|
![]() |
#12271 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Prije nekih 15-20 godina sam samo citao i citao i to doslovno nekoliko godina i skuzio sam neke stvari a to da X pojacalo ima ovakvu notu a drugi onakvu i to sto sam ja htio je kostalo preko 5k eura da nepricam kako sami prokleti kabel moze potamniti ili posvijetliti sliku itd. Tako da sam nakon svega kupio Rega brio 3 pojacalo za 2k kuna dac sa odvojenim napajanjem 300 kn i zvucnici su bili monitor audio i na kraju nisam dobio zvuk kakav sam htio, bio je mutan. To je dakle more ma sta more nego ocean istrazivanja sta upariti sa cime da bi dobio analitican zvuk. A ovako adami su podeseni u tvornici i nemoram se vise pitati sta sa cime upariti da bi dobio x zvuk pogotovo sto zivim u manjem gradu gdje nemam mogucnosti poslusati ama bas nista. Eto tako nekako ![]()
![]() |
![]() |
#12272 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Kalibracija (barem ova koju ja sebi radim) je vrlo jednostavan proces, sjednes na poziciju gdje inace sjedis, prebacis zvucnike u mono mod (dakle, isti signal ide na oba zvucnika), i onda podesavas zvucnu sliku tako da je tocno 'stage' ispred tebe... Zvuk u monitorskom zvucniku je samo pojacan i korigiran, nije procesiran digitalno... Ne znam kako to objasniti, instaliraj si FXSound (https://www.fxsound.com) pa ces shvatiti o cemu se radi kod zvuka koji je prosao kroz DSP obradu... To niti jedan zvucnik ne moze napraviti, bilo aktivni, bilo pasivni...
![]() |
![]() |
#12274 |
Premium
|
za Calypso Konkretno, za probu uzmi sljedece: - Alicia Keys - Sleeping with a broken heart - ima uzasno duboku bas dionicu koju, ako zvucnik ne moze reproducirati, neces niti cuti - Daft Punk - Alive sa albuma Homework - kontrola bas jedinice - precizni i kratki udarci po basu - Air - Dead Bodies sa albume The Virgin Sucides - tu mozes testirati dinamiku zvucnika Posusati cu, a ja testiram bas u pjesmi The prodigy Breathe gdje su na basu šesnaestinke!!! Zamislite to cudo tj bolje poslusajte. Taj dio je na pjesmi na samom pocetku cca na petnaestoj sekundi. Iako nisam bas freak ni blizu samo mi sluzi za testiranje ![]()
![]() |
#12275 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Edit: Instalirao Winamp, posluso Breathe od Prodigya, moram priznat da me se nije dojmila ta stvar kao kad sam bio u srednjoj... ![]() ![]() U svakom slucaju poslusaj Aliciu Keys, cak ni ove moje Soundpeats Capsule3 Pro+ earbudovi koji stvarno svasta mogu, ne mogu to reproducirati koliko nisko ide... Ako se dobro sjecam, Adami nisu imali nekih problema sa time, a ni Denon AH-D600 slusalice...
Zadnje izmijenjeno od: calypso. Jučer u 23:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12276 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali pikirao bi svakako neki drugi shiit dac koji pase mojim potrebama. Smatram da je shiit u samom vrhu kao i fiio i SMSL/
![]() |
![]() |
#12277 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12278 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12279 |
Premium
|
Ma ja sam u srednjoj na repeat slusao The fat of the land. Strasno nesto kolko sam navucen bio hehe a poslje sam slusao i ostale starije stvari koje su isto bile killer. I jos sam napravio od nekog samoljepljivog sjajnog papira u vise boja naziv Prodigy duzi od metra koji jos dan danas stoji u sobi ![]() Volim i ove "novije stvari" medusas path,Omen,The wild frontier itd. Ali ne, neznam kako je doslo do naziva prodigy?
![]() |
#12280 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
DSP je puno širi pojam, kako mu ime kaže radi se o digitalnom procesiranju zvuka. Primjena mu je u početku bila da dodaje razne efekte na AV pojačalima, primjerice postojali su predefinirani gumbi sa oznakom npr. "Stadion" ili "Hall", pa je na taj način vršen upliv u originalni signal - dakle, mijenjao se izvorni zapis na ime nekog efekta u prostoru krajnjeg korisnika. Jasno da DSP stoga može raditi i ekvilizaciju, a onaj segment gdje je najkorisniji - barem kada se spominje pojam "neutralnost" - je to što može izravnati frekvencijsku krivulju u prostoru reprodukcije tj. nakon što se električni signal pretvori u zvučni val, odnosno vratiti percipiranu reprodukciju u nesavršenom prostoru u one okvire u kojim je originalni snimak zamišljen/isproduciran. No kako bi se to postiglo, potrebno je ustabiliti cijeli lanac, sve do originalnog snimka - kažem, ako se već inzistira na pojmu "neutralno". Što se tiče ovog konkretnog zvučnika, on svakako teško da može biti "neutralan" u reprodukciji, samim time što interno radi A/D konverziju pa opet D/A konverziju - korisno što se tiče produkcije, zato i ima tu funkciju - no potpuno nepotrebno što se tiče reprodukcije, i sa neizvjesnim rezultatom. To isto tako znači da je izvorni signal (štogod već pustio na ulaz) do izlaska zvučnog vala kroz drivere, apsolutno isprocesiran, to se ne može negirati. Kao što rekoh, to svakako ne mora značiti ništa za užitak slušanja, no teško da može biti govora o "neutralnoj" reprodukciji. Svrha ovog uređaja nije apsolutno neutralna reprodukcija, nego produkcija snimka. Inače, slažem se da je on solidna vrijednost za novac, koliko vidim košta oko 1200 eura za par, što za aktivni zvučnik sa 7 inčnim midbassom i nije puno. Recimo da ti za kompletan sustav sa nekim streamerom treba 1500 eura, što je sasvim ok. No ja bih radije za tu lovu izabrao nešto drugo, da ne kažem da sad slušam Triangle Borea BRO3 Connect koji za upola love (650 eura par) nudi i solidan 6inčni driver, vrlo dobar kupolasti visokotonac, te gomilu digitalnih i analognih ulaza (i ESS 9018 DAC), a svira u konačnici stvarno izvrsno. Ono što bi mene smetalo kod Adama, osim činjenice da zvučnik radi dvije konverzije analnognog signala interno, jest taj tweeter, koji sam po sebi i nije ribbon nego AMT, koji je daleko jednostavniji i jeftniji za izvest od pravog ribbona. A niti pravi ribbon nije baš neka placeta, u odnosu na dobar dinamički tweeter, jest da je brži ali je skloniji distorzijama. Kod ovog Adama me njegov AMT jako podsjeća na visokotonac sa jednog od najjeftinijih zvučnika, kojeg sam imao (ne)priliku slušati: https://www.amazon.com/Dayton-Audio-.../dp/B00NOA58RS pa je možda to i razlog što mu treba interno procesiranje. Zadnje izmijenjeno od: jean luc. Danas u 09:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12281 |
Premium
|
Opet... Cijela poanta aktivnih monitora je da sto izlazni zvuk bude sto manje 'obojan'... To je zadatak Hi-Fi opreme, a ne studijske opreme... Sto se A7x modela tice, on nema nikakav DSP, tako da sam se ja referencirao na taj dio jer ga imam i znam sto ima i moze... No, sada sam tek skuzio da A7v ima DSP i da radi AD-DA konverziju kako si rekao... Iskreno, ima to svojih prednosti i mana... Sto se tice samog procesiranja signala, radi se o 24bit/96kHz DACu, tako da ce se jako tesko skuziti ta konverzija, a i jako ovisi o ulaznom signalu sta saljes... Ako slusas MP3, onda nemamo o cemu pricat... ![]() Tu je dijagram toka procesiranja signala od Adamovih novih zvucnika iz A serije... ![]() Meni se osobno ne svidja bas taj pristup da sada sve digitalno procesira, no vjerujem da je sad puno lakse napraviti room compensation... Cinjenica je da zvuk nije nimalo isti ako je zvucnik pozicioniran u kutu, pored zida ili stoji nasred sobe, i tu se mora napraviti kvalitetna kompenzacija jer... poanta monitora je da u konacnici zvuk bude flat... Ja mislim da si ti audio purist... ![]()
![]() |
#12282 |
Premium
|
I sad na kraju moji zvucnici imaju jebeni DSP. Pa ja nevjerujem koji sam nestrucni moron. ![]() ![]() I instalirao sam prije par mjeseci taj FX Sound i to mi je tesko smece od zvuka. Tu su ti preseti satro gaming pa tv pa music i slicne pizdarije. Kad stavim na gaming i igram fps primjerice witcher (iako ga neigram) cuju se jace ti ambijentalni zvukovi recimo vjetar ili zvukovi ptica u sumi sve je to pomaknuto prema naprijed a zvukovi koraka ostaju isti sto mi u online fps igrama to netreba. Taj Fx sound me podsjeca na ono njesra na tvu ,oni preseti kao movies, action,colored i slicne pixdarije. isto to ima i na monitorima u PC svijetu. Ja neznam jel to itko ikad koristio osim default slike kakva je takva je...
Sig mi nije u skladu s pravilima. Zadnje izmijenjeno od: >>>KUKY<<<. Danas u 12:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12283 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Hi-Fi
Membrana zvučnika je spojena na zavojnicu kroz koju ide zvuk u električnom obliku. Već zavojnica radi fazni pomak i mijenja impedanciju ovisno o frekvenciji. Kada se pomiće u magnetskom polju i još ovjes stvara otpor onda je puno gore. Dodaj magnet da se drastično poveća permeabilnost i imaš još goru stvar. A onda dodaj još jedan skroz drugačiji driver u paralelu sa svojim skroz drugim karakteristikama i pasivnu skretnicu punu reaktivnih elemenata i imaš totalni električni kaos. I još je sve to u nekoj kutiji koja ima svašta svojega kada membrana počne proizvoditi zvuk… Naravno da je tu potrebno puno toga peglati procesiranjem ako želišnšto neutralniji zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12284 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A ovo za FX Sound ti necu oprostit... ![]()
![]() |
![]() |
#12285 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Uglavnom, kad već ima alate za igru, da se igra malo? Zadnje izmijenjeno od: jean luc. Danas u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12286 | |
Premium
|
Citiraj:
FXSound je za nas smrtnike koji nemamo DSP u zvucnicima... ![]() Vise sam njurgao jer mi je pricao lose o FXSoundu... ![]()
![]() |
![]() |
#12287 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Covjek samo zeli neutralan zvuk...a onda se spominje masni bas i efekti...ccc... @>>>KUKY<<< - poigraj se malo sa svim time sto Adam software nudi kao sto Jean Luc kaze pa vidi koliko blizu mozes doci onome sto zelis. Ako nemas prilike cuti odredene kombinacije moras se pomiriti sa cinjenicom da nebre biti 100% kak hoces a na online testove se takoder nemozes pouzdati 100% jer svatko od nas malo drukcije usi ima i drukcije cuje, tak da i to moras uzeti u obzir. Malo to postelaj i sve bu ok. Dodavanjem extra komponenti u cijelu pricu samo ces vise izobliciti zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12288 |
Premium
|
Covjek samo zeli neutralan zvuk...a onda se spominje masni bas i efekti...ccc... Jel ovo meni namjenjeno? Ako da spominjao sam bass dionicu da Calyx to pusti na svojim adamima pa da vidim njegove dojmove kako mu bass membrana reagira, samo to, a on na kraju nabacio slusalice...
![]() |
|
|