Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.07.2025., 06:55   #20371
cic
Premium

cic's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
The Bear - 4. sezona totalno suprotnost od 3.

Nakon prve obećavajuće sezone, meni kvaliteta sve više i više pada. U ovoj sezoni po meni nepotrebno duge epizode, moglo je to i kraće.
cic je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2025., 10:41   #20372
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Meni obratno. Vrhunska sezona, iz epizode u epizodu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2025., 12:54   #20373
cic
Premium

cic's Avatar

Moguće da je u meni problem jer su mi misli ko zna di, nemam baš volje za gledat tak da su oči buljile u ekran, a mozak bil ko zna di.
Staro 07.07.2025., 00:39   #20374
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Succession (2018–2023)

Napokon se natjerao da vidim cemu hajp. Sagledao 9 epizoda. Jako zanimljiva tema, kvaliteta produkcije na nivou, ali odvratna brate. Svi su likovi ljigavi. Nije me briga dal postali bogatiji za 40bill ili da ih auto udari. Nije jedina gdje su svi iz serije negativci (house of cards, breaking bad, better call saul, peaky blinders, sopranos, the americans).. ali ovdje, svi su standardni klišej negativci. Djeca bogatih roditelja koja piša po sirotinji. Mislim, ok. Ali se pitam sto ja ovo geldam. Ne znam kako Francis Underwood i Claire Underwood mogu da me zalijepe za televozor. Mozda najgori likovi ikad, koji nevine bacaju pod voz. A ovdje apsolutno niko.

Volim politicke, biznis, krimi itd serije. Succession ima sve od toga ali ne ide. Dat cu joj sansu 2-3 epizode S2. Ako bude isto..
Staro 07.07.2025., 06:34   #20375
cic
Premium

cic's Avatar

Meni je prva sezona bila jako dobra, al sve nakon toga, jednostavno ne kužim hajp i čemu toliko hvale za tu seriju, u najboljem slučaju prosječna serija.
Staro 07.07.2025., 08:27   #20376
benny_blanco
another brick in the wall
Moj komp

benny_blanco's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor jucca Pregled postova
Poceo gledat Besu, u par dana sam smlatio 2 sezone.
Iznenadio se koliko je dobro napravljena. Srbi, Albanci, mafija, droga, ubojstva, djir ala Gommora,.... , , ali meni osobno bolja i realnija. Dao bih čistu 10. da nema loših efekata. Tučnjave, eksplozije, vatra, malo bolje od Indije 😁, tu i tamo gluma, no nista sto bi umanjilo dozivljaj

Za svaku preporuku ko voli ovaj zanr.

https://www.imdb.com/title/tt9170318/?ref_=ext_shr

9.5/10

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Dobra serija, za sada nema naznaka za 3. sezonom
benny_blanco je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2025., 09:17   #20377
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Succession (2018–2023)

Napokon se natjerao da vidim cemu hajp. Sagledao 9 epizoda. Jako zanimljiva tema, kvaliteta produkcije na nivou, ali odvratna brate. Svi su likovi ljigavi. Nije me briga dal postali bogatiji za 40bill ili da ih auto udari. Nije jedina gdje su svi iz serije negativci (house of cards, breaking bad, better call saul, peaky blinders, sopranos, the americans).. ali ovdje, svi su standardni klišej negativci. Djeca bogatih roditelja koja piša po sirotinji. Mislim, ok. Ali se pitam sto ja ovo geldam
ja sam gledao upravo zato da si probam pojmit i taj mentalitet tih ljudi koji nemaju veze s nama stokom sitnog zuba. I zato je serija predobra, jer pokazuje svjet za sebe, hijene koje se i dalje žderu iako žive u izobilju, rektalni alpinizam pater familijasu koji da nema para bi umro sam ko klošar ispod mosta koliko ga nitko ne bi trpio takvog sebičnog, "male" ljude koji vješto plivaju u takvoj močvari i jako dobro profitiraju od toga. I humor u seriji je vrh, karikature čiji karakteri su u stvari smiješni ako ih ne uzmeš za ozbiljno.
I što je najbolje, serija je lijepo zaokružena i priča dovedena kraju bez praznog hoda, nešto što je izrazita rijetkost u današnje vrijeme serija koje kad vide da prolaze kod publike im krenu cicat život i radit mentano-rektalne akrobacije samo da opravdaju takvo cicanje kojem je jedina svrha zarada od serije

I recimo meni House of Cards je pričom srednja žalost jer ide u ekstreme koji u realnosti nebi prošli i zato mi spada pod te tipične američke "ako nije super ekstremno, onda nije zanimljvo" proljeve od serija koje šokantnim situacijama pokušavaju zadržati gledaoca što obično prolazi kod publike koja manje razumije realnost pa gutaju takve lovačke priče kao zanimljive, a da ne kažem kako kostur priče HoC-a je ispričan milijardu puta i samo je pitanje kakvo ti okruženje pričanja tog korstura više odgovara (korporacija, policija, krim. milje, seosko vjeće, biraj...)

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 07.07.2025. u 09:29.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2025., 09:41   #20378
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Meni je taj Succession bio teška sapunica, isto nisam baš skužio oko čega je sav taj hajp bio.
Staro 07.07.2025., 10:06   #20379
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
kažeš, njihova familija naspram tvoje - med i mlijeko

Meni je serija bila dobra, lipo je prikazala taj svijet.
Staro 07.07.2025., 16:23   #20380
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

telefunken
Realno, skoro sve su serije na TVu fantazija. Sopranos takodjer. The Americans je bila relativno down to earth do zadnje epizode. Ali ne govorim ja o prici vec o likovima. Kevin Spacey je bio fenomenalan da je prodavao makjato u starbaksu ili bio predsjednik drzave. U Succession meni nesto fali. Svi kao da su sporedni likovi. Mozdaje glavni simpatizer trebao biti Kendall Roy, ali ne ide.

Serija dosta podsjeca na Six Feed Under. Dinamika u porodici, biznis i ...orange sestra. Ali sto se gledljivosti tice (iz mog ugla), razlika nebo i zemlja. Zaista ne znam kako serija o velikom biznisu i drami oko ogromnog bogatstva, moze biti dosadnija od Better Call Saul. Od serije u kojoj se nista ne desava 6 sezona.
Staro 07.07.2025., 19:04   #20381
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
ja sam pogledao max 5 epizoda tog suksešna.
ništa mi nije leglo u toj seriji.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2025., 19:21   #20382
Tajl3r
Dobro je sve.
Moj komp

Tajl3r's Avatar

Datum registracije: Sep 2012
For all mankind
Kao i sve sta dalje idu to gore sezone, 4 sezona gledljiva ali i najlošija

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Tajl3r je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2025., 00:33   #20383
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Da ne trollamo temu sa filmovima..
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
BBT je bio super dok su imali (navodno) pravog/prave fizičare za konzultante. Morao si nešto znati (ili googlati) da bude smiješno. A onda su negdje kad se ona kreštava porodila otišlu na kvasinu. Sjećam se kad je počela slijedeća sezona da sam komentirao, zar ništa pametnije nisu mogli smisliti nego da dobiju još jedno dijete?!

Btw, ovo je tema o filmovima

P. S.
Meni je Fawlty Towers super. Bila je neka najava o reboot al' izgleda ništa od toga I know nothing

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
Meni se BBT srozala kada su se ukljucile zenske. Geekovi koji ne znaju pricati s curama. Koji nisu vjerovali da je zensko u stanu i koristi kupatilo, lik koji nije mogao pricati sa zenskom.. svi su se ozenili i dobili djecu. I onda kontas da su dobili genericku seriju parova bez identiteta.

A slazem se, u pocetku je bilo sitnih, relativno pametnih potpucavanja i ako je serija day one bila luckasta. Za siroke narodne mase. Ali nakon 3-4 sezone je sve otislo niz brdo.

Fawlty Towers sam ko klinac gledao ali ako cemo na tu temu. Blackadder se moze uvijek gledati. I dalje je moji i ja spominjemo. Fools and Horses ima 9 sezona. Moze se stalno reprizirati. Licno mislim da taj period ni ne treba dirati sa nekim rebootom.

Staro 08.07.2025., 11:48   #20384
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
na zadnjoj epki handmaidens tale sam.
ocekivao sam puno vise. previse patetike, US BS-a, puno puta skroz presporo.
zadnja sezona skroz losa i bedasta IMO. i ocekivao sam da ce u nekom trenu malo poblize opisat i pokazat sta je i kako dovelo do ludila. ocito cuvaju za nekakav prequel lol.
sve u svemu ocekivao sam vise.

edit: zadnja epka, teška sraćka. nije ni cudo da joj je ocjena trash :-(.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 08.07.2025. u 15:19.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 08.07.2025., 17:08   #20385
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ajde, prethodna sezona mi je bila meh.

https://movieweb.com/linda-hamilton-...an-terminator/

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:06   #20386
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Zaista ne znam kako serija o velikom biznisu i drami oko ogromnog bogatstva, moze biti dosadnija od Better Call Saul. Od serije u kojoj se nista ne desava 6 sezona.
jer za većinu toga što se dešava moraš znati (željeti) čitati između redaka
Citiraj:
U Succession meni nesto fali. Svi kao da su sporedni likovi. Mozdaje glavni simpatizer trebao biti Kendall Roy, ali ne ide.
pa to i jest jedna od boljih stvari u seriji što nitko nije polariziran pa da se zakačiš za njegov lik. Meni je Tom (zet) bio najbolji, oportunistička ljiga i Greg (nećak) kao zbunjola koji ima više sreće neg pameti, za njih mi je baš stalo vidjet hoće li uspijeti u svojim naumima. Za Kendalla sam htio navijat i bilo mi ga žao (kao osobu odraslu pod takvim ocem) a opet mi ga nije bilo žao (kao šupka od čovjeka)
Odlični likovi
Staro Jučer, 21:26   #20387
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

^
Nemam sta gledati. Nisam raspolozen izgleda za nista. Pa sam je nastavio.

Malo je bolje. Ali pocetak trece sezone i ponasanje Kena je zaista over the top. "jer za većinu toga što se dešava moraš znati (željeti) čitati između redaka" Mislim daje serija poprilicno straight forward. Sve je jasno samo je prva sezona spoooooooooooora. Sto se Toma i Grega tice, iskreno, oni su nebitni. Tipicni comic relief. Ne kazem da nisu simpaticni. Vec sa biznis strane. Sa Gregom su pretjerali koliko je lik glup. Kada je usao u firmu, podsjetilo me na Kramera iz Seinfelda.

Da ne bune zabune. Produkcijski je top. Prelijepi kadrovi na Jadranu. Nije mislim nista bio green screen. Al eto, nesto mi serija nije legla al nastavim dalje. Al ina ovu temu, rasipnistvo bogatih i sapunica u familiji, Downton Abbey je klasu iznad. Stid me bilo ikad priznat da je gledam jer je ocito za zene. Mozda je probidila moju zensku stranu ali likovi su bili next leve.

E da, primjetio sam da dosta stvari rezu. Vjencanje, TV interviju i nekoliko bitnih ishoda samo predju kao da su se vec desili. Sve vracam kontam da nisam ja zaspao ili HBO reze.
Staro Danas, 08:48   #20388
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Sto se Toma i Grega tice, iskreno, oni su nebitni. Tipicni comic relief. Ne kazem da nisu simpaticni. Vec sa biznis strane. Sa Gregom su pretjerali koliko je lik glup. Kada je usao u firmu, podsjetilo me na Kramera iz Seinfelda.
teško je reći koliko si u krivu a da ti ne spojlam. Priča je zaokružena na kraju, dakle sve ide ka nekom razrješenju u zadnjoj epizodi i tad se broje mrtvi.

Što se tiče Grega, mene podsjeća na priču frenda koji je radio na Disney kruzeru i kaže da tamo najviše zaradiš od manče, no da za manču te gosti moraju lajkat. I on je to pokušavao kroz super uslužnost i ljubaznost i zaradio je ok. No kaže da nikako nije uspijevao nadmašit lika koji je bio potpuno goofy baš ko Kramer. Kaže da je taj redovito fulavao narudžbe, bio smotan, tu i tamo nešto razbio onako trapavo, no da su ga zbog toga gosti voljeli, valjda iz sažaljenja i da je on pobirao GRO više manče. E to je Greg... svi se oni samo bore za komad kolača a serija je upravo o tome, tko će pobrat najviše

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. Danas u 08:54.
telefunken je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na