Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2025., 23:36   #81511
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Imao sam davno prije polarizirane cvikere. Imao sam u to vrijeme polarizirajuće folije na staklima od auta. To je bio zanimljiv efekt

Imam malo bolji i dosta skupi kružni polarizator (filter) na jednom od objektiva na fotichu. Kada namjestim pravi kut s tim filterom svi LCD ekrani postaju crni… ili gotovo crni. Nisam probao s OLEDima.

Koliko sam vidio HUD na autu radi refleksiju na onu prozirnu plastiku na kojoj mi gledamo. Budući da polarizacijski filteri filtritaju refleksije… well… tough luck

A budući da su ekrani u autima uglavnom LCD…

Rekao bih vozite s normalnim žozlama ali polarizacijske su mi nekad baš pomagale recimo kada bi sunce opalilo nakon kiše ili kada bi asfalt upekao…
Staro 16.06.2025., 00:29   #81512
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Obično kvalitetnije (skuplje) naočale nemaju ili nemaju toliko izražen taj problem. S Ray Ban nikad nisam imao problema sve dok ne nagnem glavu pod skoro 90 stupnjeva u stranu.
S jeftinijima se osjetilo već čim bih okrenuo glavu malo lijevo ili desno.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 00:38   #81513
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

U principu rjesenje je, barem na mobovima, polarizacijski filteri na ekranima pod 45° pa mozes koristiti mob u portraitu i landscapeu. Ali onda imas taj problem sto kazes - malo pomaknes glavu i vec vidis promjene zbog tih 45°.

Cisto da uklonimo mogucnost da si s Raybanicama gledao ekran koji ima filter pod 90°, a s jeftinjacima ekran s filterom pod 45°
Staro 16.06.2025., 08:30   #81514
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja imam "jeftine" Polaroid naocale i na Focusu (2019) HUD se vidi besprijekorno, nema razlike sa/bez.

Ima auta koji su necitljivi (bilo HUD, bilo main display), ali dobar dio njih je shvatio problem i rijesio...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:12   #81515
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Head up display bi mi bio viši na listi prioriteta nego boja. Stvarno je korisna stvar ako je dobro izvedena. Nema više spuštanja pogleda na instrument ploču.

Odradio probne vožnje jučer, CX30 je kanta. Koliko god nije toliko visoka pozicija sjedenja kao u većini SUV-a, dovoljno je da se osjećam čudno. Ventilacijski otvori su prenisko. Nije ni približno udobna koliko sam očekivao, a motor (2.0 Skyactive G) je nakon vožnje turbaka kroz godine…jako lijen s obzirom na snagu.
Prekrižili smo Mazdu odmah i provozali dva komada Lexus RC300h. 2017. i 2019. i zaljubili se.

Vozio sam svakakve aute i očekivao da će ovo biti tvrdo, neudobno, skučeno i nepregledno. Jok, savršen auto. Nažalost, nazvali me jutros da je ovaj crveni prodan kratko nakon što smo otišli jučer. Uglavnom, facelift (crveni) ima par stvari bolje riješeno tako da gledam 2019/2020. Do kraja mjeseca je moj, oko boje mi je svejedno
Uf super izgledaju. Sto se tice mazge, da nema sanse da mi moze zamijeniti masinu s turbinom. Uopce mi nije jasno koji im je k. Em dizeli su zakurac i lutrija ali evo i benzinci su isto upitni i stvar su kompromisa. Oni kao da ne zele prodavati aute.
Dobro ajde, Hamdiji i takvima su dobri, ono ocerupana kokos doma u dvoristu, kriteriji nikakvi i onda cemo takvima uvaljati

No, zajebanciju na stranu, bili smo s frendovima ovaj vikend, plavi kodiaq, r line mislim da je. Unutra sportska sjedala, vani 20 cola. Vec sam pisao o losim dojmovima nakon voznje. Ali ono izvana izgleda top, jos ova plava boja koju ste spomenuli. Stvarno dobro izgleda.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:23   #81516
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
Ja bi radije drugu boju, ta svijetla mi predobro za superb izgleda, i nema je nigdje, ova plava je baš kričava
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Zapravo ja bi winter pack maknuo, sto ne mozes uvjeriti suprugu da je bolje lijep auto nego grijani volan?
Ma kakvi, zimogrozna do bola.
Evo "mi" smo se dogovorili da ništa od micanja opreme za boju

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Ni čut. Nije to samo volan.
Sjedala, volan, grijači u šoferšajbi i moguće, ali nisam siguran da li je keramički grijač kod unutarnjeg kilera. Auto počne lagano grijat u 20 sec.
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Straznja sjedala, prednja su mu ukljucena i bez toga. Djeca vec imaju zracni jastuk, ne moraju imati i vrucu guzicu
Stavljaš hranu na stol, što drugo imaju pravo tražiti?

Citiraj:
Autor goran1985 Pregled postova
Super stvar. Na mom Audiju iz 2016. se ne vidi (tj. jako slabo) ako imam polarizirane naoćale.
Jesu li moderni HUD-ovi doskočili tom problemu?
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Koliko gledam i dalje ima problema ako koristiš polarizirane sunčane naočale
Je, HUD je top stvar.
Ljudi rijetko kuže da nije samo gimmick, meni se količina spuštanja pogleda smanjila za preko 90% samo zbog njega.
I to u generalnim situacijama... a da ne kažem kad navigiram u nekom novom i velikom gradu.
Ja sam si složio da imam prikaz trenutnog ograničenja brzine, brzina kojom ja trenutno vozim i navigacija (neki si stave i mutlimedia stvari, tipa koja stanica/pjesma ti trenutno svira i sl. Meni osobno samo nepotrebna distrakcija pa sam maknuo).
Navigacija na HUD-u je top stvar, kad jednom probaš - teško da bi se makno s toga osim ako baš ne moraš.

Ne znam kako je kod škode rješeno ali ja na Insigniji nemam problema s polarizacijskim naočalama.

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
...Koliko sam vidio HUD na autu radi refleksiju na onu prozirnu plastiku na kojoj mi gledamo. Budući da polarizacijski filteri filtritaju refleksije… well… tough luck
...
Ovisi koji model auta, kod mene nema te plastike - ide direkt na staklo, stvarno imaš dojam da ti sve iscrtava na cesti ispred tebe.

Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 16.06.2025. u 09:28.
Igorr je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:24   #81517
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
CX-30 je kutija za cipele to je mali auto. Isplati se kupit od CX5 na dalje ili mazda 6. Sve ovo ispod je smiješno malo.

Ti šabane koji ti to motor imaš u tom korejskom kadetu i iz koje je to godine?

p.s ima mazda turbake i mild hibride ako ti je volja. Frendovi su kupili

Frendovi su kupili kiu sportage novu iz salona 1.6 mild hibrid. Troši isto koiko i mazda. Ne vidim neke bitnije razlike osim kaj imaš kompleksniji pogon.

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.06.2025. u 09:32.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 09:30   #81518
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
No, zajebanciju na stranu, bili smo s frendovima ovaj vikend, plavi kodiaq, r line mislim da je. Unutra sportska sjedala, vani 20 cola. Vec sam pisao o losim dojmovima nakon voznje. Ali ono izvana izgleda top, jos ova plava boja koju ste spomenuli. Stvarno dobro izgleda.
Je, ova osnovna plava izgleda dobro na Kodiaq sportlineu, i to je valjda jedino vozilo i oprema iz cijelog lineupa koje izgleda dobro s tom bojom.
Čak kodiaq iz iste generacije ali bez sportline paketa - izgleda loše i soc
Staro 16.06.2025., 09:31   #81519
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

150 ks s turbinom, saban te ujutro obuva, da ostanem fin
Staro 16.06.2025., 09:32   #81520
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Još sam te pitao iz koje je to godine. Ujutro? Pola 10 se već si trebao pola njive izorati s tim poljoprivrednim vozilom.

Ček to je ovo njesra? https://www.ultimatespecs.com/car-sp...-16-T-GDI.html

Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.3 s

https://www.ultimatespecs.com/car-sp...tiv-G-165.html

Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.5 s

https://www.ultimatespecs.com/car-sp...17-16-TDI.html

Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.2 s

Dobra ti ja ta turbina, 0,2sec brže od mazde bez turbine i 35 hp više od škode, a sporiji. TOP! RIKOMEND!
Staro 16.06.2025., 09:38   #81521
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Još sam te pitao iz koje je to godine. Ujutro? Pola 10 se već si trebao pola njive izorati s tim poljoprivrednim vozilom.

Dobra ti ja ta turbina, 0,2sec brže od mazde bez turbine i 35 hp više od škode, a sporiji. TOP! RIKOMEND!
Dobro, vidim da si ga vas 2 volite metnuti
Ali stvarno je velika razlika u načinu vožnje sa turbinom i bez, makar i za iste brojeve akceleracije.
Turbaka ne moraš stiskati ko blesav da se pomakne, stvar je naravno osobne preference ali meni puno ugodniji osjećaj tako nego derati visoke okretaje.
Staro 16.06.2025., 09:41   #81522
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Jasno da je ogromna razlika. Imam doma dva trubaka i dva atmo. Ali ako se voziš glatko i ne glumiš šumahera fakat ti je jedno te isto. Jedino gdje trebaš neku pripremu je kod preticanja ali ok to radim i sa dizelom. Preticao sam u subotu par puta te je očerupana kokoš vrhunski odradila posao.

I moram mu ga metati kada derpe nije u stanju javiti kada je u Samoboru da plati kavu sa mišomorom.
Staro 16.06.2025., 09:42   #81523
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Ma cekaj, sta se to Hamm zaljubio u zenino auto ili sta se zbiva? Ratio spominjanja Mazde vs Skode je kriticno opasan
Staro 16.06.2025., 09:48   #81524
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova

Kaze guglo, iz 2021 godine, eto ti ga na, sad si dobio svoje.

Citiraj:
Autor Igorr
Dobro, vidim da si ga vas 2 volite metnuti
Ali stvarno je velika razlika u načinu vožnje sa turbinom i bez, makar i za iste brojeve akceleracije.
Turbaka ne moraš stiskati ko blesav da se pomakne, stvar je naravno osobne preference ali meni puno ugodniji osjećaj tako nego derati visoke okretaje.
Pa upravo to, jebes 0.2 sekunde. Jednostavno je razlika u samom nacinu voznje. I to je to.

Citiraj:
Autor Hamdija
I moram mu ga metati kada derpe nije u stanju javiti kada je u Samoboru da plati kavu sa mišomorom.
Prvi sljedeci put kad cu biti u Zegeju, ti se javim da uz kavu pogledas malo kvalitetan i vrhunski auto
Staro 16.06.2025., 09:53   #81525
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ma cekaj, sta se to Hamm zaljubio u zenino auto ili sta se zbiva? Ratio spominjanja Mazde vs Skode je kriticno opasan
To ti je ovaj isti sindrom koji najavljujem i za sebe i ovu prekrasnu plavu boju

Citiraj:
Kaze guglo, iz 2021 godine, eto ti ga na, sad si dobio svoje.

Pa upravo to, jebes 0.2 sekunde. Jednostavno je razlika u samom nacinu voznje. I to je to.

Prvi sljedeci put kad cu biti u Zegeju, ti se javim da uz kavu pogledas malo kvalitetan i vrhunski auto
Mogu vam i ja doći pokazati kako izgleda najljepša boja na superbu
Staro 16.06.2025., 10:26   #81526
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Hahah, moze icadil
Staro 16.06.2025., 11:01   #81527
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Vozim frenda u svojem benzinskom sepetu i držim ga negdje između 2500-3000 okretaja. Ne znam jesam li se htio prestrojiti ili nešto…

Anyways, frend me pogleda i veli: “budeš prešaltal??”

Vozi dizle cijeli život. Valjda je mislio da će mi klipovi poispadati kroz haubu ako još malo stisnem gasa
Staro 16.06.2025., 11:44   #81528
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Uf super izgledaju. Sto se tice mazge, da nema sanse da mi moze zamijeniti masinu s turbinom. Uopce mi nije jasno koji im je k. Em dizeli su zakurac i lutrija ali evo i benzinci su isto upitni i stvar su kompromisa. Oni kao da ne zele prodavati aute.
Dobro ajde, Hamdiji i takvima su dobri, ono ocerupana kokos doma u dvoristu, kriteriji nikakvi i onda cemo takvima uvaljati
Treba navikavanja i malo planiranja. Ne možeš bez mozga stisnuti gas i ajmooo. Nije dealbreaker, nit je premali za naše potrebe, ali nije nam sjeo. Od 4 auta koje su imali od najslabije opremljenog do 4WD s X motorom, svi su imali pohabanu i ispucalu kožu na volanu (sam vrh volana).
Malo sam ostao razočaran kvalitetom izrade jer iznutra izgleda najbolje u klasi.
Uglavnom, u petak popodne sam imao dogovoreno da pogledam 6 auta u subotu. Petak navečer me jedan zove da je prodan. Ujutro sam na putu pogledati prvog, treći zove da je prodan. Zovem drugog, četvrtog i petog da provjerim. Peti već ima čovjeka koji je taman dao depozit. Na kraju dogovorio ovog crvenog za probnu vožnju u zadnji čas. Našao istog takvog jeftinijeg i još approved used… i pošaljem upit koliko traje rezervacija i da bih ga kapario. Javljaju mi jučer popodne da je upravo prodan
Neće me…
Ostao mi je još jedan jedini koji zadovoljava zahtjeve ali je malo izvan budžeta, ne prima rezervacije i daleko je.
Pozitivna stvar je što ni žena neće ništa drugo više pa možda prođe

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.06.2025. u 11:49.
Staro 16.06.2025., 13:39   #81529
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

To navikavanje i planiranje zovem downgrade, tako da no thx.
Sto se tice habanja, moram priznati da prvi put to cujem, ali je na svima to bilo koje si gledao moze biti da idu kvalitetom prema dole.
Uf, ne brini, kad tad ce uletiti neki ko kec na desetku
Staro 16.06.2025., 14:21   #81530
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Je, HUD je top stvar.
Ljudi rijetko kuže da nije samo gimmick, meni se količina spuštanja pogleda smanjila za preko 90% samo zbog njega.
I to u generalnim situacijama... a da ne kažem kad navigiram u nekom novom i velikom gradu.
Ja sam si složio da imam prikaz trenutnog ograničenja brzine, brzina kojom ja trenutno vozim i navigacija (neki si stave i mutlimedia stvari, tipa koja stanica/pjesma ti trenutno svira i sl. Meni osobno samo nepotrebna distrakcija pa sam maknuo).
Navigacija na HUD-u je top stvar, kad jednom probaš - teško da bi se makno s toga osim ako baš ne moraš.

Ne znam kako je kod škode rješeno ali ja na Insigniji nemam problema s polarizacijskim naočalama.
Ovo kaj pričaš ima BMW
Mislim čak da i prikazuje i upute od od AA a ne samo od tvorničke navigacije

U Cupri taj HUD koji je nadoplata tipa 1k€
je koliko sam vidio neki bazičan, gdje prikazuje brzinu, ograničenje i upute navigacije ali samo tvorničke i ništa više.

A nekak mi se čini da je tak u cijeloj VAG grupaciji
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 14:24   #81531
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ne ne samo dokazujem kolegi da mu turbo na njegovom korejakom krampu nist ne znaci.
Staro 16.06.2025., 14:34   #81532
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
To navikavanje i planiranje zovem downgrade, tako da no thx.
Sto se tice habanja, moram priznati da prvi put to cujem, ali je na svima to bilo koje si gledao moze biti da idu kvalitetom prema dole.
Uf, ne brini, kad tad ce uletiti neki ko kec na desetku
Nek je downgrade, ali pouzdanost je debelo na strani Mazde. 2.0 s 4 cilindra i lancem vs 1.5 i manji trocilindarski turbo motori. Da stvar bude gora, nije im ni potrošnja toliko manja da imaju još neku konkretnu prednost osim startnosti.

Staro 16.06.2025., 15:09   #81533
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Vozim frenda u svojem benzinskom sepetu i držim ga negdje između 2500-3000 okretaja. Ne znam jesam li se htio prestrojiti ili nešto…

Anyways, frend me pogleda i veli: “budeš prešaltal??”

Vozi dizle cijeli život. Valjda je mislio da će mi klipovi poispadati kroz haubu ako još malo stisnem gasa
E da, a stvar navike. Meni isto atmosferci "čudno" rade otkad sam se navikao na turbake

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ovo kaj pričaš ima BMW
Mislim čak da i prikazuje i upute od od AA a ne samo od tvorničke navigacije

U Cupri taj HUD koji je nadoplata tipa 1k€
je koliko sam vidio neki bazičan, gdje prikazuje brzinu, ograničenje i upute navigacije ali samo tvorničke i ništa više.

A nekak mi se čini da je tak u cijeloj VAG grupaciji
Meni Opel isto ne podržava AA i carplay navigaciju na HUD-u, samo nativna navigacija.
S tim da mi je stvarno dobra i ta nativna, ako se oprostiš od toga da ćeš imati up to date kamere i sl.
Osobno koristim waze kad se vozim poznatim rutama, čisto da me upozori na kamere ako je neka metnuta otkad sam zadnji put prolazio.
S tim da stvarno maltene 100% vremena vozim po propisima (+10km/h) pa i nije neki rizik da i isključim.

A kad idem u nepoznato, pogotovo u inozemstvu - nativna navigacija + strogo po ograničenjima brzine = FTW
Staro 16.06.2025., 15:16   #81534
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
E da, a stvar navike. Meni isto atmosferci "čudno" rade otkad sam se navikao na turbake
Mene jednom lik pitao na probnoj...ti sigurno benzinca voziš? Probali nekog dizela i uredno svaka brzina do barem tri soma i na usporavanju šaltanje dosta rano u nižu sa medugasom.
Reko, sve ja vozim tako...bar se ne brinem dal je zagušen i ocu li zamašnjak potrgat vozeci na leru.

Kad vidim punca dok vozi 30-35 na sat u četvrtoj mi muka dođe
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 15:24   #81535
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Mene jednom lik pitao na probnoj...ti sigurno benzinca voziš? Probali nekog dizela i uredno svaka brzina do barem tri soma i na usporavanju šaltanje dosta rano u nižu sa medugasom.
Reko, sve ja vozim tako...bar se ne brinem dal je zagušen i ocu li zamašnjak potrgat vozeci na leru.

Kad vidim punca dok vozi 30-35 na sat u četvrtoj mi muka dođe
A dobro brate, mogao je u šestu
Kako mu se ne ugasi, koji je to motor unutra?
Staro 16.06.2025., 17:56   #81536
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
2.0 s 4 cilindra i lancem vs 1.5 i manji trocilindarski turbo motori.
Onda fino 2.0 4 cilindra sa turbom i lancem i to je to
Staro 16.06.2025., 19:11   #81537
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
Onda fino 2.0 4 cilindra sa turbom i lancem i to je to
Ma gotovo je. 2.5 s 4 cilindra i baterijom je amenovan. Ako mi se i ovaj zadnji proda do kraja, kupujem Daciu Spring

Pitanje oko guma
Auto ima 235/40/19 naprijed i 265/35/19 otraga

Prednje su u kategoriji 180 - 270 funti.
Na dugoj listi troznamenkastih brojeva, u oči upada nekakav Triangle brand za 80
Naravno, ne planiram to uzimati kad dođe vrijeme, ali piše na slici rating pa uspoređujem malo...

Fuel Efficiency - C
Wet Grip - A
Noise level - 72 dB

Pored njega Pirelli Cinturato P7 s identičnim ratingom za 3x više novaca. Prva sljedeća po cijeni je 2x skuplja Uniroyal RainSport 5.

Zadnje gume slična priča.

Pitanje je, kakav je taj testni proces koji dodjeljuje te oznake? Jel te čangšlang gume prolaze iste testove i zadovoljavaju iste uvjete pa mi budale plaćamo 3-4 puta više novaca po gumi...ili to kinezi lijepe random ratinge i to nitko ne kontrolira?

Staro 16.06.2025., 21:22   #81538
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Ma kakvi, zimogrozna do bola.
Evo "mi" smo se dogovorili da ništa od micanja opreme za boju
Bio u blizini pa reko da navratim da vidim kaj ima parkiranog, možda ima koja sirotinja koja želi Kodiaqa u osnovnoj boji
A kad ono fakat ima

I putem me prestigne i Octavia u karavan verziji u istoj boji

Citiraj:

Meni Opel isto ne podržava AA i carplay navigaciju na HUD-u, samo nativna navigacija.
S tim da mi je stvarno dobra i ta nativna, ako se oprostiš od toga da ćeš imati up to date kamere i sl.
Osobno koristim waze kad se vozim poznatim rutama, čisto da me upozori na kamere ako je neka metnuta otkad sam zadnji put prolazio.
S tim da stvarno maltene 100% vremena vozim po propisima (+10km/h) pa i nije neki rizik da i isključim.

A kad idem u nepoznato, pogotovo u inozemstvu - nativna navigacija + strogo po ograničenjima brzine = FTW
Meni pored AA koji je đabe HUD ne opravdava tu cijenu.
Da pokazuje još i pjesme i navigaciju sa AA onda da, al ovako sam to zaobišao
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 21:27   #81539
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Gledam da prijeđem sa 17 felgi na 18.

Rezime je da bih dobio:

-estetika
-bolje držanje ceste u zavoju
-veću agilnost i bolju reakciju na naglo skretanje
-višu cijenu guma
-trošak felgi
-sporiji auto
-neudobniji auto
-višu potrošnju
-duži zaustavni put
-veće trošenje komponenti ovjesa zbog slabijeg upijanja neravnina

Jesam nešto propustio?
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2025., 21:32   #81540
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Stigli danas u Rijeku... Autoput OK za vozit bio, bilo je par idiota koji su odlucili vozit u preticajnoj traci 100 na sat... Srecom, nije bilo puno prometa pa se brzo doslo...

Petlja na Skurinjama - ne razumijem kolki idiot moras bit na pocetku ljeta toliko raskopat obilaznicu koja je skroz OK funkcionirala sve ove godine... Katastrofa, mislim da necu tim dijelom uopce ici, znam zaobilazne puteve tako da to sve mogu izbjec...

Bili na Pecinama na plazi, zive duse nema... Milina...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4