Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.07.2025., 20:20   #12301
>>>KUKY<<<
Banned
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Koliko sam pročitao, više je tražio potvrdu svoje odluke o kupovini zvučnika a ignorirao savjet o kupovini daca. Netko se uči na tuđim a netko na svojim greškama
Ajde ti odjebi lagano generalcino poslje bitke!
Nigdje nisam napisao da nezelim dac nego da trenutno nemam love za njega.
>>>KUKY<<< je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2025., 20:25   #12302
>>>KUKY<<<
Banned
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
"Trebas samo galvanski odvojiti izvor zvuka od kompa, a to ces tako da ces sloziti USB DAC... Kuzis?"

I dalje iste probleme imam sumi i krci i pogotovo kad pomicem misem onda zuji jos jace. Ali pronasao sam svoj stari DAC koji se spaja preko USBa i problemi su i dalje isti, potpuno isti nikakve promjene nema tako da vise pojma nemam sta da radim. Stari mi je provjerio uzemljenje u uticnici i sve sljaka dakle nije ground loop problem. Jedino sto mi pada na pamet je da kupim opticki kabel i bubnem ga u dac. Jel bi to pomoglo posto optika nema uzemljenje??

edit
Ako kupim big knob passive lik na YT nespaja XLR kabel nego TRS kabel a to moji zvucnici nepodrzavaju! Kako si ti Calypso ustekao XLR u Mackija??
>>>KUKY<<< je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2025., 21:18   #12303
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa lijepo je u postu 12298 napisao kakav kabel je koristio, dzizskrajst
Staro 05.07.2025., 22:01   #12304
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Nabavi USB DAC i miran si, jer onda odvajas u potpunosti signal od ostatka kompa i ne ovisis o nikakvim sklopovima na kompu...
Potpuno galvansko odvajanje se jedino postiže toslinkom (optikom).
Staro 05.07.2025., 23:52   #12305
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Ajde ti odjebi lagano generalcino poslje bitke!
Nigdje nisam napisao da nezelim dac nego da trenutno nemam love za njega.
Ali imas zato DSP!

Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
"Trebas samo galvanski odvojiti izvor zvuka od kompa, a to ces tako da ces sloziti USB DAC... Kuzis?"

I dalje iste probleme imam sumi i krci i pogotovo kad pomicem misem onda zuji jos jace. Ali pronasao sam svoj stari DAC koji se spaja preko USBa i problemi su i dalje isti, potpuno isti nikakve promjene nema tako da vise pojma nemam sta da radim. Stari mi je provjerio uzemljenje u uticnici i sve sljaka dakle nije ground loop problem. Jedino sto mi pada na pamet je da kupim opticki kabel i bubnem ga u dac. Jel bi to pomoglo posto optika nema uzemljenje??

edit
Ako kupim big knob passive lik na YT nespaja XLR kabel nego TRS kabel a to moji zvucnici nepodrzavaju! Kako si ti Calypso ustekao XLR u Mackija??
Daj ti to poslikaj sta sve imas i kako si spojio pa cemo biti pametniji...

Nije moguce da jos uvijek imas inteferencije ako si spojio USB DAC... Jesi probao spojiti zvucnike na mobitel ili neki MP3 player ako imas neki stari pa da vidis kako fercera?

TRS je tip konektora koji moze biti 3.5mm ili 6.3mm... Dakle, sa jedne strane imas taj TRS 6.3mm, i njega spajas u Big Knob, a sa druge strane imas XLR kabel koji spajas u zvucnik... To sa konektorima i balansiranim ovim/onim ti je cijela nauka i samo ces se pogubiti oko tih naziva i neces biti nista pametniji... Naziv TRS nitko normalan ne koristi u normalnom razgovoru dva laika, evo ja sam danas naucio sto je TRS, a audio tehnikom se zabavljam od sredine 1990ih, na FER sam otisao kako bih studirao elektroakustiku, pa sam zavrsio automatiku... https://bloomaudio.com/blogs/article...d-terminations

Za pocetak napravi test koji sam ti rekao - spoji mobitel ili neki stari MP3 player preko tog kabela koji imas na zvucnike i ako i dalje imas interferencije, onda nemam nis pametno za reci... Iskopcaj misa ako se radi o bezicnom misu pa probaj ponovo... To krcanje i sum nema nikakvog smisla, tako je meni bilo sa Kali monitorima koje sam onda vratio i uzeo Adame...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4