|
|||||||||||
|
|
#77461 |
|
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma ovaj je kod njih na lageru, radi se o malo matiziću. Pitam ga pošto sam iz ri da mi kaže šta ima od opreme a on meni da je on toliko jučer platio ručak koliko on vrijedi i da gdje bi on stigao kad bi znao za sve svoje aute šta imaju od opreme. Reko majstore svaka čast, ali ne hvala. |
|
|
|
|
|
#77464 | |
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#77466 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
I just found this on AliExpress: €46.16 | EAFC Mini Car Jump Starter Power Bank 600A 12V Portable Car Starter Device Power Bank Battery Charger Emergency LED Flashlight https://a.aliexpress.com/_EyBe6Ze Ovo san kupia na preporuku s foruma tu, posluzilo vec nekoliko puta za krntije u obitelji. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#77467 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
koje aute si pokretao? jel bilo dizela među njima? Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#77468 |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Uglavnom krntije benzince (ne posjedujemo traktore u obitelji hehe), ali kolega s foruma na ciju sam preporuku i kupia je hyundai 3.0 v6 pokretao bez problema. Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: prileee. 09.12.2024. u 16:00. |
|
|
|
|
|
#77469 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Imam Baseusa 16.000mAh koji zavrti dizle kao od šale. Budući da mi se ne sviđa nositi kinesku bateriju u bunkeru uzeo sam neki Kroak S300 sa Banggooda sa superkondenzatorima. Prošle godine me spasio prije godišnjeg. Napunio se za 40ak minuta iz akumulatora koji je bio na 4.5V s probijenom ćelijom. U autu nakon nekog vremena nije bilo struje. Niti lampice interijera nisu radile. On se u tom stanju polako napunio iz takvog akumulatora do 100% i zaverglao ga kao da je bušilica izgubio je samo 5% kapaciteta pri tome ![]() Za razliku od powerbanka on može raditi na puno većem rasponu temperatura i ne degradira s vremenom. I ne moraš ga vozati nabijenog (iako možeš ali izgubi valjda pola naboja kroz dan). |
|
|
|
|
|
#77471 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Noco me nikad nije iznevjerio. No, vidim već si uzeo, tek sam sad vidio post. ![]() Citiraj:
Vjerujem da je tak bilo gro ljudi koji su rekli kaj koji falus hećete zabranit azbest to je super stvar i do sad nitko nije umro od trovanja azbestom. OK, primjer je malo preagresivan ali poanta je tu I ne, nije poanta zabranit dizele, već skinut s ceste tehnički neispravna vozila. Citiraj:
![]() Kaj i da se ponovo osnuje neki Gestapo koji će po brzom postupku ''metak u čelo'' kažnjavat ekipu koja krši tvoje par-nepar pravilo korištenja osobnog vozila? ![]() Kao što sam već rekao, daj se saberi ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.12.2024. u 17:48. |
||
|
|
|
|
|
#77472 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Zabranjeni su i klasični ne kondenzacijski plinski bojleri iako su tehnički apsolutno perfekt način grijanja, jer eto, to je isto izglasao neki šupak u Briselu… Tako i tvoj kul redni šestak kojeg bi ja volio moć natočit sutra može bit izglasan kao tehnički neispravan iako u njega možeš sjest i bez razmišljanja zapalit do Moskve i nazad u cugu. Nikome ne smeta poplava dok ne dođe do njegovog praga.. Čitav sektor ICE vozila je sabotiran EU i inim normama, motori koriste blagoslovljenu vodicu umjesto ulja za podmazivanje, lezajevi su napravljeni ne da traju nego da daju 0.1% manje emisije, razvodno remenje uronjeno u ulje da nebi na 100 000km potrošio deci goriva više, u slučaju lanca deblji lančić tetke kupe klincima za prvu pričest.
|
|
|
|
#77473 |
|
Moderator
|
Da je sve sabotirano od strane ''zelenih'' i podređeno emisijama se slažem. Zato danas imamo mlince litrenke, na žalost, kao i sve navedene blagodati downsizinga. To je neosporivo.
|
|
|
#77474 |
|
#erase startup-config
|
Automobili
Priča je ipak malo kompleksnija. Počelo je kada je (mislim) Peugeot počeo prvi masovno prodavati auto s dizel motorom. Odmah nakon toga je to učinio VW. Naftna industrija u EU je to objeručke prihvatila iz dva razloga. Imalo se viška nafte zbog potražnje tržišta za ostalim derivatima i prirode rafiniranja pa su se lakše rješavali viška nafte a i zbog činjenice da se od ruske nafte jeftino dobiva upotrebljivi dizel. Proizvođači automobila su digli cijene dizlima da (puno) više zarade a kupci se nisu bunili jer bi dugoročno štedjeli. Prvi dizli su bili tromi i loše su se vozili. Tržišni udio je bio 7-15% kako gdje u EU. Multipoint benzinci su im se kasnije opasno približili po potrošnji a puno bolje su se vozili pa je prodaja dizla padala. Spasio ih je common rail u kombinaciji s turbom. Dizli su sada bili brzi i štedljivi pa su postali atraktivniji nego ikada pa je udio dizla bio daleko veći nego ikada. U Francuskoj cca 70% u jednom trenutku. Sada su emisije postale problem iako su uvijek bile problem samo je sada daleko više tih auta na cestama. Sada se demonizira dizle jer postaju preskupi za proizvesti zbog tretiranja ispuha. Navodno se prodaje previše dizel goriva a premalo benzina. Zbog globalizacije troši se više dizla u gospodarstvu zbog transporta svega i svačega pa se hoće to izbalansirati. Jer ne možeš kod rafiniranja nafte proizvesti pojedinih derivata koliko hoćeš. Zna se koliko se od barela nafte dobije petroleja, benzina, nafte, mazuta… i ako trošiš previše nafte ostaje višak benzina. I obrnuto. Treba to balansirati ![]() Zadnje izmijenjeno od: medo. 09.12.2024. u 21:03. |
|
|
|
|
|
#77475 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Krajnji korisnici su ti koji gube iz kojeg god kuta gledaš. Kreatori zakona nekako moraju pobit utjecaj svojih privatnih letova
|
|
|
#77476 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
|
|
|
|
|
|
#77477 |
|
#erase startup-config
|
Mislim na dizel a govorim i pišem nafta ![]() Pogledaj malo tablice dozvoljenih emisija za ICE u Europi unatrag 30ak godina. Ne mislim samo na CO2 nego na sve emisije. Dizlima se dozvoljavalo da imaju višestruko veće emisije HCa i dušičnih oksida nego benzinci. Drugim riječima uštimavalo se kako je proizvođačima odgovaralo kako bi mogli jeftinije proizvesti da više zarade. Toliko su brinuli o našem zdravlju i zagađenju. A ovce kupuju… |
|
|
|
|
|
#77478 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
https://www.aliexpress.com/item/1005...7f0c1802zu3FAX ovaj. E to mi ulijeva povjerenje sad već, hvala!
"Who is your daddy and what does he do?" Zadnje izmijenjeno od: Ivo_Strojnica. 10.12.2024. u 14:50. |
|
|
|
|
|
#77479 |
|
#erase startup-config
|
Izgleda identično kao moj Kroak samo u drugoj boji ![]() |
|
|
|
|
|
#77480 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Za te pare radije onda NOCO u Tokicu. Bar mozes fino ostvarit garanciju ak slucajno krepa. No vjerujem da bu i taj ok.
|
|
|
|
#77481 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() još malo pa ni jogurta nećemo imati btw. jučer sam išao na tehnički, da mi vide sile kočenja jer pisao sam već, nešt nije dobro a namontirani su mi novi diskovi i pločice.. ugl iza ne drži lijeva strana, uzet ću nove čeljusti na preporuku mehe ![]() ![]() naprijed je bez greške ![]() Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 10.12.2024. u 15:10. |
|
|
|
|
|
|
#77482 |
|
Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
#77483 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. 10.12.2024. u 15:49. |
|
|
|
|
|
#77484 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Krenes od najudaljenijih celjusti, zavrsis na onima najblize posudi. Ako planiras i u buducnosti to sam raditi, uzmi na Aliju onaj set za odzracivanje, pa mozes sve sam, tj. bez icije pomoci odraditi. Ovako ce ti trebati jos netko da pumpa kocnicu. Ovakvo nesto: https://www.aliexpress.com/item/1005...Cquery_from%3A |
|
|
|
|
|
#77485 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nekidan sam vidio kričavo zeleni BMW, čini mi se serija 3. Naprijed ima 2 fara na svakoj strani i svakom tom faru se na dnu prikazivala LED crta L oblika, ali u nekoj čudnoj roza-lila boji. Baš je loše izgledalo.
|
|
|
#77486 |
|
#erase startup-config
|
I pazi kod odzračivanja da ti razina kočione tekućine u ekspanzionoj posudi ne padne ispod minimuma da ne uđe zraka u glavni kočioni i ABS pumpu. Odzračivanje toga može biti sranje pogotovo ako ABS pumpa nema funkciju odzračivanja. |
|
|
|
|
|
#77487 |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Pitanjce, bio sam sad na tehničkom prvi put s ovim autom od kad sam ga kupio (Škoda Octavia 2.0 dizel, 2019.) i tehnički+rega su mi bili više nego duplo skuplji u odnosu na prijašnje registracije. Do sad sam za Peugeot 508 2013. plaćao 45€ prvi dio i 75€ drugi dio na tehničkom, sad sam platio 50€ prvi dio i 170€ drugi dio. Ono što mislim da do sad nisam plaćao (Peugeot je još uvijek na popravku pa ne mogu pogledati u papirima što sam tad plaćao) je porez na motorna cestovna vozila što mi je naplaćeno 80€. Osim toga, platio sam posebnu naknadu za okoliš 6€, naknadu za ceste 60€, i još 20€ ovi poslovi koje odrađuju tete na šalteru. Je li to nešto novo što se plaća, je li to nešto što prije na Peugeotu nisam morao plaćati, a sad na Škodi moram iz nekog razloga ili nešto treće?
|
|
|
#77489 |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
To je po novome ili? Jer čitam baš na e-građani o tome i gledam tablicu, ali stvarno se ne sjećam da sam ja išta od toga plaćao na svom Peugeotu kad je bio mlađi od 10 godina.
|
|
|
#77490 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
do 55 kW -> 40,00 eura ( do 2. god.), 33,00 eura (2-5 god.), 27,00 eura (5-10 god.) 55 - 70 kW -> 53,00 eura ( do 2. god.), 46,00 eura (2-5 god.), 33,00 eura (5-10 god.) 70 - 100 kW -> 80,00 eura ( do 2. god.), 66,00 eura (2-5 god.), 53,00 eura (5-10 god.) 100 - 130 kW -> 119,00 eura ( do 2. god.), 93,00 eura (2-5 god.), 80,00 eura (5-10 god.) više od 130 kW -> 199,00 eura ( do 2. god.), 159,00 eura (2-5 god.), 133,00 eura (5-10 god.) |
|
|
|
![]() |
|
|