|
![]() |
#391 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni je gigabox na 4G bio boze sacuvaj za gaming. Nisam igrao nista pretjerano osjetljivo na ping, arkade neke i sl. Ali nije to bilo to. Ping u idleu bude oko 30-40ms. Pod loadom skace i preko 100ms. Mozda, moooozda bi uspio nesto dobiti sa custom routerom iza gigabox modema, i SQM-om. Primjetio sam da jako snizi ping pod loadom, a 4G je dosta osjetljiv na to i kad recimo u kuci netko pokrene yt video dok ti igras, imat ces spajkove. Nazalost ovaj dio s dobrim custom ruterom nisam imao prilike testirati na 4G mrezi, ali na optici dosta pomaze da ping ne plese nego stoji zacementiran. Osobno sam koristio B818 modem + AC86U ruter koji je imao fq_codel scheduler (QoS) i jako dobro je hendlao moje male 4G brzine (50-80Mbps). Ne sjecam se koliko je ping varirao pod loadom, ali bez beda sam imao teams poziv dok rade iptv, yt i torrenti. Ovo naravno trazi malo ulaganja u opremu. Prouci i starlink, tj kako dise kod gejmanja. Prouci si i bufferbloat, tj kako eliminirati lag spikes kod igranja. Ima efekta i na manjim brzinama neta.
![]() |
![]() |
|
|