Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2025., 09:43   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Noctua NH-D15 G2 / NH-D15 G2 HBC / NH-D15 G2 LBS recenzija

Mario je testirao tri verzije novog Noctuinog NH-D15 G2 hladnjaka!
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 16:32   #2
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
D15 je stvarno dugi niz godina bio nepromijenjen i dostatan za većinu procesora.

Ne znam zašto sam očekivao usporedbu sa starim i već korištenim D15...
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2025., 16:36   #3
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Upravo zato, jer je star i korišten Imam jedan primjerak ali je korišten i izgrebane baze, pa ne bi bila fer usporedba. Dolazi još jedan G2 koji nema problem s rezonancijom, iz nove ture, pa ću ga testirat direktno uz ovoga da zadovoljim znatiželju

Zadnje izmijenjeno od: krešo. 07.01.2025. u 16:42.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 19:01   #4
ansha
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

ansha's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Kojom logikom ovo sisanje ovaca zasluzuje 92%? Pogotovo je sramotan taj problem sa zveckanjem ventova kad se u obzir uzme cijena koja je van svake pameti.
Thermalright-ovi modeli za trecinu cijene nude usporedive performanse...
ansha je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 20:20   #5
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
Upravo zato, jer je star i korišten Imam jedan primjerak ali je korišten i izgrebane baze, pa ne bi bila fer usporedba. Dolazi još jedan G2 koji nema problem s rezonancijom, iz nove ture, pa ću ga testirat direktno uz ovoga da zadovoljim znatiželju
Vidiš, ja bih ubacio baš takvu usporedbu jer i moj je korišten. Pa da se vidi isplativa razlika. Heatpipe po nekim izvorima ima rok trajanja, pa bi baš bilo zgodno za vidjeti. Kud sreće ak se iskopa i originalni novi D15

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
Kojom logikom ovo sisanje ovaca zasluzuje 92%? Pogotovo je sramotan taj problem sa zveckanjem ventova kad se u obzir uzme cijena koja je van svake pameti.
Thermalright-ovi modeli za trecinu cijene nude usporedive performanse...
Molim te navedi koji su to thermalrightovi modele za trećinu cijene i usporedivih performansi da baš pogledam. Zvuči nestvarno, ali rado se osvježim novim informacijama. Nakon gotovo 10 godina s D15 nisam uopće pratio.

A iskreno, s nula problema, ne bih dvaput razmišljao kupiti Noctuu opet.

Noctua je besplatno dijelila nove mountove kad su izlazili novi socketi, potrebno je bilo priložiti dokaz kupnje.
Jamstvo od 6 godina je također nepobjedivo. Iako je normalna abrazija kod ventilatora isključena iz garancije, s korektnim pristupom, zamijenit će ti i vent unutar tih 6 godina čisto na kulancu.

Možda je to zato jer je austrijska firma, pa su odnosi prema mušterijama i dalje bitni faktor, a možda sreća.

Konkurencija nije spavala i dominacija nekoć najboljeg D15 se istopila i izgubila, još puno prije G2. Ali kao netko tko je kupio hladnjak jednom u deceniju, bome se trošak apsolutno amortizirao.
Al to ti sad govorim kao korisnik koji niti svog osnovnog piceka nije mijenjao tih 10 godina, pa sam sigurno biased
Staro 07.01.2025., 21:54   #6
ansha
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

ansha's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Imas TR Phantom Spirit i Peerless Assasin modele za 35-50€, za razliku u cijeni uzmes stepenicu bolji cpu ili 2TB ssd-a ili 32GB rama vise...
Price o kvaliteti izrade i garanciji su smijesne kad su komadi metala s ventilatorom u pitanju, a pogotovo padaju uvodu kad vidimo da ni preko 3x veca cijena ne garantira ventove bez problema.
ansha je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2025., 22:09   #7
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Molim te navedi koji su to thermalrightovi modele za trećinu cijene i usporedivih performansi da baš pogledam. Zvuči nestvarno, ali rado se osvježim novim informacijama. Nakon gotovo 10 godina s D15 nisam uopće pratio.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 08.01.2025., 21:53   #8
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Ček sad, jel to mene oči varaju: triput jefitniji, TIŠI i jednako dobar? Kak uopće Noctua postoji još?

Bemti sunac, ja reko bar ću moći sad kontrirati kak je konkurencija barem obdarena višom bukom, kad ono.
Staro 08.01.2025., 22:00   #9
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
GN Heavy Metal Steve je kroz godine odradil dosta raznih intervjua s Noctua inženjerima, pa moreš provjeriti kad stigneš. Tak da se iz toga fino vidi na koji način funkcioniraju i razvijaju svoje proizvode, pa nema straha da kao firma samo nestanu. Opet s druge strane ostaje činjenica da ih je konkurencija dostigla i u stanju su ponuditi podjednako dobra rješenja za osjetno manje nofci.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je online   Reply With Quote
Staro 08.01.2025., 22:32   #10
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Vjerovat ću ja ovako na riječ, a ako se dogodi da mi skvikne konpjuktor, onda ću se ionako prikloniti ovom razmišljanju:

Citiraj:
Autor ansha Pregled postova
za razliku u cijeni uzmes stepenicu bolji cpu ili 2TB ssd-a ili 32GB rama vise...
S tim da sam više priklonjen gledati upgrade u vidu jače grafe, jer tamo su cijene u zadnjih par godinica nebulozne.
Moj workload je trenutno apsolutno zadovoljan sa 16GB DDR3.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno