|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
9070xt display port
Nikako mi ne radi monitor na display portu s ovom grafom. monitor hp omen 27q i njihov kabel...stavio sam u biosu gen 4 umjesto auto, ali i dalje nista, zadnji amd driveri.. moze pomoc hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Hmm... Radi li grafa uopće na drugim izlazima, vj ima barem 1x HDMI? Rade li drugi DP-ovi? Da li si za svaki slučaj bacio monitor na tvorničke postavke i probao drugi DP kabel? Isto tako, ako imaš kako i od koga, posudi neki monitor sa DPom i vidi baca li grafa sliku. Možda je grafa jednostavno DOA, tj sami DP izlazi.... E da, baca li sliku prije win? Post...BIOS i to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Grafa radi na display portu tj na maticnoj. Prebacivanje na gpu dp ne detektira nista tj crn ekran sa porukom provjeriti kabele. Pokusao sa hdmi kabelom ista stvar Pokusao sam jos jednom hdmi kabelom ne radi ni na maticnoj ni grafickoj. grafa ima 2 dp i 2 hdmi Ne znam sto vise radit, i ovo je pc koji je skopljen i testiran, ali s njihovim nekim monitorom. nisam pitao detalje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
U BIOS-u je uključen Hybrid Graphics, tak da se automatski prebacuje na iGPU koji je u samom CPU-u, dok su aktivni HDMI i DisplayPort izlazi na matičnoj ploči. Isključi ili probaj isključiti korištenje iGPU-a u BIOS-u, pa onda provjeri kakva je situacija s dediciranom RX 9070 XT ili sve skupa vrati u dućan/servis, pa nek provjere kaj su složili.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Iskljucio integriranu, nista. morao maknut cmos bateriju... Mjenjao sam cak pcie 3 4 5, ali i dalje nista. kupis novi pc ne radi pa nemogu vjerovat.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ja sam uzeo 7900 XTX Nitro+ prije 3,4 mjeseca. Došlo, 2 dana sve poštelao i sve super radilo i odjednom, black screen, na sve outpute. Ali bios i sve prije windowsa je meni pokazivalo sliku. Potrošio cijeli dan za ponovan reinstall, kleo sve bogove i svece ali ništa, čim se driveri instaliraju u Winsu, black screen i fan krene na 100%. Vratio komp u Futuru, oni probali u drugoj kanti i ista stvar. Zamijenili mi karticu i sada sam happy camper. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
neke maticne, ne znam dal sve, ako upalis komp dok je kabel u maticnoj nece ti dati sliku kad prestekas nego moras ugasiti komp, ustekati u grafu i onda upaliti takoder probaj updateati bios i load default settings |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni nije Asus monitor nije htio radit sa dp kablom koji je dosao sa njime i 7900 gre. Sa kablom o drugog monitora je radio bez problema. Mislim da konektor jednostavno ne sjedne dobro u utor iz nekog razloga.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Pokusao drugi monitor ista stvar. Idem pokusat bios na default, a kako uraditi update biosa nemam pojma moram trazit to cu sutra uradit. Edit Cijelo vrijeme mislim da windows detektira graficku jer vidim amd radeon u device manager i directx medutim to je integrirana.. ynaci 9070xt uopce ne detektira, a vrte ventilatori i rgb radi kontaktirao sam odakle sam kupio pa cu vidit, ali novi pc i ovo da se dogodi ne mogu vjerovat. Zadnje izmijenjeno od: baTman. 21.06.2025. u 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prvoklasni Krkan
|
Ma nije to sada ništa strašno, dešava se... došla ti je vj mrtva grafa. Trebao biš dobiti odmah novu i bok. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
McG
|
Ili to ili lako moguće da je sve zapravo ispravno, ali iz nekog razloga nekompatibilno, posebice kad se isključi iGPU, pa ploča ne želi prebaciti na PEG, odnosno dediciranu PCI-E grafičku.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Ok zadnji update. Vec sam mislio slati cijeli pc nazad, muka mi dosla. Odgovorili na mail da pogledam sve kabele pogotovo maticna napajanje i graficka. Donekle pogledao sve, ubio boga u sebi dok sam micao i stavljao kabele sa napajanje, tako malo nema prostora. Kad sam to zavrsio, stavio pc sa strane, vadi graficku i stavi nazad medutim nesto nije uredu jer kada odsarafim vitu graficka se pomakne kao da treba biti bez ikakvog zatezanja graficke medutim to nisam mogao uraditi jer ima ono cudo neznam kako se zove od kucista sa strane sto se makne s kucista kada se stavlja graficka ili neki portovi. 2 su maknuta za gpu, i ja maknuo i jos jedan ispod, pricvrstio gpu sa 2 vite, upalio pc radi i detektira graficku. Sada meni ono koji k kako ovo, medutim neda meni vrag mira, idem ja to trece cudo sto sam dignuo vratit nazad dok je graficka jos unutra i nema sanse, vjerojatno je to smetalo. e mislim da se zove to cudo slot.. jer dok je bilo to trece cudo i idem staviti graficku ide preko toga slota. a i opet retardirano da firma koja slaze pc nije mogla to skuzit ili makar da testiraju pc da vide jeli radi. Hvala svima na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
McG
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
A eto svasta se moze dogoditi, ali ocekujem kada kupujem novi pc i oni ga sloze da znaju sto rade.. A kada sam narucio pc nisam ni znao jer na sajtu nije ni napisano da pc slazu u drugoj zemlji i salju vanka (i ja sam u drugoj zemlji) 20 dana da dostave pc, ok prosao sam malo jeftinije, ali opet. Uglavnom sve rijeseno, opet hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prvoklasni Krkan
|
To je složio vj od susjede mali koji zna sve o kompjukterima i jako dobro slaže deskope.... ![]() Jebate, ovo mi dođe kao kad gledaš zašto auto ne radi, ali nisi pogledao osnovnu stvar tipa jel ključ uopće u bravi i slično... Moram priznati da mi nikad ovakva glupost ne bi pala na pamet. Nadam se samo da ti ovo nije oštetilo PCIe utor na matičnoj i/ili na grafičkoj. Vidio sam više puta kako se ovaj nagrafičkoj počne "listati" tj kako se slojevi tiskane pločice krenu odljepljivati i slično. Imao sam jednu 4850 davnih dana koja je bila ubijena po tom pitanju, ali je svejedno radila. ![]() Gdje si kupio, čisto da se zna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|