|
![]() |
#82021 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja danas cijeli dan delam na kajzerici i bit će jebanja majke samo tako. A ovaj vikend sam dežuran i reko šefu da nek slobodno zaboravi da ću ovu subotu ić na intervencije.
![]() |
#82023 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82025 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Da nekim cudom murja i pocne raditi svoj posao i da ih ima u prometu, trebalo bi 10-15 godina da se iskorijeni ovaj krkanluk. Uglavnom, izletilo mi: https://www.automobili.ba/problemi-s...sve-je-u-redu/ Ako se ne varam netko se na forumu zalio da mu puno ulja trosi tiguan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82026 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Zato im i je servis na 30.000 km kad ulje ne treba mijenjat, ulje se samo nadolijeva ![]() Na Facebook stranicama VW Hrvatska i Škoda Hrvatska jako se često ljudi žale na nove aute. Evo jedan primjer Tiguana 2024 1.5 eTSI: Prilazim vozilu klikam na ključ i mrtav. Vadim onaj mali ključić iz ključa kako bi ga otključao i odmah alarm pali, stišćem start tipkicu, približavam ključ letvi volana gdje se nalazi senzor za paljenje ni tada ne reagira, radnik iz šlep službe spaja ga na booster i ne daje vozilo znakove života. Ne mogu ga navesti na šlepu jer su blokorani kotači te ujutro dolazi šlepa sa kranom kako bi ga podigli na šlepu i odvezli u ovlašteni servis. Zahtjevam zamjensko vozilo po mogućnosti automatik i šalju mi staro vozilo a bio je u ponudi i Passat B8 s dsg-om ali im je preskup za rentanje. Sramota za jedan Volkswagen, Volkswagen Hrvatsku, Porsche Croatia, … tako se to ne radi. Izgleda da će mi sljedeće biti angažirati odvjetnika i zahtjevati novo vozilo. Znači vozilo je staro godinu i 2 tjedna, 9600 km i ovo je drugi put da se isti problem dogodio, na 7500 km ostao bez antifriza te je stalo preko pola litre, već je potrošio 5 crtica ulja… što bi bilo da se puno vozim, da divljam s njime… ne mogu ni zamisliti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82028 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Prekjucer me zove sogor da me preventivno upozori jer i ja imam motor iz fauve grupe (EA888). Uglavnom, ima Q3, nekakav diesel sa 150KS, dobio ga u 3. mjesecu. Kaze dan ranije mu doslo neko upozorenje na ploci da je nizak nivo ulja ili tako nesto. Auto 6k km i potrosio vec litru ulja, pa je morao nadoliti. Doduse, on je puno na autocesti i potegne, ali svejedno. Nama je lik kod preuzimanja auta rekao da bi nov mogao pocuclati ulja, pa da pazimo. Uglavnom ovo sa Tiguanom malo cudno da je i za modele 2022 i 2023. EA888 gen 1 je volio piti ulje, ali naknadne generacije bi trebale imati to rijeseno. Ta godista bi vec trebala biti Gen3 ili 4.
![]() |
#82029 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Evo, imam ti iz prve ruke, iz obitelji isti slučaj. Ovakva je priča. Rođo naručio R-line Tiguan, 2024. Dobio ga u 11. mjesecu, novo, Zubak, 60k EUR. Dobio isto upozorenje na preuzimanju, auto dolazi iz Meksika, trošit će ulja nešto na početku, nek navrati za mjesec-dva da provjere ulje. Otišao je, dolijali odmah ja mislm nekih 3 litre. Doslovno mu je trošio 1l ulja na 1000km, prošlo par mjeseci, ulje i dalje "nestajalo". Žalio se 3-4 puta, bio na servisima, rekli su mu nakon 6 mjeseci natezanja da je to normalno, auto je iz Meksika, i tako će i dalje biti. Nisu imali soluciju pa mu rekli, to je normalno. Čak su plombirali ovaj čep za ulje u sumnji da si vadi ulje sam jer želi reklamirati auto. Sada u 4. mjesecu je rekao da će se autom zaletiti u Zubak u salon pa nek si uzmu auto a on će u zatvor ako treba. Evo, srećom, prihvatili su reklamaciju i auto je na servisu već nekih 30-tak dana, dobio zamjenski. Ide novi motor. Radi se o 2.0TDI-u, 200ks. Smiješno, kažu, nalijali smo 6l ulja, do će biti dosta do servisa. Kaže on, meni je servis na 10k a vi ste mi dali ulja za 6k. ![]() Uglavnom, meksički blokovi imaju navodno lošu leguru metala, koja se prejako grije i "kuri" ulje. Doslovno su napravili 3000km prije par mjeseci, tour po EU, 3l ulja je morao dolijati u Češkoj. Sranje uglavnom, jako je razočaran. Auto je od 7 mjeseci što ga imaju, bio sigurno puni mjesec i pola na servisu (bez ovih 30-tak dana). Pitaj šogora odakle je auto došao. Ako je iz Meksika, to ti je to. Ako će imati problema, mogu pošerati broj mobitela, pa da popriča s mojim rođakom, ako želi. Ovi su posjedili u tom periodu. ![]() Kad smo se vidjeli, svaki put ista zajebancija, kak je auto? Jebo nam je mater svaki puta, ali postalo je tragično, više se nismo smijali. Zubak se pravio glup, ovaj lud jer su svu ušteđevinu potrošili na auto koji je više na servisu nego se vozi, a mehaničari samo slijegali ramenima. Riješava se, srećom. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 04.07.2025. u 10:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82030 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Bome dugo se nisam tako dobro nasmijao. Epic ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 04.07.2025. u 10:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#82031 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
A ja htio otvarati ovaj N13 iz ajncera jer sam dolio 7dcl na 7000km. Gdje su sad oni sto se cude zasto bi netko nosio litru ulja u gepeku? Izgleda da ce novim autima morati praviti vece gepeke da mogu nositi 10l ulja u rezervi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82033 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Znaci dodjes na benzinsku i kazes "sipajte ulja i provjerite gorivo" ![]()
![]() |
#82035 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
I šta ti ovdje znači garancija, kažu novi auto imaš garanciju, jedino što je dobro da nemaš dodatnih troškova, ali imaš zajebanciju s servisom. Tata ima Daciju Duster 1.5 DCI iz 2024. 4x4 i nedavno mu je curilo ulje iz stražnjeg diferencijala. 7 dana čekao ovlašteni servis da to riješe. Nakon toga ga je još dva puta vozio auto u servis zbog greške abs-a. Moja octavija 3.5 1.6 TDI 85kw iz 2020. je isto imala par problema. Tempomat se ponekad iz nekog razloga nije htio upaliti ( servis nije vidio nikakve greške i to je tako ostalo dok nisam prodao ). Na 39.000 km krepao neki senzor na DPF-u i treće je da je oko svih dizni kad sam digao plastični poklopac motora bilo ulja. Kad Passat b7 počne zafrkavat stvarno ne znam šta ću kupiti, vjerojatno nešto s istoka, možda Toyotu Camry. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82036 |
Premium
|
Pa pričalo se o garanciji već tu. Ja sam isto kupio novi auto 2012. s 7 godina garancije. Garancija mi je jedino dobro došla kada je nešto lupalo u cockpitu, pa su to zalijepili i ne naplatili. Sve ostalo, redovno smo sve plaćali. Pa čak i izmjenu ključa koji je bio od prvog dana sjeban. To je jedna strana priče. Druga, oni su i dalje bili uvjereni da je auto sasvim ispravan, tj. da je to "by the design". ![]() Tako da, garancija ili ne, auto je ispravan. Do kad više nije... Ja sam zadovoljan s Škodom (van servisa, nisam jednom otvarao čep od ulja), pričam već s ženom o zamjeni, željeli bi možda Kodiaq Sportline ili VRS (ali benzinjaru ovaj puta, 280KS), ali prvo, skupa je, drugo, koliko čujem/čitam, sve više grešaka, sve više se gase nakon prvih par mjeseci, bacaju errore itd. Tak da mislim da to otpada. Ja bi htio G21 BMW, ali vidjet ćemo. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 04.07.2025. u 11:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82037 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Inace, jucer sam izao za Rijeku... Autoput imo nesto prometa, ali nis posebno, vozilo se najnize oko 100km/h putem, ali vecinu puta 150km/h... Naravno da je bilo debila koji bi napravili 500m kolonu u lijevoj traci jer preticu kamion ili stavec, takve sam rjesavao po desnoj strani, ne je*em zivu silu vise... Oces vozit u koloni? Fajn, vozit cu i ja po desnoj traci u svojoj koloni pa cu se dovuc do kamiona (i usput tebe pretec po desnoj traci, ali hej! to nije preticanje, to je voznja u koloni mater ti j****), vozit neko vrijeme iza kamiona dok mi se ne oslobodi lijeva traka za ubacivanje i odo u lijevu... Nevjerojatno da ima debila koji u lijevoj traci voze 100km/h, a bilo ih je nekoliko... Cak mi je jedan genije uletio u lijevu traku, a bio je dobrih 100m udaljen od auta ispred sebe... Kao, iso on preticat... A koga si ti iso preticat debilu sugavi sa 100 na sat mater ti j**********... I najludja situacija - Bosiljevo 2, odvajanje za Rijeku i Dalmaciju... Ja u lijevoj traci na onoj uzbrdici blagoj... Lik u desnoj traci sa kamp kucicom, i on genije vozi 100-110 (ja vozim 150) i pocne davati LIJEVI zmigavac... Ja po kocnici, psujem sve u 16, zena isto skace da koji k... Lik budala mislio valjda da tu po jedna traka ide za Dalmaciju, a jedna za Rijeku pa da se on na vrijeme presalta... Ono, konjina... Kupit ces nes polovno sto je bugfixano, po mogucnosti zadnju reviziju modela koji je na zalasku sa malo km i nekih 2-3 godine starosti... I platit ces ga duplo manje nego novi auto sa hrpom bugova...
![]() |
![]() |
#82038 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82039 |
Premium
|
Ali pa vidi u postu prije ovog odgovora Datenu da sam radio multiquote! ![]() Jel se moze ubacivati multiquote u vec poslani reply?
![]() |
#82041 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod nas ljudi do grla u kreditima (kuće se urušavaju, ali je novi bemve na dvorištu), tako da, on koji je iskeširao za auto, ne bojim se za njega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82042 |
Premium
|
![]() |
#82043 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad smo več kod idiota na cesti. Nekidan idem u PU na koncert. Ispred mene Beverly sa 2 osobe i auti. Lik s Beveryjem vozi normalno, drži razmak,... Kod pumpe Adria Oila na Kuku, cca. 100m od rotora, pored mene prozuji još jedan Beverly i stane paralelno s ovim ispred mene. Lik se da lijevo i nabije gas. Ali... Dva vozila ispred, Slovenac u Škodi na mjestu gdje se to može (puna linija za drugi smjer, isprekidana na našem) uredno da lijevi žmigavac da skreće na pumpu i krene skretati. Ovaj krele s Beverlyjem drito u njegov zadnji lijevi kraj. Motor na jednu stranu, krele na drugu, a kaciga na treću (očigledno ju je samo nabio na glavu, a nije pričvrstio). Krele se uspio pješke dovući do pumpe i sjesti kod nje, ali mislim da mu nije bilo ugodno. Samo sam produžio dalje.
![]() |
#82044 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Kad smo kod idiota evo: idem u subotu sa Krka prema Zagrebu. Odlicni uvjeti, nema guzve cak niti od Bosiljeva prema ZG. Ima prometa, ali se vozi. Nekakav majstor sa Daciom Duster ZG kilavi po lijevoj traci, trebalo mu je nekih par km da skuzi da bi se mozda ipak mogao maknuti jer se iza njega naslagalo auta, pa se na kraju (valjda nevoljko) prestroji u desnu praznu traku. E sad, par km iza Karlovca nastane kolona, svi stoje. Vidim na Waze da je ispred nas nekakav unfal, dosta ekipe prijavilo. I svi u lijevoj traci se maknu skroz lijevo, ovi u desnoj skroz desno da se ostavi prolazak za hitnu/vatrogasce, bas kako treba biti. Nakon xy minuta ide kroz taj ostavljeni prolaz policija pod rotirkama, kad ono 100-tinjak metara iza njih uredno se kroz taj prolaz vozi i onaj nas genijalac sa pocetka price u svojoj Daciji Duster. Svi smo mi budale sto smo ostavili prolaz hitnim sluzbama, jedino je on pametan, pa se lijepo vozi kroz taj prolaz umjesto da ceka "kao budala" u koloni. Da li je on stvarno glup da ne zna zasto se ljudi micu i cemu je taj prolaz napravljen ili je teska bezobrazna mrcina ne znam. Ali ima facu 60-godisnjaka koji se drzi kao najpametniji na svijetu, a vidis mu kroz glavu.
![]() |
#82046 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Trebam napraviti tour do bosne (i hercegovine) za koji tjedan, pa si razmisljam dal ici preko sl.broda ili medjugorja jer mi vremenski dodje na isto. Kad citam ove postove mislim da cu ipak preko bihaca ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82047 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Neki dan baš čitam članak o toj potrošnji ulja i razmišljam si, pa nitko od ljudi koje znam nije spominjalo ništa o tome. Mudro šute…do trenutka kad dođe vrijeme do “čiji manje troši”…jedino što nikad nije o potrošnji ulja riječ ![]() https://www.carscoops.com/2025/06/il...limit-dispute/
![]() |
#82048 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Zanimljivo je da probleme imaju većinom ljudi sa novim autima. A mi koji kupujemo aute sa 200k km tih problema nemamo. Ili je popravljeno ili auto nije doživio 200k km. Evo Rapidka 2015, 1.6 TDI, na 18k km popila je 4 dcl ulja. Ima 270k km. Insignia 2018, 1.5 T, na 4k km ništa ulja. 200k km. Kupujte rabljene aute. ☝️
![]() |
#82049 | ||
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() Komentar ko komentar. ![]() Citiraj:
![]() I mislim da VAG grupacija prednjači sa tim idiotarijama oko potrošnje ulja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|