspad sistema. Stan iznad nas bili slovenci, srecom proslo ljeto prodali. Dok su bili tu klinci su im kao da su na selu, cijeli dan trce po stanu, stepenicama, urlicu... Ovi novi koji su kupili od njih apartman su srecom neki srednjovjecni ljudi, pa su tihi i mirni ![]() Tako da zivot u stanu gdje je velika sansa da ces biti u zajednici sa raznoraznim budalama - hvala, ali ne.
![]() |
#83325 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma to je sve od covjeka do covjeka nema pravila. Zivio sam prvo u dvorisnom stanu pa u kuci, pa u zgradi sa 40 stanova pa sad opet u kuci. I jedno i drugo ima svoje prendosti i mane. Kuca je u biti luksuz i sansa da imas svoj mir (premada ni to nemora biti uvijek jer zdesi se i tu neki ludi susjed ![]() Nije ni jedno ni drugo "ispravno" nego sto covjek preferira (i sto si moze priustit u konacnici jer kuca je definitivno skuplja za odrzavanje a i ne zeli se svatko bavit vrtom/okucnicom pa kuca ujedno lako postane "žderač" slobodnog vremena tj. uzmes godisnji da ides nesto radit na kuci a ne da se odmoris ![]()
![]() |
#83326 |
Premium
|
A ima nesto i u tome sto velite vas trojica... Valjda smo mi blazeni pa smo u zgradi gdje su stanari normalni i nema ekscesa... ![]() Sto se tice visine 3.5m i toga da sva toplina ode gore, pa i ne bas jer u tim stanovima imas prirodnu cirkulaciju zraka bas zbog te visine... Topli zrak ode gore, hladni se istiskuje lagano prema dole, zagrijava i tako ukrug... Dok smo bili u manjem stanu u Srediscu, nova zgrada, toplinska izolacija, vamotamo svasta, po zimi nisam mogo zivjet tamo - ako se dobro sjecam, stalno je bio suhi zrak, a nismo pregrijavali, po ljeti pak sam stalno bio usaftan... U ovom stanu u centru nemam nikakvih problema, al istina, grijem na 21.5C jer mi drzi vlaznost na oko 40%, sto mi je OK... Sve preko toga bi mi isusilo zrak i... nije to za zivjet vise onda... Po ljeti nas nema tako da ne znam kako je, ali mislim da mozemo komotno i bez klime zivjet...
![]() |
#83327 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Edit. U kući sam otvorim vrata i pas se sam prošeće a smeće bacam u bijelim gaćama makar me susjedi gledaju...ha ha nek gledaju u svojem sam dvorištu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. 06.09.2025. u 11:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83329 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Išao probati Terramara, da vidim je li vrijeme za SUV, ali još će pričekati. Dobio sam ponudu s 9% popusta za novi sa 204 KS, ali odustao. Trenutno mi nema ni ekonomske ni bilo kakve druge logike s Leona SpT ići na ovog. Auto se lijepo vozi i udoban je bio, Iako je imao šlapetine od 20". Testni je imao DCC pa je vjerojatno zato i bio udobniji nego sam očekivao. To je bila ova verzija od 204 KS, 4drive. Retrovizori su mali i to mi je baš čudno bilo ![]() ![]() ![]() Za tu cijenu ide i Octavia RS s 265 KS i to je pravi vozački auto, što ovaj Terramar nije, ali i nisu ista klasa auta. Infotainment su sad dosta bolje riješili u odnosu na prije.
![]() |
#83330 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Zapravo vidim da nema riječi piva tak da se ispričavam, ali zuja pretpostavljam da je za prat školjku?
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 06.09.2025. u 13:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83331 | |
Moderator
|
Citiraj:
https://share.google/dp1eJ1w2JyBB12znJ Rođeno za šparne Rvate.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 06.09.2025. u 13:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83333 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Advent - ha bozemoj, otkad je Promasevic uveo naplatu 0-24 i nije vise neki problem... Sto se tice kanti za smece, slazem se, to su idiotski potez imali, na kraj pameti mi nije presetavati se sa vrecom smeca po gradu... Inace, jednom i za svagda da se naucite vi koji ne kuzite nista o 'oronulim zgradama u centru Zagreba' - zgrade se ne obnavljaju ne zato sto stanovnici centra ne zele ili nemaju love, nego zato sto idioti iz konzervatorskog zavoda zaje*avaju gdje god stignu... Cijeli centar grada je kulturno zasticeno dobro i tu pomoci nema, hoces nesto napraviti, ne mozes dok ne dobijes odobrenje od konzervatora, a dobit ces od njih odobrenje znas kad... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#83334 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Eto, kako god da okreneš samo problemi. Od svega navedenog još i ovisiš o birokratima koji će ti nadgledati kak je majstor na fasadi potegnuo neku fugu i koji si prozor ugradio i di si klimu metnuo...i da budemo u temi nemaš di parkirat auto a ak i nađeš nadaj se da ti ga nitko nebu zgrebo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83337 |
Moderator
|
https://share.google/zwKPpJTbf3tdrsKHq Gdje su Japanci i Korejci?
![]() |
#83338 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
U 7. mjesecu sam bio salonu Škode, prodavačica je rekla da se prodaju kao vruće kifle. Imali su akciju za 130 godina Škode, bio je popust, a imaju i dobre aute.
![]() |
#83339 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Logično. Uzmeš Octy 1.5 ili 2.0 i imaš švicarski nož na 4 kotača za narednih 15 god. I za 15 god ju prodaš u tjedan dana.
![]() |
#83340 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali da, ovo ostalo stoji... Kako rekoh - ima svojih prednosti i mana, jedna od veikih prednosti je da auto ne moram palit...
![]() |
![]() |
|
|