|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Linux mint neće bootati (a ni windows 10)
Prije mjesec dana mi je win instalacija u dual boot pukla, jednostavno se više nije htjela dići. Jučer dođem kući nakon dva dana odsustva, upalim komp, kad ono mint zaglavi prilikom boota na mint logo. Reko slučajno, probam ponovno ono isto... Bootam live usb, instaliram boot-repair i probam tako. Neće. Iz live usb pokrenem "sudo fsck /dev/sdXY" on nađe hrpu problema. Nakon što je završio napravim restart i mint se napokon digne, alinhrpa stvari više ne radi. Npr. Firefox profil je corrupted, mint-update se više ne pokreće itd. Napravim timeshift na točku od prije 10 dana i grub je napokon stari, ali mint-update i dalje ne radi, pitanje je i što još. Do čega bi moglo biti? Jel moguće da mi lagano odlazi disk u vječna lovišta ili neki drugi hardware? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Smrdi na loš HDD/SSD. Uglavnom - testiraj disk. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ne dozvoljava mi SMART test iz Disks putem live usb. Kada probam preko smartctl dobijem sljedece Self-test Log (NVMe Log 0x06) Self-test status: No self-test in progress Num Test_Description Status Power_on_Hours Failing_LBA NSID Seg SCT Code 0 Short Completed: failed segments 8815 25963160 1 7 0x2 0x81 1 Extended Completed: failed segments 8815 25963160 1 6 0x2 0x81 Ima ovaj dio failed segments, ali nista drugo. Na drugom dijelu istog izvjestaja pise PASSED. Evo cijeli Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 06.07.2025. u 11:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Reklamiraj i drmaj ![]() |
![]() |
![]() |