|
![]() |
#45691 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Gle, imam ja prijatelja koji je električni bike vozija 7 godina bez servisa, a sad mu je otiša motor, jer nije servisira, pa ga je popravak motora košta 750€. ![]() Uvik možeš bez servisa, do prvog servisa ![]()
![]() |
#45693 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
No čekaj, ti tražiš za savjet, dobiješ savjet, ladno ignoriraš i onda slušaš jedinog čovjeka koji je rekao ono što ti želiš čuti? Nitko ne kaže da ćeš se spuštati downhill, ja ti kažem da možeš puno bolje proći i ne baciti 3000EUR za nešto kaj ne vrijedi 3000EUR. Nitko nije ni u jednom trenutku rekel da to kaj ti kupuješ tebi ne bude dobro. Samo ti govorim da ne vrijedi te novce. Čak i s rabatom je za mene barem 1k preskup. Isti entry level možeš kupiti za 1700EUR, čak i overpriced Cube je bolja kupnja u RH. Toliko od mene. Ja ti samo hoću pomoći, ali eto, i'm out. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.05.2025. u 19:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45694 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ok spremio sam linkove. sutra ču ispitat šta je dobavljivo kod njega i za koje novce oni moji 3 sa lina, svi su uredno imali rabat od 500e dolje i da.. 3k mi neki mentalni plafon .. mada, u glavi mi .. 5g ako baterije izdrže .. šta onda dalje... kupit nove za 2k euriča ili vozi težak bajk šta je vama u glavi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45695 | |
Premium
|
Citiraj:
ne ga prat miniwashom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45696 | |
PRO
|
Citiraj:
Mislim da tebi realno nije problem baterija, ako ćeš prolaziti 20-30 km, da i padne baterija za 50% u 5 godina (što neće, već nekih 20%), opet si u plusu. Mislim da se oko baterije ne moraš brinuti. ALi da, el. bajk je skuplji sport definitivno. To treba imati na umu sa ulaskom u taj način prijevoza.
![]() |
![]() |
#45697 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Citiraj:
Da se malo i ja ubacim sa Radonom ![]() Gledam uzeti Slide 9.0 .. iako bi mi vjerojatno i 8.0 bio overkill, ali boja me ubija ![]() Nego, ono što me zanima je što ste još uzeli od tamo? S obzirom da i tak naručujem, uzeti ću pedale, blatobran prednji i zadnji, bashguard, držač boce (ako tko ima prijedlog?). Ima tko još kakvu ideju što bi bilo dobro? I jel netko uzimao kakvu obleku tamo? Rukavice, majicu dugih i kratkih rukava, hlače? Otvoren sam za sve prijedloge jer nikad prije nisam kupovao biciklističku obleku, izuzev širokih kratkih hlača iz Decathlona koje su mi odlične.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45699 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče bidona, koristim samo Fidlock, meni je odličan. Obleku sam kupovao isto, imam kratkih hlača, imam ovih gaća s pelenom, marama, rukavica, svega. Što se boja bajka tiče, da, to mi je najveća mana. Nema boja za birati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45700 |
Premium
|
Znam da si uzimao tamo bajkove, zato sam i prvo gledao tamo. Imaš onda kakvu preporuku za obleku i te ostale stvarčice? I jel imaš full face kacigu ili klasičnu? Ja imam onu klasičnu MTB iz Decathlona.. nisam neki divljak, pa si mislim da će mi biti sasvim ok.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45702 | |
Premium
|
Citiraj:
A gle, ova iz Dechatlona je dobra do prvog pada. Ali bolje ikakva nego nikakva. Ne šparam na kacigi. Stari mi je pao prije 10 godina s bajka, lidl kaciga, jedva preživio, pao na cesti s 40km/h. 11 rebara, lubanja pukla, rekao doktor da nije imao tu iz Lidla, ne bi preživio. Kakvu obleku trebaš? Ja furam normalne pamučne majice i imam 2-3 kratke hlače, dobre čarape, dobre patike i imam štitnike po potrebi. Kacige ti imam: Fox Racing - običnu. Bell Super Air - full face. Hlače ti imam Oneal - 20EUR komad, mislim da su bile najjeftinije. Meni top. Rukavice - Troy Lee, zimske i ljetne, 20-30EUR komad. Super singlice. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 15.05.2025. u 22:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45703 |
Premium
|
Ma kacigu sam uzeo prošle godine kad sam tek išao isprobati hoće li mi se uopće sviđati vožnja i to, pa mi najjednostavnije bilo otići do Decathlona. Hvala na preporuci ovih par marki. Ne treba mi ništa posebno.. još koje kratke hlače i koja majica dovoljno duga da mi pokrije leđa.. Sad vozim u ovima za trčanje, pa su mi leđa stalno gola ![]() I nikako se ne mogu naviknuti na rukavice. A kakve tenisice imaš? Neke standardne (ja uglavnom nosim one za trčanje) ili postoje neke posebne koje omogućavaju bolji grip ili tako nešto? Sent from my M2011K2G using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#45704 |
Premium
|
Ma ne vozim se više u ovim koje nisu za bajk, pokazalo se puno bolje. Imam: https://www.bike-discount.de/en/shim...enduro-shoes-1 Pokazale su mi se super s boljim pedalama, mekani džon, špice na pedalama su uvijek u gumi od tenisica, grip je super, noge ne ispadaju + imaju kapicu napred za prste, u slučaju da neka grana ili nešto doleti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45709 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Shimano shuze treba uzimati vece od uobicajenog, i ja nisam jedini koji je trebao vece, ali u mojem slucaju Adidas i Five Ten broj 47 1/3 je Shimano 48. Da malo zakompliciramo ![]() Glede Radona kojeg cekam da mi dostave - pokusaj br. 2, DHL je preuzeo paket u ponedjeljak, i jos uvijek stoji kod njih u istome gradu vec peti dan. Da sam znao da cu imati problema s dostavom i to unutar Njemacke, bome bi ga narucio u HR i platio vise, jer evo poceo 4. tjedan da se paket vucara kod/zbog DHL-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45711 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
A da ne pričamo o ostalim komponentama koje su ti fakat bitne ak nisi perolaka kategorija, tipa kotači. Radon fura Alexrims, a Haibike neke K+. Onaj skuplji ima Sunringle. Uglavnom sorry, ak daš 3 kekija za Haibike dok se ovi Radoni iz nekog razloga daju za džaba, onda si grde bunike jeo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45712 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
https://m.facebook.com/groups/142729...4788185166977/ Koliko ovo vridi - za kuma pitam jer je nesto ovo gledao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#45713 |
Premium
|
Piše novo. ![]() To je bajk star 7+ godina. Ako sam u pravu, to je model 2015. Takav bajk, istog proizvođača, novi je oko 1000EUR. Ovo gore, ja bi dao nekih 200-250EUR max (možda bi se rastegnuo na 300EUR, ako baš nema opcija). Nisam siguran što je s vilicama, jel daje obje u cijeni? Mislim, realno, oprema je odlična za takav bajk, ali geometrija i starost ga ubijaju. Magurine kočnice, odlične, XT i XTR pogon, mjenjač prednji, derailer, to sve vrijedi. Ali kažem, staro je. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 21.05.2025. u 09:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45714 |
PRO
|
ovo je sve kvalitetna oprema, ali je stara dozlaboga, što opet, ne znači da je loša bicikla. Imam KTM Ultra Fire sa istom opremom, kupljena 2013-te za 2300kn (rabljena). Ta bicikla je prošla dobrih 120 000 km samo kod mene u ovih 12 godina, apsolutno nula problema sa opremom, baš je top. Tako da, mislim da smo ti odgovorili sa pitanjem. Ovo što Mommistake govori za geometriju, ne bih rekao da je to nužno problem. Kod hardtaila se nije baš previše minjala geometrija, ako uopće. Ukratko, nekih 250€ bih ja rekao da to vrijedi, 300-350€ sa tom vilicom (ovisno u kakvom je stanju).
![]() |
#45716 |
PRO
|
za stanovnike Zagreba: - odvozio po nasipu danas, ovakvo je stanje: kod okretišta ima još malo makadama, a onda od Hendrixovog mosta nadalje je zeleni asfalt sve do sredine nasipa. Ovim tempom sljedeće godine na božić imamo cijeli sjeverni dio nasipa u asfaltu.
![]() |
#45718 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pretpostavio sam da je tako nešto - hvala na informacijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45719 |
Premium
|
ako admin dozvoli: prodajem Thule velocompact 925 za forumaše 300€ nosač bicikla na kuku (montira se unutar 30 sekundi ![]() kapacitet 2 bicikla odlično stanje, sve ispravno, signalizacija uredno radi 2 ključa pisao sam ovdje o njemu i pouzdanosti moram kupiti drugi jer mi novi Haibike ne stane na ovaj nosač - razmak kotača je prevelik i ne mogu provuči gumene trakice . obični MTB i eMTB Genesis ide bez problema . za više slika pitajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45720 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Nakon cijele epopeje sa DHLom unutar Njemacke, i dostave od 650km izmedju dva grada, bajk je napokon stigao iz drugog pokusaja. A to drugo dostavljanje je trajalo 11 dana, od toga su puni tjedan drzali bajk kod sebe na skladistu. U principu je bajk bio preko tri tjedna kod DHL-a. Samo vracanje nazad u Bike Discount je potrajalo 2tjedna. Zbilja komedija. Biciklic dela ko urica, uzivo prekrasno izgleda, od dijelova tu je zracna Judyca sa zakljucavanjem, Cues U6000 1x11sp. grupa (ekvivalent Deore-u), Shimano MT200 hidraulika i Alex rims 29" obruci sa Shimano nabama. Nek se dete veseli. ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nik. 24.05.2025. u 23:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|