|
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
D15 je stvarno dugi niz godina bio nepromijenjen i dostatan za većinu procesora. Ne znam zašto sam očekivao usporedbu sa starim i već korištenim D15... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Upravo zato, jer je star i korišten ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: krešo. 07.01.2025. u 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Kojom logikom ovo sisanje ovaca zasluzuje 92%? Pogotovo je sramotan taj problem sa zveckanjem ventova kad se u obzir uzme cijena koja je van svake pameti. Thermalright-ovi modeli za trecinu cijene nude usporedive performanse... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Avocado
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
A iskreno, s nula problema, ne bih dvaput razmišljao kupiti Noctuu opet. Noctua je besplatno dijelila nove mountove kad su izlazili novi socketi, potrebno je bilo priložiti dokaz kupnje. Jamstvo od 6 godina je također nepobjedivo. Iako je normalna abrazija kod ventilatora isključena iz garancije, s korektnim pristupom, zamijenit će ti i vent unutar tih 6 godina čisto na kulancu. Možda je to zato jer je austrijska firma, pa su odnosi prema mušterijama i dalje bitni faktor, a možda sreća. Konkurencija nije spavala i dominacija nekoć najboljeg D15 se istopila i izgubila, još puno prije G2. Ali kao netko tko je kupio hladnjak jednom u deceniju, bome se trošak apsolutno amortizirao. Al to ti sad govorim kao korisnik koji niti svog osnovnog piceka nije mijenjao tih 10 godina, pa sam sigurno biased ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
¯\_(ツ)_/¯
Datum registracije: Feb 2008
|
Imas TR Phantom Spirit i Peerless Assasin modele za 35-50€, za razliku u cijeni uzmes stepenicu bolji cpu ili 2TB ssd-a ili 32GB rama vise... Price o kvaliteti izrade i garanciji su smijesne kad su komadi metala s ventilatorom u pitanju, a pogotovo padaju uvodu kad vidimo da ni preko 3x veca cijena ne garantira ventove bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Avocado
|
![]() |
#9 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
GN Heavy Metal Steve je kroz godine odradil dosta raznih intervjua s Noctua inženjerima, pa moreš provjeriti kad stigneš. Tak da se iz toga fino vidi na koji način funkcioniraju i razvijaju svoje proizvode, pa nema straha da kao firma samo nestanu. Opet s druge strane ostaje činjenica da ih je konkurencija dostigla i u stanju su ponuditi podjednako dobra rješenja za osjetno manje nofci. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Avocado
|
Vjerovat ću ja ovako na riječ, a ako se dogodi da mi skvikne konpjuktor, onda ću se ionako prikloniti ovom razmišljanju: Citiraj:
Moj workload je trenutno apsolutno zadovoljan sa 16GB DDR3. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|