|
![]() |
#81511 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Imao sam davno prije polarizirane cvikere. Imao sam u to vrijeme polarizirajuće folije na staklima od auta. To je bio zanimljiv efekt ![]() Imam malo bolji i dosta skupi kružni polarizator (filter) na jednom od objektiva na fotichu. Kada namjestim pravi kut s tim filterom svi LCD ekrani postaju crni… ili gotovo crni. Nisam probao s OLEDima. Koliko sam vidio HUD na autu radi refleksiju na onu prozirnu plastiku na kojoj mi gledamo. Budući da polarizacijski filteri filtritaju refleksije… well… tough luck ![]() A budući da su ekrani u autima uglavnom LCD… Rekao bih vozite s normalnim žozlama ali polarizacijske su mi nekad baš pomagale recimo kada bi sunce opalilo nakon kiše ili kada bi asfalt upekao… |
![]() |
![]() |
![]() |
#81512 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Obično kvalitetnije (skuplje) naočale nemaju ili nemaju toliko izražen taj problem. S Ray Ban nikad nisam imao problema sve dok ne nagnem glavu pod skoro 90 stupnjeva u stranu. S jeftinijima se osjetilo već čim bih okrenuo glavu malo lijevo ili desno.
![]() |
#81513 |
49%winner
|
U principu rjesenje je, barem na mobovima, polarizacijski filteri na ekranima pod 45° pa mozes koristiti mob u portraitu i landscapeu. Ali onda imas taj problem sto kazes - malo pomaknes glavu i vec vidis promjene zbog tih 45°. Cisto da uklonimo mogucnost da si s Raybanicama gledao ekran koji ima filter pod 90°, a s jeftinjacima ekran s filterom pod 45° ![]()
![]() |
![]() |
#81514 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja imam "jeftine" Polaroid naocale i na Focusu (2019) HUD se vidi besprijekorno, nema razlike sa/bez. Ima auta koji su necitljivi (bilo HUD, bilo main display), ali dobar dio njih je shvatio problem i rijesio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#81515 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Dobro ajde, Hamdiji i takvima su dobri, ono ocerupana kokos doma u dvoristu, kriteriji nikakvi i onda cemo takvima uvaljati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No, zajebanciju na stranu, bili smo s frendovima ovaj vikend, plavi kodiaq, r line mislim da je. Unutra sportska sjedala, vani 20 cola. Vec sam pisao o losim dojmovima nakon voznje. Ali ono izvana izgleda top, jos ova plava boja koju ste spomenuli. Stvarno dobro izgleda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81516 | |||||
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo "mi" smo se dogovorili da ništa od micanja opreme za boju ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ljudi rijetko kuže da nije samo gimmick, meni se količina spuštanja pogleda smanjila za preko 90% samo zbog njega. I to u generalnim situacijama... a da ne kažem kad navigiram u nekom novom i velikom gradu. Ja sam si složio da imam prikaz trenutnog ograničenja brzine, brzina kojom ja trenutno vozim i navigacija (neki si stave i mutlimedia stvari, tipa koja stanica/pjesma ti trenutno svira i sl. Meni osobno samo nepotrebna distrakcija pa sam maknuo). Navigacija na HUD-u je top stvar, kad jednom probaš - teško da bi se makno s toga osim ako baš ne moraš. Ne znam kako je kod škode rješeno ali ja na Insigniji nemam problema s polarizacijskim naočalama. Ovisi koji model auta, kod mene nema te plastike - ide direkt na staklo, stvarno imaš dojam da ti sve iscrtava na cesti ispred tebe.
5.1.4 setup: Zvučnici - 2x Arendal 1723 S monitors, 1x 1723 S center, 4x 1961 height, 2x 1961 surround, XTZ 12.17 EDGE Amps - Marantz Cinema 40 + ROTEL RMB-1585 Zadnje izmijenjeno od: Igorr. 16.06.2025. u 09:28. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#81517 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
CX-30 je kutija za cipele to je mali auto. ![]() Ti šabane koji ti to motor imaš u tom korejskom kadetu i iz koje je to godine? p.s ima mazda turbake i mild hibride ako ti je volja. Frendovi su kupili Frendovi su kupili kiu sportage novu iz salona 1.6 mild hibrid. Troši isto koiko i mazda. Ne vidim neke bitnije razlike osim kaj imaš kompleksniji pogon. Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 16.06.2025. u 09:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81518 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
Čak kodiaq iz iste generacije ali bez sportline paketa - izgleda loše i soc ![]()
![]() |
![]() |
#81520 |
Pod naletima kopita zla
|
Još sam te pitao iz koje je to godine. ![]() ![]() Ček to je ovo njesra? https://www.ultimatespecs.com/car-sp...-16-T-GDI.html Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.3 s https://www.ultimatespecs.com/car-sp...tiv-G-165.html Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.5 s https://www.ultimatespecs.com/car-sp...17-16-TDI.html Acceleration 0 to 100 km/h (0 to 62 mph) : 10.2 s Dobra ti ja ta turbina, 0,2sec brže od mazde bez turbine i 35 hp više od škode, a sporiji. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81521 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Ali stvarno je velika razlika u načinu vožnje sa turbinom i bez, makar i za iste brojeve akceleracije. Turbaka ne moraš stiskati ko blesav da se pomakne, stvar je naravno osobne preference ali meni puno ugodniji osjećaj tako nego derati visoke okretaje.
![]() |
![]() |
#81522 |
Pod naletima kopita zla
|
Jasno da je ogromna razlika. Imam doma dva trubaka i dva atmo. ![]() ![]() I moram mu ga metati kada derpe nije u stanju javiti kada je u Samoboru da plati kavu sa mišomorom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81524 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#81525 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81527 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Anyways, frend me pogleda i veli: “budeš prešaltal??” ![]() Vozi dizle cijeli život. Valjda je mislio da će mi klipovi poispadati kroz haubu ako još malo stisnem gasa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81528 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Malo sam ostao razočaran kvalitetom izrade jer iznutra izgleda najbolje u klasi. Uglavnom, u petak popodne sam imao dogovoreno da pogledam 6 auta u subotu. Petak navečer me jedan zove da je prodan. Ujutro sam na putu pogledati prvog, treći zove da je prodan. Zovem drugog, četvrtog i petog da provjerim. Peti već ima čovjeka koji je taman dao depozit. Na kraju dogovorio ovog crvenog za probnu vožnju u zadnji čas. Našao istog takvog jeftinijeg i još approved used… i pošaljem upit koliko traje rezervacija i da bih ga kapario. Javljaju mi jučer popodne da je upravo prodan ![]() Neće me… Ostao mi je još jedan jedini koji zadovoljava zahtjeve ali je malo izvan budžeta, ne prima rezervacije i daleko je. Pozitivna stvar je što ni žena neće ništa drugo više pa možda prođe ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.06.2025. u 11:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81529 |
Premium
|
To navikavanje i planiranje zovem downgrade, tako da no thx. Sto se tice habanja, moram priznati da prvi put to cujem, ali je na svima to bilo koje si gledao moze biti da idu kvalitetom prema dole. Uf, ne brini, kad tad ce uletiti neki ko kec na desetku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81530 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Mislim čak da i prikazuje i upute od od AA a ne samo od tvorničke navigacije U Cupri taj HUD koji je nadoplata tipa 1k€ je koliko sam vidio neki bazičan, gdje prikazuje brzinu, ograničenje i upute navigacije ali samo tvorničke i ništa više. A nekak mi se čini da je tak u cijeloj VAG grupaciji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81531 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81532 |
The mighty pirate
|
Nek je downgrade, ali pouzdanost je debelo na strani Mazde. 2.0 s 4 cilindra i lancem vs 1.5 i manji trocilindarski turbo motori. Da stvar bude gora, nije im ni potrošnja toliko manja da imaju još neku konkretnu prednost osim startnosti.
![]() |
#81533 | ||
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
S tim da mi je stvarno dobra i ta nativna, ako se oprostiš od toga da ćeš imati up to date kamere i sl. Osobno koristim waze kad se vozim poznatim rutama, čisto da me upozori na kamere ako je neka metnuta otkad sam zadnji put prolazio. S tim da stvarno maltene 100% vremena vozim po propisima (+10km/h) pa i nije neki rizik da i isključim. A kad idem u nepoznato, pogotovo u inozemstvu - nativna navigacija + strogo po ograničenjima brzine = FTW
![]() |
![]() |
#81534 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Reko, sve ja vozim tako...bar se ne brinem dal je zagušen i ocu li zamašnjak potrgat vozeci na leru. Kad vidim punca dok vozi 30-35 na sat u četvrtoj mi muka dođe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81535 | |
Flajing super šiiiip
|
Citiraj:
![]() Kako mu se ne ugasi, koji je to motor unutra?
![]() |
![]() |
#81536 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
#81537 |
The mighty pirate
|
Ma gotovo je. 2.5 s 4 cilindra i baterijom je amenovan. Ako mi se i ovaj zadnji proda do kraja, kupujem Daciu Spring ![]() Pitanje oko guma Auto ima 235/40/19 naprijed i 265/35/19 otraga Prednje su u kategoriji 180 - 270 funti. Na dugoj listi troznamenkastih brojeva, u oči upada nekakav Triangle brand za 80 ![]() Naravno, ne planiram to uzimati kad dođe vrijeme, ali piše na slici rating pa uspoređujem malo... Fuel Efficiency - C Wet Grip - A Noise level - 72 dB Pored njega Pirelli Cinturato P7 s identičnim ratingom za 3x više novaca. Prva sljedeća po cijeni je 2x skuplja Uniroyal RainSport 5. Zadnje gume slična priča. Pitanje je, kakav je taj testni proces koji dodjeljuje te oznake? Jel te čangšlang gume prolaze iste testove i zadovoljavaju iste uvjete pa mi budale plaćamo 3-4 puta više novaca po gumi...ili to kinezi lijepe random ratinge i to nitko ne kontrolira?
![]() |
#81538 | ||
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
A kad ono fakat ima ![]()
I putem me prestigne i Octavia u karavan verziji u istoj boji Citiraj:
Da pokazuje još i pjesme i navigaciju sa AA onda da, al ovako sam to zaobišao |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81539 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Gledam da prijeđem sa 17 felgi na 18. Rezime je da bih dobio: -estetika -bolje držanje ceste u zavoju -veću agilnost i bolju reakciju na naglo skretanje -višu cijenu guma -trošak felgi -sporiji auto -neudobniji auto -višu potrošnju -duži zaustavni put -veće trošenje komponenti ovjesa zbog slabijeg upijanja neravnina Jesam nešto propustio? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81540 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Stigli danas u Rijeku... Autoput OK za vozit bio, bilo je par idiota koji su odlucili vozit u preticajnoj traci 100 na sat... Srecom, nije bilo puno prometa pa se brzo doslo... Petlja na Skurinjama - ne razumijem kolki idiot moras bit na pocetku ljeta toliko raskopat obilaznicu koja je skroz OK funkcionirala sve ove godine... Katastrofa, mislim da necu tim dijelom uopce ici, znam zaobilazne puteve tako da to sve mogu izbjec... ![]() Bili na Pecinama na plazi, zive duse nema... Milina... ![]()
![]() |
|
|