|
![]() |
#1861 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Nije mi bas jasan opis situacije. Najjednostavnije sto mozes napraviti (ako imas zigbee mrezu) je da uzmes nekakv zigbee baterijski prekidač (1/2/3/4 kanala) a zarulje zamjenis sa zigbee ili WiFi verzijama. Dalje je sve kroz HA automatizaciju. Nedostatak je ako ne radi HA ili bezicna mreza (ZigBee/WiFi) da si u banani 🥳 Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1862 | |||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Jel tko instalirao video zvono u stambenoj zgradi? Stavio bi zvono pored svojih vrata ali bi naravno kamera gledala na stubište od mog kata. Na katu su 3 stana ukupno i obzirom na poziciju vidjela bi se vrata od ostala 2 stana na kameri. Ako netko ima iskustva, jel to dozvoljeno obzirom na GDPR? Ne znam kak se na to gleda u odnosu na recimo kuću i obvezu snimanja samo svog prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1864 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Jedino si izguglaj koja je dobra ova njegova ima nekakvo aktiviranje na radar, ako si dovoljno brz i unutar 5 sekundi mozes pretrcati jedan kat, kamera te nece uhvatiti, odnosno aktivirati ce se prekasno jer ces ti vec biti izvan dometa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Trebam 3x smoke i 1x CO detector. Svi se spajaju na jedan hub? Zadnje izmijenjeno od: erda. 20.06.2025. u 13:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Radi, da. Imam 6 smoke detectora. Dobar mi je jer ne reagira na malo dimljenje, npr. imam spojenu dnevnu s kuhinjom i nije se nikad upalio, a testirao sam ga šibicama, trebale su 2-3 šibice da počne bipkati. Odma dođe notifikacija na mob i počne base station pipkati. CO nisam testiral, ali pa valjda radi. Uzeo sam i alarm set njihov, to ima više mogućnosti, oke mi je za sad sve nemam primjedbe.
![]() |
#1867 |
EMP moderator
|
Za smoke i CO detektore ne treba hub, mogu raditi samostalno ili uz WiFi vezu slati notifikacije na mobitel/HA.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom pripazite kod njihovih detektora, neki trebaju hub, a neki imaju integrirani wifi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
Premium
|
Vezano za detektore, alex.shop ima jos akciju do 50%, pa imas tamo smoke senzora po 20-ak eur isto na wifi. Kod alexa mi je jedino sranje jer sam narucio par puta LED trake, svaka je dosla s drugacijom verzijom wifi elektronike, drugacije se ponasa. Takodjer njihovi temp/vlaga senzori s displayom, ovisno o verziji plocice unutra drugacije su postavke u aplikaciji. Senzori za vrata, naruceno 5 komada u razmaku od mjesec dana, prvi je bio velicine kutije cigareta, ostali 1/3 ovog prvog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
EMP moderator
|
To je normalno za alex.shop. Osim ovoga što si naveo, niti detektori dima i poplave nisu isti kao prije godinu dana. Čim vidiš ovakvu akciju, znači da se rješavaju zaliha i nova tura će opet biti neki drugi model.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
Premium
|
Detektore dima su imali od X-Sense, sad imaju neke druge, drugaciji su i na slikama sto mi je OK jer vidis sto kupujes, ali temp/higro senzori su identicni, ali drugi model plocice unutra i druge opcije, isto i ove wifi LED trake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Video zvono je od HIKVISIONA, i programirano da snima 0-24, i napravi posebnu notifikikaciju na pokret. Nitko se nije žalio, jer je instalirano pod čudnim kutom, i svi misle da snima direktno moja vrata, a igrom slučaja eto, obuhvati čitav kat. Teknologija. ![]() +1 za X sense. Dobro radi, i pouzdano. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 25.06.2025. u 23:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Premium
|
Ja ti imam x sense. Pričekaj prime days za tjedan dana, bude na akciji set, senzor pokreta, bazna stanica i 2 ili 3 senzora za vrata/prozore. Onda dalje dodaješ na to kaj očeš, ako trebaš još senzora pokreta, smoke detector, water leak, temperatura higrometar itd.
![]() |
#1877 |
Premium
|
Imaš hikvision, to ja planiram uzeti, ali nije mi hitno jer dosta košta. Npr.: https://ibb.co/mgGZMsP To je flush ugradnja u razini zida, za fasadu recimo. Imaš više modula, na šifru, otisak, kameru..
![]() |
#1878 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Našao sam pozitivne recenzije, a i koristim E1 Pro kao baby kameru i super funkcionira. Podržava i HomeAssistant tako da sam zadovoljan generalno. @Colop, @creatin - hvala! Budem vidio još i malo prošetao po zgradi jel ima netko nešto slično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Premium
|
To ima susjed i dobro je, ali, ne možeš konfigurirati da ti pokaže tko zvoni ako imas unutarnji portafon. Kad netko pozvoni čuješ zvono i na mobitelu ti dođe notifikacija ili pogledaš tko je. Ne otvara automatski aplikaciju i prikazujr tko zvoni, a ja nebi stalno gledao na mob da vidim tko je. I nije flush, ali ovak je super.
![]() |
#1880 |
EMP moderator
|
Koja utičnica ima provjereno dobar WiFi ili Zigbee signal? Imam par ovakvih i na svima je signal katastrofa, dovoljno da bude jedan zid između i gotovo, ode signal ispod -90 dB. https://www.szneo.com/en/products/show.php?id=215 Ne trebam praćenje potrošnje, samo on/off.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kod mene su takve ali drugi brand, Avato i Usmart. Jedne imaju onaj svjetleci rub, a druge su bez ledica. Jedno 3-4 su vec riknule valjda od prenapona. Wifi je tak tak, ovisi o lokaciji. Jedna mi samo prijavljuje los signal iako je 5m od stropnog AP-a, ali izmedju je debeli zid, brdo kompova i tehnike... Zanimljivo, ti isti kompovi imaju odlican wifi.
![]() |
![]() |
#1883 |
Registered User
|
Hm. Sve te WiFi pizdarije bi trebale imati lila signal. Osobno imam providerov router sa isključenim WiFiom ali je na njega nakacen AP. Benefit je da je AP dosta bolji u WiFiju, minimalno me remeti kod promjene providera, pokriva prostor od cca 90m2 i kosta malo. Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1884 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Registered User
|
Mikrotik po pitanju WiFi nije neka sreća. Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Mikrotik po pitanju WiFi standarda (roaming i sl.) baš nije najbolji, ali gdje god sam ga stavio da vrti WiFi nikad nikakvih problema s njime. Pouzdaniji mi je od Unifi-ja. Kod Unifi-ja je problem što se određene serije dosta zagrijavaju pa znaju krepati, npr. U6-LR. Isto tako, TPLINK EAP610 mi je polukrepao nakon 2 godine (malo radi, malo ne), a nije u zatvorenom da se pregrijava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1887 | |
Premium
|
Citiraj:
ja imam ovakvog. Spojen na struju i NVR. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
vidim da je cijena za X-Sense Smart Home Security System, Wireless Security System 5-Piece Set 42.67€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|