|
![]() |
#20371 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
The Bear - 4. sezona totalno suprotnost od 3. Nakon prve obećavajuće sezone, meni kvaliteta sve više i više pada. U ovoj sezoni po meni nepotrebno duge epizode, moglo je to i kraće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20373 |
Premium
|
Moguće da je u meni problem jer su mi misli ko zna di, nemam baš volje za gledat tak da su oči buljile u ekran, a mozak bil ko zna di. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20374 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Succession (2018–2023) Napokon se natjerao da vidim cemu hajp. Sagledao 9 epizoda. Jako zanimljiva tema, kvaliteta produkcije na nivou, ali odvratna brate. Svi su likovi ljigavi. Nije me briga dal postali bogatiji za 40bill ili da ih auto udari. Nije jedina gdje su svi iz serije negativci (house of cards, breaking bad, better call saul, peaky blinders, sopranos, the americans).. ali ovdje, svi su standardni klišej negativci. Djeca bogatih roditelja koja piša po sirotinji. Mislim, ok. Ali se pitam sto ja ovo geldam. Ne znam kako Francis Underwood i Claire Underwood mogu da me zalijepe za televozor. Mozda najgori likovi ikad, koji nevine bacaju pod voz. A ovdje apsolutno niko. Volim politicke, biznis, krimi itd serije. Succession ima sve od toga ali ne ide. Dat cu joj sansu 2-3 epizode S2. Ako bude isto..
![]() |
#20375 |
Premium
|
Meni je prva sezona bila jako dobra, al sve nakon toga, jednostavno ne kužim hajp i čemu toliko hvale za tu seriju, u najboljem slučaju prosječna serija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20376 | |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Dobra serija, za sada nema naznaka za 3. sezonom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20377 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
I što je najbolje, serija je lijepo zaokružena i priča dovedena kraju bez praznog hoda, nešto što je izrazita rijetkost u današnje vrijeme serija koje kad vide da prolaze kod publike im krenu cicat život i radit mentano-rektalne akrobacije samo da opravdaju takvo cicanje kojem je jedina svrha zarada od serije I recimo meni House of Cards je pričom srednja žalost jer ide u ekstreme koji u realnosti nebi prošli i zato mi spada pod te tipične američke "ako nije super ekstremno, onda nije zanimljvo" proljeve od serija koje šokantnim situacijama pokušavaju zadržati gledaoca što obično prolazi kod publike koja manje razumije realnost pa gutaju takve lovačke priče kao zanimljive, a da ne kažem kako kostur priče HoC-a je ispričan milijardu puta i samo je pitanje kakvo ti okruženje pričanja tog korstura više odgovara (korporacija, policija, krim. milje, seosko vjeće, biraj...) Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 07.07.2025. u 09:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20380 |
Registered User
|
telefunken Realno, skoro sve su serije na TVu fantazija. Sopranos takodjer. The Americans je bila relativno down to earth do zadnje epizode. Ali ne govorim ja o prici vec o likovima. Kevin Spacey je bio fenomenalan da je prodavao makjato u starbaksu ili bio predsjednik drzave. U Succession meni nesto fali. Svi kao da su sporedni likovi. Mozdaje glavni simpatizer trebao biti Kendall Roy, ali ne ide. Serija dosta podsjeca na Six Feed Under. Dinamika u porodici, biznis i ...orange sestra. Ali sto se gledljivosti tice (iz mog ugla), razlika nebo i zemlja. Zaista ne znam kako serija o velikom biznisu i drami oko ogromnog bogatstva, moze biti dosadnija od Better Call Saul. Od serije u kojoj se nista ne desava 6 sezona.
![]() |
#20381 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
ja sam pogledao max 5 epizoda tog suksešna. ništa mi nije leglo u toj seriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20383 | |
Registered User
|
Da ne trollamo temu sa filmovima.. Citiraj:
A slazem se, u pocetku je bilo sitnih, relativno pametnih potpucavanja i ako je serija day one bila luckasta. Za siroke narodne mase. Ali nakon 3-4 sezone je sve otislo niz brdo. Fawlty Towers sam ko klinac gledao ali ako cemo na tu temu. Blackadder se moze uvijek gledati. I dalje je moji i ja spominjemo. Fools and Horses ima 9 sezona. Moze se stalno reprizirati. Licno mislim da taj period ni ne treba dirati sa nekim rebootom. ![]()
![]() |
![]() |
#20384 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
na zadnjoj epki handmaidens tale sam. ocekivao sam puno vise. previse patetike, US BS-a, puno puta skroz presporo. zadnja sezona skroz losa i bedasta IMO. i ocekivao sam da ce u nekom trenu malo poblize opisat i pokazat sta je i kako dovelo do ludila. ocito cuvaju za nekakav prequel lol. sve u svemu ocekivao sam vise. edit: zadnja epka, teška sraćka. nije ni cudo da joj je ocjena trash :-(.
We all must hang together, or surly we will hang separately. Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 08.07.2025. u 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20385 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#20386 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Odlični likovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20387 |
Registered User
|
^ Nemam sta gledati. Nisam raspolozen izgleda za nista. Pa sam je nastavio. Malo je bolje. Ali pocetak trece sezone i ponasanje Kena je zaista over the top. "jer za većinu toga što se dešava moraš znati (željeti) čitati između redaka" Mislim daje serija poprilicno straight forward. Sve je jasno samo je prva sezona spoooooooooooora. Sto se Toma i Grega tice, iskreno, oni su nebitni. Tipicni comic relief. Ne kazem da nisu simpaticni. Vec sa biznis strane. Sa Gregom su pretjerali koliko je lik glup. Kada je usao u firmu, podsjetilo me na Kramera iz Seinfelda. Da ne bune zabune. Produkcijski je top. Prelijepi kadrovi na Jadranu. Nije mislim nista bio green screen. Al eto, nesto mi serija nije legla al nastavim dalje. Al ina ovu temu, rasipnistvo bogatih i sapunica u familiji, Downton Abbey je klasu iznad. Stid me bilo ikad priznat da je gledam jer je ocito za zene. Mozda je probidila moju zensku stranu ali likovi su bili next leve. E da, primjetio sam da dosta stvari rezu. Vjencanje, TV interviju i nekoliko bitnih ishoda samo predju kao da su se vec desili. Sve vracam kontam da nisam ja zaspao ili HBO reze.
![]() |
#20388 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče Grega, mene podsjeća na priču frenda koji je radio na Disney kruzeru i kaže da tamo najviše zaradiš od manče, no da za manču te gosti moraju lajkat. I on je to pokušavao kroz super uslužnost i ljubaznost i zaradio je ok. No kaže da nikako nije uspijevao nadmašit lika koji je bio potpuno goofy baš ko Kramer. Kaže da je taj redovito fulavao narudžbe, bio smotan, tu i tamo nešto razbio onako trapavo, no da su ga zbog toga gosti voljeli, valjda iz sažaljenja i da je on pobirao GRO više manče. E to je Greg... svi se oni samo bore za komad kolača a serija je upravo o tome, tko će pobrat najviše Zadnje izmijenjeno od: telefunken. Danas u 08:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|