|
![]() |
#83282 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83283 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja samo gledam kako će se moja guzica osjećati u sicu i koliko udobno ću se vozit. A da je yaris neki wow i nije. Pa s njim nemreš ni po pošteni špeceraj otić u dućan. To je kanta za vožnju od točke A do točke B. Bez komfora, udobnosti i ičega što bi trebao biti auto. Alfe su na glasu da se kvare i ljudi ih voze. Znaju da se kvare, ali osjećaj vožnje nije isti ko u yarisu. I Audi e-tron ima mana i nek se kvari, i BMK za garanciju, ali osjećaj vožnje i užitak nije isti kao u Yarisu.
![]() |
#83284 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83285 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Da, Yaris nije za neke od nas, ne bi ga ni ja uzel,ali je za novi auto koji je hibrid, ima pouzdanost, garanciju, lijep, zgodan za grad, dovoljno velik da po gradu vozi 4 odrasle osobe, i košta puno ali opet neloše s obzirom na ostatak tržišta. Auto od 5m realno ne treba većini koji ih voze,neki gradovi su počeli naplaćivati dodano parking za aute iznad određene duljine i širine pa eto, opet se prodaju. P.S. žena napravi špeceraj u Aygu pa nije problem, vjerojatno je i skill issue u pitanju ![]()
![]() |
#83286 |
Moderator
|
I u mojoj bivšoj poganoj Fiesti se je vozilo 5 normalnih ljudi. Hamm, Syssa, SuperUnknown, Jelc i ja. Krenuli smo od Dede u Prečkom i zapeli na prvom ležečem. 😂 Očigledno imamo drugačiju percepciju normalnih ljudi i ja se ne družim sa tvojim normalnim. 😂😂😂. A špeceraj. Kako da žena kupi špeceraj ako meni vozi gajbu žuje, i 2 paketa mineralne za gemišt. Može uzet hrane samo za taj dan.
![]() |
#83287 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83288 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Žena, pas i ja išli sad na more sa Picantom i sve ponijeli iz ZG, nismo dva tjedna išli u dućan ili restoran osim u pekaru po kruh. Pive, voda hrana, ležaljke koferi....u prošlom miniju sam vozio veliku rasklopnu fotelju itd. Šoping klasika pa to nije valjda upitno, osim ak ne kupuješ za ekipu iz život na vagi |
![]() |
![]() |
![]() |
#83289 |
Moderator
|
Misam fan malih auta. Nije da ih nisam imao. Daihatsu charade 1.0TD, kupio ženi. Daewo Tico i Škoda Fabia od tasta. Fiestu kupio silom prilika i nikad ju nisam volio. Ali sam imao mali Fiat UNO Turbo i.e., 2 Lancije Delte TD i Deltu 1.6 HF Turbo. To su auto 3.9m. Lagani, jurilice. Golfa 1 1.3, GTIa, duju GTI 1.8 16v, Kadeta GSI digitalca. Imao sam malih auta, ali oni se ne mogu usporedit s malim Yarisom. To su auto koji su imali ono nešto.
![]() |
#83291 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83292 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ono kaj su nam napravili je da su nakon benzinaca uzeli hibride koji su trebali smanjiti taj porez, ali su uzeli skuplje aute tako da sam ostao praktički na istom. Za svaki k ide nekakva administrativna naknada, a kad netko drugi organizira servise i zamjenska vozila, općenito znači da ću izgubiti dan na gluposti. Kasko kao opcija osiguranja ne postoji tako da svaku štetu pokrivam sam. Jedini tko ima koristi od mog službenog auta je firma jer su taj auto platili daleko manje od njegove tržišne vrijednosti koju ja plaćam kroz porez. Tako da, uzeo pouzdani auto s malo kilometara kojem je vrijednost pala za pola i tu će negdje ostati. Firma plaća gorivo, a na plaću dobijem £350 mjesečno za raubanje vlastitog auta. Porez mi je manji, i sve skupa imam oko £450-500 na plaći više svaki mjesec, a i svoj auto i sve pod kontrolom.
![]() |
![]() |
#83293 |
Fresh Juice
|
Gorivo je uključeno u tih 350 funti ili ide na to još? Koliko si mjesečno plaćao za Audija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#83294 |
The mighty pirate
|
Gorivo ne utječe na porez. 350 je “car allowance”. Imam karticu za gorivo od firme i na kraju mjeseca šaljem kilometražu i jedino mi naplate privatno gorivo. Ostalo je sve u profit&loss tablici odakle mi onda izračunaju plaću. Porez onda ide državi na temelju plaće i detalja o službenom autu. Prema tablici, Ł545 je mjesečno koštao Audi
![]() |
#83295 |
Fresh Juice
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83296 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Auto je star 25 godina. Realno, premalo sam ga vozio ali ovo gore je statistički podatak ![]() Suzuki je više puta završio na šlepi ali ga puno više koristim, njemu je 35 godina ![]() O serviserima neću ali doživio sam svašta ![]() p.s. Giulietta nam nikad nije završila na šlepi, 147 jednom jer je mehaničar loše montirao pumpu vode nakon velikog servisa, srećom sam bio skužio da temperatura raste, nekih 3km od servisa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83297 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() ![]() I gepek je dovolkno velik ako zaprljaš hlače kada ideš uzeti nešto sa "kraja" gepeka. Sve ostalo je premalo. Dijagnoza. ![]() ![]() Ima i lijepih mazda BT-50. Ono kad se potajno nadaš da je francusko govno na samrti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83298 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
U cijeloj firmi nas je od stotinjak samo nekoliko koji koristimo vlastiti auto jer ostatak bira komociju da ne mora razmišljati o ničemu, bez obzira koliko to košta. Ovo sad vozim još najmanje 4 godine do isteka garancije, a onda ćemo vidjeti dalje. Počinje mi se sve više sviđati LC500h ![]() Gledam jednog svaki dan na putu doma s posla i ufff...me likey https://www.autotrader.co.uk/car-det...sc%26flrfc%3D1
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 17:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83299 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#83300 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali nisi vratio auto jer Audi ne valja, tj. nije to glavni razlog. ![]() Zato sam se i nadovezao na ovo gore. Da imaš na izbor taj isti Audi i Daciu kao službeni, isti uvjeti, sve isto, vjerojatno bi uzeo Audia ponovo. I da ne bi, 9/10 ljudi bi. Jer s svim svojim mana, Audi i Dacia ne mogu u istu rečenicu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83303 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83304 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83305 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vozim i ja Swifta, relativno cesto al 2022, isto 1.2 hybrida sa allGripom i ide od prilike ko moj SCross dizel kad je bio u safe modu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83306 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Facelift Toyota Corolla Cross Luna 1.8 počinje na akciji od 33870e. https://www.toyotaadria.com/hr/pdf/c...ROSS_02.09.pdf
![]() |
#83307 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83308 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
https://m.mobile.de/fahrzeuge/detail...pyToPasteboard za 33k i reć, pa znaš šta, ova plastična kanta je za tu lovu bolji izbor. Pa uzmem M3 i Yaris za svaki dan za te pare 😂
![]() |
![]() |
#83309 | |
Premium
|
Citiraj:
Mazda 5 s automatskim mjenjačem i benzinskim motorom 2.5L e-SKYACTIV G 141 KS kreće od 34000 eura.
![]() |
![]() |
#83310 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|