|
![]() |
#12301 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Nigdje nisam napisao da nezelim dac nego da trenutno nemam love za njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12302 |
Banned
Datum registracije: Mar 2003
|
"Trebas samo galvanski odvojiti izvor zvuka od kompa, a to ces tako da ces sloziti USB DAC... Kuzis?" I dalje iste probleme imam sumi i krci i pogotovo kad pomicem misem onda zuji jos jace. Ali pronasao sam svoj stari DAC koji se spaja preko USBa i problemi su i dalje isti, potpuno isti nikakve promjene nema tako da vise pojma nemam sta da radim. Stari mi je provjerio uzemljenje u uticnici i sve sljaka dakle nije ground loop problem. Jedino sto mi pada na pamet je da kupim opticki kabel i bubnem ga u dac. Jel bi to pomoglo posto optika nema uzemljenje?? ![]() ![]() edit Ako kupim big knob passive lik na YT nespaja XLR kabel nego TRS kabel a to moji zvucnici nepodrzavaju! Kako si ti Calypso ustekao XLR u Mackija?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12304 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12305 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nije moguce da jos uvijek imas inteferencije ako si spojio USB DAC... Jesi probao spojiti zvucnike na mobitel ili neki MP3 player ako imas neki stari pa da vidis kako fercera? TRS je tip konektora koji moze biti 3.5mm ili 6.3mm... Dakle, sa jedne strane imas taj TRS 6.3mm, i njega spajas u Big Knob, a sa druge strane imas XLR kabel koji spajas u zvucnik... To sa konektorima i balansiranim ovim/onim ti je cijela nauka i samo ces se pogubiti oko tih naziva i neces biti nista pametniji... Naziv TRS nitko normalan ne koristi u normalnom razgovoru dva laika, evo ja sam danas naucio sto je TRS, a audio tehnikom se zabavljam od sredine 1990ih, na FER sam otisao kako bih studirao elektroakustiku, pa sam zavrsio automatiku... https://bloomaudio.com/blogs/article...d-terminations Za pocetak napravi test koji sam ti rekao - spoji mobitel ili neki stari MP3 player preko tog kabela koji imas na zvucnike i ako i dalje imas interferencije, onda nemam nis pametno za reci... Iskopcaj misa ako se radi o bezicnom misu pa probaj ponovo... To krcanje i sum nema nikakvog smisla, tako je meni bilo sa Kali monitorima koje sam onda vratio i uzeo Adame...
![]() |
![]() |
|
|