Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.07.2025., 23:05   #8671
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
nemoze to bit nikak da nema napretka sa stare rx580. ja bi probao sve ovo sto kazu decki.
vjerovatno postavke.
samo oprezno sa RBAR. meni nije htio, al vjerovatno je do prastare MB i to sto ne korstim UEFI koji mi se gadi . u svakom slucaju ne fali mi, sve letiiii sa r5 5600 (1440p).
Staro 24.07.2025., 05:26   #8672
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
Eto ako uopce ikoga zanima kako radi 9060XT i 2700 pa ukratko lose tj. losije nego sa RX580, cak sam dobio i upozorenje od Adrenalina za CSM. Znam treba prebacit u UEFI Mode.

Nego u Desteny 2 FPS je manje vise isti kao i sa RX580 oko 70 dok Dying Light 2 je sada neigriv koliko trza (naravno postavke su iste).

Uglavnom uskoro dolazi novi proc i ploca ovo je samo mali rezime koliko proc moze cak usporit komp ako je grafa puno jaca.
Sam ti rekao, been there done that, jače grafe rade gore od slabijih kada ih CPU ne prati.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 24.07.2025. u 15:03.
Disco je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2025., 09:05   #8673
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Hm, što je stvarno normalno da to tako loše radi? Pa ne mogu vjerovat da je lošije nego sa RX580.
Nekako mi se čini da svakako treba napravit ovo što Mladen kaže, stavit zadnji BIOS, friški WINS-i pa zadnji driver za čipset, grafu, REBAR (jel te moderne grafe uopće rade bez toga ) itd itd
Nego sjetio sam se da je to stara ploča, to je onda PCI-e 3.0? Jel to neki bottleneck, ne znam koliko linija ima ta grafa.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2025., 15:06   #8674
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Hm, što je stvarno normalno da to tako loše radi? Pa ne mogu vjerovat da je lošije nego sa RX580.
Nekako mi se čini da svakako treba napravit ovo što Mladen kaže, stavit zadnji BIOS, friški WINS-i pa zadnji driver za čipset, grafu, REBAR (jel te moderne grafe uopće rade bez toga ) itd itd
Nego sjetio sam se da je to stara ploča, to je onda PCI-e 3.0? Jel to neki bottleneck, ne znam koliko linija ima ta grafa.
Po TPU ima 16 stazica, dakle nije neki gubitak, max 5%, ali vj i manje.
ReBAR bi svakako pomogao (Radeoni ga vole za razliku od GF), ali ga zen+ ne podržava koliko se sjećam, tek zen2 nadalje.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na